Aυτή η ήττα πόνεσε



Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα μας στην Ισπανία από την Μάλαγα με 87-71, αλλά ουσιαστικά η πρώτη ήττα που πραγματικά πόνεσε και ελπίζω να μην στοιχήσει. Ένας Παναθηναϊκός που στο πρώτο δεκάλεπτο έβγαζε μια σιγουρία ότι θα έβρισκε εύκολα ή δύσκολα τον τρόπο να πάρει το διπλό, αλλά όσο περνούσαν τα δεκάλεπτα τόσο χειρότεροι γινόμασταν. Πλέον είμαστε στο 3-3 και την άλλη Πέμπτη πρέπει να (ξανα)νικήσουμε τον γαύρο στο ΟΑΚΑ.


Το δεκάλεπτο όμως που μας οδήγησε στην ήττα και παίζαμε χωρίς μυαλό και ενέργεια ήταν το τελευταίο όπου δεχθήκαμε 12 παραπάνω πόντους και στις κρίσιμες επιθέσεις που μπορούσαμε να κατεβάσουμε την διαφορά παθαίναμε black out με αποτέλεσμα να χαρίζουμε χρόνο στους Ισπανούς για την νίκη, η οποία τους βάζει κι αυτούς στο κόλπο της πρόκρισης.

Προφανώς οι απουσίες των Γκιστ και Παππά έπαιξαν κι αυτές τον -σημαντικό- ρόλο τους.

Όπως έλεγα και τις 3 πρώτες αγωνιστικές η υπόθεση πρόκριση έχει ακόμη δρόμο. Όμως πλέον με αυτήν την ήττα θεωρώ πως το ματς με τον γαύρο θα είναι διπλής σημασίας, αφού θα μετρήσει εξίσου βαθμολογικά και ψυχολογικά. Προς Θεού όμως είναι αδύνατον, να μείνουμε από τον πρώτο γύρο εκτός τετράδας. Τα ΜΜΕ θα υπερβάλλουν πάλι κλασικά και απλά τώρα θα βγάζουν πρώτο φαβορί τον γαύρο. Μέχρι να φάνε την καρπαζιά τους την Πέμπτη και να έρθουν στα ίσια τους...

ΥΣ: Ο κόουτς τον Κάρι γιατί τον εξαφάνισε στο τέλος; Τραυματίστηκε ή τίποτα τέτοιο;

ΥΣ2: Ο Ούκιτς δεν βελτιώνεται...


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από το Sport24:

Αυτό που δεν ήθελε επουδενί ο Παναθηναϊκός, συνέβη στη Μάλαγα. Ηττήθηκε με 87-71 από τη Μάλαγα για την 6η αγωνιστική του ΤΟP-16 στη Euroleague, σε ένα παιχνίδι που κλήθηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ.

Πλέον, βρίσκεται στο 3-3 και ισοφαρίστηκε από τη Μάλαγα η οποία τον πέρασε κιόλας στην βαθμολογία, έχοντας κι αυτή τον ίδιο απολογισμό μετά από 6 αγωνιστικές.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Νικ Κάνερ Μέντλι. Ο ίδιος πέτυχε 21 πόντους, ενώ Τούλσον "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη με τα εύστοχα σουτ του.

Για τους "πράσινους", ο Ραμέλ Κάρι τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, όντας "απών" στο β' ημίχρονο, ενώ και οι 13 πόντοι του Ματσιούλις δεν άλλαξαν κάτι.

Στο δ' δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός "ξέμεινε" από ενέργεια, δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι του και κάνοντας πολλά λάθη δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό της Μάλαγα. Οι 26 πόντοι που δέχτηκαν οι "πράσινοι" ήταν απόρροια της κακής αμυντικής λειτουργίας του παιχνιδιού.

Ο αγώνας

Με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμο, Φώτση, Λασμέ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι, καθώς για πρώτη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε στην αρχική πεντάδα ο τραυματίας Τζέιμς Γκιστ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν έχοντας συνεχώς το προβάδισμα (5-3, 8-5), ενώ ο Παναθηναϊκός ακολουθούσε το ρυθμό των Ισπανών.

Ο Ραμέλ Κάρι με τρίποντο ισοφάρισε σε 15-15 στο 7ο λεπτό του αγώνα και πήρε στις πλάτες του τους "πράσινους", οδηγώντας στο σκορ με τρία διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων. Τα σουτ των Τούλσον και Στίματς δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Αντώνης Φώτσης με 2/2 βολές έγραψε το 20-23 στο τέλος του α' δεκαλέπτου. Ενός δεκαλέπτου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει 3/8 δίποντα και 5/6 τρίποντα, όντας πολύ εύστοχος.

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έστειλε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στο +5 (20-25). Το 4ο εύστοχο τρίποντο του Αμερικανού σε ισάριθμες προσπάθειες ήρθε από τον Ραμέλ Κάρι στο 12' κι έγραψε το 30-23 δίνοντας για ένα ακόμα παιχνίδι σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα.

Ωστόσο, μία αμυντική δυσλειτουργία του Παναθηναϊκού επέτρεψε στη Μάλαγα να τρέξει ένα σερί 8-0 και να προηγηθεί μετά από ώρα (31-30), μόλις δύο λεπτά αργότερα. Οι Ισπανοί σούταραν με 50% στα τρίποντα, έχοντας ήδη 7/14 την ίδια στιγμή που οι "πράσινοι" είχαν εγκλωβιστεί στο ρυθμό της Μάλαγα που έπαιζε up tempo. Παρ' όλα αυτά ανταπεξήλθε καλά και κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ με 44-42 στο τέλος του ημιχρόνου, έχοντας πολύ καλά ποσοστά, καθώς είχε 66% στα δίποντα (10/15) και 46% στα τρίποντα (6/13).

Μέντλι και Τούλσον "καθάρισαν" για τη Μάλαγα

Μετά το 44-46 το οποίο έγραψαν Λάσμε και Ματσιούλις, η Μάλαγα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους διαδρόμους που της άφησε ο Παναθηναϊκός και με σερί 8-0 έγραψε το 52-46. Ωστόσο, οι "πράσινοι" έκλεισαν στην άμυνα τους, έλεγξαν τα ριμπάουντ (τα οποία έχαναν στο α' μέρος) και κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους 11-2 με το οποίο ξέφυγαν με 57-54 στο 26'.

Η Μάλαγα αντέδρασε με σερί 7-0 κι έγραψε το 61-57, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα μετά από πολλή ώρα. Ο Κάνερ Μέντλι έφτασε τους 15 πόντους στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα στο ριμπάουντ, έχοντας κάνει 6 λάθη στο γ' δεκάλεπτο. Το μεγάλο του πρόβλημα πάντως ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς μέχρι το 30' οι Ανδραλουσιάνοι είχαν πάρει 13, ανανεώνοντας σε κάθε ευκαιρία τις επιθέσεις τους.

Με ένα επιμέρους 6-2 στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, η Μάλαγα κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με 67-59, εκμεταλλευόμενη την κακή άμυνα των "πράσινων" που έδειχνε να παραπαίει. Ο Ράιαν Τούλσον έφτασε εν ριπή οφθαλμού τους 20 πόντους, γράφοντας το 69-61 στο 33'. Κι ενώ υπήρχε χρόνος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να μειώσει στο σκορ, χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Ο Κάνερ Μέντλι έγραψε το 77-65 στο 37', εκτοξεύοντας τη διαφορά και στους 12 πόντους σε ένα ματς που οι "πράσινοι" έχασαν τη συγκέντρωσή τους και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.


Τα δεκάλεπτα: 20-23, 44-42, 61-57, 87-71

Mάλαγα: 16/36δίπ., 15/27τρίπ., 10/15β., 18-14ρ., 16ασ., 5κλ., 0κοψ., 12λ.
Παναθηναϊκός: 18/26δίπ., 9/22τρίπ., 8/10β., 21ασ., 16-3ρ., 1κλ., 4κοψ., 16λ.

Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 3, Βιδάλ 4, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 16, Βάσκεθ 6, Τούλσον 20, Κουζμίνσκας 5, Ντράγκιτς 4, Χετσχάιμερ, Κέινερ-Μέντλεϊ 21, Στίματς 8.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 12, Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 4, Ούκιτς, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Ντοζάι (Κροατία), Γιαβόρ (Σλοβενία).

Σχόλια

  1. ο ουκιτς μονος του δυστυχως δεν μπορει να οργανωσει... δεν εχει το καθαρο μυαλο και παιρνει ειτε λανθασμενες ειτε αργοπορημενες αποφασεις.
    μονο με μητσο παιζουμε ορθα οποτε αναγκαστικα δεν εχουμε την πολυτελεια να παιρνει ανασες.
    ο δρομος ειναι μακρυς ακομα.. συνεχιζουμε την στηριξη,χωρις πολλα λογια. η ομαδα και ο κοουτς θα κριθουν στο τελος της χρονιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ αλλά αν λέω ΑΝ χάσουμε σε μια βδομάδα από το γαύρο θα έχουμε πρόωρο τέλος χρονιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά είναι στιγμές -σαν το σημερινό 4ο δεκάλεπτο- που νιώθεις πως απλά δεν μπορεί η ομάδα να βγάλει μια ήρεμη-σωστή επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα, δεν το νομίζω. Απλά θα χάσεις τις πιθανότητες για το πλεονέκτημα.
    Πέρυσι τελειώσαμε το top16 με 5 ήττες πάντως.. πάνω-κάτω ίδια πορεία με την περυσινή κάνουμε μέχρι στιγμής, με σαφώς πιο δύσκολο όμιλο φέτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχουν "ΑΝ" σε αυτο το παιχνιδι. Ο κοσμος (ΟΛΟΙ, και η 13 που μερικοι λογω του αγχους δεν φωναζουν και οι απλοι φιλαθλοι) να σταθει στο υψος της περιστασης και θα νικησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γι' αυτό θα αποκτηθεί παίκτης στην θέση του ούκιτς



    ίσως και σε λίγες ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν πάει όπως πέρσι θα πέσουμε στην αντίστοιχη περσινή μπάρτσα , πχ ρεαλ ή τσκα και με μειονέκτημα έδρας θα κάνουμε τους αντάρτες κια θα πέσουμε ηρωικά άλλο είναι το θέμα ότι και φέτος και πέρσι [ αν και είναι κάπως νωρίς ] με χαζές ήττες θα πέσουμε πάνω στα θηρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/587391/ekleise-rait-o-panathinaikos



    τσακ μπαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νικη την επομενη εβδομαδα οπωσδηποτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρετίζουμε τον Ζακ Ράιτ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Όμως για τον Ούκιτς να πω ή ακόμα πιο σωστά να θυμίσω, πως και άλλες χρονιές ήταν ερείπιο και όταν φτάναμε στους κρίσιμους αγώνες "do or die" αρχίζει και γίνεται σούπερ παίκτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μακαρι να επαναληφθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου