Sorry, αλλά κάποια πράγματα με μπερδεύουν..



Διάβασα τον νόμο του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τον "Εκσυγχρονισμό Υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου" και ότι ουσιαστικά μας ανάβει το φως για να κάνουμε τις αλλαγές και την μίνι επέκταση σε 21.000 θέσεις που έλεγε ο Αλαφούζος.

Όμως εδώ μου προκύπτει η πρώτη από τις δύο ερωτήσεις..


Το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη που είχε κηρύξει την Λεωφόρο ως χώρο πρασίνου και πλέον νέο νομοσχέδιο έχει δώσει 5 χρόνια παράταση ζωής στο γήπεδο μέχρι την κατεδάφιση του, δεν είναι πλέον σε ισχύ; Γιατί εγώ νομίζω το ακριβώς αντίθετο. Πως θα εφαρμοστεί ο νόμος για τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και θα γίνει επέκταση της Λεωφόρου, όταν αυτή απαγορεύεται από άλλο νομοσχέδιο; Δεν ξέρω, μπορεί να λέω και παπάτζες αλλά η Λεωφόρος πλέον δεν θεωρείται χώρος πρασίνου και δεν κινδυνεύει με κατεδάφιση σε 5 χρόνια;

Στην καθημερινή μου γύρα στο νετ, είδα πως και το aioniapistos έχει σχετικό άρθρο, οπότε μάλλον δεν είναι μόνο δικές μου απορίες.

Έπειτα από αυτό, σήμερα διάβαζα τα πρωτοσέλιδα και έπεσα σε αυτό της Πράσινης. Αποθέωνε τον νόμο του ΥΠΕΚΑ και αποθέωνε την λύση μερικής επέκτασης του Ναού και ανέφερε επίσης πως υπάρχει παραθυράκι για ενδεχόμενο ανέγερσης νέου γηπέδου. Ε τώρα λοιπόν πως να μην έχω πολλές απορίες;

Από την στιγμή που εξέφρασε ενδιαφέρον ο Δ.Γιαννακόπουλος για την ΠΑΕ, η Goal News (που έχεις καλές πληροφορήσεις από την οικογένεια Γιαννακόπουλου) αποκάλυψε πως ο Δημήτρης θα πάει όλο τον Σύλλογο στο ΟΑΚΑ. Αντί να κοπάσουν οι φήμες, συνεχίστηκαν με τα ΜΜΕ να λένε πως έχουν γίνει ήδη επαφές για 20ετή παραχώρηση του ανοικτού σταδίου στον Δημήτρη. Σήμερα όμως ο Δημήτρης αποθεώνει τον νόμο του ΥΠΕΚΑ. Και το ερώτημα γίνεται απλό. Μας δουλεύει η Πράσινη ή όντως ο Δημήτρης (που τάσσεται και με το ΠΑΝ.ΚΙ) είναι κι αυτός υπέρ της Λεωφόρου;

Επίσης μια...μικρή λεπτομέρεια. Ακόμη δεν ξέρουμε σε ποιον θα ανήκει η ΠΑΕ το καλοκαίρι.
Μια δεύτερη. Σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές.


ΥΣ: Αν τα 7.000.000 ευρώ πέσουν στην Λεωφόρο για να κρατήσει 5 χρόνια και μετά να γκρεμιστεί χωρίς να γίνει ανέγερση νέου γηπέδου, τότε καλύτερα αυτά τα λεφτά να πέσουν σε άλλο τομέα της κοινωνίας που θα τα έχει και ανάγκη.

Σχόλια

  1. Έλα ρε Πρες μην μιζεριάζεις. Το έγραψα στο σάιτ Πράσινα Νέα « Μας δίνουνε το γάιδαρο και εμείς τον κοιτάζουμε στα δόντια».

    Εφόσον μας δίνουν 7,000,000 ευρώ για επέκταση κερκίδων και φτιάξιμο της Λεωφόρου , πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που θέλεις να μείνει η υφιστάμενη κατάσταση.

    Η περιφέρεια δίδει τα λεφτά αυτά αποκλειστικά για χρήση του Παναθηναϊκού.

    Με αυτά θα γίνουν τα ακόλουθα:

    1) Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των χώρων κάτωθεν των κερκίδων.

    2) Ανακαίνιση του Τάφου του Ινδού και αν γίνεται υποβάθμιση του χώρου δαπέδου ώστε να μπορούν να παίζουν οι ομάδες βόλεϊ
    ανδρών – γυναικών

    3) Επέκταση της χωρητικότητας του γηπέδου στις 21,000 θέσεις.

    4) Τοποθέτηση στεγάστρων σε όλες τις θύρες.


    Από ότι φάνηκε η Περιφέρεια είναι διακειμένη στο να αυξήσει το ποσό των 7,000,000 ευρώ σε 9,000,000 ευρώ , ώστε αν τυχόν υπάρχουν υπερβάσεις κόστους αυτά να καλυφθούν με αυτό το ποσό.

    Η πρόταση του ΠΑΝΚΙ , μολονότι δεν έχω καμία αντίρρηση ως προς το σκεπτικό του , δηλαδή , του φτιαξίματος ενός νέου γηπέδου στην θέση του Απόστολος Νικολαίδης , εντούτοις έχει σοβαρά προβλήματα. Στο χώρο αυτό υπάρχουν Δικαστήρια , Άρειος Πάγος , Εφετείο και ΓΑΔΑ. Το επίσημο κράτος δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει να γίνει ένα γήπεδο 44,000 θέσεων σε τόσο νευραλγικό σημείο. Βλέπεις τι έγινε στο ματς με τον Ολυμπιακό , μην αποκλείεις και κάποιες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Αρκεί ένας και το πρόβλημα θα
    διαιωνίζεται. Πέραν αυτού , η πρόταση του ΠΑΝΚΙ αναφέρεται σε στροφή του γηπέδου , όπου θα υπάρξουν σοβαρά πολεοδομικά ζητήματα , άσχετα αν ο Βενιέρης τα αρνείται.

    Επίσης η λύση των ΟΑΚΑ και Βοτανικού δεν προσφέρεται , γιατί στο μεν ΟΑΚΑ , το χειμώνα κάνει κρύο και όποιος παρακολουθεί τα ματς θέλει κιάλια , στο δε Βοτανικό όπως ξέρεις με τις λεπτομερείς αναφορές που σου έχω κάνει το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Μην ξεχνάμε ότι στο ΟΑΚΑ πέρυσι η ΠΑΕ πλήρωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ ενοίκιο και οι θεατές κατά μέσον όρο ήταν 2,500 εξόν το ματς με τον Ολυμπιακό.

    Συνεπώς την τελευταία πρότασή σου περί του η Πολιτεία να δώσει αλλού τα χρήματα την θεωρώ σοβαρό λάθος.

    Αν αρνηθούμε τα λεφτά που μας δίδουν δεν θα μας τα ξαναδώσουν , γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε τι θέλουμε και το πιθανότερο είναι να πάνε ως οικονομική βοήθεια στο νέο γήπεδο που κάνει η ΑΕΚ. Και ξέρεις , ότι επιχειρηματίες όπως ο Μελισσανίδης ζητάνε και το ελάχιστο ποσό από την Πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti akrivos erga tha ginoun borei kapios na mas diafotisei? o alafouzos eipe oti tha skepazontai oi thires ektos apo 13-14. ti akrivos eborikes xriseis enooune? magazia i leoforos mesa sto kelifos borei na ginoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι πως θα μάθουμε προς το Μάιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου