Ραντεβού στα τσιπουράδικα....


        Εχθές το απόγευμα στη Λεωφόρο φιλοξενήσαμε για το Κύπελλο μια ομάδα σύμβολο της σαπίλας και της βρωμιάς που κυριαρχεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και το λυμαίνεται εδώ και πολλά χρόνια.


     Το σίγουρο είναι ότι ξέραμε όλοι μας πως δεν θα ερχόντουσαν μόνοι ,θα έφερναν μαζί τους και κάποιο φυντανάκι της ΚΕΔ. Όταν μάθαμε ότι αυτό θα ήταν ο διαιτητής-οφθαλμίατρος(;) Κουκουλάκης τότε καταλάβαμε για το πού πήγαινε το πράγμα.Στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ η ομάδα έπαιζε το γνωστό της παιχνίδι με κατοχή μπάλας ,ασφυκτική πίεση και δημιουργία φάσεων ,το παράρτημα του Βόλου κρατούσε το μηδέν κι όσο ο καμικάζι κόρακας έβλεπε την αντίσταση των παλικαριών του Μπέου τόσο σιγοντάρισε κι αυτός κλείνοντας τα μάτια σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πέναλτι και κόβοντας με ανύπαρκτο off-side τον Μπέργκ.

   Για κακή του τύχη όμως με το ξεκίνημα του ημιχρόνου ο Αντζαγκούν έσπασε το ρόδι και από εκεί και πέρα τα ζουμιά κατέπνιξαν τα δύστυχα Βολιώτικα γαυράκια. Ούτε ψήλος στον κόρφο του Μπέου δεν θα ήθελα να ήμουνα χθες μετά τη λήξη.Ο αγνός φίλαθλος Αχιλλέας δυο μέρες που η ομάδα του ήταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αυτός ξημεροβραδιαζόταν εκεί και μάλιστα μέχρι πριν  μπουν τα παλικάρια του στο πούλμαν τους εμψύχωνε και τους έδινε μάλιστα και οδηγίες τακτικής σαν να ήταν προπονητής.Τόση ήταν η λύσσα του για να νικήσει τον Παναθηναϊκό και να ευχαριστήσει και τον φιλαράκο του τον αλκοόλα. Δεν του έκατσε όμως και μπουκώθηκε από την τεσσάρα μια και καλή.Ευτυχώς που τα παιδιά μας την καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση από χθες γιατί από ότι έμαθα στον Βόλο ετοίμαζαν τραμπουκισμούς.Τώρα θα μείνουν με την όρεξη μια και η ομάδα θα πάει στο Βόλο για βολτούλα στα τσιπουράδικα....

    Αρκετά ασχοληθήκαμε όμως με το παράρτημα και το αφεντικό του.Ας αναλύσουμε λίγο και την ομαδάρα μας που χθες μας ικανοποίησε με την μπαλάρα που έπαιξε.Να αρχίσω με την άμυνα.Ο Αναστασίου επέλεξε ακραία μπακ τον Χουχούμη και τον Σπυρόπουλο.Ο Διαμαντής θέλει δουλειά ακόμα.Μου δείχνει κάποια σημάδια στασιμότητας και πολύ φοβάμαι ότι εκείνο το άσχημο για εκείνον βράδυ στη Ρώμη με τη Λάτσιο όταν ο Φερέιρα είχε τη φαεινή ιδέα να τον ρίξει στα βαθιά,του έχει αφήσει σημάδια κυρίως στη ψυχολογία του.Ήρθε και ο τραυματισμός μετά και το γλυκό έδεσε.Αυτό που μου άρεσε ήταν το κέντρο της άμυνας. Από την αρχή της χρονιάς το λέω ότι το δίδυμο Τριάντα και Κουτρουμπή δένει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο έχει δοκιμάσει ο κόουτς. Από εκεί και πέρα ο Ζέκα ήταν εκπληκτικός,ο Αντζαγκούν κινητικότατος,ο Μπεργκ ήταν ο γνωστός ογκόλιθος στην επίθεση και φυσικά ο Μπαιράμι ένας παίκτης που προσωπικά τον περιμένω σαν νέα μεταγραφή.Έδειξε ότι αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα του μετά την περιπέτεια τραυματισμού που είχε και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.Εν κατακλείδι η ομάδα ήταν καταιγιστική απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε έρθει με βλέψεις και απέναντι σε έναν διαιτητή σε διατεταγμένη υπηρεσία, κατόρθωσε να συντρίψει και τα δύο εμπόδια και να κάνει τη ρεβάνς εκδρομούλα δείχνοντας ταυτόχρονα ότι το κύπελλο δεν είναι απλά στόχος αλλά αναγκαίο για όλους στην ομάδα.

   Κλείνοντας θα ήθελα να μιλήσω πάλι για το κλίμα της Λεωφόρου.Εχθές για πρώτη φορά φέτος είδα αγώνα σε εκτός 13 θύρα.Πήγα στην 10 όπου συνάντησα πολλές γνώριμες φάτσες από τη λεγόμενη παλιά φρουρά.Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική.Όλοι με καλή διάθεση θετική ενέργεια,χωρίς γκρίνιες και αποδοκιμασίες,χωρίς κραξίματα και αφορισμούς.Μόνο με χειροκρότημα και στήριξη στα παιδιά που μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα.Όλοι μαζί μονοιασμένοι και αγαπημένοι έχουν γίνει μια τεράστια αγκαλιά που μέσα της κλείνει όλα τα παιδιά της ομάδας και τους δίνει ώθηση.Μπορεί να μην έχουμε μείνει πολλοί να στηρίζουμε την ομάδα αλλά είμαστε πιστοί και με θετική αύρα και αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα.Και το σίγουρο είναι ότι και να γίνει εμείς θα είμαστε πάντα εδώ. Από εκεί και πέρα όσοι άλλοι θέλουν να μας ακολουθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι.Ποτέ δεν είναι αργά ,αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη και τη δική σας στήριξη και αγάπη για να πάνε όσο ψηλά γίνεται τον Παναθηναϊκό μας....

                                                                                                Τάσος Γ.
    

Σχόλια

  1. ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ30/1/14 3:21 μ.μ.

    AΦΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αδικήθηκαν..... ΚΑΙ ΠΑΛΙ... τα παιδιά


    φαίνεται έκανε παράγκα ο ατρόμητος και δε το ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάσο , οι θεατές που παρακολουθούν τα ματς από τις θύρες 9-10-11 είναι από τους πλέον φανατικότερους της εξέδρας. Ταυτόχρονα , πολλοί από αυτούς είναι και αυστηροί στην κριτική τους τόσο προς την διοίκηση όσο και στην ομάδα. Πάντα καλόπιστη κριτική.



    Ως προς την ανάλυση που έκανες , γενικά συμφωνώ , αν και έχω κάποιες μικρές διαφωνίες. Για μένα , το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα πρέπει να είναι Ρισβάνης – Κουτρουμπής. Ο Τριάντα παίζει καλύτερα ως δεξί μπακ.

    Στο ματς με τον Πλατανιά , ο Τριάντα έκανε πολλά τσαφ , σε ένα από αυτά έστρωσε την μπάλα στον αντίπαλο επιθετικό και ευτυχώς ήταν εκεί ο Καπίνο , πραγματικός κέρβερος και απέκρουσε το σουτ. Έχασε πολλές κεφαλιές , μολονότι παίζει με πολλή όρεξη και πολλή διάθεση να προσφέρει στην ομάδα.

    Επίσης στο 2 ημίχρονο , στο ίδιο ματς με τον Πλατανιά , ο Αναστασίου έκανε μια κίνηση ματ , όταν έβγαλε τον Μαρινάκη που ήταν κακός και έβαλε στόπερ τον Κουτρουμπή με δεξί μπακ τον Τριάντα.

    Με αυτή την αλλαγή η ομάδα έδεσε και σιγά-σιγά ανέκτησε την κατοχή της μπάλας. Από το 65 λεπτό και
    μετά.

    Κάτι που επίσης φαίνεται έντονα , κυρίως στα ματς του πρωταθλήματος , είναι η δυσκολία στα τελειώματα των φάσεων. Αν ο Καρέλλης , που είναι εξαιρετικά δυνατός και καλός μπαλαδόρος , έβαζε τα δύο γκολ στον Πανιώνιο στο 1 ημίχρονο και γινόταν το 3-0 , τότε ο Αναστασίου να αντικαθιστούσε τους Πράνιτς , Μέντες και να περνούσε κάποιους που θα κρατούσαν περισσότερο την μπάλα , μιας και θα ήταν ξεκούραστοι. Έτσι θα αποφεύγαμε τα χτυποκάρδια του β’ μέρους.

    Επίσης πρέπει να επισημάνουμε την σημαντική δυναμική της Λεωφόρου , όπου ο Παναθηναϊκός παίρνει παιγνίδια που σε άλλη έδρα (π.χ. το ΟΑΚΑ ) θα ήταν χαμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου