Σχετικά με την καθυστέρηση της απόφασης Γιαννακόπουλου για την είσοδο του στην ΠΑΕ


Όπως έχω γράψει από την πρώτη μέρα που βγήκε στην φόρα το ενδιαφέρον του Δ.Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ, δεν πρόκειται να το κουράζω με καθημερινές αναλύσεις και απόψεις γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν απολύτως καμία ουσία μιας και δεν καθορίζουμε ούτε στο ελάχιστο εμείς τις εξελίξεις.


Όμως με την 31/12 να έχει περάσει και το τελικό δεκαήμερο ,που ζήτησε ο Δ.Γιαννακόπουλος τον κόσμο να περιμένει. να έρχεται και αυτό στο τέλος του λέω να πω επιγραμματικά την άποψη μου και να κάνω την...μαντεψιά μου.

Για μένα είναι 200% σίγουρο πως ο Δημήτρης κάποια μέρα θα έχει την ΠΑΕ στα χέρια του. Είναι όνειρο του και έχει πολύ πιο πρόσφορο έδαφος απότι 3 και 6 χρόνια πριν.

Αν θα την πάρει τώρα; Νομίζω πως ναι, αν και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να το κάνει σταδιακά. Αλλά αν δεν την ήθελε ή αν τον τρόμαζαν τόσο τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ δεν θα το κούραζε άαδικα. Θα τελείωνε την ιστορία άμεσα. Προφανώς, για να περνάει ο χρόνος θα το ψάχνει ώστε να μπει και όχι να μην μπει. Δεν θεωρώ πως θα κάνει κάποια ηρωϊκή έξοδο -όπως πίστευα στην αρχή- γιατί πολύ απλά δεν τον συμφέρει σε καμία περίπτωση.

Υπομονή και που ξέρετε... μπορεί να τον δούμε στο ματς με τον Πλατανιά μέσα στην Λεωφόρο...

Σχόλια

  1. 50-50 o Γιαννακόπουλος και οι Κινέζοι τι είναι 100 - 0?? Αυτός δε μας έλεγε ότι αυτός μπαίνει αρκεί να δώσουν οι Κινέζοι το ok??


    Προσωπική εκτίμηση, αποκλείεται να μπει. Για το μέλλον δε ξέρω. Αν νοικοκυρέψει ο Παναθηναϊκός, γιατί για εκεί πάει, τότε ουρές θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και ειμαι λιγο απαισιοδοξος, το μονο σιγουρο ειναι πως με τους ΑΡΔ δε βγαζεις ακρη οποτε το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να περιμενουμε ως το τελος του μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα , ο Αλαφούζος μετοχοποίησε το ομολογιακό δάνειό του αξίας 5,000,000 ευρώ , δηλαδή τρόπον τινά αγόρασε μετοχές του Παναθηναϊκού , γινόμενος μεγαλομέτοχος.

    Αυτό , σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έχει τοποθετήσει από την τσέπη του , στον Παναθηναϊκό , περίπου 10 εκατομμύρια. Πέρυσι , την σεζόν 2012-13 έβαλε περίπου 2 εκατομμύρια και φέτος έβαλε , με την μορφή εμβάσματος προς την Παναθηναϊκή Συμμαχία άλλα 2 εκατομμύρια. Σύνολο 2+2+5=περίπου 10 εκατομμύρια.

    Τα γράφω για να τα διαβάσουν κάποιοι δύσπιστοι οπαδοί μας , οι οποίοι αμφιβάλλουν για την οικονομική επιφάνεια του Αλαφούζου. Ενός , πολύ εργατικού επιχειρηματία που δεν παινεύεται για τα λεφτά που έχει , αλλά δουλεύει αθόρυβα , χωρίς τυμπανοκρουσίες , για να ξαναφτιάξει τον Παναθηναϊκό ισχυρή ομάδα.

    Αυτά που πέτυχε ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό συνιστούν άθλο. Καταρχήν αποβαρδινογιαννοποίησε την ΠΑΕ , με την αγορά του νέου προπονητικού κέντρου. Σε δεύτερη φάση με την συνδρομή του κόσμου , έφερε τον Παναθηναϊκό στο κέντρο της Αθήνας , στη Λεωφόρο. Εκεί , που είναι οι γειτονιές του Παναθηναϊκού , στην περιοχή όπου δίδει αίγλη και αξία στην ομάδα μας. Οι αντίπαλοι μας έλεγαν ότι , έπαιζαν με τον Παναθηναϊκό , μια ομάδα που δεν έχει δικό της γήπεδο , αλλά παίζει στο Ολυμπιακό στάδιο. Ήμασταν ανέστιοι , όπως η Καλλονή που γυρνάει όλη την Ελλάδα για να βρει ποδοσφαιρική έδρα.
    Σε τρίτη φάση έφτιαξε την Παναθηναϊκή Συμμαχία που ενώνει και συσπειρώνει τον κόσμο μας.

    Ακόμα και προς την αγορά παικτών που έγινε φέτος , δαπανήθηκαν αρκετά λεφτά για τα δεδομένα της εποχής. Η αγοραστική αξία των παικτών μας είναι κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

    H εκτίμησή μου για την οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι πολύ μεγάλη , κυρίως , για τις χαρές που έχει προσφέρει στον απλό φίλαθλο της ομάδας μας.

    Όμως , θεωρώ ότι δύσκολα , ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας , έχοντας στην ίδια μασχάλη και το μπάτζετ της ομάδας του μπάσκετ.

    Σήμερα , από τις ειδήσεις των διαφόρων σάιτ , διαβάσαμε ότι αν ανακατευθεί με την ΠΑΕ , θα μειώσει το λειτουργικό κόστος της , που είναι κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Είναι γεγονός , ότι το κόστος λειτουργίας της ΠΑΕ ήταν υψηλό και επί Αλαφούζου μειώθηκε σημαντικά. Αλλά , τα στελέχη της ΠΑΕ , δεν μπορούν να αμείβονται με χαμηλούς μισθούς γιατί επιτελούν δύσκολο έργο. Να είμαστε σίγουροι ότι ο Αλαφούζος και το ελάχιστο ποσόν των επιπλέον χρημάτων , αν τους δίδει , θα απαιτεί το μέγιστο της παραγωγικότητάς τους. Αυτό φαίνεται , κυρίως , στον ΣΚΑΙ , όπου τα βασικά στελέχη του ξημεροβραδιάζονται στο σταθμό. Επιπλέον τα μεγάλα σε ηλικία στελέχη έχουν εμπειρία και δίδουν λύσεις στα περισσότερα θέματα , άρα το ρίσκο να τους διώξει ο νέος επενδυτής και να προσλάβει άλλα , είναι μεγάλο.

    Ο Παναθηναϊκός σαν ΠΑΕ , είναι ένας μεγάλος και ζωντανός μηχανισμός. Αποτελείται από τους εργαζόμενους στα γραφεία της ΠΑΕ , στο προπονητικό κέντρο και στην Λεωφόρο. Άρα θεωρώ την πρόταση , περί κατεβάσματος του λειτουργικού κόστους της ΠΑΕ , ως εξωπραγματική.

    Μετά λέει ότι θα πάει την ομάδα στο ΟΑΚΑ. Πέρυσι , ήταν ελάχιστοι οι θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο. Ζήτημα θα ήταν , αν ξεπερνούσαν τις 4,000 , εξόν το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Αλήθεια , ποιος θα πάει στο ΟΑΚΑ για να γεμίσει ένα στάδιο 69,000 θέσεων; Στην εποχή που ζούμε , υπάρχουν τα συνδρομητικά , (ΝΟΒΑ , ΟΤΕΝΕΤ) και η μεγάλη μάζα φιλάθλων που παλαιότερα πήγαινε στο γήπεδο για συναισθηματικούς λόγους , τώρα, παρακολουθεί τα ματς από την τηλεόραση.

    Πέραν των παραπάνω η Λεωφόρος διευκολύνει το όποιον θέλει να πάει , λόγω του σταθμού του Μετρό.

    Νομίζω , ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος , το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει σε αυτή την εποχή που διανύουμε , είναι να βοηθήσει την ΠΑΕ , τσοντάροντας οικονομικά στην αγορά κάποιων παικτών.

    Συγνώμη αν σε στενοχώρησα Πρες ή άλλους φίλους που γράφουν στο μπλοκ σου , αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ15/1/14 3:20 μ.μ.

    ΦΙΛΕ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.......ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.....ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΧΩΡΙΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ.
    ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.....ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ...ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαι αντίθετος στο να πάρει την ΠΑΕ αλλά σε φάση δεκαετίας. Επιπλέον , να δώσει πειστικές απαντήσεις στο τι θα κάνει με την Λεωφόρο και με την εσωτερική διάρθρωση της ΠΑΕ.

    Για μένα , ο Αλαφούζος ήταν ο από μηχανής θεός. Το έχω πεί πολλές φορές , ότι δεν είναι απαραίτητο για να γίνει κάποιος πρόεδρος να έχει τα πολλά λεφτά, αλλά να διαθέτει ευφυία και δημιουργικότητα.

    Η περίπτωση Φιλλιπίδη και Τζίγκερ ήταν οι καλύτερες αποδείξεις των πιο πάνω απόψεών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ15/1/14 7:27 μ.μ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ?
    ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ.....ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ.
    ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι δεν ξέρω τίποτα.

    Ο Αλαφούζος δεν έχει βάλει χρήματα στην ομάδα; Η αγοραστική αξία των παικτών που έχουμε είναι κάτι λίγο παραπάνω από 20 εκατομμύρια. Η ΠΑΕ δεν έχει πάρει χρήματα από την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Τα λεφτά μπαίνουν , αυτά που για εσάς θεωρούνται λίγα , από τον Αλαφούζο και τον κόσμο που γεμίζει σε καθε ματς τη Λεωφόρο.

    Μην λες , ότι ο Δημήτρης μπορεί εύκολα να κουμαντάρει την κατάσταση , γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα καταφέρει.

    Δεν είναι θέμα καρυδιών , που ο Αλαφούζος διαθέτει σε περίσεια. Είναι θέμα μυαλού , και κουμάντου επιχειρήσεων. Ο Αλαφούζος ξέρει από φουρτούνες , έχει πτυχίο οικονομολόγου από την Οξφόρδη και έχει αναλάβει τα ηνία των επιχειρήσεων από τον πατέρα του. Οι Αλαφούζοι είναι Σαντορινοί , βγάζουν από την πέτρα ντομάτα.

    Θεωρείς ότι επί Τζίγγερ είχαμε καλύτερους παίκτες; Την περίοδο 2007~2008 που είχαμε μια σοβαρή ποδοσφαιρική ομάδα , ο σέντερ φορ μας ήταν ο Μαντζιος , που τώρα παίζει -δεν παίζει ως βασικός στο Λεβαδειακό. Οι δε άλλοι παίκτες που είχαμε , ήταν κατώτεροι των σημερινών , με εξαίρεση τον Καραγκούνη.

    Είχαμε ποτέ σέντερ φορ παίκτη κλάσης επιπέδου Πέτριτς ή Μπέργκ; ή μήπως παίκτες επιπέδου Σίφο , Πράνιτς , Μέντες που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στην Εθνική Κροατίας που θα πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;

    Μήπως η νεολαία που έχουμε , δεν αποτελείται από παίκτες που σχεδόν όλοι είναι βασικά μέλη της Εθνικής Ελπίδων, όπως ο Ρισβάνης , ο Τριάντα , ο Καρέλης , ο Μαρινάκης , και ο Λαγός;

    Το ότι ο Παναθηναικός , δεν μπορεί να πάει παραπάνω , -κατά την γνώμη σου- αυτό οφείλεται στην χρόνια απαξίωση της ποδοσφαιρικής ομάδας από τους εκάστοτε μεγαλομετόχους ή τον μεγαλομέτοχο και την απουσία θέλησης για διεκδίκηση πρωταθλημάτων.

    Τώρα , η ΠΑΕ αποκτά οντότητα και σφυρηλατείται η πεποίθηση πως η ομάδα θα διεκδικεί πρωταθλήματα. Αλλά , η εμπέδωση από την θεωρία στην πράξη απαιτεί χρόνο. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης , επί χρόνια , με περισσή σοβαρότητα δόμησαν ομάδες με παίκτες από τις ακαδημίες των συμπληρώνοντας τα κενά με καλούς ξένους παίκτες. Είχαν σχέδιο και πρόγραμμα για να βγούν στην Ευρώπη και τα κατάφεραν.

    Στον Παναθηναικό επί χρόνια , ήμασταν ευχαριστημένοι με την κατάκτηση της 2ης θέσης , το να παίζουμε στο ΟΑΚΑ και να έχουμε προέδρους δοτούς από τον μεγαλομέτοχο.

    Ουσιατικά . επί 1 χρόνο υπάρχει σημαντική αλλαγή που σου την περιέγραψα λεπτομερώς πιο πάνω. Ο σκοπός του Αλαφούζου είναι να φτιάξει μια ισχυρή ομάδα που να διεκδικεί πρωταθλήματα. Το είπε , στην τελευταία γενική συνέλευση της Παναθηναικής Συμμαχίας , που έγινε στον Τάφο και προσωπικά τον πιστεύω απόλυτα. Θεωρώ ότι δεν έχει οικονομικά πιάσει ταβάνι , και δεδομένου των οικονομικών καταστάσεων θα βρεί τρόπους να βάλει επιλέον χρήματα στον Παναθηναικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΙΦΥΛΛΟΣ1315/1/14 9:21 μ.μ.

    AYTH THN ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΑΝ ΣΥΜ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ 80%ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΚ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΝ ΣΥΜ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 10 ΜΕ 15% ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ 20 ΕΚ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου