Πάρε και το 7ο να τρελαθώ...


Βλέποντας την ομάδα σταθερή μετά και την σημερινή νίκη επί της εφές,  εντός και των τριών της στόχων και έτοιμη να υποδεχτεί πάλι τον πελάτη, βρήκα αφορμή για μια γενική συζήτηση για την ομάδα.  Έχουμε (σχεδόν) κλειδώσει το κύπελλο και (επίσης σχεδόν) κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα. Ευρωλίγκα τα πράγματα πάνε πολύ καλά, όχι τόσο λόγω του ότι έχουμε φέρει εξωφρενικά αποτελέσματα, αλλά γιατί παίζει πολύ καλό μπάσκετ o εξάστερος και τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου μάς πάνε πολύ. Υπολογίζοντας ότι θες περίπου 9 νίκες για να πάρεις πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoff(δηλαδή μαξ 5 ήττες), με την φενέρ ήδη στο 0-3 και τον γαύρο να μην είναι στα καλά του και να χει κι αυτός 2 ήττες, η δεύτερη θέση είναι ανοιχτή. Και λέω δεύτερη γιατί είναι ο μίνιμουμ στόχος και επειδή τα αποτελέσματα της μπαρτσελόνα είναι αν μη τι αλλω εντυπωσιακά (νίκη σε τουρκία και σεφ καπάκια) και κατ’ εμέ θα είναι δυσκολότερος αντίπαλος από την ρεάλ στο φ4. Στο επόμενο ματς με φενέρ(και παράλληλα του γαύρου στη βιτόρια) θα αρχίσουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα για τον όμιλο). Υπομονή λοιπόν, με γεμάτο ΟΑΚΑ βλέπω πλεονέκτημα έδρας στα playoff και δυνατή υποψηφιότητα για φ4. 

Στα αγωνιστικά, θεωρώ ότι ο κόουτς χειρίζεται πολύ έξυπνα το ρόστερ. Αναμένω το ματς με την φενερ για να το αποδείξει και πάλι.  Όσο για τους γαύρους, το κόμπλεξ που τους δέρνει είναι δεδομένο, αλλά ο άνθρωπος έχει το know-how να τους κερδίζει ανεξαρτήτου κατάστασης των δύο ομάδων. Έχει μετατρέψει τους  γκιστ και ματσιουλις σε ανθρώπους  κλειδιά σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα, ενώ ο κάρι είναι πολύ ανεβασμένος και προσωπικά τον γουστάρω τρελά. Πολύ αξιόπιστος και έχει αρχίσει και παίρνει πρωτοβουλίες πράγμα που ήταν κρίσιμο και στη Βιτόρια με τη λαμποράλ και σήμερα. Συζήτηση για ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ δεν κάνω καν, δεν θα γεράσει ποτέ αυτός ο άνθρωπος, πάει για μεγάλο φίνις στη χρονιά και βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Μόνιμος MVP για πολλούς λόγους. Αυτό που θέλω να δω από την ομάδα είναι τον φώτση και τον μπατίστ. Ειδικά ο μπατίστ θεωρώ ότι μπορεί να παίξει παραπάνω (ο Φώτσης πάιρνει χρόνο και θα τον χρειαστούμε όταν κρίνονται οι τίτλοι ακόμα καλύτερο). Έχει μεγαλώσει οκ, αλλά βλέπω ότι όποτε είναι μέσα δίνει ουσιαστική βοήθεια, τόσο με το μέσης απόστασης σουτ όσο με την δύναμή του στη ρακέτα. Μεγάλο κρίμα τώρα που ανεβαίνει η ομάδα που είχε και τα προβλήματα ο Παππάς. Αυτός που θεωρώ μοναδικό αδύναμο κρίκο της ομάδας είναι ο Μαυροκεφαλίδης (εξαιρώντας τον κινέζο οκ). Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή δεν γούσταρα που ήρθε στην ομάδα, ακούγαμε εκει για το σουτ μεσης αποστασης για το πλουραλισμο που θα μας δωσει και ιστορίες, οκ κάναμε υπομονή, αλλά το παιδί δεν κάνει. Να ναι καλά ο Λάσμε που ανεβάζει επίπεδο την φροντ-λάιν. 

Η ομάδα είναι σε φοβερή κατάσταση, και αν συνεχίσει έτσι πάμε για τρελά γούστα το μιλάνο…
Stay tuned…

Υγ1: Την Δευτέρα όλοι λένε ότι δεν τους απασχολεί το ματς με γαύρο, έτσι κι αλλιώς είμαστε πρώτοι κτλ. Εγώ το βλέπω σαν τεράστια ευκαιρία να τους πατήσουμε, και να πάνε βιτόρια με κομμένα τα πόδια…δεν χαλαρώνουμε ποτέ!

Υγ2: Γεμάτο ΟΑΚΑ= Μιλάνο…



Αιώνια Πιστός

Σχόλια