Δεν ολοκληρώθηκε η ανατροπή! Πρώτη ήττα 77-72 από την Φενερμπαχτσέ



Την πιθανότητα να εξασφαλίσουμε σχεδόν την πρόκριση στους 8 χάσαμε σήμερα, αφού η ομάδα με μια πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, επέστρεψε από το -14, προηγήθηκε στο σκορ αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις τελευταίες επιθέσεις και έχασε το μεγάλο διπλό στην Πόλη. Καθοριστικό το γκολ-φάουλ που δεν έδωσε ο διαιτητής στον Διαμαντίδη 1:23 πριν το τέλος.


Το πρώτο δεκάλεπτο κατά πρώτο λόγο που ήμασταν πίσω με 12 πόντους και το δεύτερο, ήταν καταστροφικά για την ομάδα μας αφού είχαμε πολλά άστοχα τρίποντα και δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στο συνεχές pressing των Τούρκων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουμε είτε σκοτωμένα σουτ, είτε να μην μπορούμε να προσεγίσουμε την ρακέτα. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο κρατούσε την ομάδα ο Κάρι με την -για ακόμη μια φορά- πολύ καλή παρουσία του.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας να μπαίνει με μεγαλύτερο πάθος και πιο διαβασμένη στην πίεση και τα ψηλά κορμιά της Φενέρ. Με ένα προσωπικό σερί του Μαυροκεφαλίδη η ομάδα κατέβασε την διαφορά με αποτέλεσμα να μπαίνει στο τέταρτο δεκάλεπτο στο -6. Και κάπου εκεί επιτέλους άρχισαν να μπαίνουν και τα ελεύθερα τρίποντα, όπου και μας έφερεαν μπροστά στο σκορ. Όμως στις τελευταίες φάσεις ένα λάθος σφύριγμα του διαιτητή (που αν έδινε το γκολ φάουλ μπορεί και να βρισκόμασταν στο +2 από το -1), τα άστοχα τρίποντα του Φώτση και τα εύστοχα σουτ του Κλεϊζα έδωσαν την νίκη στην Φενερμπαχτσέ.

Είναι κρίμα που δεν πήραμε το ματς γιατί από την στιγμή που το γυρίσαμε προς το τέλος, σήμαινε ότι είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε το 4-0. Σχετικά με το κοουτσάρισμα του Πεδουλάκη και αν μπόρσε να κοιτάξει στα μάτια τον Ζοτς, προφανώς η απάντηση είναι θετική, αλλά θεωρώ πως είναι γενικά λάθος να μπαίνουμε σε τέτοια τριπάκια.

Η ουσία είναι ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν από την 4η αγωνιστική πολλά πράγματα στον όμιλο και πως δεν χάσαμε με μεγάλη διαφορά που ίσως μας χρειαστεί στο τέλος. Τώρα, επόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ που πρέπει να το πάρουμε για να είμαστε φαβορί για μια από τις δύο θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα στα προημιτελικά.


ΥΣ: Βλακώδες φάουλ στο Μπράμος στα 2'' που ουσιαστικά αναίρεσε το τρίποντο του που μείωσε την διαφορά στους 2.

Σχόλια

  1. Spyros-13-Chania23/1/14 10:57 μ.μ.

    giati oi giangovic kai papas den paizoun? uparxei thema? ti ginetai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den tous ebisteuetai o pedoulakis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tragiki emfanisi mexri to imixrono. para poli kali sti sinexeia, eidika stin amina (klassika). Diaitisia aparadexti kai kati prepei na kanei o DG m auto gt apo to 2009 mas paei gamiontas... pantws ama eixame kanei kalitero prwto imixrono, 8a kerdizame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κριμα ρε παιδια..σας πονεσα στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου