Xoυχούμη, ωραία πρότυπα έχεις...


Δεν ξέρω.. για τον Βύντρα ώρες-ώρες αναρωτιέμαι μήπως εγώ είμαι ο τρελός και ο περίεργος...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο επίσημο match program της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:


Για το ότι θα αγωνιστεί με την ομάδα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Εύβοια:

«Ναι, είναι διαφορετικό: χαίρομαι που παίζουμε με μια ομάδα από το νησί μου αν και μένω μακριά από τα Ψαχνά. Από ό, τι έχω δει μάλιστα ο Ηρακλής έχει καλή ομάδα και πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα της Football League. Η ιδιαιτερότητα όμως αυτή τελειώνει μόλις μπεις στο γήπεδο. Εκεί, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος, στόχος είναι πάντα η νίκη».


Όσο κι αν η λογική λέει να κοιτάζετε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στην ώρα του, γίνεται να μην σκέπτεστε την προοπτική του τελικού του Κυπέλλου με δεδομένη την κλήρωση;

«Είναι αλήθεια πως θεωρητικά η κλήρωση ήταν από τις πιο εύκολες που θα μπορούσε να μας τύχει για να μην πούμε η πιο εύκολη. Πολλές φορές όμως ομάδες από χαμηλότερες κατηγορίες έχουν πολύ αυξημένο κίνητρο κι αυτό κάνει πιο δύσκολες τέτοιες αναμετρήσεις. Πριν φτάσουμε να σκεφτόμαστε τον τελικό πρέπει να αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά κάθε ματς όπως είπε ο προπονητής μας και να δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός, όπως και άλλες ομάδες, έπεσε θύμα έκπληξης επειδή πίστεψε ενδεχομένως ότι μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα μόνο με τη φανέλα. Δεν είναι έτσι, κάθε αγώνας θέλει ιδρώτα για να κερδηθεί».

Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η μετάβαση από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα και ποιοι είναι οι καθοριστικότεροι παράγοντες για ένα παιδί σ’ αυτή την μετάβαση;

«Προφανώς το σημαντικότερο από όλα είναι να υπάρχει το ποδοσφαιρικό ταλέντο, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει κάποιος. Θεωρώντας όμως δεδομένο πως στο επίπεδο των υποδομών του Παναθηναϊκού το ταλέντο είναι προαπαιτούμενο για όλους θα έλεγα ότι οι καθοριστικότεροι παράγοντες είναι τρεις: Πρώτον η θέληση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, δεύτερον έχει σημασία το πόσο προχωρημένο είναι ένα παιδί στην δύναμη και στην τακτική και όχι τόσο στην τεχνική γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο σήμερα, τρίτος καθοριστικός παράγοντας είναι η ψυχολογία και η απόκτηση μιας αυτοπεποίθησης τέτοιας που τίποτα να μην σε πτοεί και να συνεχίζεις την πορεία και τη δουλειά σου».

Διανύεις τη δεύτερη χρονιά σου σαν οργανικό μέλος της πρώτης ομάδας. Ποιες διαφορές μπορείς να επισημάνεις;

«Σε προσωπικό επίπεδο η διαφορά είναι ότι φέτος αισθάνομαι πολύ πιο άνετος και πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Ελπίζω δουλεύοντας να κερδίσω ευκαιρίες και να γίνω καλύτερος μέσα από τα παιχνίδια. Συνολικά για τους νέους πιστεύω πως φέτος η χρονιά είναι καλύτερη γιατί το στυλ που δουλεύει η πρώτη ομάδα τόσο στην τεχνική όσο και στην τακτική είναι ίδιο με εκείνο που μάθαμε στις ομάδες Νέων, οπότε η προσαρμογή είναι πιο εύκολη».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;

«Σταδιακά η ομάδα βρίσκει τον χαρακτήρα της και το στυλ της και – παρά τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε – βελτιωνόμαστε σταθερά. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μια καλή πορεία. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει ήδη βρει το δρόμο της».

Το Κύπελλο είναι στόχος;

«Εννοείται πως είναι. Και αυτό είναι κάτι που ίσχυε πριν και ανεξάρτητα από την κλήρωση. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Από την παρουσία σου στην πρώτη ομάδα ποιους από τους πιο έμπειρους παίκτες θα ξεχώριζες σαν πρότυπα και γιατί;

«Από πλευράς νοοτροπίας στη δουλειά έχω πει και στο παρελθόν ότι θεωρώ πρότυπο τον Λουκά Βύντρα. Επίσης, ο Στέφανος Κοτσόλης μας βοηθάει πάρα πολύ και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής».

Σχόλια