Oι απαντήσεις για τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να κολλήσουν την ανέγερση της Λεωφόρου


Διαβάστε τις απαντήσεις του Κίμωνα Βενέρη στην Live Sport για τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν. 

Το ξέρετε ότι είναι ένα βασικό "αγκάθι" τα Προσφυγικά και αρκετοί λένε ότι δεν θα προχωρήσει το πλάνο για είναι διατηρητέα. Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι εδώ δεν τα κατάφερε το κράτος να κάνει κάτι με αυτά και θα κάνετε εσείς;

"To 2003 έγιναν κάποιες προσφυγές κατοίκων της περιοχής και φοιτητών πανεπιστημίων κατά του κράτους, γιατί ήθελαν να τα ρίξουν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εμείς δεν σκεφτήκαμε στιγμή να τα ρίξουμε.

Τα σεβόμαστε και τα αναμορφώνουμε. Τα ξαναφτιάχνουμε από την αρχή. Και θα σας πω και κάτι άλλο. Από όσο ξέρουμε, δεν είναι ακόμα χαρακτηρισμένα διατηρητέα. Τα έξι από τα οκτώ ανήκουν στην ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου) και εκεί θα πάμε τα σχολεία. Θα είναι το πρώτο μας βήμα.

Πρώτα θα μεταφέρουμε τα σχολεία και μετά θα ξεκινήσουμε τα του γηπέδου. Δεν βλέπω γιατί κάποιος δεν θα το δει ως θετικό".

Ακόμα ένα ζήτημα που αναφέρεται ως πιθανή εστία προβλήματος στο πλάνο σας είναι τα περιβαλλοντολογικά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πολύ αυστηρό σε τέτοια ζητήματα. Εσείς είπατε ότι δεν κινδυνεύει το σχέδιο από προσφυγές στο ΣτΕ.

"Πρώτα απ' όλα δεν είπα κάτι τέτοιο. Ανέφερα ότι κινηθήκαμε σύννομα. Βεβαίως θα ρίξουμε μπετά, όχι όμως πάνω από τον προβλεπόμενο συντελεστή δόμησης. Επίσης, θα είναι ένα από τα πιο πράσινα γήπεδα της Ευρώπης.

Για τα φωτοβολταϊκά πήραμε παράδειγμα από το γήπεδο της Εσπανιόλ, το οποίο βραβεύτηκε ως πράσινο, δηλαδή οικολογικό γήπεδο. Εμείς το εξελίσσουμε αυτό. Ας πούμε ότι σε όλο το εξωτερικό κέλυφος χρησιμοποιούμε υλικό που είναι ανακυκλώσιμο και δεν αποβάλλει θερμότητα για να προκαλέσει ρύπανση. Θα κάνουμε φύτευση πρασίνου και θα ενώσουμε τον Λυκαβηττό.

Υπάρχει μεγάλη εμπλοκή του κράτους και αυτό λένε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τη Διπλή Ανάπλαση, απαλλοτριώσεις, τα Προσφυγικά, ο ΟΡΣΑ. Πόσο σοβαρό ζήτημα είναι αυτό;

"Ετσι ακριβώς είναι. Δεν είναι αφελές αυτό που θα πω. Μιλάμε για μια ομάδα 3 εκατ. ανθρώπων με 1.500 τίτλους, είναι ομάδα της Αθήνας και πρέπει επιτέλους να κάνουν κάτι γι' αυτήν. Ο δήμος θα έχει μόνο κέρδη, το γήπεδο θα είναι πράσινο, ο Παναθηναϊκός θα έχει γήπεδο στα χώματα όπου γεννήθηκε.

Πρέπει να υπάρξει βούληση από κάποιους ανθρώπους. Δεν θα πάω εγώ να πω "γεια σας είμαι ο Βενέρης κάντε στην άκρη". Θα πάει κάποιος με οντότητα να τους το πει. Αυτός ο άνθρωπος λείπει. Πρέπει να το πιστέψουν ο κόσμος του Παναθηναϊκού και άνθρωποι με δύναμη και πυγμή.

Ελπίζω να βρεθούν. Μπορεί να είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Θα του βγάλω το καπέλο και θα του κάνω άγαλμα.

Η βύθιση του αγωνιστικού χώρου μπορεί να μπλέξει με μετρό και αρχαιoλογικά;

Αρχαιολογικά αν ξεκινήσει να γίνεται το έργο και δεν βρεθεί η... Ατλαντίδα, δεν θα υπάρχει θέμα. Και στους σταθμούς του μετρό βρέθηκαν τόσα αρχαία, αλλά το έργο προχώρησε. Με το δήθεν πρόβλημα με το μετρό εμείς γελάγαμε. Πήραμε τις χαράξεις από το Αττικό Μετρό. Συνηθίζεται οι χαράξεις να γίνονται σε οδικές αρτηρίες. Τι δουλειά έχει μετά την Τράπεζα Πειραιώς που πάει στο κέντρο να περνάει από τη Λεωφόρο; Aφήστε δε, που είναι 35 μέτρα κάτω από τη γή".

Που θα μπορούσε να "σκαλώσει" το σχέδιο;

Eιλικρινά; Να βάλει κάποιος το χεράκι του. Ο πατέρας μου, όταν του εξήγησα όλο το σχέδιο, μου είπε πως "το πρόβλημα είναι ότι είμαστε απλά σε αυτή την χώρα". Δεν υπάρχει "δεν μπορώ" υπάρχει "δεν θέλω". Έχω μιλήσει με αρκετό κόσμο στην περιοχή και είναι ενθουσιασμένοι.

Οι καταστηματάρχες θέλουν τρελά. Οι Έλληνες που είναι εκεί είναι βαμμένοι Παναθηναικοί, άρρωστοι. Ποιον δεν συμφέρει ένα τέτοιο έργο;.

Σχόλια

  1. Ρε ένας άνθρωπος με αρχίδια να αναλάβει την ομάδα ρεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατασκευή του νέου γηπέδου είναι ρεαλιστική , όμως είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα ως προς την υλοποίησή της.

    Καταρχήν η μεταστέγαση των σχολείων , οι μπασκέτες και δρόμοι πέριξ της Λεωφόρου που αλλάζουν φορά ή και καταργούνται απαιτούν αλλαγή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Αθήνας και του Ρυθμιστικού. Είναι αλλαγές στις χρήσεις των οικοπέδων και απαιτείται πίεση στο Δήμο και στην Κυβέρνηση για να τις προχωρήσει.

    Υπάρχει ανοικτό το θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Ο νομοθέτης , που είναι το κράτος , θα πει στον όποιο πρόεδρο της ΠΑΕ , ή του Ερασιτέχνη , τι θα γίνει με το θέμα της Διπλής Ανάπλασης που είναι Προεδρικό Διάταγμα. Θα του πει , δεν είχατε απαιτήσει ολόκληρες ενέργειες για την Διπλή Ανάπλαση και δημιουργήσατε Προεδρικό Διάταγμα γι αυτή , τώρα θέλετε άλλες διατάξεις που να μεταστεγάζουν τα σχολεία , να αλλάζουν την χρήση των προσφυγικών και να καταργούν δρόμους πέριξ του Απόστολος Νικολαίδης;

    Λέω ότι θα βοηθήσουν , αλλά θα πάρει χρόνο , για να αλλάξουν ή να καταργήσουν το Π.Δ περί Διπλής Ανάπλασης , λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του νέου γηπέδου.

    Αυτή την στιγμή , έχει παραταθεί με τροπολογία η ισχύς της χρήσης της υφιστάμενης Λεωφόρου για 5 χρόνια. Σε πρώτη φάση από εκεί και μετά ξεκινούν οι συζητήσεις για την Νέα Λεωφόρο.

    Για μένα το γήπεδο έχει πολεοδομικά προβλήματα , και απαιτείται χρόνος και υπομονή για την επίλυσή τους.

    Ως προς το κόστος:

    Η μεταστέγαση των σχολείων μπορεί να γίνει με κάποιο ΕΣΠΑ , εφόσον επιλυθούν τα Πολεοδομικά και δεχθεί η Πολιτεία τις απόψεις μας.



    Η αγορά των χώρων που απαιτούνται κοστολογήθηκαν από το ΠΑΝΚΙ γύρω στα 30 εκατομμύρια. Μπορεί να είναι και έτσι , αλλά λόγω , της εμπορικότητας της περιοχής και της ζήτησης , το κόστος να αυξηθεί.

    Το κόστος για ανέγερση του γηπέδου , που όντως είναι εντυπωσιακό , θα απαιτήσει κοντά στα 85 εκατομμύρια. Μπορεί και παραπάνω γιατί θα υπάρξουν βαθιές εκσκαφές , τουλάχιστον 10~15 μέτρα κάτω από το έδαφος. Το μεταλλικό στέγαστρο , με την γύρω κάλυψη του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου επίσης αυξάνει το συνολικό κόστος.

    Στα υπέρ του γηπέδου , είναι ότι σίγουρα θα βρεθεί κάποιος χρηματοδότης για την εκμετάλλευση των όποιων εμπορικών χώρων που θα υπάρξουν ή και της ονοματοδότησης του γηπέδου , μιας και η θέση του είναι κοντά στις πιο ακριβές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

    Για τα κέρδη των 30 εκατομμυρίων ευρώ τα θεωρώ σίγουρα , μήπως είναι και παραπάνω. Η υφιστάμενη Λεωφόρος των 17,000 θέσεων έχει καμιά δεκαριά εκατομμύρια κέρδος δεν θα έχει 3 φορές παραπάνω αυτό το νέο γήπεδο;

    Για μένα το γήπεδο αυτό , είναι πολύ ωραίο και σίγουρα μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς να αλλάξει τίποτα στον αστικό ιστό της πόλης.

    Όμως υπάρχουν 3 προβλήματα που θα είναι μελλοντικός βραχνάς για τον σύλλογο: α. το Π.Δ. Διπλής Ανάπλασης , β. η αλλαγή χρήσεων των προσφυγικών και μεταστέγαση των σχολείων και γ. η ανεύρεση ισχυρού χρηματοδότη πρώτα για την αγορά των εκτάσεων και δεύτερον της μετέπειτα κατασκευής του νέου γηπέδου. Και μιλάμε για πάνω από 100 εκατομμύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου