Ο Ολυμπιακός να κερδάει και όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθούν (edition 2013)


Πριν μια δεκαετία και κάτι όλη η Ελλάδα είχε ακούσει το ,ιστορικό πλέον, "Μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν" από τον Γ.Σπάθα (πρόεδρος διαιτητών συνδέσμου Πειραιά). Φυσικά καμία έρευνα δεν έγινε για το τι μπορούσε να εννοεί τότε ο ποιητής. Το μόνο που καταφέρανε ήταν να γίνει η συγκεκριμένη ατάκα, σλόγκαν για τα όσα κωμικοτραγικά βίωνε και βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτά όσον αφορά την προηγούμενη δεκαετία.

Πλέον δεν υπάρχει κανένας Θωμάς και κανένα Αιγάλεω. Υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός και λειτουργεί σαν επιτακτική ανάγκη το πως θα κυριαρχήσει παντού η ομάδα από τον Πειραιά.


Πριν 5 χρόνια και με αφορμή τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού είχε βγει off the record μια ιδέα για τον αριθμό των τίτλων του Συλλόγου που τον καθιστούσε ως τον πολυνίκη στον ελληνικό αθλητισμό μπροστά από τον δεύτερο Πανελλήνιο και τον τρίτο Ολυμπιακό. Αυτό είχε ενοχλήσει, με αποτέλεσμα να βγει τότε η εφημερίδα Πρωταθλητής και να προσμετρήσει ότι πιθανό και απίθανο τίτλο υπήρχε. Από ανεπίσημους μέχρι ατομικούς και φιλικά τουρνουά. Γιατί δεν γινόταν να ξεπερνάει κάποιος άλλος την ομάδα του δημοσίου.

Σήμερα εν έτει 2013, είδαμε νέα όργια στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Άεκ στο βόλεϊ γυναικών με τους διαιτητές να κάνουν όργια (τρις χειρότερα από αυτά στην μπάλα) και να δίνουν ουσιαστικά το ματς στην ομάδα του δημοσίου και να εξασφαλίζουν την πρώτη θέση -προς το παρόν- στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα στα πολλά που συμβαίνουν και όλως τυχαίως ευνοούν τον Ολυμπιακό. Γιατί έχουμε πει πως πλέον η φανέλα με τα κόκκινα πρέπει να αβαντάρετε αφού εκπροσωπεί το ίδιο το κράτος χρόνια τώρα. Μόνο που τώρα αυτό συμβαίνει σε όλα τα τμήματα.

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που κάποτε είχε ακουστεί πως έχει χρέη στον ερασιτέχνη, αλλά όλα του τα τμήματα κάνουν πρωταθλητισμό λειτουργώντας σα να μην συμβαίνει τίποτα. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν ματώσει οικονομικά, ο Ολυμπιακός όπου αγωνίζεται κάνει πρωταθλητισμό και...λεφτά υπάρχουν.

Πως γίνεται αυτό; Δεν είμαι αρμόδιος να σας το απαντήσω. Αν σας κάνει τόσο εντύπωση όση και σε μένα, τότε αυτό αρκεί και περισσεύει.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο Ολυμπιακός να κατακτάει τίτλους στο...fast forward με μόνο σκοπό να πάρει την θέση του Παναθηναϊκού και να φύγει επιτέλους το κόμπλεξ από πάνω τους. Προφανώς έτσι όπως πάει η κατάσταση και με τον Παναθηναϊκό κομπάρσο στα περισσότερα τμήματα, αυτό θα συμβεί. Και ίσως τότε ηρεμήσουν...


ΥΣ: Πόσοι από αυτούς που χρηματοδοτούσαν τον Ολυμπιακό με οποιοδήποτε τρόπο είχαν μπλεξίματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη και έχουν περάσει τα κάγκελα της φυλακής; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα του κράτους και έτσι πρέπει να είναι μόνιμα πρώτος, με λεφτά και ισχύ.

Σχόλια