Όπως πέρυσι (?)..

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια ?
Δυστυχώς η ομάδα σήμερα παραχώρησε ακόμα μια ήττα με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Ατρόμητο μέσα στη Λεωφόρο. Αυτή η ήττα σχηματίζει ένα άσχημο στατιστικό για την φετινή ομάδα συμπληρώνοντας τρεις ήττες απέναντι σε ομάδες που έχουνε μαζέψει περισσότερους βαθμούς αυτή την στιγμή( Παοκ -Ατρόμητος-Ολυμπιακός). Σε αυτό το κείμενο και με την συμπλήρωση 15 αγώνων θα γίνει μια σύνοψη των αγωνιστικών πεπραγμένων της ομάδας σε σύγκριση με αυτήν ακριβώς την περίοδο πέρυσι..αντλώντας στοιχεία από τον σημερινό αγώνα που τείνουν να επαναλαμβάνονται..


Αρρυθμίες στην άμυνα..με περισσότερα γκολ και ήττες..

  • Όπως φαίνεται και από το πινακάκι η ομάδα φαίνεται βελτιωμένη στο επιθετικό κομμάτι έχοντας σημειώσει 6 γκολ παραπάνω αλλά έχοντας δεχτεί ακριβώς τα ίδια 15 στο σύνολο που αντιστοιχούν για 1 γκολ / αγωνιστική !. Η επιθετική ανάκαμψη οφείλεται σε 2 κυρίως στοιχεία 1) Τα γκολ Μπεργκ - Φιγκερόα...Με τον δεύτερο να φεύγει θα υπάρξει πρόβλημα..
    • 2) Τη μεγάλη δημιουργία φάσεων / παιχνίδι.
  • Σε αντίθεση η ομάδα παρουσιάζει προβλήματα στην αμυντική διάταξη. Δυστυχώς και στον σημερινό αγώνα και τα δυο γκολ τα δεχόμαστε με .."οργανωμένη" την αμυντική μας διάταξη  ενώ και τα δύο γκολ προέρχονται από σχεδόν παρόμοιες φάσεις.Αν δούμε τα φετινά παιχνίδια  χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα γκολ τα δεχόμαστε με κεφαλιά σχεδόν ανεξάρτητα από το ποιος τερματοφύλακας παίζει και ποιοι απαρτίζουν την αμυντική τετράδα.
  • Ένας παίχτης με τον οποίο η ομάδα έδειξε βελτίωση στην αμυντική της λειτουργία ,ο Ρισβάνης , έχει τελευταία χαθεί από τους αγώνες..Ενώ έχει επιστρέψει ο Κουτρουμπής που είχε παρουσία στα αρχικά άσχημα ματς που έκανε η ομάδα . Σήμερα είχανε εντελώς λανθασμένες τοποθετήσεις αυτός και ο Σίντελφεντ σε αρκετές περιπτώσεις και ειδικότερα δε στο 54' που θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί και ένα ακόμα γκολ..
  • Καλές εμφανίσεις κυρίως σε ένα ημίχρονο με αυτό να τείνει να είναι το πρώτο. Εντελώς αντίθετη συμπεριφορά στο άλλο ημίχρονο..Πολλή άσχημη αντίδραση όταν δεχόμαστε γκολ.

Οι μεγάλες γκέλες..
2013:
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 3-0
Παναθηναϊκός- Βέροια 1-1
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-1
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-2
Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 1-1
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2

Σημείωση : Η ομάδα έχει χάσει ήδη τα ντέρμπι με Ολυμπιακό - Παοκ

2012:
Παναθηναϊκός -Πας Γιάννενα 1-1
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Παναθηναϊκός-Άρης 1-1
Οφη-Παναθηναϊκός 2-2
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-0
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1

Σημείωση : H ομάδα είχε όμως καταφέρει να κερδίσει τον Παοκ 2-0 είχε φέρει 2-2 με τον Ολυμπιακό και είχε κερδίσει  τον Πανιώνιο 1-2 εκτός έδρας..

Το συμπέρασμα..

Η ομάδα φέτος επιλέγει περισσότερο να κερδίσει ή να χάσει, δεν αρέσκεται στις ισοπαλίες . Όπως όμως φαίνεται και από τα αποτελέσματα χάνει πιο εύκολα αλλά και κερδίζει πιο άνετα λόγο των περισσότερων γκολ που σκοράρει..Παράδοξο αλλά αυτό συμβαίνει ! Επιπλέον ο παράγοντας έδρας παρά τα όσα γραφικά λέγονται τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν έχει επηρεάσει τόσο θετικά την ομάδα στα αποτελέσματα της.

Μικρά μικρά

-Με το ταμείο να είναι μείον και με συνολικές υποχρεώσεις - ζημιές άνοιγμα κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ(δείτε ισολογισμούς) είναι δύσκολα τα πράματα.. Αλλά μήπως θα πρέπει να κοιτάξουμε να φέρουμε ΑΜΕΣΑ έναν επιθετικό συμπλήρωμα του Μπεργκ ειδικότερα δε τώρα που προέκυψε και αυτός ο τραυματισμός..? Άλλωστε το οικονομικό άνοιγμα δε φαίνεται να αλλάζει και πολύ..
-Είμαι ο μόνος που συνεχίζει να πιστεύει ότι το κέντρο μας είναι λειψό κυρίως οργανωτικά και πως χρειαζόμαστε έναν καλό επιθετικό μέσο..?
-Υπάρχει τελικά αυτός ο στόπερ που κάνει την διαφορά ? Είναι αυτός ο Σίντελφεντ ? Προσωπικά δε το νομίζω..
-Ο Τριανταφυλλόπουλος σε αρκετά ματς παίζει δεξιά ενώ είναι φανερό που όσο και αν έχει περίσσια θέληση και πάθος αυτή η θέση δε του ταιριάζει..Αρχικά ο σχεδιασμός είχε τον Γιούρκα Σειταρίδη ως βασικό ακραίο μπακ στα δεξιά.. Αφού λοιπόν ο Αναστασίου χρησιμοποιεί κεντρικό μπακ για ακραίο μήπως θέλει η ομάδα ενίσχυση και σε αυτή την θέση ; Έναν πιο έμπειρο παίκτη... ?
-Ο Λαγός σήμερα γιατι δεν έπαιξε... ? Θεωρώ έκανε μπαμ η απουσία του .Ο Μέντεζ όταν παίζει με τον Λαγό είναι υποφερτός χωρίς τον Λαγό φαίνονται όλες οι αμυντικές του αδυναμίες..


ΥΓ1 Ποιά είναι τα δικά σας συμπεράσματα και προβληματισμοί σε σχέση με τη περυσινή χρονιά αφού φρέσκαρα τη μνήμη σας ;
 ΥΓ2: Χωρίς να θέλω να το παίξω λογιστής τι γίνεται τελικά με αυτό το οικονομικό άνοιγμα..Όταν παρέλαβε ο Αλαφούζος είχε δηλώσει πως ήταν 28 εκατομμύρια (http://www.panathinaikos-press.com/2013/11/blog-post_127.html)και τώρα βλέποντας τον ισολογισμό φαίνεται οτι παρέλαβε ζημιές γύρω στα 50 εκατομμύρια και με όλες τις μειώσεις παραμένουν στο ίδιο περίπου νούμερο..μετά από περίπου δύο χρόνια..Τελικά τι ακριβώς γίνεται με τα οικονομικά..?Πρόσφερε ο Αλαφούζος κάλυψη στα ατοπήματα Βαρδινογιάννη - Πολυμετοχικών ..?
ΥΓ3: Αυτή η ρήτρα εχεμύθειας πολύ αργεί ..Λέτε να είναι το καλό το πράγμα αργεί να γίνει ..? Προσωπικά όσο αργεί η μεταβίβαση μετόχων τόσο περισσότερο ανησυχώ.. Δημήτρη ξεκαθάρισε τα πράγματα γρήγορα! Έχουμε το τρένο της αδειοδότησης και μιας ενδεχόμενης συμμετοχής μας στο Champions League.Για να δούμε γρηγορότερα ανάκαμψη θέλουμε ενίσχυση !!
Υ.Γ4: Η σύγκριση έγινε αυτή τη περιόδο διότι πέρυσι είχε συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος μετά από 15 αγώνες.Πάντα όταν γίνεται αυτό υπάρχουνε αρκετά δεδομένα για να βγούνε συμπεράσματα. Φέτος ο πρώτος γύρος κλείνει σε άλλες δύο αγωνιστικές ..

Σχόλια