Πρώτη απώλεια στην Βούλα

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 84-79

Δυστυχώς το ντέρμπι με την Βούλα δεν είχε αίσιο τέλος για την ομάδα μας αφού λυγίσαμε ύστερα από 2 παρατάσεις και έτσι γνωρίσαμε την πρώτη μας ήττα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα ούτε σήμερα αγωνίστηκε μόνη της, αφού ο κόσμος έδωσε κι εκεί το παρών.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ματς:


Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Καλέντζου, Γέμελος, Χριστινάκη, Κοσμά και Ντέλβα.

Το Τριφύλλι μπήκε νευρικά στο παιχνίδι και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχες όντας μπροστά στο σκορ με 11-5 και 16-8. Η Γιασεμή Σαμαντούρα έριξε στο ματς της Μαγκλάρα και Δίελα και ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει πατήματα στην άμυνα αλλά και ρυθμό στην επίθεση. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τις γηπεδούχες να προηγούνται με 16-15.

Οι πράσινες συνέχισαν όμως το σερί τους και με ένα τρίποντο από τη Δίελα έκαναν το 16-18. Η νεαρή παίκτρια του Τριφυλλιού όμως ήταν η μεγάλη άτυχη της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα σε μία προσπάθειά της γλίστρησε και αποχώρησε από το παιχνίδι και λίγο αργότερα πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Νταϊάνα Ντέλβα άρχισε να βρίσκει ρυθμό και ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Τα κορίτσια της Σαμαντούρα πήραν αέρα δέκα πόντων και με τη διαφορά σε αυτό το ύψος πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 38-28.

Ο Πρωτέας Βούλας και με τη βοήθεια αρκετών σφυριγμάτων κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς πολύ γρήγορα και να βρει ρυθμό. Οι φιλοξενούμενες κρατούσαν όμως την ψυχραιμία τους και κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 49-44 υπέρ του Τριφυλλιού.

Η Γέμελος με τρίποντο στην αρχή της περιόδου έδωσε αέρα στον Παναθηναϊκό, αλλά οι γηπεδούχες απάντησαν και πάλι με την Ντέλβα να έχει φορτωθεί με τέσσερα φάουλ (ειδικά το τέταρτο ήταν ανύπαρκτο). Παρ' όλα αυτά οι πράσινες κατάφεραν να ξεφύγουν δύο φορές με έξι πόντου 61-54 και 63-57, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφεραν να κάνουν ουσιαστικά επίθεση αφού οι διαιτητές τις χρέωναν συνέχεια με βήματα. Έτσι, με ένα καλάθι της Φρίμαν το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει σαφές προβάδισμα νίκης με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να είναι άστοχες. Έτσι, ήρθε και η δεύτερη παράταση αφού η πρώτη ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 69-69.

Εκεί από τη μία τα τρίποντα της Μπαρμπερίδου και από την άλλη ο εκνευρισμός που είχε επέλθει στις πράσινες από τα σφυρίγματα θόλωσαν το μυαλό των κοριτσιών και έτσι ήρθε η ήττα για το Τριφύλλι.

Δεκάλεπτα: 16-15, 28-38, 44-49, 63-63 (κ.α.), 69-69, 84-79

Πρωτέας Βούλας (Δαγλας): Δασκαλοπούλου 4, Λίμουρα 17, Μαγαλιού 4, Νικολοπούλου 2, Φρίμαν 25 (3), Βλάχου 3, Τετενέ 12

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 15 (1), Γέμελος 12 (2), Χριστινάκη, Μαγκλάρα 2, Κοσμά 13 (2), Σλούκα 7 (1), Δίελα 3 (1), Χρονοπούλου, Καβάσιλα 1, Ντέλβα 26 (17 ριμπ.)

Σχόλια