"Αυτοκτονώντας" στις γειτονιές της Αθήνας...

ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Για δεύτερη φορά φέτος,μετά την δεύτερη αγωνιστική και το ματς με τον Πανιώνιο,ο Παναθηναϊκός άφησε βαθμούς σε γήπεδο εντός λεκανοπεδίου Αττικής.Ή μάλλον καλύτερα αυτοκτόνησε στη Ριζούπολη.
   
Και αν τη πρώτη φορά το πλασματικό 3-0 από τους Νεοσμυρνιώτες το ξεπεράσαμε σχετικά εύκολα λόγω του ότι η ομάδα ήταν ολοκαίνουρια και ανέτοιμη,αυτή τη φορά η απώλεια δεν χωνεύεται ούτε με ένα καφάσι σόδες.

   
Η ομάδα φαινόταν να βρίσκετε σε ανοδική πορεία,είχε αποκτήσει ρυθμό,είχε δώσει λύση στο πρόβλημα των εκτός έδρας με δύο νίκες σε Παγκρήτιο και Χαριλάου και έχοντας μπροστά της ένα βατό πρόγραμμα είχε βάλει στόχο να χτίσει ένα σερί πέντε νικηφόρων αγώνων που θα την κράταγαν στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα και θα της έδιναν ψυχολογία για τη συνέχεια.Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.
 
Ο Αναστασίου κατέβασε και πάλι το ίδιο σύστημα με δύο επιθετικούς και τον Καρέλη,που ερχόταν με φόρα από το ματς με τον ΠΑΣ,στη θέση του τραυματία Λούτσο. Χωρίς τον Ζέκα αφού ήταν θύμα του κίτρινου κυνηγητού που βιώνει η ομάδα από την αρχή της χρονιάς και τον Αμπέιντ στο αρχικό σχήμα.Το ξεκίνημα ιδανικό με γκολ από τον ασταμάτητο Μπέργκ μόλις στο πέμπτο λεπτό στην εστία μπροστά από τούς δύο χιλιάδες πιστούς οπαδούς που είχαν μετατρέψει τη Ριζούπολη σε Λεωφόρο. Και ενώ όλοι περιμέναμε ένα εύκολο απόγευμα καθώς ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι με χαρακτηριστικότερη ευκαιρία αυτή του αρνητικού Αμπέιντ στο 38' όπου φάτσα με το τέρμα σούταρε σαν να είδε πρώτη φορά στη ζωή του μπάλα...
 
Με το ξεκίνημα του δευτέτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας ισοφάρισε μετά από εκτέλεση κόρνερ και τραγική έξοδο του ξαφνικά επαναμφανιζόμενου στην ενδεκάδα Στέφανου Κοτσόλη,ο οποίος τράκαρε με τον Μέντεζ!!!

Το γνωστό έργο δηλαδή,ο αντίπαλος χωρίς φάση να σκοράρει.Από εκεί και πέρα η γνωστή δεκάλεπτη τρικυμία της ομάδας που δείχνει μετά από κάθε γκολ που δέχεται. Σε αυτό το διάστημα παραλίγο η Ελαφρά Ταξιαρχία να σκοράρει στη δεύτερη φάση που δημιούργησε με κεφαλιά που έβγαλε ο Κοτσόλης μιας και η μπάλα ήρθε σχεδόν πάνω του.
 
Από εκεί και πέρα ο Αναστασίου προσπάθησε με κάποιες κινήσεις να αλλάξει την μοίρα του αγώνα.Πέρασε μέσα τον Ατζαγκούν και τον Κλωναρίδη αλλά μέχρι το τέλος η ομάδα δεν μπόρεσε να απειλείσει ουσιαστικά και να πάρει το ματς.
 
Θέλοντας λοιπόν να κρίνω κάποια πράγματα για αυτή την ήττα,γιατί εγώ μόνο ως τέτοια μπορώ να κρίνω μια απώλεια βαθμών στη Ριζούπολη,θα σημείωνα τα εξής.Πρώτα απ'όλα το ζήτημα τερματοφύλακας.Διαχρονικά στην ιστορία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν υπήρξε μεγάλη ομάδα που να μην είχε μεγάλο τερματοφύλακα.Η θέση αυτή είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα.Ο Καπίνο αν και ξεκίνησε άσχημα τη σαιζόν έδειχνε τις τελευταίες αγωνιστικές να βρίσκει ρυθμό και σταθερότητα.Το να βάζεις ξαφνικά τον Κοτσόλη με το πρόσχημα ότι ήθελες να βρει ρυθμό για το ματς του κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών...!!! είναι τουλάχιστον ανεδαφικό.Άποψή μου είναι ότι καλό θα είναι σιγά σιγά να προωθούν και τον Ταμπάκη.Σε μια συζήτηση που είχα πριν δυο χρόνια με τον μεγάλο Κύριο Οικονομόπουλο για το θέμα τερματοφύλακες,μου είχε πει ότι αν έβλεπα τον Ταμπάκη θα ξέχναγα τους άλλους.Και όταν μιλάει ο Κύριος Τάκης για τερματοφύλακες τότε οι υπόλοιποι πρέπει να στεκόμαστε προσοχή....Ο μικρός είναι μεγάλο ταλέντο και το έδειξε σε κάποια ματς στην προετοιμασία που πήρε χρόνο συμμετοχής.
 
Από εκεί και πέρα οι παίκτες έδειξαν μια  υπεροψία στον αγώνα,κάτι που δικαιολογείται γιατί ακόμα είναι νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση της που ακόμα δεν μπορούν να διαχειριστούν 100% κάποιες καταστάσεις.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχαμε και τον κομάντο Ζαχαριάδη που ανέλαβε αυτή τη φορά το θεάρεστο έργο της προσπάθειας εξόντωσης του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις που μυρίζουν πέναλτι. Δύο στο πρώτο σε σπρωξίματα μέσα στην περιοχή πάνω στους Μπέργκ και Καρέλη και δύο πανομοιότυπες σε τραβήγματα του Αλβάρεζ πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο. Επίσης το γνωστό κολπάκι με τις κάρτες και τα φάουλ μπήκε και πάλι σε εφαρμογή.Εύκολα σφυρίγματα εναντίον των πράσινων και πολύ δύσκολα υπέρ τους.Ο δε Αλβαρέζ από το ξεκίνημα του αγώνα είχε βάλει στο μάτι τον αστράγαλο του Μπέργκ και τελικά κατάφερε να τελειώσει το ματς μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με μία κίτρινη στο ποινολόγιο του.Είμαι σίγουρος ότι τέτοια διαιτησία ο Απόλλωνας θα την ξαναδεί πιθανότατα στο δεύτερο γύρο στη Λεωφόρο....
   
Τελειώνοντας θα έλεγα ότι πρέπει όλοι μας να ξεπεράσουμε το σοκ του Σαββάτου να συνεχίσουμε το πλάνο μας ,να μην δώσουμε δικαίωμα ούτε για σκέψεις για νέα απώλεια με την Καλονή και πάλι μέσα στην Αθήνα, μιάς και ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ,και να μπούμε πάλι σε τροχιά επιτυχιών.


Tάσος Γ.

Σχόλια