«Μια μαγική βραδιά για τον Παναθηναϊκό!» (photos+vids)

ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Σαν σήμερα (8/11/2000) 13 χρόνια πριν, ο Παναθηναϊκός με μια επιβλητική νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στη "Γηραιά Κυρία" του ιταλικού πρωταθλήματος Γιουβέντους,πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League.


Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ονειρικό για την ομάδα του Παναθηναϊκού,αφού μόλις στο 7' προηγήθηκε στο σκορ με ένα εξαιρετικό  απ'ευθείας χτύπημα φάουλ του Πάολο Σόουζα .Η Γιουβέντους προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε,κερδίζοντας τις μάχες στο κέντρο και προσπαθώντας από τα πλάγια με τους Πεσότο και Ο' Νιλ(από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Νικοπολίδη αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα διότι οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού έβρισκαν λύσεις..Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ,καθώς φτάνουμε στη φάση του 24' ,όπου ο Κοβάσεβιτς έχοντας και την εύνοια της τύχης κερδίζει σε μια εναέρια μονομαχία τον Βόκολο,έδωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο  Ινζάγκι που δε δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.Στη συνέχεια οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν να βγουν στην επίθεση και προτίμησαν να πάνε στα αποδυτήρια με το ασφαλή για εκείνη την ώρα σκορ.

Με την  έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου,ο  Γκαλέτο παίρνει τη θέση του Σόουζα. Προς στιγμήν όμως η αλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί  ο Παναθηναϊκός και ήταν εμφανές το πρόβλημα της μεταφορά της μπάλας από το κέντρο προς την αντίπαλη περιοχή.Ωστόσο,ο Παναθηναϊκός επέμενε να πίεζε στο κέντρο και ευτύχησε να δει αποτελέσματα.Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε μια κίνηση που ήταν "όλα  τα λεφτά" ,στο 57' ο έλληνας στράικερ μετά από εντυπωσιακή ντρίμπλα κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Βαν Ντερ Σαρ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπασινάς,ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα  δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1 (58'). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση,θέλοντας να εκμεταλλευτεί και την αριθμητική του υπεροχή απέναντι στην Γιουβέντους. Πράγμα που δεν άργησε να γίνει,με τον Κριστόφ Βαζέχα ο οποίος στο 65' νίκησε στο τετ α τετ τον Ραμπούλα και έκανε το 3-1!Και σαν να μην έφτανε αυτό,η Ιταλική ομάδα 3 λεπτά αργότερα (69' ) δέχεται κ δεύτερη αποβολή με κόκκινη κάρτα και μένει πλέον να αγωνίζεται με 9 παίκτες. Ο άτυχος αυτή τη φορά ήταν ο Κοβάσεβιτς,ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ύστερα από εξύβριση προς τον διαιτητή της αναμέτρησης και αντίκρισε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Τα επόμενα λεπτά είχαν πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και το σφύριγμα της λήξης έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 75.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ο.Α.Κ.Α.!

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ιστορικό παιχνίδι όπως την παρέταξε ο Άγγελος Αναστασιάδης: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σόουζα (46΄ Γκαλέτο), Γκούμας, Βαζέχα (74΄ Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (81΄ Σιμπνιέφσκι), Φύσσας


ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Κριστόφ Βαζέχα. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς στης Γιουβέντους Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και απέδειξε ότι παρά τα 36 του χρόνια τότε, άντεχε ακόμα!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η ντρίμπλα του Λυμπερόπουλου στο 57' η ανατροπή του από τον Βαν Ντερ Σαρ, η κόκκινη κάρτα στον ολλανδό πορτιέρο και η εύστοχη εκτέλεση από τον Μπασινά!


Και επειδή οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν χρόνια να ζήσουν "τέτοιες" ευρωπαϊκές στιγμές, αυτή ήταν μια μικρή ανασκόπηση του παρελθόντος για να θυμηθούμε τι έγινε σαν σήμερα πριν 13 χρόνια κ γράφτηκε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού μας!

Για να θυμούνται οι παλιοί.....κ να μαθαίνουν οι νεότεροι!

A.V.







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου