O αδιάφορος εαυτός, μας νίκησε σε νεκρό χρόνο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ 69-72
O Διαμαντίδης έφερε το ματς στα ίσια στα 6'' με ένα απίστευτο τρίποντο, αλλά η παράταση χάθηκε στο 1''...


Εκτός προγράμματος η σημερινή ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπαν και καμπανάκι για να ξυπνήσει όλη η ομάδα ήταν η σημερινή εμφάνιση στην Κρήτη. Όπως φάνηκε η ποιότητα στο ρόστερ μας υπάρχει και περισσεύει, αλλά από μόνη της δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει καμία νίκη. Δέκα λεπτά παίξαμε συγκεντρωμένα μπάσκετ -και αυτό με κενά διαστήματα- και πήγαμε να πάρουμε στο τέλος την νίκη. Η ομάδα πρέπει να ανεβάσει γρήγορα στροφές, για να μην μετρήσουν αυτές οι ήττες στο τέλος της Α Φάσης.

Δεν ανησυχώ για την ομάδα. Υπάρχουν προσωπικότητες εκεί μέσα που είμαι σίγουρος πως θα δείξουν τον σωστό δρόμο στους υπόλοιπους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Επόμενο ματς την Κυριακή στην Κηφισιά για το πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από τα Πράσινα Νέα:


Στην εκκίνηση της διαδικασίας καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση, με το 5-7 (4.57) να διαμορφώνεται από κάρφωμα του Γκιστ, που ήταν το πρώτο εύστοχο σουτ των "πράσινων" στον αγώνα (FG). Γιατί είχαν προηγηθεί 3 βολές: δυο του Λάσμε (που είχε μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά του έλειπε… η τελεσφόρηση της φάσης –έχασε και κάρφωμα) και μια του Γκιστ, ο οποίος έφτασε στους 8π., όταν στον πίνακα εμφανίστηκε το 12-14 (8.44).

Ο Μπράουν διαμόρφωσε σκορ πρώτου δεκαλέπτου (12-17), στο οποίο ο Μπίκοφ έδινε λύσεις (οργάνωνε και εκτελούσε) και οι Χέντριξ και Μπράουν ριμπάουντ (και φυσικά σκοράρισμα). Χρειαζόταν να κρατηθούν οι ψηλοί της "Λόκο" (ο Μάριτς απουσίασε λόγω τραυματισμού) εκτός του "ζωγραφιστού" και να γίνει κάτι με τα ριμπάουντ (παρεμπιπτόντως, παρουσία του Μπατίστ τα "σκουπίδια" από 3-0 στο 5' έγιναν 7-4 στο 10') και θα σκόραρε. Γιατί το τρίποντο δεν ήταν λύση (0/5).

Αυτό που χρειαζόταν κυρίως, ήταν υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, γιατί όταν έχεις απέναντι σου αθλητική ομάδα, δεν έχεις άλλη επιλογή (κάτι που αρχικά δεν κατάλαβε ο Ματσιούλις). Τα 4/18 σουτ και οι μόνο 2 ασίστ της πρώτης περιόδου, έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά.

Τα δυο διαδοχικά τρίποντα του Ούκιτς στην αρχή του β’ δεκαλέπτου (20-22, 13.05 –τα πρώτα του ΠΑΟ στο ματς), σαν να έδωσαν άλλη ενέργεια στην παρέα του, που εξακολουθούσε να μη γυρίζει γρήγορα στην άμυνα και να το πληρώνει (20-25, 13.50’’). Το σχήμα με τους Γκιστ, Φώτση και Λάσμε λειτούργησε ιδανικά (και δη στην άμυνα) όπως φαίνεται και από το 29-29 (17.34’’), αλλά οι Ρώσοι έμειναν πιστοί στον εαυτό τους, οι «πράσινοι» όχι και το ημίχρονο «έκλεισε» στο 31-36 (με ένα ακόμα τρίποντο του Γιασάιτις).

Οι Διαμαντίδης, Μπράμος, Ματσιούλις, Παππάς και Κάρι είχαν σκοράρει 2 πόντους, ο Ούκιτς 8 (σύνολο 10), με τους Μπικόφ (7), Γιασάιτις (9), Σιμόν (2), Καλνιέτις (2) και Ουίλιαμς (0) να έχουν δώσει ήδη 20. Ο Μπικόφ είχε ωστόσο, τρία φάουλ και αυτό ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού που στο πρώτο μισό δεν έκανε και ό,τι καλύτερο μπορούσε (9/21 διπ., 3/13 τριπ., 13.6 ριμπ. και 8 λάθη). Παρεμπιπτόντως, οι… άλλοι είχαν 9 λάθη, αλλά και 10 ασίστ, όπως είχαν και 8/12 διπ. και 5/11 τριπ.

Όταν ο Παππάς έκανε πέντε τους σερί πόντους του (36-38 (22.35’’) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν πως εμφανίστηκε ο… Παππάς του Βελιγραδίου. Αλλά ήταν λανθασμένη εκτίμηση. Γιατί αντί οι «πράσινοι» να προσπαθήσουν να κουράσουν την άμυνα των Ρώσων (με εξτρά πάσα, για να βγει το ανοιχτό σουτ), έκαναν βεβιασμένες ενέργειες που επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι. Στο τρίποντο του Μπράουν (38-45, 24.55’’) ήταν ξεκάθαρο πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Όντως άλλαξε, μετά το 40-49 (26.13’’).

Η άμυνα, με τον Πεδουλάκη να βάζει τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε να το… διορθώσουν. Και αν έκαναν κάτι καλύτερο, στο άλλο άκρο εξακολούθησαν να μην αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση και συν την αστοχία τους, ο Ζουκανένκο διαμόρφωσε με λέι απ στον αιφνιδιασμό το 41-53 (στο 28.30’’), που έμεινε και ως σκορ τέλος τρίτης περιόδου. Γιατί; Διότι ο ΠΑΟ δεν σκόραρε (2/6 διπ., 1/5 τριπ. μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο), έκανε λάθη (4) και… παρασύρθηκε από το ρεύμα (η Λοκομοτίβ Κουμπάν είχε στο ίδιο διάστημα 7/12 διπ., 1/3 τριπ. και 9-1 ριμπ., συν 6 ασίστ –έναντι των 3 των γηπεδούχων).

Το ρυθμό που δεν βρήκαν ποτέ οι «πράσινοι» στην τρίτη πράξη, επιχείρησαν να το βρουν στο φινάλε, με τον Διαμαντίδη να παίρνει τη θέση του Ούκιτς (μετά το 45-56, 31.20 με πέντε σερί πόντους του Παππά και τον Γιασάιτις να… παρεμβαίνει, κάνοντας 4/4 τα τρίποντα του), να ευστοχεί σε τρίποντο (το 5ο σε 23 προσπάθειες, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν ελεύθερες, ενώ ήταν οι πρώτοι του πόντοι στο ματς!), να κλέβει και να ανοίγει το δρόμο για το 50-57 του Ματσιούλις (32.56’’).

Οι Ρώσοι έχασαν το μομέντουμ (πράγμα που φάνηκε στην επόμενη επίθεση, όταν πήραν δύο επιθετικά ριμπάουντ, χαΐρι όμως, δεν είδαν, γιατί οι Καλνιέτις και Γιασάιτις αστόχησαν από τα 6.75). Εν συνεχεία, ο Λάσμε ώθησε τον Καλνιέτις να κάνει «μπρος πίσω», ο Ματσιούλις ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο (είχε 0/5) και ο Παππάς «έκοψε» τη διαφορά στο καλάθι (55-57, 34.55’’). Κάπου εκεί ο Πασούτιν είπε να πάρει τάιμ άουτ, καθώς οι «πράσινοι» είχαν ήδη 4 ασίστ στην περίοδο και φυσικά την αυτοπεποίθηση που έψαχναν. Ο Χέντριξ διέκοψε το επί μέρους 12-1 (από το 45-56, στο 30.48’’).

Ο Χέντριξ διέκοψε το επί μέρους 12-1 (από το 45-56, στο 30.48’’) και αν ο Ματσιούλις έκανε δυο τα τρίποντα του, ο Καλνιέτις είχε έτοιμη την απάντηση (58-62, 35.56’’), με τον Ζουκανένκο να ευθύνεται ο για το 58-65 (36.54’’). Βασικά και ο Λασμέ ευθυνόταν, γιατί χρεώθηκε αντιαθλητικό φάουλ και έκανε… τον Γκιστ σέντερ. Το πρώτο τρίποντο του Μπράμου (μετά 0/4) και η ευελιξία του Γκιστ (σκόραρε 5 σερί πόντους), έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, στο 1’ για τη λήξη (66-65), για πρώτη φορά ουσιαστικά (το προηγούμενο ήταν… το 2-0). Πριν προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε οι παίκτες του Πεδουλάκη, ο Σιμόν είχε ήδη ευστοχήσει σε λέι απ. Κάτι που δεν έκανε ο Λασμέ, στα 30’’ για τη λήξη. Το… τάκλιν του Λασμέ έδωσε την κατοχή στη Λοκομοτίβ, στα 14.8’’, με τον Ματσιούλις να στέλνει τον Γιασάιτις στις βολές (στα 13.2’’).

Δεκάλεπτα: 12-17, 31-36, 41-53, 69-72

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 8, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 18, Παππάς 13, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 10

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ, Μπράουν 13, Ουίλιαμς, Χέντριξ 10, Καλνιέτις 7, Μπίκοφ 11, Λικόντεφ, Γιασάιτις 14, Κόλιουσκιν, Ζούμπκοφ 1, Ζουκανένκο 7, Σιμόν 9

Σχόλια

  1. Να σας βάλω τα άρθρα σας οπου αποθεώνετε τον Αλαφούζο και τους υποστηρικτές της σαθρής αυτής διοίκησης;
    Τα ψέματα τελείωσαν.Μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε μικροί σε όλα.
    Και περισσότερο μικροί αποδειχτήκατε εσείς που με τα σαιτ σας υποτίθεται οτι ελέγχετε κάθε εξουσία χαιδέυοντας της τα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτό το blog γράφουμε αρκετά άτομα και μοιραία έχουμε διαφορετικές απόψεις . Ο " συγγραφέας " φαίνεται κάθε φορά στο τέλος του άρθρου. Τα δικά μου τα υπογραφω ως "paras" αν κάνεις αναζήτηση στο blog θα δεις ποια ειναι η γνώμη μου για τον Αλαφούζο και τη Λαική βάση και ειναι ξεκάθαρα αρνητική. Οποτε φίλε μου σε λάθος άτομο τα χώνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://matigarrida.gr/2013/11/07/almata-logikis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΤΕ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....30/5/2014 Η αναφορά του στα οικονομικά της ΠΑΕ
    άφησε για πρώτη φορά νότα αισιοδοξίας. Επεσήμανε ότι η σεζόν έκλεισε
    χωρίς έλλειμμα, ότι τα πράγματα
    πήγαν καλύτερα του αναμενομένου και το χρέος άμεσων αναγκών έπεσε από
    τα 24 στα 15 εκατ. ευρώ. Επιπλέον τόνισε ότι εάν γίνει το… θαύμα και ο
    Παναθηναϊκός προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, «σβήνει» τα
    οφειλόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φράση στην δήλωση της 22 Απριλίου 2013 είναι λανθασμένη !
    Αφού μιλάει για μείωση λόγω της μεταβολής του μετοχικού κεφαλαίου ( μείωση ) , οι ζημιές της ΠΑΕ θα μειωνόταν , όχι τα χρέη ! Όντως ήταν λανθασμένη διατύπωση !! Η διαγραφή ζημιών γίνεται με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου !

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά Τάσο μπορεί και να έχουν βάση !

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ, ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ 30/6/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 41,184 υποχρεώσεις μείον 7,804 απαιτήσεις μένουν 33,380
    Σε αυτά περιλαμβάνονται και συμβόλαια του τωρινού ρόστερ για φέτος , αλλά και για τις επόμενες χρονιές που έχουν συμβόλαια ! Πόσα είναι αυτά ;; Δεν είναι τουλάχιστον 10 εκ ευρώ ;;
    Άρα πάμε ίσως και κάτω από τα 23 εκ ευρώ !
    Οι άμεσες ανάγκες ποιες είναι ;;
    Περίπου 11 εκ είναι σε μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις , άρα αφαιρούνται από τις άμεσες ανάγκες ! Πάμε γύρω στα 12 εκ , αλλά πρέπει να προσθέσουμε τα φετινά συμβόλαια ποδοσφαιριστών , περίπου 4-5 εκ !
    Τα συμπεράσματα και η βοήθεια για τυχόν παραβλέψεις μου , σε σένα !

    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ; ΟΧΙ ΠΑΝΟ, Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ 6,47 ΕΚ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: 41,184 - (-6,47) - 7,804 = 39,85. ΠΑΡΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ; ΟΧΙ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΛΠ. ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 55ΕΚ. ΖΗΜΙΕΣ (ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ). ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΑΝ ΤΙΣ ΕΞΟΦΛΟΥΣΕΣ ΝΤΟΥΚΟΥ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ -40 ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΑ 40 ΕΚ. ΜΕΙΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΤΙΜΩΡΙΕΣ, ΚΛΠ. ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΧ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ.... Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΘΕΛΕΙΣ ΒΑΡΒΑΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.... ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα χρέη Τάσο , και όταν λέμε χρέη πρέπει να τα ορίσουμε ως τα χρήματα που θα έπρεπε ήδη να έχουν πληρωθεί αλλά , λόγω αδυναμίας , η πληρωμή τους έχει μεταφερθεί στο μέλλον .
    Οι συνολικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ είναι 41.184.055 ευρώ . Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα συμβόλαια των νυν ποδοσφαιριστών που λήγουν είτε αυτή την σαιζόν ( αυτά περιλαμβάνονται στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ) , είτε μετά το καλοκαίρι του 2015 ( αυτά περιλαμβάνονται στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ). Επίσης πρέπει από το ποσόν αυτό να αφαιρεθούν ( αν περιλαμβάνονται ) και οι δόσεις για το προπονητικό κέντρο . Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι άλλο .
    Άρα τα παλαιά χρέη που είναι και το ζητούμενο , είναι η διαφορά που προκύπτει από τον παραπάνω συλλογισμό !
    Τι λες ;


    ΠΑΝ - ΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΧΡΕΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ. ΕΧΕΙΣ ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙΣ ΣΕ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου