Νίκη μαγκιάς...

ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Τελικά κάθε παιχνίδι του φετινού Παναθηναϊκού τείνει να εξελιχθεί σε μια ανεξάντλητη πηγή συναισθημάτων.Κάθε εβδομάδα αυτά τα παιδιά μας κάνουν όλο και πιο περήφανους ,μας αναγκάζουν να τους χειροκροτήσουμε με υπερηφάνεια και πολλές φορές με συγκίνηση για το πάθος τους,την αυταπάρνηση τους και την μαχητική ψυχή τους.


Το χθεσινό μεσημεριανό παιχνίδι στην άδεια και χτυπημένη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Λεωφόρο μας έκανε να νιώσουμε για μια ακόμα φορά ελπίδα για το μέλλον και σιγουριά για το παρών αυτής της ομάδας.Αυτά που έγιναν μέσα σε ενενήντα λεπτά από άποψης ατυχίας κυρίως δεν γίνονται ούτε σε ένα χρόνο ολόκληρο.

Η ομάδα μπήκε και πάλι δυνατά από την αρχή του αγώνα με επιθετικό δίδυμο τους Μπέργκ και Λούτσο ,τον Μέντεζ για μία ακόμη φορά βελτιωμένο,τον Πράνιτς αεικίνητο,και γενικά όλους τους παίκτες σε πολύ καλή μέρα.Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και πάλι,ο αντίπαλος σε παθητικό ρόλο να προσπαθεί να αποκρούσει τις επιθέσεις του τριφυλλιού και τελικά την ομάδα να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στο 32' με τακουνάκι του Μπέργκ μετά από ασταθή απόκρουση του Βελλίδη σε σουτ του Πράνιτς.

Στην επανάληψη η ομάδα δεν μπήκε καλά με αποτέλεσμα στο 51' ο ΠΑΣ να ισοφαρίσει στην μοναδική ουσιαστικά φάση που έκανε μέχρι εκείνη την ώρα.Για μια ακόμα φορά ο αντίπαλος καταφέρνει κάτι τέτοιο όντας ουσιαστικά ακίνδυνος στον αγώνα.Αυτό πρέπει να προσεχθεί κάποια στιγμή..

Μέσα σε όλα αυτά ξεκινάνε και οι ατυχίες.Ο Σίντεφελντ όντας τραυματίας από το πρώτο ημίχρονο αντέχει μέχρι το 60' όπου δίνει τη θέση του στον Κουτρουμπή ο οποίος ωστόσο φέρνει μια ηρεμία που έλειπε στην άμυνα μέχρι εκείνη την ώρα και ειδικά μετά το γκολ της ισοφάρισης.Ακόμα ο Αναστασίου βάζει τον Ατζαγκούν στη θέση του Λαγού,που επίσης δείχνει να έχει πρόβλημα τραυματισμού και τον Καρέλη,τον μετέπειτα πρωταγωνιστή της συνάντησης,στη θέση του Λούτσο. Αυτές οι κινήσεις έδωσαν ενέργεια στην ομάδα και την οδήγησαν τελικά στην επικράτηση.
Πάμε τώρα σε δύο στοιχεία που πραγματικά μου έκαναν εντύπωση από το χθεσινό ματς. Πρώτα η αυταπάρνηση του Καπίνο. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε μια φάση που μας ξύπνησε τις πρόσφατες εφιαλτικές μνήμες με τον τραυματισμό του Μαρινάκη στο Χαριλάου. Ο Σίντεφελντ έχοντας πίσω του τον Ντε Βινσέντις καλύπτει την μπάλα για να την μπλοκάρει ο εξερχόμενος Καπίνο ,και τότε ο δανεικός ψευτόμαγκας του λιμανιού σπρώχνει τον Κροάτη με αποτέλεσμα αυτός να χτυπήσει με το γόνατο του στο κεφάλι τον Στέφανο.Ο νεαρός κίπερ φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις του και να σωριάζεται στο έδαφος.Ο γιατρός του Παναθηναϊκού επεμβαίνει άμεσα και συνεφέρει τον Καπίνο ο οποίος μένει στον αγώνα.Μετά από μερικά λεπτά φαίνεται να μην είναι καθόλου καλά δείχνει με χαρακτηριστικές κινήσεις ότι νιώθει ναυτία,ένδειξη διάσεισης δηλαδή,επειδή όμως η ομάδα έχει συμπληρώσει τις αλλαγές τις, εκείνος σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει.Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της αυταπάρνησης τότε ποιο;

To άλλο αξιοσημείωτο έχει να κάνει με τον επίσης νεαρό Καρέλη ο οποίος ερχόμενος με φόρα από τις εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων μεσοβδόμαδα μπήκε στον αγώνα σαν μαινόμενος ταύρος και έκανε άνω κάτω το παράρτημα της Ηπείρου.Σημείωσε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο 84' και ένα δεύτερο στο 90' με το οποίο σφράγισε την δίκαιη επικράτηση του τριφυλλιού.Σε αυτό το τελευταίο θέλω να σταθώ.Η φάση ξεκινάει από εκπληκτική ενέργεια του Καρέλη που βγάζει μόνο του τον Μπέργκ ,κι ενώ όλοι περιμένουμε να κάνει ο Σουηδός το 3-1 εκείνος σε μια ανεπανάληπτη ένδειξη αλτρουισμού περιμένει τον δημιουργό της φάσης για να τον χρίσει σκόρερ.Αυτό θα πει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλη τη σημασία της λέξης.Όταν ένας ποδοσφαιριστής σέντερ-φορ και μάλιστα ξένος ,που προέρχεται από μια χρονιά στην οποία ήταν τουλάχιστον άφαντος και που θέλει να δείξει πράγματα προτιμάει να μην γίνει αυτός δεύτερη φορά σκόρερ αλλά να χρίσει τον 19χρονο συμπαίκτη του,δείχνοντας του έτσι αναγνώριση για την εμφάνιση του και τονώνοντας του το ηθικό για τη συνέχεια,τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκωθείς και να τον χειροκροτήσεις.Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας φέτος,ότι είναι οικογένεια,είναι αγαπημένοι και πασχίζουν για το καλύτερο αποτέλεσμα όλοι μαζί και για αυτό αξίζουν την στήριξη μας.

Η ομάδα λοιπόν έδειξε για μια ακόμα φορά βελτίωση σε ένα άδειο γήπεδο με κακές καιρικές συνθήκες οι οποίες πάντα είναι αβαντάζ για τον αμυνόμενο και με πολλές ατυχίες στη διάρκεια του αγώνα.Η συνέχεια έχει έναν αγώνα σε μία έδρα που μας ξυπνάει αναμνήσεις,και ευχάριστες και δυσάρεστες....Στη Ριζούπολη το Σάββατο με τον ιστορικό Απόλλωνα όπου μας δίνετε η ευκαιρία να συνεχίσουμε το σερί νικών που θα μας κρατήσει ψηλά στη βαθμολογία.Λογικά ο κόσμος θα δώσει το παρών αυτή τη φορά και θα βοηθήσει τα παιδιά.

Σε ότι έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά και το επικείμενο ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ προτιμώ να περιμένω με ανυπομονησία.....


Τάσος Γ.

Σχόλια

  1. μεγαλη αλητεια του Ντε Βινσεντι.μεχρι προσφατα πιστευα οτι επρεπε να ερθει στον ΠΑΟ και να γινοταν ηγετης αντι να κανει τουρ στα κατα τοπους υποκαταστηματα του διορισμενου.μετα απο αυτο ομως λεω οτι ανηκει στην ομαδα που του αξιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου