Άξιοι της μοίρας μας

ΚΟΥΤΣΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-77
Δε γίνετα όλοι και όλα, πάντα να τα περιμένουμε από τον Μήτσο

Σε ένα ματς που φάγαμε 55 πόντους στο πρώτο ημίχρονο τι παραπάνω να ζητήσουμε; Όταν για ακόμη ένα ματς καταφέραμε να παίζουμε το αποτέλεσμα στην τελευταία επίθεση με σκοτωμένο τρίποντο τι να πούμε; Τέταρτη ήττα λοιπόν, γιατί την αξίζαμε και κάνουμε την ζωή μας πλέον αρκετά δύσκολη.

Είναι λάθος να εστιάσουμε στην ανατροπή που πήγαμε να κάνουμε γυρνώντας το ματς από το -21, αφού στην ουσία, η κατακόρυφη αμυντική μας ανάταση στο δεύτερο ημίχρονο -για ακόμη ένα ματς- δείχνει και με πόσο παιδαριώδη τρόπο αντιμετωπίζουμε το υπόλοιπο ματς.

Δεν ξέρω τι έχει πάθει η ομάδα και ακόμη δεν έχει βρει ρυθμό και επαγγελματική συμπεριφορά, αλλά ξέρω πως σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει ώστε να ξυπνήσουν όλοι στην ομάδα. Και δεν αναφέρομαι σε αλλαγή προπονητή.

Οι τραυματισμοί δεν είναι δικαιολογία. Και οι αντίπαλες ομάδες που έχουμε παίξει είχαν/έχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ματς (Sport24):


Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, αλλά το σουτ του Διαμαντίδη στα 2'' πριν τη λήξη ήταν άστοχο.

Έτσι, έμεινε το 79-77 υπέρ της Λαμποράλ που πέτυχε την 4η νίκη της σε 7 παιχνίδια και προσπέρασε τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία του Δ' ομίλου που είναι στην τέταρτη θέση, πίσω από Λοκομοτίβ, Μακάμπι και Λαμποράλ.

Στα 32'' για το τέλος του αγώνα ο Αντώνης Φώτσης ευστόχησε σε τρίποντο κι έγραψε το 79-77, στη συνέχεια ο Ερτέλ έχασε το λέι απ και στην τελευταία επίθεση ο Διαμαντίδης αστόχησε σε τρίποντο ενώ είχε 5/7 σου τριών πόντων.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μαζί με τον Ματσιούλις καθώς αμφότεροι σταμάτησαν στους 19 πόντους και οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην ομάδα τους, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 21 πόντους διαφορά (42-21, 45-24).

Ο αγώνας

Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη, όμως ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 3/3 τρίποντα και 9-0 στο ξεκίνημα. Οι πρώτοι πόντοι των "πράσινων" ήρθαν μόλις στο 3.05'' μετά το τζάμπολ του αγώνα και πολύ γρήγορα ο Διαμαντίδης πήρε θέση στην πεντάδα του Παναθηναϊκού που πάντως δεν άλλαξε πολλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Με ηγέτη τον Σαν Εμετέριο που πυροβολούσε ακατάπαυστα η Λαμποράλ πήρε την "εκδίκηση" της για τα πολλά εύστοχα τρίποντα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του α' γύρου.

Τελείωσε το δεκάλεπτο έχοντας πετύχει 34 πόντους με 7/8 τρίποντα και ποσοστό ευστοχίας το τρομακτικό 87% έξω από τα 6.75μ. Πρώτος σκόρερ των Βάσκων ο Σαν Εμετέριο ο οποίος είχε 12 πόντους με 4/4 κι ενώ σε όλη τη διοργάνωση είχε σκοράρει 2/8 σουτ.

Βελτιώθηκε και μείωσε με σερί 8-0

Σε ένα deja vu του α' αγώνα στην Κύπρο, η Λαμποράλ συνέχισε να πληρώνει τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 21 πόντους (42-21) με τους Βάσκους να κάνουν το νταμπλ σκορ και να σκοράρουν ακατάπαυστα. Με ένα τρίποντο του Ούκιτς, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 47-30, ωστόσο ο Κελάτι απάντησε αμέσως σκοράροντας το 10ο (!) τρίποντο των Ισπανών που είχαν ποσοστό της τάξης του 90% μέχρι το 16'!

Το 55-36 στα 2.15'' για το τέλος του ημιχρόνου μετατράπηκε σε 55-44 με το τέλος του ημιχρόνου χάρη σε ένα εκπληκτικό τρίποντο του Ματσιούλις στη λήξη. Το σερί 8-0 έδωσε την ευκαιρία στους "πράσινους" να μειώσουν σε 55-44 στο 20ό λεπτό και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο β' ημίχρονο στη συνέχεια. Άλλωστε το 58% στα τρίποντα με το οποίο σούταρε (7/12) ήταν πολύ καλό για εκτός έδρας παιχνίδι και αυτό που έπρεπε να προσέξει περισσότερο ήταν τα ριμπάουντ του (12-8), καθώς και το ομαδικό του παιχνίδι (17-5 οι ασίστ).

Διεκδίκησε τη νίκη

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός με 3/4 βολές μείωσε κάτω από τους 10 (55-47) μετά από πολλή ώρα. Το ευχάριστο εκτός από αυτό ήταν και το 4ο φάουλ του Τιμπόρ Πλάις, ενώ είχε βελτιωθεί αισθητά η "πράσινη" άμυνα. Επιμέρους 10-2 από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που τους έφερε σε απόσταση ενός τριπόντου στο 25' (57-54), ενώ στο τετράλεπτο πριν το τέλος του γ' δεκαλέπτου, ο Φώτσης με τρίποντο ισοφάρισε σε 57-57 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ στο 27ο λεπτό του αγώνα, με 1/2 βολές του Διαμαντίδη που έκανε το 57-58, ωστόσο το τρίποντο του Κελάτι στο 28' έδωσε πνοή στους Ισπανούς, καθώς έγραψε το 62-58. Τελικά, ο Γκιστ μείωσε σε 65-62 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Το τέμπο ανέβηκε και πάλι στο δ' δεκάλεπτο, με τους Βάσκους να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και να βρίσκουν το ελεύθερο σουτ. Ένα σερί 6-0 από πλευράς γηπεδούχων μετέτρεψε το 67-65 σε 73-65, όμως οι Διαμαντίδης και Ματσιούλις πάλεψαν και πάλι για να φέρουν τον Παναθηναϊκό στο δίποντο (76-74).

Ο Μπιέλιτσα με 3/4 βολές έγραψε το 79-74 στα 44'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Φώτσης ευστόχησε σε τρίποντο στα 32'' και τελικά ο Ερτέλ έχασε το λέι απ υπό την πίεση του Ματσιούλις. Το τελευταίο σουτ το πήρε ο Διαμαντίδης ο οποίος είχε ως εκείνο το σημείο 5/7 τρίποντα, αλλά το έχασε. Έτσι έμεινε το τελικό 79-77 και ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε στην τέταρτη φετινή του ήττα.


Δεκάλεπτα: 34-19, 55-44, 65-62, 79-77

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαινόλντι, Βαν όστρουμ, Χάμιλτον 2, Ντιόπ, Καουκένας 6, Χοτζ 6, Σαν Εμετέριο 15, Πλέις 9, Χουέρτελ 10, Κελάτι 8, Γέλινεκ 6, Μπιέλιτσα 17

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 6, Ούκιτς 14, Λάσμε 1, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 19, Γκιστ 6, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 19

Σχόλια

  1. εκει
    στους -4 ο Μητσος κανει μπασιμο και με αδειο διαδρομο την βγαζει στο
    τριποντο..... και στην τελευταια δεν πας για τριποντο αλλα για ισοφαριση
    ή γκολ φαουλ... χαλια φετος.... χαλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πεδουλακης τι περιμενει να φαμε 12 ποντους και μετα να προσπαθουμε να το μαζεψουμε ...αμυνα μηδεν επιθεση χωρις σχεδιο...κουραση,,,,,κακη ψυχολογια,,,,,και χωις κανενα πλανο,,,are pedoylakh.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλαγή προπονητή και γρήγορα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που φταίει και μας κάνει να παίζουμε σα βαριεστημένα ρετάλια και δε μας νοιάζει κιόλας, ποιός θα το εντοπίσει, εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυση Κατσικαρη οσο ειναι νωρις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βλεπουμε τον εξαστερο λουζερ ποιος θα το πιστευε?.. και εγω πιστευω πως οι αλλαγες θα βοηθησουν σιγουρα την ομαδα.. ενα τριποντακιας στην θεση καρι.. και εγω πιστευω στην λυση κατσικαρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη κοιτάς το δέντρο
    χάνεις το δάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ίδια ομάδα που έχανε με 21 πόντους, του άμπαλου μυρωδιά Πεδουλάκη, είναι αυτή του τιτανομεγιστοτεράστιου Άρτζι που έκανε επί μέρους σκορ 2 - 22 και προσπέρασε! Παίδες δεν παίζει ο Αργύρης στο παρκέ, πρέπει πρωτίστως ο παίκτες να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια που κερδίζονται μόνο με τη - βαριά ομολογουμένως - φανέλα.


    Πάντως η ομάδα είναι εντός στόχων, δεν υπάρχει ντέρμπι με τους Γαύρους Βελιγκραδίου. Αν χάσεις απ' αυτούς εντός δεν είσαι για παραπέρα, ακόμα και να είχες εξασφαλίσει - λέμε παράδειγμα - την πρωτιά στον όμιλο. Τους κερδίζουμε - όπως πιστεύω - και πάμε για τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια το πρώτο ημίχρονο το πετάμε στα σκουπίδια το είδαμε στο Βελιγράδι,με την Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ με την Κουμπάν στο Ηράκλειο και χθες στην Βιτόρια. Είναι αυτό που λέμε ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δέχεσαι 55 πόντους σε ένα ολόκληρο ημίχρονο και στην επανάληψη τους κρατάς κάτι λιγότερο απο τους μισούς είναι για να τρελαίνεσαι.
    Το ζητούμενο πλέον είναι να κερδίσουμε την άλλη Παρασκευή τον Ερυθρό Αστέρα για να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες ούτως ώστε τις δύο επόμενες αγωνιστικές να δούμε που θα τερματίσουμε γιατί ενδέχεται στον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί να βρούμε απέναντι και τον Ολυμπιακό αλλά και την Φενερμπαχτσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου