Είμαι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δεν δικαιούμαι να ξέρω πόσα είναι τα χρέη της ΠΑΕ;



Διανύουμε την τρίτη σαιζόν που βρισκόμαστε σε Παναθηναϊκή οικονομική ύφεση με την φετινή να είναι η πιο δύσκολη. Το χρέος της ΠΑΕ είναι το νο1 πρόβλημα που δεν αφήνει τον Σύλλογο να κάνει πρωταθλητισμό. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Ένα χρέος που αιωρείται και ανεβοατεβαίνει κάθε εξάμηνο. Πέρσυι ο Αλαφούζος off the record είχε πει για χρέος κάτι λίγο κάτω από 30 μύρια, πριν δύο εβδομάδες ακούστηκε ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 40. Προφανώς με τα "ακούστηκε" γνωμάτευση δεν μπορεί να βγει.


Πρέπει να βγει επίσημα η ΠΑΕ και να ενημερώσει τον κόσμο του Συλλόγου για το πόσο μέσα είμαστε. Όμως αυτό λένε πως δεν θα γίνει γιατί θα λειτουργούσε αρνητικά στις προσπάθειες του Αλαφούζου να βρει χορηγούς και νέα κεφάλαια.

Και εδώ σκάει το ερώτημα μου...

Μια βασική λειτουργία της Συμμαχίας -που διαφημιζόταν κιόλας- ήταν η απόλυτη διαφάνεια στο Σωματείο και στην ΠΑΕ, αφού μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι ο κόσμος. Εγώ ως μέλος της για δεύτερη χρονιά, δεν έχω το δικαίωμα να γνωρίζω πόσο μέσα είναι η ΠΑΕ; Να ακούσω ένα συγκεκριμένο νούμερο. Χρώσταμε 20;30;40; Και που τα χρωστάμε; Δεν πρέπει να ξέρω ως μέτοχος της ΠΑΕ τι παίζει;

Σέβομαι τις προσπάθειες του Αλαφούζου και του αναγνωρίζω πως και είναι μόνος του από τους φραγκάτους και με επιρροή και πως βάζει και χωρίς να αυτοδιαφημίζεται φράγκα στην ΠΑΕ. Αλλά δεν πρέπει με βάση το χρέος της ομάδας να μας πει συγκεκριμένα στα μέλη της Συμμαχίας τι πλάνο έχει στο μυαλό του; Πότε θα έχουμε ξεχρεώσει; Πότε θα ανεβεί το μεταγραφικό μπάτζετ; Πότε θα χτυπήσουμε πρωτάθλημα; Για να κριθεί και ως πρόεδρος της ΠΑΕ ως επιτυχημένος ή αποτυχημένος.

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο για να μην έχω το δικαίωμα ως μέλος της Συμμαχίας να γνωρίζω το χρέος της ΠΑΕ και θα ήθελα πολύ να ξέρω τον τρόπο που θα μπορούσα να το μάθω.

Απλά και κατανοητά πράγματα.

Σχόλια

  1. Thanos Karavasilis19/11/13 1:43 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα, αλλά το βλέπω δύσκολο να δούμε π.χ μια λίστα με όνοματα, ποσά και διακανονισμούς.

    Ισως να δημιουργούσε προβλήματα αν ήταν εντελώς ανοιχτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. panagiotis avramidis19/11/13 2:47 μ.μ.

    poios sas eipe oti an eiste meli tis Summaxias.....eiste kai metoxoi tis PAE....me dikaiomata metoxou....????? sas dosane kanena dikaiologitiko pou na suneei nomika ta dikaiomata sas san meli enos astikou sullogou me tin PAE Panathinaikos......de nomizo......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν συστάθηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν διαφημιζόταν ότι μέσα στα θετικά της, θα ήταν και η γνώση των οικονομικών της ΠΑΕ;


    Η Συμμαχία είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα ως μέρη του μεγαλομετόχου να γνωρίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μια συνελευση μεσα στο δεκεμβρη θα ητανε οτι πρεπει , ενημερωση των μελων της συμμαχιας για την προοδο στα οικονομικα αλλα και για τις σκεψεις του αλαφοζου για το γηπεδο ( θα τελειωσουμε επιτελους με το βοτανικο ? θα λαβει υποψιν του την προταση του πανκι ? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nai swsto se auto pou lete.. alla den tha eprepe toulaxiston na kseroume ena noumero? na kseroume pou vadizoume? vazume lefta se autin tin prospatheia. den prepei na kseroume kai pws paei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αυτονόητο είναι αυτό. Αλλά αν ήταν να τα δημοσιεύσουν, θα το είχαν ήδη κάνει. Δε νομίζω ότι δεν το σκέφτηκε κανείς από τη διοίκηση. Απλά επί του παρόντος τούς συμφέρει να έχουν όλα τα στοιχεία κάτω από το τραπέζι. Με τον παναγόπουλο μετά τις εκλογές, κανείς δεν είχε το στοιχειώδες φιλότιμο να μας εξηγήσει πώς παρέμεινε αντιπρόεδρος. Τώρα μπορεί να τα χάλασαν για κάποια συμφέροντα, όπως συμφέροντα έχουν καλώς ή κακώς, να παίζουν το νούμερο μία 28, μια 30 και μια 40 εκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Spiros Kalimeris19/11/13 9:22 μ.μ.

    Συγνώμη αλλά γιατί έχουμε μπει εδώ και κάποια χρόνια να ασχολούμαστε με τα οικονομικά και τα λογιστικά της ΠΑΕ?Μήπως επειδή και λόγω μνημονίων μας έχουνε βάλει σε παρόμοια τριπάκια για το κάθε τι, άρα και στο ποδόσφαιρο?
    Κατά τη γνώμη μου τα εξής πράγματα θα πρέπει να μας απασχολούν.1ον) Γιατί πλέον το να δούμε λίγη μπάλα της προκοπής φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας? 2ον) Γιατί έχει φτάσει η Πανάθα να μην έχει ανταγωνιστική ομάδα με ποιοτικούς παίχτες που να διεκδικεί πρωτάθλημα και να θεωρείται επιτυχία το να βγει europa league? 3ον) Γιατί έχει φτάσει να είναι η παράγκα των διορισμένων αυτονόητη?

    Και φυσικά το πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί δεν υπάρχει ένας πράσινος φραγκάτος μάγκας να πάρει την ομάδα. Γι' αυτό.

    υγ: Όταν δεν υπάρχει μπάλα και κούπες, φταίει ή οικονομικό θέμα ή διοικητικό. Διάλεξε με ποιό θέλεις να ασχοληθούμε, καθότι είμαστε ένας πολύ τυχερός σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου