ΠΡΟΣ ΚΑΕ: Nα γίνει θεσμός!


Δεν ξέρω πως είδατε την όλη φάση που έγινε στην Κύπρο με την ομάδα μας να αγωνίζεται μπροστά στους Παναθηναϊκούς της Μεγαλονήσου, αλλά εμένα μου άρεσε. Για την ακρίβεια μου άρεσε πάρα πολύ. Τόσο που θα ήθελα αυτή η...τυχαία αρχή που προέκυψε λόγω της τιμωρίας της έδρας μας, να έχει και συνέχεια. Να γίνει θεσμός και κάθε σαιζόν να φιλοξενούνται ευρωπαϊκά ματς της ομάδας μας σε περιοχές πλην της Αθήνας.


Το "πείραμα" στην Κύπρο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Sold out μέρες πριν το ματς και πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα καθόλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι από την ομάδα μας αναφέρθηκαν τόσο πολύ στην παρουσία του κόσμου.

Πρέπει λοιπόν να γίνει θεσμός αυτή η "φάση" και κάθε σαιζόν ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται μπροστά στον κόσμο του που δεν έχει την δυνατότητα να τον θαυμάζει στο Ο.Α.Κ.Α λόγω απόστασης. Για να γίνω πιο ακριβής, στα μάτια μου αυτό το θέμα είναι ύψιστης Παναθηναϊκής προτεραιότητας. Εκτός ότι γουστάρουν οι Παναθηναϊκοί της εκάστοτε πόλης που έρχεται η ομάδα στα μέρη τους, δίνεται η ευκαιρία και στον ουδέτερο κόσμο -ή ακόμη και σε αλλόθρησκους- να λατρέψουν το τριφύλλι.

Όπως πέρυσι πήγα να τρελαθώ με το έγκλημα που θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός πήγαινε μέρος των ακαδημιών του στην Κυψέλη, έτσι θεωρώ πως είναι ανάγκη για τον Σύλλογο αυτά τα ματς. Είναι ανάγκη για να μένει ζεστός ο κόσμος. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Αθήνας, ο πρεσβευτής της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή έχει την βάση του στην πρωτεύουσα δεν πρέπει να είναι "ανοιχτός" σε όλους τους φιλάθλους του.

Ακόμη κι αν πρακτικά εμένα θα με χάλαγε που δεν θα πήγαινα να υποστηρίξω σε 2 ματς την ομάδα μου, δεν θα συγκρινόταν με την χαρά μου που Παναθηναϊκοί ,που δεν μπορούν να βλέπουν πάνω από 1-2 φορές τον χρόνο την ομάδα, θα πήγαιναν γήπεδο φορώντας τα πράσινα και τραγουδώντας για το τριφύλλι. Και πιστεύω δεν θα χάλαγε κανένα συνειδητοποιημένο Παναθηναϊκό κάτι τέτοιο.

Επόμενο εντός μας είναι στην Κρήτη, αλλά γιατί να μην κανονιστούν να υπάαρξουν και επόμενα σε άλλες πόλεις όπως Πάτρα, Δυτική και Βόρειος Ελλάδα που είναι τόσοι Παναθηναϊκοί; Και γιατί αυτό να μην συμβαίνει κάθε χρόνο;

Μακάρι στην Κ.Α.Ε να το τσεκάρουν σοβαρά αυτό και κάθε σαιζόν ο Παναθηναϊκός να κάνει έδρα του και άλλα γήπεδα. Η χαρά που πήρε ο Κύπριος Παναθηναϊκός δεν συγκρίνεται με αυτήν που θα έπαιρνε ο Αθηναίος που θα παρακολουθούσε ακόμη ένα εντός. Και μόνο αυτό πρέπει να αποτελεί κίνητρο...

Σε όλα τα μέρη της γης η τρέλα για το Τριφύλλι είναι η ίδια. Είναι κάποια συναισθήματα που όσοι είναι ερωτευμένοι με αυτόν τον Σύλλογο καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ...



Σχόλια

  1. Γιώργος26/10/13 3:35 π.μ.

    Ας γίνει η αρχή σε αγώνα πρωταθλήματος η κυπέλλου με άσημη ομάδα.Περισσότερο κόσμο θα γεμίσει το εκάστοτε επαρχιακό γήπεδο,από το ΟΑΚΑ,που σε τέτοια ματς μαζεύονται λιγότερα απο 1000 άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που είπες για τον κόσμο που δεν ασχολείται με τον Σύλλογο μας, αλλά βλέποντας αγώνα του από κοντά μπορεί να αρχίζει να τον υποστηρίζει, αυτός και τα παιδιά του, είναι η ουσία και μου άρεσε. Το συζητούσα παλιότερα και πάντα υποστήριζα ότι δε σημαίνει ότι η φυσική έδρα-πόλη τού Συλλόγου ακυρώνεται με το άνοιγμα σε άλλες πόλεις και γήπεδα. Θεωρητικά εύκολα γίνεται αυτό, αλλά μπορεί να κολλήσουν στα συμβόλαια ή οπουδήποτε αλλού. Ένας πρωτοπόρος Σύλλογος σαν τον δικό μας επιβάλλεται να καινοτομεί ανά διαστήματα σε πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου