Σκέψεις περί Τούμπας...



Την Κυριακή που μας πέρασε συμπληρώθηκε μια τριάδα νικηφόρων εντός έδρας αγώνων για τον καινούριο Παναθηναϊκό, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά τόσο για την αυτοπεποίθηση των παικτών,κυρίως των νέων,όσο και για την ψυχολογία του κόσμου που κουρασμένος από τα δύσκολα τελευταία χρόνια άρχισε να ξενερώνει όπως λέμε από τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις της Πάτρας και του Πλατανιά.


Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά.Εκπληκτικό,ένα ακόμα,γκολ από τον Μπέργκ, ο οποίος πήρε μπροστά πιο νωρίς ακόμα και από τον πολύ Τζιμπρίλ Σισσέ,και σκοράρει με συχνότητα πολύ μεγάλου φόρ,γκολ με την πρώτη επαφή της μπάλας από τον αγαπημένο Λούτσο της εξέδρας,εμφανή πρόοδο του μεγάλου Πράνιτς,βελτίωση του αγνώριστου μέχρι τώρα Ζέκα, σε σχέση με πέρυσι, και φυσικά μια ακόμα παράσταση ολοκληρωτικής στήριξης και πάθους από τον φλεγόμενο κόσμο του Παναθηναϊκού .Μια εξέδρα γεμάτη υγεία,χωρίς γκρίνιες,μόνο με φωνή και θετική αύρα.

Στα αρνητικά ότι για μια ακόμα φορά η μοναδική ουσιαστικά φάση που έκαναν οι αντίπαλοι έγινε γκολ. Είναι ένα θέμα που πρέπει να βελτιωθεί το συντομότερο γιατί θα το πληρώσουμε ακριβά κάποια στιγμή.

Και πάμε τώρα στα επόμενα.Σε 24 ώρες και κάτι οι μάγκες με τα πράσινα ρίχνονται στην αρένα της Τούμπας στο πρώτο ουσιαστικά πολύ δύσκολο τεστ για φέτος,μια και η έδρα του ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη πιο δύσκολη που θα επισκεφθούμε στο πρωτάθλημα.Μεγάλο στοίχημα πρώτα απ'όλα η αντίδραση των νέων παιδιών στην καυτή ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουν, και στο πώς θα διαχειριστούν τα πρώτα κυρίως λεπτά απέναντι σε μια ομάδα που μόνο καταιγιστική δεν την λες,με αργά χαφ χωρίς πολλά τρεξίματα και γενικά με μια κάπως προβληματική εικόνα από την αρχή της χρονιάς η οποία έχει δημιουργήσει πολύ γκρίνια για τον Στέφενς. Αν η ομάδα και το προπονητικό team επιλέξουν να κάνουν το γνωστό παιχνίδι που ακολουθούν από την αρχή της χρονιάς,δηλαδή το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής και δώσουν έμφαση στα πολύ γρήγορα άκρα μας πιστεύω ότι όσο περνάει η ώρα και η αυτοπεποίθηση θα ενισχύεται και θα αυξάνει και ο εκνευρισμός της ήδη στα όρια της ασπρόμαυρης εξέδρας,τόσο θα έχουμε ελπίδες να φύγουμε με ένα τεράστιο διπλό μέγιστης σημασίας για πολλούς λόγους.

Από εκεί και πέρα επειδή στην Ελλάδα την μία μέρα είσαι στον ουρανό και την άλλη στο γκρεμό και επειδή έχουμε να κάνουμε με μία έμπειρη ομάδα και με μια σκληρή έδρα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ηττηθούμε.Σίγουρα δεν θα έρθει η καταστροφή.Όσοι είμαστε κοντά στην ομάδα από το ξεκίνημα της σαιζόν και ξέρουμε πώς χτίστηκε είχαμε εμπιστοσύνη σε αυτό που δημιουργούνταν και συνεχίζουμε να έχουμε.Κάθε αγώνας που περνάει αποτελεί μια πηγή απόκτησης εμπειρίας για όλους μας,παίκτες,προπονητές,διοίκηση,φιλάθλους.Ο Παναθηναϊκός ξαναγεννιέται μετά από το σκοτάδι που είχε πέσει τα τελευταία 34 χρόνια και είναι σαν να κάνει τα πρώτα του βήματα.Λογικό είναι ότι θα πέσει για λίγο θα ξανασηκωθεί όμως για να συνεχίσει και να πετύχει τον στόχο του,να φτάσει ξανά εκεί που πρέπει να είναι.Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίζουμε και να πιστεύουμε σε παίκτες ,προπονητές και διοίκηση.

Άλλωστε είναι γνωστό Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή...


Τάσος Γιαννάκος.

Σχόλια

  1. Μπράβο Τάσο , για τα καλά λόγια και την αγάπη που δείχνεις για την ομάδα. Αύριο , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε , γιατί η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ είναι καλύτερη των παικτών της ομάδα μας , όμως , αν συμβεί αυτό , σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει τροχοπέδη στο σχεδιασμό που γίνεται , κυρίως , με νέους και ταλαντούχους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου