Εικοσάρα για την εξακοσάρα

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-88



Όπως αναμενόταν η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε προβλήμα απέναντι στα Τρίκαλα και πήρε μια νίκη στο χαλαρό με 20 πόντους διαφορά πετυχαίνοντας παράλληλα τις 600 νίκες στην Α1. Το θετικό από αυτές τις αναμετρήσεις είναι πως παίρνουν λεπτά συμμετοχής όλοι οι παίκτες με αποτέλεσμα σήμερα να δούμε ακόμη και τον Χαραλαμπόπουλο στο παρκέ.

Θα μου επιτρέψετε τώρα να κάνω και ένα γενικό σχόλιο για το ελληνικό μπάσκετ και λίγο πιο... αντικειμενικό. Δεν είναι όμορφο να υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα και όλα τα ματς πλην αυτά με τον γαύρο να τα καθαρίζουμε άνετα με τριτοτέταρτες πεντάδες και πειράματα. Μακάρι να βρεθούν επενδυτές να ρίξουν λεφτά για να υπάρχουν πιο δυνατά ματς και να μπορεί να μας κοντράρει και καμία άλλη ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.ΠΑΠΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Γ ΙΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ματς:


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Παππά, Ματσιούλις, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη. Μέσα στο πρώτο τρίλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 10-2 κι έτσι πήραν από πολύ νωρίς διαφορά στο παιχνίδι. Ματσιούλις και Λάσμε έγραψαν το 9-24, ωστόσο όλα ξεκινούσαν από την άμυνα των "πράσινων".

Τα Τρίκαλα έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και με τον Ματαλόν να ευστοχεί σε δύο διαδοχικά τρίποντα μείωσαν σε 21-29 στο 12ο λεπτό, υποχρεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ και να κάνει μερικές αλλαγές (πέρασαν Φώτσης και Γκιστ). Το σερί των γηπεδούχων (9-0) σταμάτησε μετά από ένα γρήγορο 5-0 των φιλοξενούμενων κι έκτοτε η διαφορά εκτοξεύτηκε με όπλο την καλή άμυνα και τον επιθετικό πλουραλισμό (Κάρι, Γκιστ, Παππάς, Ματσιούλις με 7π. στο ημίχρονο).

Το 26-47 του ημιχρόνου δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στα Τρίκαλα κι έτσι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι. Στο 25ο λεπτό του αγώνα η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 32 πόντους μετά από καλάθι του Ραμέλ Κάρι και τελικά έφτασε τους 36 (30-66). Το γ' δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 73-42 και τον Πεδουλάκη να κάνει πολλές δοκιμές σχημάτων.

Στο δ' δεκάλεπτο ξεκίνησε μάλιστα πενταδάτο και τον νεαρό Χαραλαμπόπουλο ο οποίος μάλιστα με καλάθι και φάουλ στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης έγραψε το 44-81. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, σε ένα γήπεδο που ο κόσμος δεν σταμάτησε συνεχώς να χειροκροτά τις όμορφες προσπάθειες των παικτών.

Τα δεκάλεπτα: 10-29, 26-47, 42-73, 68-88

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Περούνιτσιτς, Γιούιν 2, Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 5, Κόμματος 9, Γκρέιντζερ 23, Δεληγιάννης 1,Ματαλόν 11, Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7 (1), Κάρι 14 (1), Φώτσης 5, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3 (6ασιστ), Γκιστ 7, Παππάς 15 (1), Γιάνκοβιτς 17 (3), Πινγκ, Ματσιούλις 7 (1)

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου