Αν χάσουμε 3-0 από τον Πάοκ...


Την Κυριακή στην Τούμπα έχουμε ένα πολύ δύσκολο που ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο πολύ δυνατό τεστ που θα αντιμετωπίσει η ομάδα μας. Ένα τεστ που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για το μέταλλο του νέου -από κάθε άποψη- μας ρόστερ και θα αποτελέσει ένα πολύ καλό μάθημα -όποιο αποτέλεσμα και αν έρθει- για την συνέχεια της σαιζόν.


Αν φύγουμε με το διπλό από την Θεσσαλονίκη, τότε όλοι θα μιλάνε για ομάδα που βρίσκει ρυθμό και μπορεί να κοιτάει πιο ψηλά.
Αν πάρουμε ισοπαλία, τότε θα γίνεται λόγος για μια ομάδα που δείχνει χαρακτήτα και υπό αντίξοες συνθήκες, χτίζοντας κάτι καλό για την συνέχεια.
Αν χάσουμε με ένα "φτωχό" 1-0, τότε θα υπάρξουν οι γνωστές κριτικές που θα υπενθυμίζουν το χαμηλό ταβάνι που έχει για φέτος ο Παναθηναϊκός.

Αν όμως την Κυριακή μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και χάσουμε με ένα απόλυτο 3-0 και πιθανότατα με κάτω τα χέρια;

Εκεί πέρα θέλω να δω την αντίδραση του κόσμου του Συλλόγου. Να δω αν θα μπει στο τριπάκι της καταστροφολογίας ξεχνόντας μονομιάς τα θετικά αποτελέσματα και εμφανίσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Ή από την άλλη αν θα δείξει χαρακτήρα κάνοντας μια ορθή κριτική με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.

Ποια ορίζω ως ορθή κριτική σε ένα 3-0 από τον Πάοκ στην Τούμπα;

Θα σας απαντήσω με ερωτήματα...

Πόσο λογικό είναι σε διάστημα 7 ημερών η "ομάδα που αρχίζει και δένει αποδίδοντας όλο και σε μεγαλύτερα διαστήματα καλό ποδόσφαιρο" να γίνεται η "ομάδα που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται και είναι ασύνδετη σε κάθε γραμμή";

Πόσο εύκολο είναι οι Μπεργκ, Πράνιτς, Σίλντεφελντ να γίνουν παίκτες της ξεφτίλας επειδή χάσαμε ένα ματς με κάτω τα χέρια;

Πόσο σοβαρό είναι την μια Κυριακή να λέμε για τους "νέους που όλο και ανεβάζουν στροφές" και την άλλη Κυριακή να τους αποκαλούμε "παικτάκια της σειράς";

Ό,τι και να γίνει την Κυριακή σε αυτό το πολύ δύσκολο ματς (αν και ξαναλέω πως θεωρώ αρκετά υπερεκτιμημένο τον φεινό Πάοκ και δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά κλάσσης μας όσο νομίζουμε) η ομάδα δεν θα πάει ούτε για πρωτάθλημα, ούτε θα είναι για τα μπάζα.

Εγώ πήρα τα δείγματα που ήθελα και περίμενα από την ομάδα στα 3 ματς στην Λεωφόρο. Είδα το φυσιολογικό. Με θετικά αποτελέσματα, οι νίκες χωρίς να παίξουμε γίνανε νίκες με ωραία μπάλα. Αυτό έδειξε από την μια πως γίνεται όντως δουλειά στις προπονήσεις και από την άλλη ότι έχει ανάγκη πάνω από όλα την καλή ψυχολογία που θα της δώσει και αυτοπεποίθηση. Άρα δεν περιμένω το ματς της Τούμπας για να κρίνω μια και καλή την ομάδα.

Για αυτό λοιπόν σκεφτείτε πως θα αντιδράσετε σε ένα πιθανό καθαρό 3-0. Σκεφτείτε το πριν το ματς για να δείτε αν θα είναι νορμάλ η αντίδραση σας. Τα "εμείς είμαστε Παναθηναϊκός" τα ακούω βερεσέ όταν έχω να αντιμετωπίσω την σκληρή πραγματικότητα, η οποία λέει πως την Κυριακή θα είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ. Η ομάδα χτίζεται. Μπορεί να καεί η προσπάθεια στην μέση, αλλά τουλάχιστον μην την κάψουμε από τώρα, γιατί όντως φαίνεται πως δουλεύεται το ρόστερ.

Αν πάλι την Κυριακή πραγματοποιήσουμε μια δυνατή εμφάνιση και φύγουμε με το διπλό, τότε ας αφήσουμε την ψυχολογία των πιτσιρικάδων να φτάσει στα ύψη και να ζυμωθεί κατάλληλα για την πρόκριση στο Κύπελλο που πρέπει να παρθεί και το εντός με τον γαύρο.


Σχόλια

  1. και ο παοκ και ο γαυρος ειναι υπερεκτιμημενες ομαδες φετος.Ο γαυρος κουντραει στην αμυνα και εχει πολυ μετριο κεντρο και ο παοκ ηθελε 2 παιχτες κλασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΕΝΑΡΙΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΘΑ ΠΑΙΞΗ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ Η ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ !! ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ 3-0 ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ 3-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΔΙΠΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αντίδραση δεν εξαρτάται μόνο από το σκορ, αλλά και από την εμφάνιση. Μια ομάδα η οποία έχει αρχίσει να ρολάρει και να βρίσκει ρυθμό, έχει δείξει ότι διαθέτει μια ποιότητα και δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τους βασικούς της αντιπάλους (ιδιαίτερα απ τον μπάοκ) δεν έχει κανένα λόγο να χάσει με κατεβασμένα τα χέρια. Θα ναι παράλογο πισωγύρισμα και κάποια γκρίνια θα είναι φυσιολογική. Γτ όταν αρχίζεις και δένεις σαν ομάδα δεν πας να χύσεις αμέσως την καρδάρα με το γάλα, ειδικά αν λέγεσαι Παναθηναικός. Αν όντως έρθει "καθαρή ήττα" όπως λες τότε κάτι δεν θα πάει καλά. Θα ναι αδύνατον να μην πει τπτ ο κόσμος. Κι αυτό γτ μιλάμε για τον μπάοκ, όχι τη ρεάλ μαδρίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για το ματς με τον παοκ, το σκορ ειναι αδιαφορο κ το αποτελεσμα θα μας δειξει τα ορια ή τους στοχους που θα εχει η ομαδα φετος. θα ηθελα να δω εμφανιση ΟΜΑΔΑΣ που θα παλευει 90 λεπτα σε ξει μια δυσκολη εδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tasos Giannakos3/10/13 12:46 μ.μ.

    Θεωρώ ότι όλοι όσοι είμαστε κοντά στην ομάδα φέτος έχουμε καταλάβει ότι ζούμε κάποιες σίγουρα πρωτόγνωρες αλλά συνάμα πολύ ελπιδοφόρες καταστάσεις.Η ομάδα είναι νέα σε όλα τα επίπεδα και κάθε μέρα που περνάει κυριολεκτικά βάζει και ένα λιθαράκι για να φτάσει εκεί που την θέλουμε.Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ξεχειλίζει από υγεία όλο αυτό.Διοίκηση με μεράκι που φαίνεται ότι πιάνει για τα καλά τον παλμό του κόσμου,παίκτες ενωμένοι σαν γροθιά,αν δει κανείς τον τρόπο που πανηγύριζαν μαζί Μπέργκ και Λούτσο,δυο παίκτες που θεωρητικά είναι ανταγωνιστές,θα καταλάβει αυτό το δέσιμο.Επίσης για πρώτη φορά μετά την μαύρη περίοδο της γνωστής οικογένειας ,ο κόσμος είναι τόσο κοντά στην ομάδα και η ομάδα σε αυτόν.Αυτοί οι άνθρωποι είχαν καταφέρει να βάλουν τον Παναθηναικό σε ένα γυάλινο κλουβί και τον Λαό του απ'έξω να τον παρακολουθεί.Αυτά τελείωσαν είναι μακρυνό παρελθόν.Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι της Κυριακής,αποτελεί ένα πολύ δυνατό τέστ ίσως το δυσκολότερο μέχρι τώρα.Είναι επίσης όμως ένα μεγάλο τέστ και για εμάς ,για το πώς θα διαχειριστούμε την πίκρα μιας ήττας ή τον ενθουσιαμό μιάς νίκης.Χαμηλά το κεφάλι και πολύ δουλειά απο όλους και όλα θα πάνε καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δλδ ο γαύρος που κέρδισε 0-3 χθες έγινε υπερομάδα και ομάδα όνειρο; Αυτού του τύπου οι αναλύσεις δεν βοηθάνε πολύ και προάγουν μια οπαδική και φαντασιωσική ανάλυση της πραγματικότητας.
    1 Το ματς δινεται στην έδρα του Μπαοκ
    2 ο Μπαοκ εχει προεδρο που έχει βάλει ένα στόχο 5ετίας (άρα δεν ανησυχεί για το αν εχει να πληρώσει αύριο συμβόλαια και υποχρεώσεις)
    3 ο Μπαοκ είναι μια απο τις ομάδες που φέτος παλεύουν με αξιώσεις για τον τίτλο

    4 Παρόλα αυτά, το ματς ήταν - είναι - και θα είναι ντέρμπυ
    5 Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό... Στο τέλος θα δούμε τι ομάδα είχαμε... μη βιάζεσαι να κρίνεις και ιδίως να κατακρίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασες τι έγραψα ή περιορίστηκες στην ανάγνωση του τίτλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα να σου πω, αν το δούμε σφαιρικά, το κακό ξεκινά από τη μανούρα των δημοσιοκάφρων να λένε τη γνώμη τους και όπως είχα ξαναγράψει, κανείς δε ξέρει πότε και γιατί αποφάσισαν να τη λένε χωρίς να τη γουστάρουμε. Με αυτήν την έννοια και εμείς είμαστε δημοσιογράφοι αφού μας δίνεις βήμα δημόσια και όλοι έχουμε τις γνώμες μας όπως τις κωλοτρυπίδες - σόρι για το δημοσιογράφοι.
    Σε τέτοια περίπτωση δεν πρέπει κανείς να διαβάζει τίποτα απλά να πηγαίνει γήπεδο και μετά να κουβεντιάζουμε τη γνώμη του εδώ μέσα, που ευτυχώς κανα δυο μόνο είναι οι μπούφοι που ψήνονται για καυγά.
    Ποδοσφαιρικά, έχουμε πει όσο και αν δε θέλουμε να το θυμόμαστε, ότι θέλει πολύ χρόνο να γίνει ομάδα που νικά τους πάντες και διεκδικεί κούπες ένα σύνολο 15 ατόμων. Ιδανικό παράδειγμα έχουμε τον περσινό μπασκετικό τμήμα, που οκ δε συγκρίνεται με τη μπάλα, αλλά καλό είναι να μελετά κανείς τί απίστευτη δουλειά έκαναν εκεί οι τύποι.
    Τώρα αυτά που έλεγαν προχθές και λένε για ομάδα που βρίσκει το δρόμο της και στην επόμενη σφαλιάρα που δε θα της βγει το ματς να την κατακρίνουν είναι οι γνωστές μ.λακίες δημοσιοκάφρων που καλό θα είναι κανείς να μην έχει περιέργεια να κλικάρει τα κωλοσάιτ για να του στρώνουν τον χαρακτήρα χωρίς να το καταλαβαίνει. Η ομάδα προσπαθεί για τοπ επίπεδο με ό,τι συνεπάγεται και αν στα αποδυτήρια τούς έχουν όλους απομονωμένους από έντυπα και λόγια, κάνουν την καλύτερη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για εμένα τον σημαντικότερο ρόλο στο παιχνίδι της Τούμπας θα το παίξει η παρουσία των έμπειρων, του Μπέργκ, του Πράνιτς, του Ζέκα, του Σίλντενφελντ και του Μέντεζ. Εάν αυτοί είναι σε καλή κατάσταση τότε οι μικροί θα βοηθηθούν ακόμα περισσότερο κόντρα σε μια καλή ομάδα που όμως έχει και αυτή προβλήματα και ήδη έχουν ξεκινήσει μουρμούρες για τον Στέφενς.
    Η ομάδα έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και θα είναι πολύ σημαντικό εάν και εφόσον τα δείξει στο μακράν πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που έχουμε δώσει μέχρι τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


    ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ 4-3-3 ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ


    Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ


    ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν χάνουμε 3-0 από ΠΑΟΚ. Κατ' αρχήν θα σκοράρουμε, ίσως και πρώτοι. Και πολύ πιθανό να μεταφράσουμε τις 2-3 ευκαιρίες που θα κάνουμε μετά το 70° σε ένα γκολ. Άρα το 3-0 δεν παίζει, να το πω καλύτερα είναι απίθανο.


    Βέβαια στη μπάλα απίθανο είναι να μην ακουμπάς το τόπι και να κερδίζεις 0-3 στις Βρυξέλλες. Γι' αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των ομαδικών αθλημάτων, γιατί έχει το απρόβλεπτο. Το μπάσκετ είναι πολύ καλύτερο άθλημα, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων κερδίζει ο καλύτερος (και ο άλλος κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες)!


    Φυσικά μεγαλύτερη σημασία από το σκορ έχει η παρουσία που θα δείξουμε στο χορτάρι. Αν είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί σωστά λέει ο Press η αγωνιστική διαφορά μας δεν απέχει πολύ. Στη ψυχολογία υστερούμε σημαντικά αφού ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ψημένους παίκτες με πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα και επομένως μεγάλη εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου