Απάντηση στο δημοσίευμα "Τα 10 στάδια για το paomprosta"

Θα ήθελα να απαντήσω με ένα σχετικά μακρύ σχόλιο στην ανάρτηση που έγινε από τον κ. Βαγγέλη Παρά με τίτλο  "ΤΑ 10 ΣΤΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PAOMPROSTA"

Κύριε Βαγγέλη Παρά οι κρίσεις αυτές είναι δικές σας , δεν σημαίνει όμως ότι αντανακλούν την πραγματικότητα.  Ο αριθμός 8000 μέλη , για μένα , είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός μελών για την τωρινή συγκυρία. Γιατί  , υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία , όπως ανεργία , απολύσεις , αποβιομηχάνιση  , που ο καθείς μας έχει ανάγκη ακόμη και του 50ευρω.  Δεν υπάρχει στον κόσμο η ευκολία των προηγούμενων 10 χρόνων ώστε να σκορπά τα χρήματά του. Παρόλα αυτά , μαζεύτηκαν 2.600.000 ευρώ ( και συνεχίζουμε) που ισοδυναμούν χονδρικά με την πληρωμή ενός χρόνου του μισθού του προσωπικού μιας δημόσιας υπηρεσίας π.χ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.  Είναι ένα αξιοπρεπές ποσό , στο οποίο πλην ενός φίλου του Παναθηναϊκού που διέθεσε 1 εκατομμύριο , οι υπόλοιποι ήταν μικρομέτοχοι όπως ο υποφαινόμενος. 

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού , ο ανώνυμος έχει
αγαπήσει την ομάδα και την όποια προσπάθεια γίνεται. Αυτό φάνηκε καθαρά με την πολυπληθή συμμετοχή του , στον εθελοντικό καθαρισμό της Λεωφόρου.

Το ρόστερ κατά την προσωπική μου γνώμη , αλλά και άλλων πολλών φίλων είναι αξιοπρεπές.

Μια διοίκηση χαρακτηρίζεται κακή όταν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις πληρωμών προς τους παίκτες και προς τρίτους. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται , ή εν πάσει περιπτώσει  η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη με αυτά που γίνονταν προ διετίας.

Τα χρήματα για εσάς μπορεί να είναι ελάχιστα , όμως μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Αλαφούζος πλήρωσε όλους τους φόρους της ομάδας , -σύμφωνα με άρθρα στις εφημερίδες- , και φέτος έβαλε ομολογιακό δάνειο αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ από κατάθεσή του σε κυπριακή τράπεζα. Επιπλέον τρέχει και η χορηγία του ΣΚΑΙ στον Παναθηναϊκό που υπολογίστηκε κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.   Δεν είναι λίγα , και μην θεωρούμε ότι μια μεγάλη ανώνυμος εταιρεία μπορεί να κρατηθεί από κάποιον που δεν είναι σημαντικός παράγοντας ή εφοπλιστής.  Σαν μέγεθος η οικογένεια Αλαφούζου έχει πολλά λεφτά , αλλά μην έχουμε την άποψη ότι μπορεί να τα σκορπά χωρίς έλεγχο.

Τα μεγάλα χρέη υπάρχουν , αλλά δεν τα δημιούργησε ο Αλαφούζος , αντίθετα προσπαθεί να τα μειώσει.

Έχουν γίνει 4 παιγνίδια ως τώρα , καλά – καλά δεν έχει γίνει ο προγραμματισμός της ομάδας βαλθήκατε να την βγάλετε μέτρια; Ας περιμένουμε λίγο , έχοντας αποθέματα υπομονής.

ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ PAOMPROSTA , ΑΠΑΝΤΩ:

Στο Στάδιο 1.Όπως ξέρουμε σχεδόν όλοι , η Παναθηναϊκή Συμμαχία ανέφερε ότι τα χρέη της περυσινής σεζόν έφτασαν τα 28 εκατομμύρια. Το ότι εφαρμόζεται πολιτική λιτότητας καταλαβαίνετε ότι πηγαίνουμε σταδιακά σε απομείωση του χρέους. Διατίθενται ποσά για μεταγραφές που βρίσκονται εντός οικονομικών πλαισίων και γιαυτό το λόγο ο  προγραμματισμός της ομάδας για φέτος καθυστέρησε.

Στο Στάδιο 2. Πρέπει να γίνει , φαντάζομαι κάποια στιγμή θα το κάνουν , πάντως αποδείξεις κόβονται για τα όποια μέλη της Συμμαχίας (σας διαβεβαιώ)

Στο Στάδιο 3. Ποια ΑΜΚ; Όπως ξέρετε οι περισσότεροι πολυμετοχικοί δεν συμμετέχουν. Έτρεξε για 2 μήνες η ΑΜΚ και κανείς δεν εμφανίστηκε. Ποιοι μέτοχοι; Όλοι την έχουν κάνει και μόνο ο Αλαφούζος τρέχει την ομάδα. Ουσιαστικά η Παναθηναϊκή Συμμαχία και ο Αλαφούζος ελέγχουν τον Παναθηναικό , αν θεωρήσουμε ότι η πρώτη έχει τα λεφτά των μικρομετόχων , όπως ο υποφαινόμενος , και ο δεύτερος βάζει τα όποια λεφτά (ομολογιακό δάνειο , χορηγία ΣΚΑΙ)

Στο Στάδιο 4. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα δείξει την σύμβαση για το Απήλιον. Όμως γιατί τα γράφετε αυτά; Η Παιανία δόθηκε από τον τότε ΓΓΑ Παπαναστασίου το 1980 ή 1981 για τον Παναθηναικό με ελάχιστο κόστος , στους πρώην ιδιοκτήτες της ομάδας σας. Βγήκαν ποτέ να πουν ποιες συμφωνίες έκαναν με την επίσημη Πολιτεία;

Στο Στάδιο 5. Πόσες φορές ο Αλαφούζος συγκάλεσε γενικές συνελεύσεις Μετόχων και πέρυσι και φέτος είτε μέσω Παναθηναϊκής Συμμαχίας , είτε μόνος του; Συγκάλεσε πολλές φορές γενικές συνελεύσεις που παραβρέθηκαν στην αρχή ο Πολέμης και ο Βγενόπουλος και μετά σιγά-σιγά χάθηκαν. Θυμάστε πέρυσι τον υιό του Πολέμη που ήταν δίπλα στον Αλαφούζο; Φέτος τον είδατε να έχει εμφανιστεί πουθενά; Προσωπικά δεν τον έχω δεί. Ο Βγενόπουλος σύμφωνα με τα λεγόμενα των ΜΜΕ έχει σοβαρό πρόβλημα με τις τράπεζές του στην Κύπρο και αδυνατεί να βοηθήσει ενεργά την ομάδα μας. Όσο για τις ευθύνες που φέρουν για τις προηγούμενες σεζόν , θα έπρεπε κανονικά τα χρέη και τα βαριά συμβόλαια παικτών που κατά καιρούς ήταν στην ομάδα μας  , να είχαν αναληφθεί από αυτούς και όχι να την έχουν κάνει , αφήνοντας τον Αλαφούζο να βγάλει το φίδι από την τρύπα.  Η απαίτηση ευθυνών εκ μέρους της ΠΑΕ για άστοχες και ακριβές επιλογές του παρελθόντος , που ενδεχομένως κόστισαν , μόνο δικαστικά μπορεί να γίνει και είναι αμφίβολο αν κανείς στο τέλος πληρώσει (από τους ιθύνοντες). Επίσης  ισχύει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η λογική των γενικών συνελεύσεων των πολυκατοικιών για την ανάδειξη διαχειριστή. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν και όταν γίνεται η Συνέλευση εμφανίζονται 4~5 άτομα.

Στο Στάδιο 6. Νομίζω ότι κάποιοι παρέδωσαν τα ποσοστά τους στην Παναθηναϊκή Συμμαχία που ήδη έχει αυξήσει το ποσοστό της. Καλό θα ήταν να συγκληθεί μια νέα ΑΜΚ  που θα επιβεβαιώσει τα παραπάνω , δηλαδή την παράδοση  των ποσοστών άλλων σοβαρών μετόχων , που δεν θέλουν πλέον να συμμετέχουν στα κοινά της ομάδας μας στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.   

Στο Στάδιο 7. Το ξέρουμε πολύ καλά όλοι. Δεν υπάρχει μέτοχος από τους υφιστάμενους που θα αναλάβει την ΠΑΕ.

Στο Στάδιο 8. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία αναζητά επενδυτή να βοηθήσει την ΠΑΕ. Αυτό δεν το έχει αρνηθεί κανείς , ούτε ο Αλαφούζος. Φυσικά, ο επενδυτής θα αναλάβει και το χρέος της ΠΑΕ που πέρυσι ήταν 28 εκατομμύρια. Να πάρει την ΠΑΕ καθαρή και τα χρέη να τα πληρώσει ο Αλαφούζος , αυτή η λογική προφανώς απευθύνεται σε χαζούς ανθρώπους.

Στο Στάδιο 9. Το έχω ξεκαθαρίσει προς όλους και στο σαιτ Παναθηναϊκός Πρες και στο σάιτ Πράσινα Νέα. Νέο γήπεδο που να στεγάζει τουλάχιστον 20 αθλήματα , που υπάρχουν αυτή την  στιγμή κάτω από τις κερκίδες της Λεωφόρου , με συνολική χωρητικότητα 40000 θέσεις , θα έχει κόστος κατασκευής κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε να δείτε όλα τα σχετικά λήμματα στην Βικιπαιδεία που αναφέρονται σε ανάλογου τύπου γήπεδα , όπως το Γιουβέντους Αρίνα , και τα νέα στάδια στην Πολωνία που έγιναν για το Γιούρο 2012. Όλα κόστισαν πάνω από 100 εκατομμύρια. Αν νομίζουμε ότι εμείς είμαστε έξυπνοι και θα τα κάνουμε με το μισό κόστος , τότε στερούμαστε λογικής. Πέραν των παραπάνω για μένα ο Βοτανικός είναι μια σχετικά υποβαθμισμένη περιοχή στην Αθήνα , που θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στο αστικό υπόβαθρο των οπαδών του Παναθηναϊκού. 
Γιαυτούς τους λόγους δεν θέλω και δεν απαιτώ νέο γήπεδο , αλλά απαιτώ να γίνει εκσυγχρονισμός και προσθήκη νέων κερκίδων στο υφιστάμενο γήπεδο. Άσχετα με το τι θέλει ο κάθε οπαδός , πρέπει να επικρατεί η κοινή λογική που λέει ότι πολύ δύσκολα μπορεί πλέον να γίνει ένα νέο και μεγάλο γήπεδο στη Ελλάδα με τις προδιαγραφές της ΕΕ , με βάσει τα χρήματα που μπορούν να διατεθούν από τους υφιστάμενους επιχειρηματίες. Αφήστε να δείτε τι θα κάνει η ΑΕΚ , γιατί νομίζω ότι το οικόπεδο είναι 19 στρέμματα και ο συντελεστής δόμησης είναι σχετικά χαμηλός. Οι περιοχές στα προάστια έχουν χαμηλότερο συντελεστή δόμησης και χαμηλότερο επιτρεπόμενο ύψος από ότι το κέντρο της Αθήνας.

Στο Στάδιο 10. Πρέπει να γίνουν όλα τα προηγούμενα για να πάμε στο 10. Πρακτικά κακώς το θέσατε , προφανώς θα  γίνει όταν επιτευχθούν οι παραπάνω προυποθέσεις.

Το να αναρωτηθούμε , ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας του καθενός. Κάνουμε λογικές υποθέσεις , με το ΑΝ δεν κάνουμε συλλογισμούς. Στο ΑΝ επιστρατεύουμε την υπομονή μας και περιμένουμε να δούμε τα όποια αποτελέσματα.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ , ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ.  

Σχόλια