159 εκατόμμυρια ευρώ απέφεραν στον Ολυμπιακό τα κλεμμένα πρωταθλήματα!


Τόσα χρόνια οι διοικήσεις του Ολυμπιακού ξεφτιλίζουν κάθε έννοια δικαίου στο ποδόσφαιρο και κερδίζουν με κάθε τρόπο τα πρωταθλήματα για να παίρνουν τα πολλά λεφτά του champions league. Ένα οργανωμένο σχέδιο που ξεκίνησε το 1996 και κατατάσσει 17 χρόνια μετά τον Ολυμπιακό, ως έναν από τους πιο οφελημένους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.


15 πρωταθλήματα και μια δεύτερη θέση που δεν ενόχλησε καθόλου αφού οδηγούσε κατευθείαν στους ομίλους γέμισαν τα ταμεία του Ολυμπιακού με 159.000.000 ευρώ!! Διανοείστε αυτό το ποσό; Πάνω σε αυτά τα λεφτά χτίστηκαν ονόματα, γήπεδα, προπονητικά κέντρα και αποτέλεσαν την βάση ώστε να υπάρχει μια συνέχεια. Τα κλεμμένα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού δημιουργούσαν μια καλή ροή χρημάτων ώστε να μην χρειάζεται ο πράκτορας να βάζει τόσα λεφτά από την τσέπη του και με τις δουλειές που πήρε και έκανε με το κράτος να βγαίνει απόλυτα οφελημένος από την ενασχόληση του με τον Ολυμπιακό.

Και αυτό είναι η μια πλευρά των αποτελεσμάτων που επέφεραν τα κλεμμένα πρωταθλήματα του γαύρου. Η άλλη είναι τα έσοδα που έφτασαν στα ταμεία του Παναθηναϊκού. Του Παναθηναϊκού που από το 1992 έχει κάνει πολύ πιο μεγάλες πορείες από τον Ολυμπιακό φτάνοντας στα ημιτελικά και προημιτελικά του champions league και κάνοντας πολύ μεγαλύτερες νίκες. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έβαλε στην τσέπη του 91.637.000 ευρώ. Διλαδή 68.000.000 ευρώ λιγότερα!! Αντιλαμβάνεστε για τι διαφορά μεγεθών μιλάμε; Διαφορά που ισοφαρίζει το κόστος για ανέγερση ενός νέου γηπέδου!!

159.000.000 λοιπόν κύριοι ήταν η θυσία που έπρεπε να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για να κυριαρχήσει αγωνιστικά ο Ολυμπιακός και κοινωνικοεπιχειρηματοπολιτικά ο Κόκκαλης αρχικά και ύστερα ο Μαρινάκης. Και το ποσό αυτό θα συνεχίζει να αυξάνεται... μέχρι να γυρίσει μπούμερανγκ η όλη κατάσταση και να μην βγαίνει πλέον απευθείας στους ομίλους ούτε ο δικτάτορας Ολυμπιακός.

Τότε ίσως ξυπνήσουν και τα τελευταία πρόβατα...

ΥΣ: Η μόνη φορά που μάτωσε οικονομικά ο Ολυμπιακός ήταν το καλοκαίρι του 2010 που δεν έβγαινε καν στα προκριματικά του Champions League. Αν το πρωτάθλημα του 2011 κατέληγε ξανά σε άλλα χέρια εκτός του γαύρου, τότε τα σημερινά δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. 

Σχόλια

  1. Αν το πρωτάθλημα του 2011 κατέληγε ξανά σε άλλα χέρια εκτός του γαύρου, τότε τα σημερινά δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.



    Αυτο ξαναπεστο.Αν παιρναμε παλι κουπα το 2011 δυσκολα θα ξανασηκωνε κεφαλι ο γαυρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άσχετο με το θέμα αλλά δείτε λιγο τη προπαγάνδα κάνει αυτός ο ''δημοσιογράφος'' του ολυμπιακού..και επειδή τον παρακολουθώ αρκετο καιρό το κάνει διαχρονικά..panathinaikospress σου προτείνω να κανεις ενα topic με το συγκεκριμένο γίδι..άρθρα κοσμήματα έχει κάνει διαφορα στο παρελθόν

    http://www.redplanet.gr/Editorial/panagiotis_garaganis/to-maxairi-sto-kokkalo.2369673.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, κάτι έχει πάρει το μάτι μου αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουμε από χρόνο. Για αυτό ό,τι βρίσκετε και εφόσον μπορείτε, να γράφετε ένα αρθράκι σχετικό και θα ανεβαίνει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικα με το μπασκετ.Αφου τιμωρισαν το Γαυρο με 2 αγωνιστικες ειναι μια καλη αρχη.Καιρος ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξερει κανεις τι θα γινει καραγκουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΗΓΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΩΣ ΕΚΕΙ ΝΤΡΑΠΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΦΤΙΑΞΤΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΚΛΑΨΙΑΡΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου