Ο Ερασιτέχνης πλέον απέκτησε φωνή! Απάντηση-ξεφτίλισμα στο προπαγανδιστικό άρθρο του Π.Περπερίδη!


Tην Τετάρτη ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Περπερίδης ανέβασε άρθρο στο pamesports.gr όπου έκραζε την ανακοίνωση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός σχετικά με τις υποθέσεις Ντονά-Ψάρρα-Μηνούδη.

Σήμερα η τριμελής επιτροπή του ΤΑΑ, του απάντησε όπως του άρμοζε δείχνοντας πως πλέον η προπαγάνδα και οι ψευτολαϊκισμοί σε βάρος του Συλλόγου δεν θα γίνονται ανεκτοί και θα βρίσκουν άμεση αντίδραση.

Από μένα μόνο ένα σχόλιο:


Κ. Περπερίδη κράζετε την νέα διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκοί και αποθεώνετε τον Γ.Κουντούρη πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Μιλάτε για εκβιασμούς. Όμως δεν είμαστε εμείς που πετάγαμε βόμβες σε σπίτια πολιστών (ή γενικότερα αθλητών μας) που δεν συμφωνούσαν με διακανονισμούς. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος και καταλαβαίνει.

Η αάντηση του ΤΑΑ και η αντίδραση του δημοσιογράφου.

Κύριε Περπερίδη, 

Σε άρθρο σας χαρακτηρίζετε την ανακοίνωσή μας «απαράδεκτη, προσβλητική και δημαγωγική». Δικαίωμα σας, φυσικά, αλλά και δικό μας δικαίωμα να ανταποδώσουμε τους ίδιους ακριβώς χαρακτηρισμούς για το άρθρο σας, με τη διαφορά ότι εμείς -σε αντίθεση με εσάς- θα τους τεκμηριώσουμε:

Πρώτον: Μας κατηγορείτε ότι απειλούμε και εκβιάζουμε τους 3 πρώην αθλητές μας. Όχι μόνο δεν το κάνουμε, αλλά τόσο η ανακοίνωση όσο και όλη η επικοινωνία μας μαζί τους διέπεται από ειλικρίνεια και σεβασμό προς τα πρόσωπά τους, παρά τις δικαστικές διαφορές μας.

Επειδή οι κατηγορίες σας είναι πολύ σοβαρές και ιδιαίτερα προσβλητικές για εμάς, αλλά σε κανένα σημείο δεν εξηγείτε που τις στηρίζετε αναφέροντας συγκεκριμένα «απειλητικά» ή «εκβιαστικά» αποσπάσματα της ανακοίνωσης, σας παρακαλούμε να τις ανακαλέσετε. 

Σας υπενθυμίζουμε μάλιστα, ότι ούτε καν η δημοσιοποίηση της δικαστικής αντιδικίας με τους 3 πρώην αθλητές μας δεν έγινε από εμάς. Τα ονόματά τους και οι αξιώσεις τους είχαν ήδη δημοσιευτεί στο σύνολο των ΜΜΕ, ενώ συγκεκριμένα ποσά -ακριβή ή εσφαλμένα- δημοσιοποιήθηκαν πρώτη φορά σε άρθρα σαν το δικό σας και όχι από εμάς, ακριβώς επειδή σεβόμαστε τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δεύτερον: Ισχυρίζεστε ότι χαρακτηρίζουμε «τυφλή εκδίκηση» την επιμονή των 3 πρώην αθλητών μας να διεκδικούν τα χρήματα τους. Αυτό είναι ψευδές και παραποιεί την ανακοίνωσή μας που ίσως οι αναγνώστες σας δεν έχουν διαβάσει. Η κίνηση «τυφλής εκδίκησης» δεν είναι ότι διεκδικούν τα χρήματά τους έχοντας κάνει προσφυγή, αλλά ότι ζήτησαν να μας απαγορευτούν οι μεταγραφές, άρα να μείνουμε μόνο με 3 παίχτες, το οποίο θα μας οδηγούσε εκτός Α1 χωρίς να πάρουν οι ίδιοι ούτε ευρώ.

Τρίτον: Γράφετε ότι «ΚΑΚΩΣ» (με κεφαλαία, για να τονίσετε την άγνοιά σας!) δεν μας απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές και ότι η ομάδα μας «δεν τιμωρήθηκε επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νόμοι». Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν μπορούσαμε να τιμωρηθούμε εξαιτίας μιας πρωτόδικης απόφασης εναντίον της οποίας εκκρεμεί έφεση, όπως αναφέρεται στο άρθρο 95 παρ 6. εδάφιο 2. ν.2725/99, και στην απόφαση της αθλητικής δικαστού. Άρα, είτε έχετε άγνοια των νόμων είτε τους γνωρίζετε αλλά τους αποσιωπείται, συνεπώς εσείς είστε ο δημαγωγός. Επίσης, κατηγορείτε ακόμα και την αθλητικό δικαστή για την απόφασή της αλλά αποσιωπάτε ότι επιχειρήθηκε να τιμωρηθούμε με το νόμο του 2012 για οφειλές του 2010 και του 2011, αναδρομικότητα που ούτε νομικά, ούτε λογικά μπορεί να γίνει δεκτή. 

Τέταρτον: Προτείνετε «να πέσουμε στην Α2 για να καθαρίσουμε». Επίσης είτε έχετε άγνοια νόμων είτε δημαγωγείτε. Η περίπτωση των ΤΑΑ στο βόλεϊ δεν έχει καμία σχέση με αυτή των ΠΑΕ στο ποδόσφαιρο. Κανένα χρέος δεν διαγράφεται αν υποβιβαστεί μια ομάδα. Αλλά ακόμα κι έτσι αν ήταν, δεν βλέπουμε πως αυτό θα ωφελούσε πρώην αθλητές μας.

Και για να τελειώνει και αυτό το παραμύθι: αν ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε στην Α1, όχι μόνο δεν θα κέρδιζαν κάτι οι συγκεκριμένοι πρώην αθλητές μας, αλλά θα έχαναν και πολλοί ακόμα. Όλοι οι σημερινοί αθλητές μας, που θα έχαναν τα συμβόλαιά τους, και άλλοι πρώην αθλητές μας, όπως οι Σαμικά, Αντράε, Ερπ, Γκενς, που έχει συμφωνηθεί να λάβουν ολόκληρο το ποσό που θα πάρει ο Παναθηναϊκός από τον ΟΠΑΠ και την ΕΣΑΠ για τη συμμετοχή του στην Α1. 

Πέμπτον: Λέτε ότι δήθεν ζητάμε από τους πρώην αθλητές μας να έρθουν σε συμφωνία μαζί μας «στο όνομα της ιδέας με το Τριφύλλι». Όχι κύριε. Το αν θα συνυπολογίσουν και την ιδέα του Παναθηναϊκού είναι δικό τους θέμα, εμείς αυτό που τους λέμε δεν είναι ιδεαλιστικό αλλά εντελώς ρεαλιστικό. Εμείς τα χρήματα που άλλοι σας έταξαν και ζητάτε δεν τα έχουμε, γι' αυτό θέλετε να πάρετε όσα έχουμε για να σωθούμε όλοι ή δεν θέλετε τίποτα και να πέσουμε όλοι στον γκρεμό;

Κι επειδή υπαινίσσεστε ότι δεν κάνουμε καμία κίνηση προς τις παλαιότερες διοικήσεις που υπέγραψαν τα συγκεκριμένα συμβόλαια, σας απαντούμε ότι πέραν του ότι δεν γνωρίζετε προφανώς όλες τις ενέργειές μας, ακόμα και στην ανακοίνωσή μας που κατακρίνετε κάνουμε δυο συγκεκριμένες αναφορές και τους ζητούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Έκτον: Χαρακτηρίζετε «αδιανόητο» να προτείνονται περικοπές σε έναν αθλητή. Εδώ, δυστυχώς, δεν έχετε απλώς άγνοια νόμων αλλά της πραγματικότητας. Δεν έχετε ακούσει κάτι για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα; Δεν γνωρίζετε τις δεκάδες περιπτώσεις αθλητών όλων των αθλημάτων σε τόσους συλλόγους, που δέχτηκαν περικοπές των δεδουλευμένων τους για να μην καταστραφούν οι σύλλογοι στους οποίους έπαιζαν; Η μήπως δεν ξέρετε τίποτα για τους χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους όλων των κλάδων που έχασαν όλα τα δεδουλευμένα τους επειδή έκλεισαν οι εταιρείες όπου εργάζονταν; Αυτή είναι δυστυχώς η ελληνική πραγματικότητα, αν από εμάς τη μαθαίνετε σας καλωσορίζουμε σε αυτήν. Και σας υπενθυμίζουμε ότι δεν δημιουργήσαμε καμία οφειλή, αντιθέτως προσπαθούμε να τις διαχειριστούμε με τον επωφελέστερο για όλους τρόπο.

Έβδομον: Επί τη ευκαιρία, μια ερώτηση... Σε άρθρο σας στις 16/7/2013 γράφετε: «Πάλι οι αφερέγγυοι θα τη σκαπουλάρουν στην υγεία των κορόϊδων. Λες κι είναι μαλάκας ο Κουντούρης που συμμάζεψε τον Ολυμπιακό». Η ερώτησή μας, λοιπόν, αφού προσπεράσουμε τη διατύπωση-υπόδειγμα σοβαρής δημοσιογραφίας, είναι η εξής: Στην περίπτωση που αναφέρετε ως πρότυπο φερεγγυότητας, δεν έγιναν περικοπές οφειλών ανάλογες με αυτές που στη δική μας περίπτωση χαρακτηρίζετε αδιανόητες; Ναι η όχι; (Και κάπου εδώ η έκφραση «δυο μέτρα και δυο σταθμά» βρίσκει το νόημά της...).

Όγδοον: Γράφετε ότι «τρώμε χρήματα» από τους πρώην αθλητές μας. Είστε δημοσιογράφος και θα έπρεπε να γνωρίζετε τη σημασία των λέξεων και φράσεων που χρησιμοποιείτε. Τα συγκεκριμένα ποσά κάποιοι από εμάς ίσως δεν τα δουν ποτέ τους -αυτό δεν αφορά κανέναν βέβαια, αλλά όχι να μας κατηγορείτε και ότι «τρώμε χρήματα» από πάνω! Δεν τρώμε χρήματα από κανέναν, αντιθέτως προσπαθούμε να διαθέσουμε όσα έχουμε με τρόπο δίκαιο για όλους. Για τελευταία φορά: δεν είναι ότι έχουμε τα λεφτά και δεν τα δίνουμε στους ανθρώπους, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ! 

Και δεν μας αρέσουν τα «λογάκια», όπως επίσης αστήρικτα μας κατηγορείτε. Το πιο εύκολο θα ήταν να λέμε στείρες υποσχέσεις και να υπολογίζουμε ότι κάποτε θα διακανονίσουμε τους διακανονισμούς. Αντιθέτως, μετράμε τόσο τις κουβέντες μας όσο και τα χρήματά μας, για να μην εκτεθούμε σε κανέναν.

Ένατον: Ρωτάτε και ξαναρωτάτε ποια είναι τα εχέγγυα για τις φετινές μας συμφωνίες. Αυτό κι αν είναι το αποκορύφωμα της δημαγωγίας! Δεν προβληματίζονται οι ίδιοι οι προπονητές και οι αθλητές που υπογράφουν, αλλά ανησυχείτε εσείς; Μας κατηγορείτε προκαταβολικά, μόλις ένα μήνα αφού αναλάβαμε τη διοίκηση, ότι ΘΑ αθετήσουμε τις υπογραφές μας; 

Οι άνθρωποι που συμφωνούν με τον Παναθηναϊκό -και η δική τους άποψη έχει σημασία- είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα πάρουν έως το τελευταίο ευρώ. Γιατί τους πείσαμε ότι θα διαχειριστούμε με σωφροσύνη τους πόρους μας, δηλαδή τα έσοδα από τις κεντρικές συμφωνίες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τις διαφημιστικές χορηγίες, τα έσοδα από εισιτήρια και τις δωρεές φίλων του Συλλόγου. Αν εσείς δεν πείθεστε, μην ανησυχείτε, δεν είστε στο αγωνιστικό πλάνο μας για το ρόστερ της ομάδας.

Όσο για τους πόρους μας, όσα χρήματα από αυτά είναι δυνατόν διατίθενται ήδη για παλιές οφειλές. Κάποια όμως είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να διατεθούν οπουδήποτε αλλού εκτός του φετινού μπάτζετ. Πχ οι χορηγοί προφανώς πληρώνουν για να φτιαχτεί μια αξιόμαχη ομάδα και να διαφημίζονται στη φανέλα της, όχι για οτιδήποτε άλλο.

Δέκατον. Το κερασάκι στην τούρτα το βάζετε με την αναφορά σας στον Σωτήρη Πανταλέοντα. Όχι μόνον λες και είστε μέντιουμ θεωρείτε δεδομένο ότι συμφώνησε μαζί μας μόνο λόγω του συναισθήματος και όχι επειδή καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέμε και πείστηκε από τις απόψεις και το πλάνο μας ότι αυτό είναι το συμφέρον του. Αλλά του κάνετε και την...παρατήρηση που συμφώνησε γιατί «δεν είναι επαγγελματικά σωστό»!

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε το άρθρο σας απαράδεκτο, προσβλητικό και δημαγωγικό. Η απάντηση μας είναι μακροσκελής, το ίδιο ήταν και το άρθρο σας όμως. Στο πλαίσιο της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και των αρχών της δεοντολογίας, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη δημοσίευσή της στα μέσα που αναρτήθηκαν και οι δικές σας απόψεις. Βέβαια, η ισχυρότερη απάντηση και διάψευση του άρθρου σας είμαστε βέβαιοι ότι θα έρθει εμπράκτως από τους ίδιους τους Ψάρρα, Ντονά και Μηνούδη, όταν έρθουν σε συμφωνία με τη διοίκηση μας. (Και τότε, σας παρακαλούμε, μην τους... μαλώσετε και αυτούς όπως τον Σωτήρη!) Κατά τ' άλλα, επειδή μας προτείνετε να «σοβαρευτούμε», είναι περιττό να ανταποδώσουμε την προτροπή. Απλώς, το πιο σοβαρό που έχουμε να (ξανά)πούμε είναι ότι δεν είμαστε «παράγοντες» αλλά απλοί φίλαθλοι που έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να σώσουμε το Σύλλογο που αγαπάμε. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε τη συνδρομή όλων, ακόμα και όσων δείχνουν τόσο αρνητική στάση απέναντι μας όσο εσείς, και μάλιστα προτείνουν μέχρι και την... «αγιοποίηση» όποιου λάβει απόφαση να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός!

Κλείνοντας, παρακαλούμε να δεχτείτε τις ευχές μας για την ονομαστική σας εορτή. Χρόνια πολλά! 

Για το ΤΑΑ Παναθηναϊκός,

Η Τριμελής Επιτροπή.

Και η ατνίδραση του κ.Περπερίδη στην απάντηση του ΤΑΑ:

http://www.pamesports.gr/254847/h-apanthsh-toy-taa-panathhnaikos

Σχόλια

  1. μπραβο μαγκες!!!ξεβρακωμα σε ολους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο τους! Μακάρι να πετύχουν τους στόχους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δεν ανακαλείς ρε μ***** μετά από τέτοιο ξεβράκωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου