Σχολιασμός για τα 2 ματς της ομάδας μας


Φέτος θα μας χρειαστεί όσο ποτέ η ψυχραιμία και η σύνεση στα γραφόμενα μας. Ανεβάζω ένα πολύ σωστό σχόλιο για την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας μας στις 2 πρώτες αγωνιστικές.


Καταρχήν καλό χειμώνα Πρες σε σένα και σε όλους τους φίλους που γράφουν ή διαβάζουν το μπλόγκ σου.

Παραθέριζα εκτός Αθήνας και είχα την τύχη να δω τα δύο ματς του Παναθηναϊκού από την Τηλεόραση , παρέα με θαμώνες μιας καφετέριας.

Για το πρώτο ματς , αυτό με την ομάδα του Παναιτωλικού, θα έλεγα ότι ξεχώρισα και εγώ όπως και οι άλλοι οπαδοί την υπέροχη ατμόσφαιρα του γηπέδου της Λεωφόρου , που ουδεμία σχέση έχει με την περυσινή παγερή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Η Λεωφόρος είναι γήπεδο έδρα που θα βοηθήσει την ομάδα μας να πάρει , όσο αυτό είναι δυνατό , τα αποτελέσματα που θέλει.

Για το παιγνίδι με τον Παναιτωλικό θα έλεγα ότι πέραν της καλής μπάλας που παίξαμε, επιπλέον ήμασταν σχετικά τυχεροί. Βάλαμε γκολ στην αρχή του ματς και στο 2ο ημίχρονο με την αποβολή του αντίπαλου παίκτη (Δάρλας) σχετικά εύκολα φτάσαμε στο 2ο γκολ.

Στην κριτική που έγινε για αυτό το παιγνίδι , αγνοήθηκαν κάποια σημαντικά στοιχεία, τα οποία εμφανίστηκαν πολύ έντονα στο 2ο ματς με τον Πανιώνιο. Το κέντρο μας έχει σοβαρό πρόβλημα , ο Μέντες δεν μπορεί να βγάλει όλο το ματς. Επιβάλλεται ενίσχυση σε αυτή την γραμμή , αν πραγματικά θέλουμε να διεκδικήσουμε έξοδο στην Ευρώπη.

Στο 2ο ματς με τον Πανιώνιο φάνηκε ότι όταν κουρασθεί ο Μέντες , το κέντρο παύει να υπάρχει και η πίεση πέφτει στα μετόπισθεν. Είναι παράλογο να ζητούμε ευθύνες από τον Μαρινάκη ή τον Νάνο την στιγμή που ήταν αντιμέτωποι με τρεις ή τέσσερις παίκτες. Το ίδιο ισχύει για τους Σίντεφελντ και Κουτρουμπή , δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το βάρος όλης της επίθεσης από την αντίπαλη ομάδα.
Πρέπει να γίνει ειδική μνεία ότι στα περυσινά ματς υπήρξε ένας δικός μας γκολκίπερ που πολύ δύσκολα θα ξαναβγεί στην Ελλάδα: ο Ορέστης Καρνέζης. Νομίζω ότι σε όποια ματς ο Παναθηναικός βγήκε νικητής , έβαλε και αυτός το χεράκι του.

Δεν μπορεί να προχωρήσει ο Παναθηναικός για τις θέσεις στην Ευρώπη αν η διοίκηση δεν αγοράσει ένα αξιόπιστο χαφ , ώστε να δυναμώσει η μεσαία γραμμή. Μπορεί να λέγεται Πράνιτς ή όπως αλλιώς θέλετε , αλλά πάντως η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί στα χαφ.

Αν δεν δύναται να αγοραστεί αυτή την στιγμή κάποιος παίκτης , η διοίκηση ας έρθει σε συμφωνία με ένα ή και τα 2 χαφ που είχαμε πέρυσι , δηλαδή τους Βιτόλο και Χαμπίμπ Σο. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί κάποιος κόφτης που να είναι δυνατός και να έχει ταλέντο , γιατί διαφορετικά θα βρεθούν πολλοί Αραβίδιδες και Κολοβοί που θα κάνουν πάρτι στην περιοχή μας.

Οι παίκτες που ως στιγμής έχουν αγοραστεί είναι καλοί , έχουν διάθεση για προσφορά. Όμως δεν γίνεται με 7~ 8 παίκτες να βγάλουμε όλη την χρονιά και οι υπόλοιποι να είναι από την ομάδα νέων. Οι παίκτες από την ομάδα των νέων θέλουν χρόνο για να ψηθούν και να εγκλιματισθούν με τους υπόλοιπους, Διαφορετικά θα καούν.

Η διοίκηση να μην κοιτάζει να βγαίνουν όλα τσίμα - τσίμα , όπως κάνουν οι ορκωτοί λογιστές. Το ποδόσφαιρο θέλει και ρίσκο για να πετύχεις , δεν είναι πάντα 1+1 = 2. Νομίζω , ότι τώρα με τα λεφτά που έχουν πάρει από την μεταγραφή του Μαυρία στην Σάντερλαντ , μπορούν να κινηθούν για την αγορά ενός ποιοτικού μέσου , ώστε να μην χαθεί ο στόχος της Ευρώπης.( Δυστυχώς κάτι καλύτερο δεν βλέπω).

Γιώργος

Σχόλια