Highlight του Μπουμσόνγκ οι αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του


Όταν φεύγει ένας παίκτης από τον Σύλλογο, συνήθως ψάχνουμε να βρούμε ποια ήταν η σημαντικότερη του στιγμή στην ομάδα και να τον θυμόμαστε κυρίως με αυτήν. Τέτοια μπορεί να είναι ένα πολύ καλό ματς που έκανε, ένα σημαντικό ή ωραίο γκολ που έβαλε. Τον Μπουμσόνγκ δεν θα τον θυμάμαι για κάτι από αυτά, αλλά για το αντίο που έδωσε στον Παναθηναϊκό μέσα από μια συνέντευξη.


Μπορεί να έπεσε θύμα σκληρής κριτικής (και από δω μέσα) ότι κορόιδευε ή είχε επίτηδες μειωμένη απόδοση, αλλά αυτά που είπε στην σημερινή του συνέντευξη με βάλανε να σκεφτώ πόσο άδικοι μπορεί να γίναμε στην περίπτωση του και πόσο δύσκολο είναι οι ποδοσφαιριστές (όχι όλοι) να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό όταν όλα γύρω τους πάνε χάλια. Εκατομμύρια τσέπωσε από την ομάδα, δεν λέω. Αλλά και πάλι η μπάλα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο υπάρχει, ούτε έχουμε να κάνουμε με ρομπότ.

Στην συνέντευξη του λοιπόν είπε ατάκες που κατ εμέ ήταν 100% αληθινές, χαρακτηρίζοντας τον Παναθηναϊκό ως διαμάντι και τον κόσμο ως τον θυσαυρό του Συλλόγου, δηλώνοντας παράλληλα fan της ομάδας. Μίλησε με απόλυτο σεβασμό για το τριφύλλι και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για λαϊκισμό, αφού δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει τώρα που φεύγει.

Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι της συνέντευξης του καθώς αξίζει να την διαβάσετε όλη.

Στο εν κατακλείδι ας πούμε πως ο Μπουμσόνγκ ήταν ένας υψηλής ποιότητας ποδοσφαιριστής που χάθηκε κι αυτός μέσα στην γενικόττερη μιζέρια που έπεφτε χρόνο με τον χρόνο η ομάδα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την λύση της συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό:

«Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο και είμαι λίγο στεναχωρημένος που φεύγω από έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Όμως αυτή είναι η ζωή... Και είμαι πολύ περήφανος που αγωνίστηκα για ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός. Πολύ περήφανος, ακόμα και αν αγωνίστηκα για τον Παναθηναϊκό σε πολύ δύσκολες εποχές. Όμως δεν το μετανιώνω.

Είμαι πολύ περήφανος. Όμως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έπρεπε να σπάσουμε το συμβόλαιο, γιατί ο σύλλογος μπαίνει σε έναν νέο κύκλο. Δεν έχω θυμό, είναι κάτι που ήταν προφανές, γιατί το μπάτζετ του Παναθηναϊκού είναι πολύ σφικτό και έπρεπε να έρθουμε σε συμφωνία. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους οπαδούς για την στήριξη τους.

Πραγματικά τους ευχαριστώ, όπως και την διοίκηση του Παναθηναϊκού, το νέο τεχνικό επιτελείο και τους εύχομαι ότι καλύτερο. Θα παραμείνω οπαδός του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος. Γιατί όπως είπα και πιο πριν, είμαι περήφανος που φόρεσα αυτή τη φανέλα».

Για τους λόγους του διαζυγίου:

"Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την πίεση, γιατί αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, τότε θα είχα αποχωρήσει τον Ιανουάριο, όταν πολλοί ήθελαν να αποχωρήσω, χωρίς κάποιο λόγο. Όμως αποφάσισα να μείνω, να κάνω τη δουλειά μου και να κάνω αυτό που ήθελα.

Και αυτό που ήθελα ήταν να παίζω για τον Παναθηναϊκό και να κάνω καλά τη δουλειά μου στο γήπεδο. Πίστεψε με, ήταν πάρα πολύ δύσκολο ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, να παίζω υπό αυτές τις συνθήκες. Όμως είναι μια καλή εμπειρία στο τέλος, ακόμα και αν ήταν λίγο πικρή... Με βοήθησε ως άνθρωπο, να μπορώ να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Φεύγω κυρίως για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, γιατί ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει μια νέα αρχή και πιστεύω ότι είναι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ανοικοδομήσει την ομάδα. Και φεύγω γιατί αυτή είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο. Είμαι 33 χρόνων, έπαιξα ήδη τρία χρόνια για τον Παναθηναϊκό και ήταν η στιγμή να αποχωρήσω και να πάω κάπου αλλού. Πλέον είμαι σε μια πολλή σημαντική στιγμή στην ζωή μου. Δεν ξέρω ακόμα, αν θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο ή θα σταματήσω. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα έχω. Θα δούμε...»

Για το αν σκέφτεται σοβαρά να βάλει τέλος στην καριέρα του, καθώς είναι 33 χρόνων:

«Είμαι ακόμα νέος για να σταματήσω, όμως ως άνθρωπος θέλω πρώτα απ' όλα να είμαι χαρούμενος. Και θέλω και η οικογένεια μου να είναι χαρούμενη. Πρέπει να σκεφτώ το μέλλον. Γιατί αν βρω κάποιον σύλλογο, θα παίξω για άλλα τρία χρόνια. Όμως μετά πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω μετά το ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνω τις επιλογές μου και τι θα κάνω όταν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ σε σχέση με άλλες ομάδες και όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια οπαδούς και αυτός είναι ο θησαυρός που έχει αυτή η ομάδα. Και ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία.

Το νέο τεχνικό επιτελείο και η νέα ομάδα θα βασιστούν σε αυτά τα πλεονεκτήματα και στην ένδοξη ιστορία του Παναθηναϊκού και αυτό θα τους βοηθήσουν να φέρουν και πάλι επιτυχίες. Πιστεύω ότι είναι εφικτό, γιατί υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε αυτή την ομάδα.

Οι Ακαδημίες είναι πάρα πολύ καλές αυτή τη στιγμή και αν ο σύλλογος είναι ενωμένος... Και μιλάω για ενότητα εννοώ πως όλοι όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό, πρέπει να σκέφτονται τον Παναθηναϊκό και όχι τον εαυτό τους, τότε ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στον σωστό δρόμο».

Για το ενδιαφέρον της Ναντ και αν υπάρχει πρόταση από τον γαλλικό σύλλογο:

«Όχι, όχι. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα καμία επαφή με την Ναντ. Καμία επαφή. Γνωρίζω ότι αναζητούν έναν κεντρικό αμυντικό, ίσως τους ταιριάζει το προφίλ μου γιατί ψάχνουν για έναν έμπειρο παίκτη, όμως δεν είχα καμία επαφή μαζί τους. Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην Γαλλία. Είναι μια καλή σκέψη, όμως θα ήθελα να παίξω σε μια ανταγωνιστική ομάδα. Θα δούμε».

Για το τι κρατάει από το πέρασμα του στην Ελλάδα και τι θέλει να ξεχάσει:

«Δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα. Δεν το μετάνιωσα καθόλου και θα κρατήσω κάθε ανάμνηση από το πέρασμα μου στην Ελλάδα. Τις εμπειρίες από το ποδόσφαιρο και τις εκδηλώσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, γιατί είναι κάτι ζεστό για έναν άνθρωπο.

Όλο αυτό το πάθος - με τον καλό τρόπο- που έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και θα επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Έχετε μια πανέμορφη χώρα με πολλές δυνατότητες και θα ήταν ενδιαφέρον για την χώρα να εμφανίσει σταδιακά αυτές τις δυνατότητες και να τις υλοποιήσει. Πέρασα τρία χρόνια της ζωής μου στην Ελλάδα, δεν ήταν κάθε στιγμή χαρούμενη, όμως στο μυαλό μου είμαι περήφανος που έπαιξα στον Παναθηναϊκό και βρέθηκα στην Ελλάδα».

Για την κριτική που δέχθηκε στο παρελθόν και όσα γράφτηκαν:

«Αργά ή γρήγορα θα μάθουμε την αλήθεια γι' αυτά. Πιστεύω στο Θεό και πιστεύω ότι θα γίνει γνωστή η αλήθεια. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι έχουν γραφτεί πολλά ψέματα για μένα και πιστεύω ότι δεν το άξιζα.

Όπως ξέρετε το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, είναι δουλειά και πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν πίεσα κανέναν για να υπογράψω κάποιο συμβόλαιο και πέρυσι δέχθηκα να μειωθούν οι αποδοχές μου κατά 30 %, γιατί ήθελα να μείνω και να παίξω στον Παναθηναϊκό.

Νομίζω ότι είναι πραγματικά άδικο, ότι έχει γραφτεί για μένα. Δυστυχώς στις μέρες μας είναι έτσι η κατάσταση... Άσχημα πράγματα μπορούν να γραφτούν, ώστε να "σπάσει" η φήμη κάποιου, όμως ποτέ δεν φέρθηκα ανέντιμα σε κάποιον σύλλογο. Ελπίζω ότι θα συνεχίσω έτσι και μπορώ να πω ότι τα περισσότερα που γράφτηκαν ήταν λάθος.

Γιατί νιώθω χαρούμενος όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο. Ποτέ δεν αρνήθηκα να παίξω, γιατί δεν πληρώθηκα.Πληρώθηκα και ήμουν από τους λίγους παίκτες που είχαν πληρωθεί στην ομάδα. Άκουσα, γιατί δεν διαβάζω εφημερίδες, ότι λέγονταν τέτοια πράγματα. Ήταν λάθος... Έδωσα το καλύτερο για την ομάδα μου και μετά από ότι έγινε σε μένα, νομίζω ότι λίγοι παίκτες θα έμεναν σε μια ομάδα.

Όμως αποφάσισα να μείνω, αποφάσισα να αντικρύσω το πρόβλημα και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είναι άδικο ότι έχει ειπωθεί και γραφτεί για μένα. Και αν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή, αυτή θα ήταν ότι πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να ενημερώνουν σωστά τον κόσμο. Γιατί είναι λάθος, άδικο και κακό να γράφεις ψέματα για κάποιον.

Και θα πω στον κόσμο να κρατήσει μια απόσταση, απ' ότι έχει γραφτεί γιατί κάποια πράγματα μπορεί να γράφονται για να επηρεαστεί η φήμη κάποιου. Και αυτό συνέβη και σε εμένα. Όμως αυτή είναι η ζωή, είναι ένα καλό μάθημα και δεν θα αλλάξω όσα καλά έχει ο χαρακτήρας μου, αλλά θα προσπαθήσω να τα βελτιώσω».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού:

«Θέλω να τους πω ότι έχουν για αγαπημένο σύλλογο, ένα διαμάντι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο σύλλογος που ήταν λίγα χρόνια πριν, όμως παραμένει ένα διαμάντι και αν πραγματικά αγαπούν αυτή την ομάδα, πρέπει να την στηρίξουν. Όμως θα πω μια ιδιαίτερα συμβουλή στους οπαδούς, με βάση όσα έζησα τα τελευταία τρία χρόνια.

Ιδιαίτερα στην νέα σεζόν, πρέπει να είναι λίγο πιο υπομονετικοί με την ομάδα, γιατί το μπάτζετ θα είναι αρκετά σφικτό. Ο σύλλογος θα στηριχτεί σε νέους παίκτες και αυτοί θα χρειαστούν χρόνο και στήριξη για να εξελιχθούν σωστά και να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να ξαναγίνει μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πρέπει ο κόσμος να είναι υπομονετικός και το γνωρίζω ότι δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα λόγω του πάθους που υπάρχει. Όμως να είστε υπομονετικοί και βοηθήστε την ομάδα να φτάσει και πάλι εκεί που της αξίζει. Στην κορυφή".

Σχόλια

  1. sorry αλλα εμενα δεν με επεισε...3 χρονια μονο λογια ηταν και απο πραξεις λιγα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω λεω να πα να γαμηθει με αυτον που τον εφερε εκεινο το καλοκαιρι

    μαζι φυσικα με τα αλλα θρυλικα σαπακια οπως τον πλεσι κτλ κτλ , τους σοκοφρειτες και τους προεδρους τ συνασπισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ola ta lefta ta links pou akolouthoun apo prohgoumena posts sou k lene olh thn alitheia: "pali traumatias o boumsong", "san polu suxna den traumatizetai o boumsong", "ela arketa me ton boumsong, xariste ton sth rangers!!!" xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου