Τσάτσος κι αυτός;






   Πριν λίγες ώρες στο england365.gr ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος δημοσίευσε άρθρο με το οποίο πραγματεύεται τις κινήσεις της Arsenal το φετινό καλοκαίρι, πιο συγκεκριμένα κάνει λόγο για τη μεγάλη οικονομική άνεση με την οποία αναμένεται να ψωνίσει ο Wenger στο μεταγραφικό παζάρι. Κάνει μια σύντομη αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια των κανονιέρηδων, αναφέροντας παράλληλα το πώς ο ίδιος σκέφτεται ότι θα μπορέσουν να κερδίσουν ξανά τίτλους στο άμεσο μέλλον.

   Το θέμα σε πρώτη φάση δε φαίνεται να απασχολεί "παναθηναϊκά". Ωστόσο, διαβάζοντάς το κανείς, θα παρατηρήσει σχολιασμούς με μεγάλο ενδιαφέρον, που έχουν άμεση σχέση με ένα από τα διαχρονικότερα ζητήματα του Συλλόγου, διχάζοντας έντονα πολλές φορές τον Παναθηναϊκό κόσμο. Τι ακριβώς λέει ο Σωτηρακόπουλος; Διαβάστε παρακάτω:

"Πολύ φοβάμαι πως ο Βενγκέρ εγκλωβισμένος στη λογική των ισολογισμών που επί των ημερών του είναι αλήθεια ήταν θριαμβευτικοί,  δύσκολα θα μπορέσει να λειτουργήσει ως κράχτης για έναν παίκτη πλέον. Οι δηλώσεις περί επιτυχίας αφού κάθε χρονιά βγάζει την ομάδα στην τετράδα, μπορεί να είναι λόγος θριαμβολογίας για το διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση μετόχων ωστόσο κρύβει μέσα της όλη την ουσία της απαξίωσης της Αρσεναλ,  ως αληθινής διεκδικήτριας του τίτλου!"
 Σας θυμίζει κάτι; Αν όχι, ίσως βοηθήσουν τα γραφόμενά του λίγο παρακάτω:

"Και κυρίως με την παραμονή του Βενγκέρ στον πάγκο απλά επιβεβαιώνεται ο συμβιβασμός των ιδιοκτητών με την οικονομική επιτυχία και όχι την αγωνιστική! Οι ομάδες τα περιουσιακά στοιχεία τους οφείλουν να καταλάβουν πως είναι οι τίτλοι και όχι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι ισολογισμοί!"
   Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να ρίξω σπίθα για να ανάψει φωτιά, ούτε πατάω σε άρθρο τρίτου για να πετάξω λάσπη. Όποιος με διάβαζε παλιότερα ξέρει ότι εμπάθεια με τον βαρδινογιαννισμό δεν έχω, αυτό που έχω όμως είναι μάτια/αυτιά. Βάσει αυτών σχημάτισα κι εγώ κρίση για το πέρασμα των Βαρδινογιάννηδων (ιδιαίτερα του Τζίγγερ) από την ΠΑΕ κι αυτή είναι αρνητική, κι αν κάποιος άλλος νομίζει διαφορετικά το σέβομαι. Είναι όμως άλλο πράγμα να ακούγονται τέτοιες απόψεις από εμένα ή τον κάθε εμένα, κι άλλο να το λέει (κατά λάθος ίσως) ένας "αντικειμενικός" δημοσιογράφος που τον διαβάζουν πολλοί, που δεν έχει στιγματιστεί ως τσάτσος/πολέμιος του Τζίγγερ, που στην τελική εργάζεται για χρόνια στο Mega (αν σημαίνει κάτι αυτό). Ειδικότερα επίσης όταν για χρόνια ο "αντικειμενικός" Τύπος ασχολήθηκε αρκετά άτονα με το θέμα. Γι αυτό και σχολίασα με τη σειρά μου το άρθρο υπό αυτή τη σκοπιά.

   Πριν κλείσω, να πω κι εγώ τη γνώμη μου; Οι επιτυχίες κι οι τίτλοι ΔΕΝ είναι αντιστρόφως ανάλογες έννοιες με την οικονομική ευημερία για μια ΠΑΕ. Αυτό ακούγεται πολύ (ιδιαίτερα στον ελλαδικό χώρο) από όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κι είναι η μισή αλήθεια. Υπάρχουν ομάδες που κατακτούν τίτλους και χρεώνονται, που κατακτούν τίτλους και δε χρεώνονται, που δεν κατακτούν τίτλους και χρεώνονται, και που αντίστοιχα δεν κατακτούν τίτλους και δε χρεώνονται. Με λίγα λόγια όλα τα ενδεχόμενα! Αρνούμαι να πιστέψω ότι (όλες) οι ΠΑΕ είναι ζημιογόνες επιχειρήσεις, όταν για παράδειγμα η ΑΕΚ κι ο Ψωμιάδης τραβιούνται στα δικαστήρια για υπεξαιρέσεις του δευτέρου ,ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ! Για καιρό λοιπόν, δεν έβλεπα γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τον Παναθηναϊκό..

Σχόλια

  1. συγκρινεις ανομοια πραγματα ρε φιλε..ο βεγκερ πηρε την αρσεναλ απο το δευτερο ραφι και την εβαλε στο πρωτο...εννοειται πως ειναι επιτυχια....
    για μας καθε χρονια χωρις τιτλο ηταν αποτυχια αλλαζαν παιχτες προπονητες... χαρα ειχαμε μονο τις χρονιες με πορεια στην ευρωπη κ αυτο ειναι φυσιολογικο...
    δεν διαφωνω στα περισσοτερα που λες...αλλα να σου θυμισω-ρωτησω κατι... ποιας ομαδας οι οπαδοι δεν πηγαιναν γηπεδο λεγοντας δεν μας καιει το πρωταθλημα εμεις πανω απολα θελουμε ευρωπη..?
    τη χρονια που εκανες νταμπλ ας πουμε το 96..ποσο μεσο ορο ειχαμε απο εισητηρια..? και με παιχτες μεσα που αγαπησαμε και εχουμε ακομα στην καρδια μας... ειμαστε οι πιο απαιτητικοι φιλαθλοι-οπαδοι κ καλα κανουμε... αν ειχε κανει η ομαδα μας οσα κανουν οι αλλοι τοσα χρονια θα το ειχαμε σταματησει εμεις οι ιδιοι... το λαθος της οικογενειας κ αυτο που της χρεωνω εγω ειναι οτι δεν εδειξαν ποτε υπερβολικο παθος στην ομαδα...δεν εκαναν το κατι παραπανω ενω μπορουσαν... κατι αναλογο των γιαννακοπουλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Αλεξόπουλος17/6/13 11:47 μ.μ.

    Κατ' αντιστοιχία μιλώντας (αλλιώς όντως είναι σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων) ο Βενγκέρ έχει πάψει να πηγαίνει την Άρσεναλ μπροστά. Δεν είναι κακό σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα να αναγνωρίζεις και τα όποια αρνητικά. Με τον ίδιο τρόπο σου απαντάω ότι όπως πρέπει να κρίνονται οι βαρδινογιάννηδες, έτσι πρέπει να κρινόμαστε κι εμείς. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, κι όταν συμβαίνει κάτι που σε αφορά πρέπει πρώτα να σκέφτεσαι τι έκανες άσχημα εσύ.

    Από τη μεριά μας άρα μπορούμε να μιλάμε ώρες για πράγματα που εμείς ως οπαδοί του παναθηναϊκού κάναμε και κάνουμε λάθος. Άγιος κανένας δεν είναι, φαντάζομαι ο καθένας θα μπορεί να πει κάτι πάνω σ αυτό το θέμα. Τον Τζίγγερ από την άλλη όταν τον ρώτησαν τι έκανε λάθος όλα αυτά τα χρόνια στον παναθηναϊκό, θυμάσαι τι απάντησε;

    Υ.Γ. Νομίζω ότι το λάθος που χρεώνεις στην οικογένεια δε διαφέρει ιδιαίτερα με όσα της καταλογίζουν οι υπόλοιποι. Σε αυτό το γενικό πλαίσιο εντάσσονται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε οπως εγραψα κ πριν δεν διαφωνω με τα περισσοτερα απο οσα λες... απλα καποιοι ειτε γιατι ξεχνουν ειτε γιατι δεν το εζησαν δεν αναφερουν οτι εκεινα τα χρονια ο μεσος οπαδος της ομαδας μας εβαζε σε δευτερη μοιρα το ελληνικο πρωταθλημα κ προτιμουσε μια δυνατη πορεια στην ευρωπη.... θυμαμαι χαρακτηριστικα μια χρονια χασαμε το πρωταθλημα απο ηττες εντος απο λαρισα, απολλων αθηνων (με ενα φοβερο γκολ του ξενου παιχταρα που ειχαν) ηττες που ηταν πριν Η μετα απο ευρωπαικα ματς και ειμασταν ευτυχισμενοι.... το να δει καποιος το ποτηρι μισογεματο η μισοαδειο ειναι επιλογη κ γουστο του καθενος... ομως το να διαμορφωνεται το κλιμα οτι ειμασταν η μεγαλη ομαδα του κλωτσου κ του μπατσου που ηταν ο φτωχος συγγενης...και οτι ειχαμε μονο μιζερια ειναι λαθος κ ειδικα για την νεα γεννια παναθηναικων που δεν εζησαν εκεινη την εποχη... η ομαδα ειχε απιστευτο κυρος εκτος ελλαδας...σε βαθμο που δυσκολα θα ξαναζησει ελληνικη ομαδα... τους περισσοτερους διεθνεις ελληνες κ ξενους.... η εθνικη παντα στηριζοταν στον παναθηναικο.... για το λαθος που τους χρεωνουμε καλως εφυγαν λοιπον..αλλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα...ας κρατησουμε και τα 2-3 θετικα που ειχαν σαν οδηγο και να παμε την ομαδα εκει που της αξιζει να ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου