"Πάμε για νέα δυναστεία στο μπάσκετ"



Στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Αργύρης Πεδουλάκης έδειξαν πως προχωράνε βάσει συγκεκριμένου πλάνου και έχουν σκοπό να κλείσουν νωρίς το ρόστερ της νέας σαιζόν. Ό,τι γινόταν τόσα χρόνια δηλαδή και αποτελούσε την εγγύηση για πετυχημένες χρονιές. Και αυτό είναι πολύ θετικό...

Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου


Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Για το πότε άρχισε να αισθάνεται σίγουρος για το εγχείρημά του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε: «Απ' την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα. Είχα δίπλα μου ανθρώπους εμπιστοσύνης. Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν χτίζεις κάτι να μη σου πάνε όλα δεξιά απ' την αρχή. Πιστεύοντας και στηρίζοντας τις επιλογές μας, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

Για την παραμονή Πεδουλάκη: «Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Είναι απόλυτα επιτυχημένος, αν κι αυτό πια δε μπορεί να χωρέσει την επιτυχία του. Διάβασα ότι μπορεί να γυρίσει ο Ομπράντοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και με αυτόν θα χτίσουμε τη δυναστεία του Παναθηναϊκού».

Για την ποινή του Ολυμπιακού: «Βγήκε η ποινή, να δούμε και στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. μη δούμε τίποτε περίεργα. Το 2010 δεν ολοκληρώθηκε ο τελικός, στον τελικό Κυπέλλου δεν ήρθαν στην απομονή, φέτος δεν αφήσανε τον τελικό να τελειώσει. Για το καλό μπάσκετ και της αξιοπιστίας του πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί. Έπρεπε να έχει φάει ακόμη μία αγωνιστική, όπως με έχουν ενημερώσει οι νομικοί. Θέλω να πιστεύω πως στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. όχι θα πέσει, αλλά θα φάει κι ακόμη μία όπως ορίζουν κανονισμοί».

Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: «Ήδη έχουμε αρχίσει να συζητάμε πώς θα χτίσουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Εξαρτάται ποιους παίκτες θα φέρουμε. Υπάρχει η διάθεση να ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε όσους περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής και σε δεύτερη φάση όλα τα νέα παιδιά να τα φέρουμε κοντά μας. Αριθμούς συγκεκριμένα δε γνωρίζω ακόμα. Θα κάτσω να δω με τον κόουτς».

Για τη διοικητική κόντρα με τον Ολυμπιακό: «Εγώ απ' την πλευρά μου έχω κάνει πολλές προσπάθειες. Ακόμη και στην Ε.Φ.Ι.Π. ρώτησα τους νομικούς εκπροσώπους του Ολυμπιακού γιατί δεν ήρθαν οι κ.κ. Αγγελόπουλοι. Θέλουμε να μην υπάρχει πόλεμος, είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση απ' τις κινήσεις μου. Καλό θα ήταν να ρωτήσετε τους ίδιους τους Αγγελόπουλους. Κάτι δε μπορείς να το αλλάξεις από μόνος σου».

Για την κόντρα με την Ευρωλίγκα: «Στη συνάντηση με τον κ. Μπερτομεου συζητήσαμε τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για τις εξοντωτικές τιμωρίες, για διοικητικά και θέματα διαιτησίας. Αποδείξαμε ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Κανένας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο έξω απ' το γήπεδο τότε. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η Αστυνομία, ούτε οι σεκιούριτι. Ο κ. Μπερτομέου το βίωσε αυτό και το 2007. Ο Παναθηναϊκός θέλει σεβασμό».

Για τις σκέψεις του το περασμένο καλοκαίρι, όταν άκουγε περί διάλυσης: «Σας είπα έκαναν λάθος. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Οι σκέψεις ήταν έπρεπε να πάμε καλά, ασχέτως τι  έγραφαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης, έπρεπε να τον διατηρήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Ο λόγος που αναφέρθηκα σε δημοσιεύματα είναι για να ξέρει ο κόσμος σε ενδεχόμενο νέου λάθους, γιατί άνθρωποι είμαστε, από ποιους διαβάζουν και τι, ποιοι τα γράφουν, ποιοι είναι αυτοί που μας βάζουν τρικλοποδιές και μπανανόφλουδες».

Για τα χτυπήματα κάτω απ' τη μέση: «Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν χτυπήματα κάτω απ' τη μέση. Ζητήσαμε απ' την Πολιτεία να μην υπάρχουν σκιές στο μπάσκετ. Είπαμε πως θα συνεισφέρουμε οικονομικά. Αυτή είναι η θέση του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός, διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν τοποθετήθηκε. Μόνο κ. Μπρταζώκας το έκανε προς τιμήν του. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος σ' αυτό το θέμα».

Για τον Κώστα Τσαρτσαρή κι αν σχεδιάζει να του προσφέρει θέση στην ομάδα: «Κατ' αρχή, προσπαθούμε να τον κάνουμε να αλλάξει την απόφαση. Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ως αθλητής. Η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή. Θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί, να αποφορτιστεί από το βάρος και την κούραση τόσων χρόνων πρωταθλητισμού. Άνθρωποι σαν τον Κώστα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, γιατί σίγουρα έχουν να προσφέρουν».

Για την πρώτη ατάκα του πατέρα του, Παύλου, μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με δεδομένο πως ο ίδιος το πανηγύρισε στην πρώτη χρονιά του κι όχι στην 11η όπως ο πατέρας του: «Το double τα καταφέραμε όλοι μαζί. Εμένα δεν ήταν η πρώτη χρονιά μου. Πάντα ήμουν κοντά στην ομάδα. Έχω πάρει πολλά μαθήματα, πολλές βοήθειες απ' την εμπειρία των 25-27 χρόνων, που είναι ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό. Όσο για την πρώτη ατάκα του, μου είπε "Καλά τελείωσε το Πρωτάθλημα τόσο νωρίς; 3-0 τον γαύρο; Είναι αλήθεια;».

Για την ανανέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης κι ο καλύτερος άνθρωπος στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εξυπακούεται πως θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πιστεύω είναι θέμα ημερών κι αυτό το θέμα να κλείσει».


Αργύρης Πεδουλάκης

«Τελείωσε μια δύσκολη χρονια. Το μεγάλο στοίχημα που ήταν η καταξίωση έχει κερδηθεί. Ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Είπαμε ότι θα κρατήσουμε τα πολιτισμικά στοιχεία του Παναθηναϊκού, να υπάρχει οικογενειακό κλίμα και το περάσαμε στο αγωνιστικό τμήμα. Κοιτάξαμε πρώτα να κερδίσουμε το στοίχημα του κόσμου. Είχαμε μείνει πίσω στο ελληνικό στοιχείο και από τη μέση της χρονιάς έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί να ενισχύσουμε το ελληνικό στοιχείο. Προσπαθήσαμε να μην εκτραχυνθούμε στο μπάτζετ για να διορθώσουμε το λάθη μας γιατί θα το πληρώσουμε. Θέλουμε να κοιτάξουμε και τις μικρότερες ηλικίες και όποιος αξίζει θα πάρει την ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους για το brand name που έχουν φτιάξει, τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω, τον Μάνο και τον Φράγκι που περάσαμε πολλά, το σταφ μου και τον κόσμο που ήταν κοντά. Η ομάδα υπάρχει για τον κόσμο. Πολλά άλλαξαν αλλά δεν άλλαξε ο κόσμος του Παναθηναϊκού που έχει μεγάλη δυναμική», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα τεχνικού.

Για τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο μέσα στη σεζόν είπε πως: «Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου ήταν κοντά μας. Ένα ελάχιστο κομμάτι πέρασε το όριο της αυστηρής κριτικής και έφτασε στο σημείο να γελοιοποιήσει το πρόσωπο μου. Ήταν δουλειά τους. Είχαν κάποια συμφέροντα και ήταν λογικό. Είναι θέμα αρχών, άλλος πάει με έντιμα μέσα και άλλος με ψευδώνυμα.... Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά, δεν με ενδιαφέρουν. Με ενόχλησε μόνο μια φορά και το είπα στον Μάνο για το παιχνίδι με τη Μάλαγα. Τότε πέρασε μέσα στην ομάδα και με ενόχλησε. Όταν μένει στο πρόσωπο που δεν με ενδιαφέρει και έχω μάθει να το ξεπερνώ»

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Να μας κρίνεται αυστηρά, αλλά στο τέλος. Εμείς δεν έχουμε δημιουργήσει ακόμα την ομάδα μας και για να βάλεις στόχους πρέπει να δεις τι ομάδα έχεις. Θα πάμε με την τεχνογνωσία και τη δουλειά να καλύψουμε κάποια πράγματα που με την οικονομική κατάσταση δεν μπορούμε πλέον να έχουμε. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μείνει ψηλά. Για όλα τα νέα παιχνίδια χρειάζεται χρόνος, καθώς μπαίνουν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας, τον Λάσμε και τους Παππά - Γιάνκοβιτς: «Διαφορετικά γιατί πέρυσι ήταν δύσκολο να πείσουμε ακόμα και τα δικά μας παιδιά. Ούτε φέτος ψωνίζουμε από το πάνω ράφι καθώς πλέον δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες όπως ήταν παλιά ο Σάρας. Θα ψάξουμε άτομα όπως ο Λάσμε και ο Γκιστ που να μπορούν να αντέξουν την πίεση. Έχουμε παραδείγματα που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Ο Αλβέρτης είχε νοοτροπία πρωταθλητή και μπορούσε να ανταποκριθεί πάντα. Άλλα παιδιά που είναι πρωταγωνιστές  στις ομάδες ίσως να μην μπορούν στον Παναθηναϊκό. Για τον Λάσμε δεν έχουμε κάτι νεότερο. Περιμένουμε να απαντήσει ο Στεφάν, έχοντας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για να κάνει και η ομάδα το πλάνο της. Τα δύο παιδιά είναι φέρελπις αλλά δεν χρειάζεται να τους τρελάνουμε. Είναι ώριμα να κάνουν το επόμενο βήμα και έχουν ταλέντο. Το θέμα είναι να ενσωματωθούν στον Παναθηναϊκό και χρειάζονται πίστωση χρόνο, όπως ο Καλάθης την πρώτη χρόνια που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Στην Ευρωλίγκα είναι διαφορετικά τα πράγματα αλλά είναι δύο παιδιά που έχουν το ταλέντο και θέλουμε να τους βοηθήσουμε»

Για τα μονοετή συμβόλαια που υπέγραψε πέρυσι ο Παναθηναϊκός και το πρόβλημα που υπάρχει φέτος π.χ. με τον Λάσμε: «Πέρυσι τρέχαμε να φτιάξουμε ομάδα, ο Γκιστ δεν ήθελε να έρθει γιατί πίστευε πως θα πτωχεύσουμε και ο Λάσμε ήρθε τελευταία στιγμή. Πέρυσι δεν ήθελε να έρθει κανένας. Εμεις ψάχναμε τους παίκτες για να φτιάξουμε ομάδα. Σπάνια όμως μιλάμε για ένα χρόνο. Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε τα χρήματα που δίναμε παλιά, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε και συμβόλαια ενός έτους και θα το δείτε στις ανακοινώσεις αυτό».

Για την αποχώρηση του Τσαρτσαρή και την έλευση του Φώτση: «Ο Φώτσης δεν έχει ανακοινωθεί, επομένως δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Για τον Κώστα, πιστεύω πως πήρε μια εξαιρετική απόφαση που θέλει κότσια και δείχνει το μυαλό και το ποιος είναι ο Κώστας. Σαν προπονητής όμως αν μπορούσα θα τον... επιστράτευα. Το να κάνεις πρωταθλητισμό είναι πολύ δύσκολο και είναι για το Κώστα και τον Δημήτρη που έμειναν στην ομάδα. Η προηγούμενη Εθνική που τους είχε ήταν από τις καλύτερες. Είναι δύσκολο να βρεις παίκτες που βάζουν την ομάδα πάνω από τους παίκτες. Ακόμα και στο τέλος της καριέρας του αυτό είπε... Ευχαρίστησε τον κόσμο που ήταν κοντά στην ομάδα»

Σχόλια