"Αν δε θέλετε τον Νταμπίζα, φεύγω κι εγώ.." (Reloaded)




    Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε χθες στα παιδιά της θύρας 13 για όλα τα τεκταινόμενα της ΠΑΕ, τα άμεσα σχέδιά του για το μέλλον, τις επιδιώξεις του, άκουσε τις απορίες των παρευρισκομένων καθώς και του υπόλοιπου πράσινου κόσμου μέσω μηνυμάτων, απάντησε, δεσμεύτηκε, καθησύχασε κι ενημέρωσε. Αν μη τι άλλο ακούγοντας την εκπομπή αποκτήσαμε μια καθαρή εικόνα για το πώς φαντάζεται στο κεφάλι του τον Παναθηναϊκό και πώς σκέφτεται να το καταφέρει. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω τα λεγόμενά του στα θέματα που θίχτηκαν, καθώς ο καθένας μπορεί να να τα διαβάσει από διάφορες (ιντερνετικές) πηγές, ειδικότερα σε αυτές με τίτλο "Αν δε θέλετε τον Νταμπίζα, φεύγω κι εγώ". 

    Γιατί στο κάτω-κάτω αυτή δεν ήταν η σημαντικότερη είδηση; Ο Αλαφούζος μίλησε για Παιανία, Λεωφόρο, Βοτανικό, υπάρχον-προϋπάρχον-μελλοντικό ρόστερ, προηγούμενες διοικήσεις, ΓΗΠΕΛ, Βύντρα, Φιγκερόα, Σισοκό, Μαρινάκη- Κόκκαλη, αδειοδοτήσεις, Ερασιτέχνη και Βλάση Τσάκα, το σημαντικότερο ήταν όμως κάτι που ουσιαστικά δεν είπε, για έναν άνθρωπο που καλά καλά δεν έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό. Όντως του φώναξαν, όντως φώναξε, όντως κατέβασε παναγίες (απλός λαϊκισμός κατά τη γνώμη μου), αλλά ήταν όλα μέσα στο γενικότερο κλίμα της "συνέντευξης". Στο ραδιόφωνο της θύρας 13 πήγε να μιλήσει, όχι στον Kiss fm. Δεν είδα την ίδια ευθιξία σε πολλά άλλα σημεία της κουβέντας, όταν ο ίδιος χρησιμοποιούσε λέξεις όπως "αρχίδια","μαλακίες","γαμώτη μου","παπαριές" κτλ. Το αν η συζήτηση έγινε σε φιλικό τόνο, ακόμα κι όταν αμφότερες πλευρές έκαναν διαγωνισμό ποιος θα σπάσει πρώτος τα ηχεία μας από τον θόρυβο, μπορεί εύκολα νομίζω να το επιβεβαιώσει όποιος άκουσε έστω μεγάλο μέρος της εκπομπής. 

    Καλά έκαναν που του φώναξαν το παράπονό τους για την πρόσληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου, καλά έκανε που υποστήριξε την απόφασή του. Για μένα, αν θεωρείται μαλάκας που έβαλε μέσα στην ΠΑΕ τον Νταμπίζα, θα ήταν 3 φορές μαλάκας αν δεν έβγαινε να τον προστατέψει με νύχια και με δόντια. Γιατί στην τελική επιλογή του ήταν και θα έπρεπε να ξέρει τι φουρτούνες σηκώνει με αυτή του την κίνηση. Σεβάστηκε την γνώμη τους, σεβάστηκαν ότι το πήρε πάνω του, διαφώνησαν κι εκεί τελείωσε. Ξέρετε πώς λέγεται αυτό; ΥΓΕΙΑ. Το ακριβώς αντίθετο με αυτό που προσπαθούν να παρουσιάσουν πολλά ΜΜΕ επί του θέματος.

   Μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούσα κι εγώ τον οπαδικό Τύπο, προϊόν προπαγάνδας και "αποκοίμησης" του οπαδικού κόσμου για να εξυπηρετήσει συμφέροντα διοικήσεων μιας ΠΑΕ και τασσόμουν υπέρ του "μη οπαδκού" Τύπου. Μεγαλώνοντας όμως παρατήρησα ότι το να θεωρείσαι αντικειμενικός σου δίνει τεράστια δύναμη απέναντι σε ανυποψίαστους αναγνώστες. Παρατήρησα ότι αυτός που θα έπρεπε να κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους και να ενημερώνει αμερόληπτα, δεν το κάνει. Κι εκεί είναι που η αλήθεια σε βγάζει από τον λήθαργο. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην ενημέρωση, δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει (για διάφορους λόγους). Το μόνο που μπορεί να κάνει ο καθένας μας είναι να έχει μάτια κι αυτιά ανοικτά και να επεξεργάζεται ό,τι ακούει με τα δικά του κριτήρια, αφού πρώτα το διασταυρώσει από 2-3 διαφορετικές πηγές. Η αλήθεια θα κρύβεται κάπου στη μέση.


Υ.Γ. Με αυτό το κείμενο ξέρω ότι υποβαθμίζω με πολύ άσχημο τρόπο θέματα πολύ σημαντικά, τα οποία και θίχτηκαν χθες, για να καταπιαστώ με κάτι που δεν υφίσταται. Πρέπει όμως να γίνεται κι αυτό πολλές φορές. Θα επανέλθω πάντως, σχολιάζοντας αυτή τη φορά πράγματα σημαντικά για τον Σύλλογο.

Σχόλια