Αυτός βγήκε μπροστά, αυτόν αφήνουν, αυτόν έχουμε!



Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα από την χθεσινή συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της Θύρας 13. Το θέμα είναι όμως πιο είναι το ρεζουμέ των όσων είπε και τι γεύση πρέπει να σου αφήνουν τα λεγόμενα του. Μίλησε για όλα και απαντούσε σε όλα. Εμένα μάγκες λοιπόν το συμπέρασμα μου αρχίζει και τελειώνει στον τίτλο της ανάρτησης. Αυτόςς βγήκε πέρυσι με το όποιο όραμα είχε για να πάρει την ομάδα, αυτόν άφησαν και οι μεν και οι δε (Βαρδινογιάννης που προτίμησε να δώσει σε αυτόν τις μετοχές από την Axiom Capital που είχε εμφανιστεί μήνες πριν και σε κάθε άλλο Παναθηναϊκό ή μη επιχειρηματία που δεν βάζει λεφτά για να αγοράσει την ΠΑΕ) και αυτόν εν έτη 2013 έχουμε στο τιμόνι της ΠΑΕ. Και όπως φαίνεται έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του και θέλει να το υλοποιήσει.


Τα αρνητικά του και στα όσα έχει πέσει έξω τα έχω γράψει πάμπολλες φορές. Ευτυχώς αρκετά από αυτά τα παραδέχεται και ελπίζω να έχει σκοπό να τα αλλάξει και να μην κάνει τα ίδια λάθη ξανά.

Χθες είπε και τις μαλακίες του για Παναγόπουλο και Νταμπίζα που φαίνεται πως ούτε τις καταλαβαίνει, ούτε και θέλει να τις καταλάβει.

Σχετικά με τα όσα οραματίζεται για την ομάδα και το μοντέλο επιτυχιών που -θεωρεί- πως έχει, θα πως ό,τι είχα πει και για εκείνο της λαϊκής βάσης πριν 1 χρόνο και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Να φτιάχνεις ομάδα με λίγα λεφτά, με βάση σου τις ακαδημίες, με φιλόδοξο και καλό γνωστικό επίπεδο προπονητικό team μπορεί και να πετύχει. Στο εξωτερικό (και εκεί όχι παντού) όμως. Όχι στην Ελλάδα. Πως θα ανταγωνιστείς απέναντι σε τύπους σαν τον Μαρινάκη και -ίσως αν έχει τις ίδιες αρρωστημένες τάσεις- τον Σαββίδη; Εδώ δεν μπορούσαμε ούτε όταν είχαμε ομαδάρες, αλλά ούτε και όταν φτιάξαμε ομαδάρες με λίγα (Κυράστας 2000) και θα το καταφέρουμε τώρα; Γιατί και τα εντός θέματα του να λύσει ο Παναθηναϊκός και ξαφνικά ένα πρωινό όλοι να ξυπνήσουμε με την ίδια αισιοδοξία για το ίδιο όραμα, αυτό δεν θα είναι αρκετό. Θα μας νικήσουν τα εκτός θέματα που είναι η σάπια κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν έχει άμεση λύση για αυτό το ζήτημα τότε ίσως και να πετύχει αυτό που έχει στο μυαλό του. Αν όμως ευελπιστεί ο χώρος να καθαρίσει σε κάποια χρόνια, τότε το πιθανότερο είναι σε αυτά τα κάποια χρόνια να μην είναι ούτε αυτός στον Παναθηναϊκό.

Δεν θα κάτσω να αναλύσω ένα προς ένα τα θέματα που θίχτηκαν χθες γιατί ψιλοβαριέμαι. Οι απόψεις μου είναι γνωστές και έχουν εκφραστεί κατά καιρούς στο blog. Οπότε ο χρόνος θα δείξει.

Εναλλακτικές λύσεις -φαίνεται- δεν υπάρχουν οπότε πορευόμαστε με τον Αλαφούζο. Αν εμφανιστούν εδώ θα είμαστε για να τις δούμε και να της στηρίξουμε εάν χρειαστεί.

Ο Παναθηναϊκός έτσι θα πάει και του χρόνου λογικά. Ελπίζω μόνο να μην αυξηθούν τα προβλήματα.


ΥΣ: Κάποιος θα μπορούσε να πει πως αυτά που μας έκανε ο Τζίγγερ μας τα κάνει πιο άμεσα ο Αλαφούζος. Απλά κάνει και ένα "καλό" για τα μάτια του κόσμου.

Φέρνει γαύρους στον Παναθηναϊκό, βαφτίζει γαύρους και τους κάνει Παναθηναϊκούς και οσονούπω το νέο μέτωπο που θα ανοίξει. Ηλεκτρονικό εισιτήριο... ή αλλιώς όσοι θυμόμαστε ακόμη, ticket club.

Σχόλια

  1. Den kserw re paidia alla x8es poli perierga pragmata akoustikan.
    Ekraske stegma tin oikogeneia, gia tin oikonomiki katastasi pou exei vre8ei i PAE, alla o Vardinigiannis (egwistis oso den paei) eksakolou8ei na tou paraxwrei tin paiania tzaba gia tis anages tis omadas.
    Krazei ton Vgenopoulo gia tin GIPEL, alla sinexizei na exei epikoinwnia mazi tou gia 8emata pou afwroun tin omada.
    Oso gia ton Patera ( arage zei? ) entaksei ti na pw....apogoiteusi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το όσα είπε ο Αλ , είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί .


    ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 13 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΛΥΨΕ , ΔΕΝ ΚΟΤΕΨΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ "ΚΑΙ ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΣΥ" ( ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΑΠΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ 7 ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΚΤΛ ) .
    ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Η ΘΥΡΑ 13 ΨΕΥΤΕΣ , ΤΣΑΤΟΙ , ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ......... ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανα το λάθος και άκουσα τη συνέντευξη κατά μερός.. Χαμηλότατο επίπεδο
    κουβέντας . Απορώ πως κάτι τέτοιο βγήκε στον αέρα.. Και καταλαβαίνω τώρα σε τι άτομα απευθύνονται .. Όποιος έκανε το κατόρθωμα να την ακούσει κατάλαβα ποια ακριβώς άτομα κάνουνε κουμάντο στο Σύλλογο ..Κλάφτα Χαράλαμπε λοιπόν ..

    Επανάληψη στην επανάληψη από Αλαφούζο .. Βρισιές .. Αστεία πράμματα από
    έναν αστείο πρόεδρο και τραγικούς συνομιλητές λιμανιού , ειδικά αυτός που μίλαγε και φώναζε πολύ ..άλλο πράμμα !. Επιπλέον δεν ειπώθηκε ΤΙΠΟΤΑ μα
    ΤΙΠΟΤΑ για το μέλλον της ομάδας.. Αναλώθηκαν στα ίδια και στα ίδια και
    απλά θέλανε να επιβεβαιώσουνε τις..φοβερές απόψεις τους . Δηλαδή φταίει ο Τζίγγερ
    για όλα και ζήτω οι Πατέρας - Βγενόπουλος.. Και η ολή αντιδραση
    περιοριστηκε για το Νταμπίζα.. και όχι για όσα σημαντικά έχουνε γίνει ..
    και για το τέλμα που βρίσκεται η ομάδα.. Πόσο περισσότερο αναμενομένη ?

    Πολύ κακώς που κάθισα και την άκουσα .. καλά λένε οτι η περιέργεια σκοτώνει.

    Eίναι πάντως η πρώτη φορά .. που προεδρος του Παναθηναικού .. έχει ισότιμους συνομιλητές τέτοιους τύπους.. Τώρα καταλαβαίνω γιατι ο Τζίγγερ ποτέ δε τους έδωσε παρόμοια δικαιώματα.. Και για μένα όπως τα άκουσα εχτες ..και με τον τρόπο το ύφος που μιλούσαν είχε δίκιο !!


    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μένουμε στην λογική της αντίδρασης για Νταμπίζα και Παναγόπουλο και ξεχνάμε τα όσα είπε για κ. Βαρδινογιάννη και κ. Βγενόπουλο. Θα αναφέρω τα πιο σημαντικά , σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη..

    Είπε ότι η ΠΑΕ όταν έφυγε ο κ. Πατέρας είχε στα ταμεία της 18 εκατομμύρια ευρώ και αν γίνονταν μια καλή διαχείριση , η κατάσταση στα οικονομικά δεν θα έφτανε σε αυτό το χάλι. Άρα δια στόματος κ. Αλαφούζου για την σημερινή κακή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ φταίει ο κ. Βαρδινογιάννης. Προφανώς για να το λέει , το έχει ψάξει ενδελεχώς και έχει βάλει ανθρώπους του να κοιτάξουν όλους τους προηγούμενους ισολογισμούς της ΠΑΕ.

    Πρόβλημα για την ΓΗΠΕΛ δεν υφίσταται. Αυτό δια στόματος κ. Αλαφούζου που είπε ότι , ας του προσκομίσουν ένα οποιοδήποτε χαρτί για την ΓΗΠΕΛ και αυτός θα το υπογράψει. Άρα κατ αυτόν όσα έλεγε ο κ. Βγενόπουλος ήταν μπούρδες.

    Ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για τον Βοτανικό. Είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή και δεν είναι καλό ο Παναθηναϊκός να φτιάξει νέο γήπεδο εκεί.

    Από ότι φαίνεται η Λεωφόρος είναι το γήπεδο που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ως έδρα του ο Παναθηναϊκός και θα κοιτάξει να αυξήσει την παράταση της τροπολογίας για την Διπλή Ανάπλαση από 5 σε 7 χρόνια. Οι θύρες 13 & 14 θα είναι ενιαίες και θα γίνουν προσπάθειες για να μπουν επιπρόσθετες κερκίδες κεντρικά.

    Επίσης μην ξεχνάμε - αυτό δεν έχει σχέση με την συζήτηση που έκανε χθες με την Θυρα 13- ότι έβαλε 2 εκατομμύριο από την τσέπη του για την αδειοδότηση τον Μάρτη και τώρα θα βάλει άλλα πέντε εκατομμύρια για τρέχουσες δουλειές από δικά του λεφτά που έχει σε κάποια εταιρεία στην Κύπρο. Δεν βλέπω κάποιος άλλος να έχει κάνει κάτι τέτοιο , ο κ. Μελισσανίδης , σύμφωνα με τον αρχηγό της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα , άφησε την ΑΕΚ να πέσει στην Γ Εθνική για να απαλλαχθεί από τα χρέη της προς τρίτους. Άρα κάπου είναι λογικό , ο κ. Αλαφούζος να "βράζει" με τους κκ. Βγενόπουλο και Βαρδινογιάννη για το οικονομικό χρέος της ΠΑΕ και την προσπάθεια που κάνει να την σώσει. Γιατί από ότι φαίνεται , το λογικό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να ακολουθούσε τον δρόμο που χάραξε η ΑΕΚ.

    Ως προς το επίπεδο της συζήτησης δεν εκφέρω γνώμη γιατί δεν την παρακολούθησα. Με φανατικούς οπαδούς δεν θα μιλήσει κάποιος με γλώσσα σαλονιού θα πέσουν και πολλές λέξεις της αργκό. Προσωπική μου άποψη είναι ότι , ήταν καλό που συζήτησε με την Θύρα 13 , όμως θεωρώ λάθος το να βρίσεις ή να εκστομίσεις βαριές κουβέντες. Το σωστό είναι , ο όποιος πρόεδρος να κρατά υψηλά το επίπεδο της συζήτησης αποφεύγοντας βρισιές και λέξεις της αργκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω αδερφε οτι με τον αλαφουζο δεν θα γινουμε αεκ τουρκα

    αεκ τουρκα θα γινομασταν αν συνεχιζονταν η ανωμαλη κατασταση που ξεκινησε το 2010 να γινονταν δηλαδη τεραστια συμβολαια σε παιχτες αχρηστους ( λουκας 1 μυριο , γκαφατζης γαλλος 10 μυρια συνολο και αλλα πολλα ) και με τον τζιγγερ που διοικουσε τοτε και ειχε την απολυτη ευθυνη να συνεχιζει το αγαπημενο του παιχνιδι δηλαδη να μη βαζει δεκαρα τσακιστη ,

    μη του τσαμπα που λεει και ενας τρυφερουλης

    ακομα και ο αλαφουζος που τωρα μπηκε στο ποδοσφαιρο το εχει καταλαβει αυτο το απλο θεματακι( απτα λιγα καλα που εχει κανει μεχρι τωρα ) και παραλληλα γεννιουνται αποριες στον απλο φιλαθλο για το τι ηθελε να πετυχει στην ομαδα ο πρωην μεγαλομετοχος με την τακτικη που ανεφερα παραπανω , επισης η φιφα για χρεη προς παιχτες και προπονητες σε κυνηγαει ακομα και αν αλλαξεις αφμ πεσεις γδ εθνικη κτλ ,δηλαδη ο τυπος ηθελε τον πληρη αφανισμο της ομαδας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διαφορα ειναι πως επι Βαρδινογιαννη (για αυτο που λες πως κανει τα ιδια πιο αμεσα. Ετσι ειναι οντως) υπηρχε αντιπαλο δεος (Αφοι, αργοτερα ο Βγενοπουλος, και γενικα μια οικονομικη ευμαρεια που σε αφηνε να ελπιζεις σε αλλον επενδυτη) ενω τωρα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Τάσο συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που γράφεις. Απλώς ορισμένοι φίλαθλοι της ομάδας μας ακόμη σήμερα μιλάνε και γράφουν σε διάφορα σάιτ , πραγματικά δεν καταλαβαίνουν , σε τι μπελά μας έχει μπλέξει , τόσο ως προς τα χρέη της ομάδας μας , όσο και ως προς την Διπλή Ανάπλαση , η οποία για εμένα προσωπικά , αν γίνει , θα υποθηκεύσει το μέλλον του Συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Διπλή Κομπίνα , είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ όλου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ . Γιατί όσο και να σκούζουν κάποιοι , ο Παναθηναϊκός δεν είναι μπάλα-μπασκετ , αλλά είναι σωματείο με 15 ενεργά τμήματα .
    Δεν θα ξεπουληθεί ο Παναθηναϊκός δίνοντας ένα φιλέτο-έδρα-ιδεολογική βάση - στολίδι της Αθήνας , για ένα οικόπεδο δίπλα σε σκουπιδαριό και για μια γούρνα .
    Αυτά , όσο και να χαλιούνται κάποιοι ... καλοθελητές σχολιαστές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ,ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ''ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ΄΄ΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΟΜΙΛΙΑ .ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ....ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ .ΤΟΝ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Dimpaogate13, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο ,υπάρχουν σημαντικοί υποστηρικτές της , όπως το σάιτ Πράσινα Νέα , που τις επόμενες μέρες θα κάνει μια παρουσίαση του όλου θέματος με έμφαση , από ότι κατάλαβα , στα οφέλη που θα αποκομίσει ο σύλλογος.

    Δεν έχει τελειώσει η Διπλή Ανάπλαση , έχουμε δρόμο ακόμη και πρέπει να αποδείξουμε βάση της λογικής ότι τα προσκομισμένα οφέλη για το Σύλλογο θα είναι μικρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εισαι τοσο χαζος που νομιζεις οτι ημαστε γαυροι προβατα και ηρθες να κανεις διαφημιση του προιοντος που πουλαει το γαυροκαναλο , να την βαλουν στον πατο τους την προσφορα πεςτους
    κανενας συνδρομητης σε αυτη τη μλκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρες δε το συνηθιζεις αλλα σβησε το παραπανω. Βαλε link με διαφημιση της Νοβα στο youtube καλυτερα... Ελεος δηλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πήγες στο κατάστημα;
    περιμένουμε νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ασε να σπάμε και λίγο πλάκα. τέτοιοι τυπάδες που μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία είναι διαμάντια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η φίλη έχει μεγάλα βυζιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου