Από το γηπεδικό εξαρτάται η σωτηρία και η ανάκαμψη του Συλλόγου! ΞΥΠΝΑΤΕ!!



Με το γηπεδικό να παίζει πάλι σιγά-σιγά στα Παναθηναϊκά sites και με δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα αυτό το θέμα θα είναι πάλι στην επικαιρότητα και θα τρέχουν οι εξελίξεις, να θυμίσω σε όλους κάτι που είχα ανεβάσει πριν 3,5 χρόνια και εξηγούσα την άμεση σχέση που έχει το γήπεδο του Συλλόγου με την ανάκαμψη του (το κείμενο: http://www.panathinaikos-press.com/2010/12/blog-post_7221.html).


Επίσης διαβάζοντας τρία άρθρα, το ρεπορτάζ στα Πράσινα Νέα σχετικά με την εμπλοκή της Alpha Bank στο project του Βοτανικού, ένα κείμενο του Σπανουδάκη στο site του με τον εφιάλτη να χτίσουν όλες οι ιστορικές ομάδες της Ελλάδας νέα γήπεδα στις ιστορικές τους έδρες και τον Παναθηναϊκό να μένει χωρίς γήπεδο καθώς και το άρθρο στο Greenzone που εξηγεί τις τραγικές καταστάσεις που θα επακολουθήσουν αν ο Παναθηναϊκός κόσμος συνεχίζει να βλέπει χαλαρά και αδιάφορα το θέμα του γηπεδικού. Αυτά τα τρία κείμενα λοιπόν με βάλανε και σε κάποιες σκέψεις.

Καταρχάς όλα καταλήγουν στο ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νέο αθλητικό κέντρο και όχι νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Χρειάζεται ένα νέο αθλητικό κέντρο που να καλύπτει κυρίως τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη και να είναι κυρίως βιώσιμο για την Π.Α.Ε. Να είναι έτσι δομημένο ώστε να κονομάει ο Σύλλογος και όχι ο εκάστοτε παρατρεχάμενος όπως ήθελαν να γίνει τώρα με τον Βωβό. Στην μόνη περίπτωση που θα ήθελα να διαχωριστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη θα ήταν να κάναμε το πρώτο στην Λεωφόρο και τα υπόλοιπα να πάνε στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην Λεωφόρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα ήθελα να γίνει το αθλητικό μας κέντρο στον Βοτανικό και χωρίς αυτό να σημαίνει με την σειρά του όττι γουστάρω με τα χίλια να γίνει εκεί.

Προσωπική μου διαίσθηση είναι ότι ο Παναθηναϊκός ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα καταλήξει στο Ο.Α.Κ.Α και θα ακολουθήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την οδό της Παναθηναϊκής πολιτείας που έλεγε ο Βγενόπουλος. ΔΥΣΤΥΧΩΣ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Αθήνας, του κέντρο και όχι του Αμαρουσίου. Και πιστεύω πως θα καταλήξουμεε αργά ή γρήγορα εκεί επειδή και έτοιμες εγκαταστάσεις υπάρχουν (άρα χαμηλό κόστος) και όλα τα τμήματα του Συλλόγου θα είναι μαζί και δεν θα μείνει το Ο.Α.Κ.Α στην πλάτη του κράτους. Γιατί μην πιστεύετε πως η εκάστοτε κυβέρνηση θα αφήσει και τον Παναθηναϊκό και την Άεκ να φύγουν απο το Ο.Α.Κ.Α και να ξεμείνει το γήπεδο. Θα πουν "έλα Παναθηναϊκέ πάρτο, χτίστο όπως θες και βρίσκουμε τους όρους και τα τι και τα πως". Διαίσθηση μου και μακάρι να διαψευστώ.

Επίσης φάνηκε πόσο μπουρδέλο ήταν εξαρχής η όλη ιστορία με την Διπλή Ανάπλαση. Τόσα προβλήματα, τόσα εμπόδια και τόσα νέα πρόσωπα συνεχώς να εμφανίζονται. Και με κάνει να σκέφτομαι τι είναι αυτό που κάνει τόσο δύσκολο να χτίσουμε ένα νέο αθλητικό κέντρο. Το κράτος δεν θέλει; Ο Βαρδινογιάννης ήταν ανίκανος; Λεφτά για να χτιστεί δεν υπάρχουν; Ο καθένας μπορεί να βρει τις απαντήσεις μόνος του.

Τέλος σαν κόσμος πρέπει σιγά σιγά να ενεργοποιηθούμε με το θέμα αυτό γιατί αυτό καίει πολύ περισσότερο από το αν θα χάσουμε και του χρόνου το πρωτάθλημα. Και όπως έχω συνηθίσει να λέω μάθετε να ζητάτε και να μιλάτε για ανάγκη αθλητικού κέντρου και όχι απλά ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ο Σύλλογος είναι ενιαίος και όχι κομμάτια.

ΥΣ: Αν θέλουν αυτοί που κρατάνε τις τύχες του Συλλόγου να κάνουν το νέο μας αθλητικό κέντρο στον Βοτανικό με τα εμπορικά κτλ, τους έχω μια πρόταση. Να προσεγγίσουν τον Λάτση για να πάρει το εμπορικό που ήθελε να χτίσει ο Βωβός που πλέον το κτίριο του θα ανήκει στην Alpha Bank. Φαντάζομαι τότε τα εμπόδια θα ελαχιστοποιηθούν και το κοινό που θα προτιμάει το mall του Βοτανικού από του Αμαρουσίου δεν θα ματώνει την τσέπη του Λάτση.

Σχόλια

  1. Τα εξι αστερια στη φανελα29/4/13 12:32 μ.μ.

    Δωστε δυναμη στο ΠΑΝ.ΚΙ στις δημοτικες του 2014, και θα σου πω εγω για ποτε θα χεστουν πανω τους στο δημο Αθηναιων. Προς το παρον κανεις δεν ασχολειται με εμας. Θα ερθει η ωρα που θα χασουν τον υπνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το οτι εχουν αρχισει υπογειες διαβουλευσεις για να φανε τον Μακροπουλο και να αποκτησουν ελεγχο του ερασιτεχνη ωστε να περασουν χωρις προβλημα ο,τι θελουν το εχουμε παρει χαμπαρι?

    επισης με προβληματιζει οτι αυτο το διαβασα απο τον Γαρρη και δεν το εχει γραψει κανεις αλλος, εκτος και αν μου εχει διαφυγει εμενα..

    http://matigarrida.gr/2013/04/27/o-eniaios-kai-adiairetos/
    http://matigarrida.gr/2013/04/28/metraei-antistrofa/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε Πρές

    Το έγραψα στα Πράσινα Νέα , ότι η λύση για τον Παναθηναϊκό είναι η ριζική ανακαίνιση της Λεωφόρου με όλες τις ενεργειακές αναβαθμίσεις του υφισταμένου γηπέδου , ώστε να γίνει ένα νέο σύγχρονο γήπεδο , με παράλληλη κατάργηση της Διπλής Ανάπλασης και της παροχής από το Δήμο δυνατότητας για ανέγερση νέων κερκίδων όπου αυτό είναι εφικτό , με βάσει τον Γ.Ο.Κ.

    Πέραν της Λεωφόρου δεν θεωρώ καμία λύση εφικτή και οικονομικά συμφέρουσα για τον Παναθηναϊκό. Αν βρεθεί χρηματοδότης Παναθηναϊκών συμφερόντων και φτιάξει νέο γήπεδο στο Βοτανικό χωρίς να πληρώσουμε ενοίκιο για την μετέπειτα χρήση του , δεν έχω αντίρρηση , μολονότι η περιοχή βρίσκεται εκτός του ιστορικού κέντρου που δημιουργήθηκε ο Παναθηναϊκός.

    Όμως , επειδή η παραπάνω περίπτωση ανήκει στην σφαίρα του ανέφικτου , και ο οποιοσδήποτε χρηματοδότης , είτε λέγεται Τράπεζα ,είτε FUND , είτε κρατική εταιρεία , θα απαιτήσει ενοίκιο για την μετέπειτα χρήση του , τάξης 1,5 εκατομμύρια ευρώ , όπως το ΟΑΚΑ , προτιμώ να μείνουμε και να φτιάξουμε την Λεωφόρο.

    Για μένα , μια ομάδα λέγεται μεγάλη αν σε πρώτη μοίρα , έχει ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις και κατά δεύτερη μοίρα αν και κατά πόσο μεγάλη είναι η χωρητικότητα του γηπέδου της.

    Τα περί γεμίσματος του νέου γηπέδου τα 3~4 πρώτα χρόνια της λειτουργίας του , τα θεωρώ πιθανά , αλλά όχι σίγουρα. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν η σχέση που θα σου περιγράψω , θα ικανοποιηθεί:

    εισιτήρια του νέου γηπέδου > ενοίκιο + κόστος συντήρησης εγκαταστάσεων.

    Συνεπώς , βλέποντας τα πράγματα , ίσως , από μια συντηρητική ματιά προτιμώ την Λεωφόρο με την δυνατότητα ανέγερσης κερκίδας όπου αυτό είναι εφικτό και με την ταυτόχρονη κατάργηση του Π.Δ. της Διπλής Ανάπλασης. Τα περί ανέγερσης γηπέδου στα βόρεια προάστια στην περιοχή του ΟΑΚΑ , παρότι θεωρώ ότι όλα όσα έγραψες πάνω σε αυτό το γεγονός απολύτως σωστά , δεν θεωρώ ότι θα πιάσει ως μελλοντική έδρα του Παναθηναϊκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάγκες το Α και το Ω είναι το γηπεδικό και το έγκλημα που θέλουν μερικοί να
    κάνουν. Το θέμα αυτό του γηπεδικού πρέπει να θίγεται κάθε μέρα και το οποίο
    κατ'εμε΄είναι πιο πάνω και από μεταγραφές, πορείες τίτλους κλπ. Είναι το
    Νο1 θέμα που μας απασχολεί διότι πολύ απλά το ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ 2ΠΛΗ
    ΑΝΑΠΛΑΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΝ.ΚΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΖΩ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ .ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου