Το 7ο ευρωπαϊκό μπορεί να περιμένει ένα χρόνο ακόμη...


Αν μας έλεγε κάποιος το καλοκαίρι πως η ομάδα που έζησε κοσμογονικές αλλαγές θα έπαιζε στα ίσια την Μπαρτσελόνα της διαιτησίας και της αδιαμφισβήτητης ποιότητας με μειονέκτημα έδρας και θα την τράβαγε στα πέντε ματς τότε σίγουρα θα τον κοιτούσαμε κάπως. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε πίστη, γιατί βαδίζαμε προς το άγνωστο. Ε τελικά κλείσαμε τον Απρίλη χάνοντας την πρόκριση στο πέμπτο ματς απο την Μπαρτσελόνα εξαιτίας των τραγικών ποσοστών στα τρίποντα (1/16!!!) και της διαιτησίας που για ακόμη μια φορά μας θύμισε ποια ομάδα πρέπει να είναι η ευνοημένη.


Τις αδυναμίες της ομάδας δεν τις μάθαμε σήμερα, ούτε γίναμε από κάτι σοφότεροι. Απλά όταν βαράς την πλειονότητα των τρίποντων σου υπό -σχεδόν- ιδανικές συνθήκες και όλο χτυπάς σίδερο τότε δεν μπορείς να πάρεις άνετα ένα διπλό στην Βαρκελώνη. Έτσι είναι και για αυτό δεν ήρθε η πρόκριση στο final 4.  Βέβαια χτυπάς το κεφάλι σου γιατί λες αν ρε πούστη μου ήμασταν πιο προσεκτικοί στην φάση του top 16 και είχαμε με μειονέκτημα κάποια άλλη ομάδας πλην της χειρότερης που μπορούσαμε να πέσουμε, τότε ίσως να μιλάγαμε σήμερα για το final 4 του Λονδίνου και το πως θα αλώσουμε την Ρεάλ στα ημιτελικά.

Όσον αφορά την διαιτησία να σας κάνω μια ερώτηση: Πόσο εύκολα θα έδιναν τραβηγμένα ή μη φάουλ οι συγκεκριμένοι διαιτητές στον Ναβάρο και θα τον φόρτωναν στα 3 πρώτα λεπτά του ματς με 3 φάουλ και θα τον έθεταν ουσιαστικά εκτός ματς;

Τώρα έχουμε το πρωτάθλημα όπου θα πρέπει να πάμε να νικήσουμε τουλάχιστον μια φορά μέσα στο Σεφ και τις προετοιμασίες για του χρόνου, ώστε τέτοια εποχή το 2014 να μιλάμε για το νέο finl 4 όπου θα έχουμε προκριθεί. Και αυτό θα γίνει εάν συνεχίσει να βάζει λεφτά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και κρατήσει τον κορμό της φετινής ομάδας, όπως οι Ματσιούλις, Λασμέ ,Γκιστ, Μπράμος, Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής. Και θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια εάν επιχειρήσει να φέρει πίσω ξανά τον Ζοτς με τον Ιττούδη. Χωρίς να υποτιμώ τον Πεδουλάκη.

Αυτά απο σήμερα και κρίμα που πλέον για την Παναθηναϊκή χρονιά απομένουν μόνο οι τελικοί του πρωταθλήματος μπάσκετ.

ΥΣ: Έτσι σταματάει και η λογική που μας ήθελε να σηκώνουμε ευρωπαϊκό κάθε δεύτερη χρονιά μετά το 2007, το 2009 και το 2011.

Σχόλια

  1. Τα εξι αστερια στη φανελα26/4/13 1:31 π.μ.

    εγω και μονο με τις δηλωσεις του δημητρη ειμαι ευτυχισμενος. μπορει να μην το πηραμε φετος αλλα εχω την ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ οτι αμα συνεχισει ετσι θα περασει και τα ευρωπαικα της ρεαλ. εδω θα ειμαστε σε 10 χρονια (ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ) και θα το δειτε και εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να μας ανησυχεί οτι 3 συνεχόμενες χρονιές οι διαιτητές μας αντιμετωπίζουν τουλάχιστον εχθρικά. Έλεος δηλαδή, όποτε πέφτουμε με CSKA ή Barcelona πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τα κοράκια? Αηδία κατάντησε. Ειδικά πέρυσι με CSKA ξέρασε όλη η Ευρώπη. Να το δει λίγο κι αυτό ο Δημήτρης ο Γιαννακόπουλος, πέρα απο τα καθαρά αγωνιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έχω μια απορία που είναι καθαρά αγωνιστική. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν είχαμε τον Jason Kapono με αυτό το φοβερό σουτ, θα μας έπαιζε τόσο εύκολα άμυνα ζώνης ο Πασκουάλ και εμείς θα είχαμε σε 2 σερί κρίσιμα παιχνίδια 1 στα 16 τρίποντα???
    Ο Jason έδινε το μοναδικό που έλειπε φέτος από την ομάδα, το εύκολο - εύστοχο τρίποντο και τον αφήσαμε να φύγει χωρίς ισάξιο αντικαταστάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν μερες που μπαινουν ολα, υπαρχουν μερες που δεν μπαινει τιποτα και υπαρχουν μερες που μπαινουν τα νορμαλ.. Τα νορμαλ θα μας εφταναν χθες αλλα δυστυχως η πουτανα δεν εμπαινε...


    ΥΓ Νομιζω οτι δεν εχει κανενα νοημα να αναφερομαστε συνεχεια στον Ζοτς. Δεν υπαρχει περιπτωση να επιστρεψει αμεσα, οποτε ας το χωνεψουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. exeis dikio oti eleipse xthes kai oti tha evaze toulaxiston 1-2 etsi eleuthera pou mas vgenane ta triponta ,alla prwton o idios ithele na figei apo tin omada kai deuteron orthws i dioikisi den tou ekane to xatiri na agwnizetai oso goustare autos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανεξαρτητος26/4/13 3:44 μ.μ.

    και η αμυνα με τα ματια που εκανε ηταν μεγαλο προβλημα , ακομα και πεδουλας να εισαι καταλαβαινεις οτι δεν εχει νοημα να βαζει καποιος παιχτης 3 τριποντα λχ και να τα τρωμε μετα στη αμυνα


    παντως απτην αμυνα δεν εχω παραπονο στη σειρα με πουτα , στην επιθεση ειχαμε προβλημα και το πληρωσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου