Ανίκητη η μαλακία



Στο site του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ,έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε αφιέρωμα στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού αθλητικού Συλλόγου...

Πραγματικά τι να πεις...

ΥΣ: Σε κάποια φάση θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο προβάρεται ο Ολυμπιακός απο τους αντικειμενικούς ως ο πιο μεγάλος ελληνικός αθλητικός σύλλογος. Με ποια κριτήρια; Ότι έχει τις περισσότερες κούπες στο ποδόσφαιρο; Και επειδή ο άνθρωπος ξεχνάει γρήγορα ,ας υποθέσουμε ότι δεν έχει κλέψει τις μισές του κατακτήσεις στην μπάλα. Για ποιο λόγο όμως είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητικός σύλλογος όταν σε κούπες σαν σύλλογος έρχεται ΤΡΙΤΟΣ πίσω απο τον Παναθηναϊκό και τον Πανελλήνιο; Ε; Ψιλά γράμματα έτσι;

Σχόλια

  1. ντροπή , αίσχος , αηδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to eida kai gw kai aporisa ma to 9eo....th palevei o gianakopoulos???na poume oti alhthevei kiolas na peis ok...ahdia pragmatika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Einai polla ta provata (kai ta lefta) pou 8elei na psarepsei....

    epaggelmatismos...dustuxws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορούμε όλοι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις με τον Γιαννακόπουλο. Μπορεί να πει κανείς ότι εφόσον επέλεξε να μπει στον χώρο των "αντικειμενικών" μέσων πρέπει να πουλάει και αντικειμενικότητα. Όμως άλλο αυτό και άλλο να συναγωνίζεται τους υπόλοιπους δήθεν "αντικειμενικούς" στο γλύψιμο του γαύρου. Πραγματικά είναι να τρελαίνεται κανείς με αυτό που συμβαίνει στην ελλάδα. Φανταστείτε π.χ. στην ιταλία το 95% των ΜΜΕ να έγλυφαν ασύστολα Γιουβέντους και να την βάφτιζαν συνεχώς μεγαλύτερη ομάδα από τη Μίλαν επειδή έχει 10 πρωταθλήματα παραπάνω ή άλλο αντίστοιχο λόγο. Αυτό που συμβαίνει είναι ανωμαλία, αλλά έχει κάποιες εξηγήσεις. Κατ`αρχήν υπάρχει η παραδοσιακή εντύπωση ότι ο γαύρος έχει πολύ περισσότερο κόσμο άρα επιβάλλεται να γλύφουμε πρώτα τη μεγαλύτερη στάνη με τα πρόβατα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει ακριβώς γιατί σε όλες τις μετρήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 10-15 χρόνια ο γαύρος έχει περίπου 300 χιλ. περισσότερους οπαδούς από εμάς, ένα μέγεθος που δε δικαιολογεί αυτό το μονόπατο γλύψιμο. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αποδεδειγμένα τουλάχιστον τα 3/4 των οπαδών σιχαίνονται τον γαύρο γι αυτά που έχει κάνει θα πρεπε να αποτρέπει τα ΜΜΕ από αυτή την τακτική.

    Δεύτερον είναι δεδομένο ότι υπάρχει "γαυρικο" πανίσχυρο λόμπυ σε όλα τα ΜΜΕ. Όπως συμβαίνει με τους γκέυ και τις ψυχαγωγικές εκπομπές (πρέπει πάντα να υπάρχει τουλάχιστον ένας και συνήθως κανονίζει και τα πάντα) έτσι ακριβώς συμβαίνει με τους γαυρόφιλους στα αθλητικά. Παντού, στα κρατικά κανάλια (ΝΕΤ!!!), στα κανάλια των πρώην "δικών μας" βαρδινογιαννέων (μεγκα και σταρ) στον αντέννα με τσόχους κλπ αν δείτε τα ρεπορτάζ του γαύρου είναι σα να τα έγραψε ο τσουκαλάς. Μιλάμε πατόκορφο γλύψιμο-λιβάνισμα επι 24ώρου βάσεως σε βαθμό σιχαμάρας.

    Τρίτον και κυριότερον, για μένα ο γαύρος προωθείται σε αυτό τον βαθμό γιατί έχει πάνω απ`όλα την έξωθεν καλή μαρτυρία. Η ομάδα - κατεστημένο της ζήμενς και του χριστοφοράκου είναι η ιδανική περίπτωση για τον έλληνα ραγιά: Βρώμικη στο εσωτερικό σου δίνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τπτ, να την κουνήσεις από κει που έχει στρογγυλοκάτσει, ότι θα παίρνει τα πάντα με την λαμογιά βρέξει - χιονίσει άρα είναι ανώφελο να ελπίζεις ή να αντισταθείς. Ενώ μόλις βγει έξω έχεις δεδομένο ότι θα σκύψει το κεφάλι να του κάνουν το σβέρκο μάυρο. Πολιτική και γαύρος κινούνται με τις ίδιες αρχές στο ελλαδιστάν. Γι αυτό τον λόγο ο ΠΑΟ με τον περήφανο κόσμο και τις επιτυχίες που έχει δώσει στην ελλάδα δεν ήταν αρκετά καλός για να ναι ο "εκλεκτός".

    Τέταρτον, όλη αυτή την κατάσταση την έχει επιτρέψει ο ίδιος ο ΠΑΟ με τις διοικήσεις του. Επέτρεψαν στον γαύρο το μονοπώλιο της 1ης θέσης στην μπάλα, να απομακρυνθεί πολύ σε τίτλους και κορόιδεψαν επανειλλημένα τον κόσμο του ΠΑΟ.

    Επομένως ο Δημητράκης απλά δεν πάει κόντρα στην όλη κατάσταση και επαναλαμβάνει κι αυτός τις καραμέλες του συτήματος περι μεγαλύτερης ομάδας κλπ. Μεγαλύτερη ομάδα Δημητράκη δεν είναι αυτή που στήνει παράγκες από την δεκαετία του 70 για να παίρνει πρωταθλήματα με το ζόρι. Δεν είναι αυτή που στα ευρωπαικά κύπελλα είναι μια ομάδα της απόλυτης φάπας και ξεφτίλας. Δεν είναι αυτή που ανάγκασε το κράτος να της φτιάξει γήπεδο τζάμπα με τα λεφτά του κοσμάκη. Δεν είναι αυτή που απαξίωσε το πρωτάθλημα σε τέτοιο βαθμό για να παίζει φιλικά και να παίρνει εύκολα τα λεφτουδάκια του CL. Μεγαλύτερος σύλλογος είναι αυτός που έχει δώσει τη μεγαλύτερη αξία στα αθλήματα στα οποία συμμετέχει. Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι αυτός. Θες να το παίζεις "αντικεμενικός" πάει στο καλό. Όταν λες μια τέτοια βλακεία όμως απαξιώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό που έχεις φτιάξει στην ΚΑΕ την μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού ομαδικού αθλητισμού. Αυτοξεφτιλίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ηταν site του Τζιγγερ θα ειχαν ξεκινησει συλαλλητηρια... Τωρα μια απλη αναφορα και "Ενταξει μωρε, η οικογενεια Γιαννακοπουλου εχει προσφερει πολλα, η αλλη οικογενεια μας φερνει αηδια..." (δεν αναφερομαι ΜΟΝΟ σ'εσας, μιλαω για τους "οπαδους" του Παναθηναϊκου που ψαχνουν το δεντρο και χανουν το δασος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταυρος10/3/13 3:13 μ.μ.

    Τι καλα που θα ηταν να σε διαβαζε φιλε μου... Συμφωνω μαζι σου 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάγκες, μια απλή ερώτηση θα σας κάνω. Έστω οτι ανοίγατε μια καφετέρια και ξέρατε οτι η πλειοψηφία του κόσμου γουστάρει,ας πούμε, freddo cappuccino. Δεν θα τον σερβίρατε αυτόν τον καφέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανόμοια πράγματα συγκρίνεις ..
    πριν λίγες μέρες ο γιαννακόπουλος είπε για το σύλλογο της βρωμιάς και της αβάντας ..
    και προχθές σε site ΔΙΚΟ ΤΟΥ , ανέβηκε άρθρο για την "μεγαλύτερη ομάδα" ...
    και επειδή αυτό το site , προωθεί και καλά κάνει πολύ την ομάδα μπασκετ μας , δεν υπάρχουν δικαιολογίες ..
    και σαν μεγαλοπαράγοντας του ΠΑΟ θα έπρεπε να προσέχει 13.000.000 φορές τι γράφεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίες οι θέσεις σου φίλε JLPicard13. Ο τέταρτος λόγος που αναφέρεις είναι , κατά την άποψή μου , η σοβαρότερη αιτία , που ο Γαύρος μονοπωλεί τα πρωταθλήματα τα τελευταία 15 χρόνια. Το φίδι πρέπει να το σκοτώνεις γρήγορα , πριν προλάβει και μεγαλώσει γιατί δυναμώνει ολοένα και περισσότερο. Επίσης , σε κάτι που αναφέρεις , η παράγκα στήθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 90 και όχι την δεκαετία του 70. Οι δεκαετίες 60 & 70 ήταν εποχές που μεγαλούργησε ο Παναθηναϊκός , το ποδόσφαιρο ήταν πιο αγνό , όλες οι ομάδες του ΠΟΚ είχαν το δικό τους γήπεδο και η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν αμφίρροπη μέχρι το τελευταίο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Γιώργο σ ευχαριστώ, για την δεκαετία του 70 αναφέρομαι στα τέλη της όταν ξεκίνησε η περίοδος Νταιφά στον γαύρο. Θεωρώ ότι είναι η πρώτη εποχή έντονου παρασκηνίου στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όπως το περιγράφουν οι παλιοί, ακόμα και οι ίδιοι οι γαύροι. Περιέργως πως όταν ο θρήνος δυσκολευόταν και ήθελε πέναλντι το έπαιρνε κάθε φορά. Σίγουρα δεν ήταν αυτή η χούντα που ζήσαμε και ζούμε αλλά ήδη από τότε μπήκαν στο μάτι των υπόλοιπων οπαδών. Γενικά ο γαύρος αν δεις την ιστορία του δεν ήταν ποτέ ομάδα που επικεντρώθηκε στο αγωνιστικό μέρος. Πάντοτε κοιτούσαν να εξασφαλιστούν με άλλους τρόπους. Υπάρχει ένα φοβερό βιβλίο με την μαύρη ιστορία του γαύρου αλλά θα σε γελάσω για τον τίτλο, το είχα διαβάσει παλιά στο ιντερνετ. Περιγράφει από τα προπολεμικά χρόνια ακόμα το τι έκαναν με τις άλλες ομάδες του πειραιά και ιδιαίτερα με τον εθνικό, μιλάμε για δυσωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου