Πνοή ζωής για τον ερασιτέχνη η επιστροφή του ποδοσφαίρου στην Λεωφόρο!



Παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Λεωφόρου και τα σχετικά ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών για τα κωλύματα που υπάρχουν ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη ,μόνο να με χαροποιούν γίνεται. Ο Ερασιτέχνης επιτέλους βρήκε έναν άνθρωπο ,τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, που υπερασπίζεται με σθένος τα δικαιώματα της Μάνας του Λόχου σε κάθε επίπεδο και δεν περνάει στο ντούκου την επιστροφή της ΠΑΕ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Με την στάση του αλλά και τα βέτο που βάζει με τους συγκεκριμένους όρους που ζητάει ,δείχνει πως δεν θα αφήσει το ενοίκιο της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη να αποτελέσει για ακόμη μια φορά ,μια μαύρη τρύπα για τον Σύλλογο.


Συν τοις άλλοις ,διαβάζω ότι στις αξιώσεις που έχει ο κ.Μακρόπουλος απο την ΠΑΕ είναι και το θέμα με τις κάρτες διαρκείας ,τις διαφημίσεις στο γήπεδο καθώς και τα κυλικεία που υπάρχουν στον χώρο του γηπέδου. Δηλαδή να εισπράττει ένα συμφωνηθέν ποσό και να μην καρπώνονται όλα από την ΠΑΕ.

Με λίγα λόγια ,πλέον ο Ερασιτέχνης έχει αποκτήσει φωνή και οι όροι που εν τέλει θα συμφωνηθούν και θα υπογραφούν ,μαζί με το ενοίκιο θα αποφέρουν πολύ σημαντικά έσοδα. Έσοδα ικανά να καλύψουν λειτουργικά έξοδα πολλών τμημάτων του Συλλόγου.

Άρα η επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδας αποκτάει μια επιπλέον σημασία και αναγκαιότητα να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται και θα συμφέρει και τις δύο πλευρές ,αφού και η ΠΑΕ θα πάψει να πληρώνει ενοίκια στο ΟΑΚΑ που κοστίζουν σχεδόν 1.500.000 ευρώ.

Τέλος ,θυμηθείτε αυτό που θα σας πω. Η επιστροφή στην Λεωφόρο θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να χτίσει ο Παναθηναϊκός νέο γήπεδο. Και δυστυχώς -προσωπικά μου άποψη/πρόβλεψη- θα είναι στο ΟΑΚΑ ,ικανοποιώντας έτσι εν μέρει ή εξ ολοκλήρου το σχέδιο του Α.Βγενόπουλου για την Παναθηναϊκή πολιτεία στον χώρο αυτό.


ΥΣ: Τα credits για την υπεύθυνη και σοβαρότατη στάση που έχει πλέον ο Ερασιτέχνης ,πρέπει να πιστωθούν και στα παιδιά της Θύρας 13 που πλέον μπορούν να λένε την άποψη τους και αυτή να εισακούγεται στα ΔΣ του Ερασιτέχνη ,αλλά και στον ίδιο τον κ.Μακρόπουλο.

Σχόλια

  1. egw pproswpika de pisteuw pws tha prolavw na dw neo gipedo tou pao oso zw kai eimai 27 xronwn. tha malwnoume sa ta kokoria gia ta epomena 20-30 xronia!!!gipedo tha kanoume mono an plirwsoume na agorasoume kai ektasi kai na to xtisoume. den kserw kanena na thelei na dwsei 30-40 myria. edw kotzam vardinogianis kai de katafere na kanei gipedo se ypovathmismeni perioxi tis athinas. tzamba... ayto kai mono ta leei ola.

    YG i leoforos de me xalaei na paizoume gia oso boroume.ligoi kai na goustaroume!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γράψω κάποια πράγματα Πρες , στο φιλόξενο βήμα σου , γιατί το θέμα της Λεωφόρου όπως ξέρεις το έχω πάρει πολύ ζεστά. Καταρχήν δύο κουβέντες από την εμπειρία μου:

    1. Η Λεωφόρος δεν έχει κανένα πρόβλημα στατικότητας της κατασκευής και πλοιρεί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές. Μπορεί να είναι μικρότερη από πλευράς χωρητικότητας σε σχέση με το ΟΑΚΑ, όμως οι άδειες της πολεοδομίας που έχουν βγει , πιστοποιούν ότι υπάρχει πληρότητα από πλευράς προδιαγραφών. (Έγραψα πολλά πράγματα σήμερα σε έναν φίλο γι αυτά τα θέματα , στα Πράσινα Νέα)

    2. Δεν είναι γήπεδο κλουβί. Είναι γήπεδο έδρα , με ύπαρξη προδιαγραφών ασφαλείας , που πίστεψέ με , ελέγχονται από την Πολεοδομία και η μη τήρησή τους επιβάλλει ποινές (ποινικές & οικονομικές).

    3. Για την κατασκευή του νέου γηπέδου , για μένα , η σειρά προτεραιότητας είναι α) Λεωφόρος & β) Βοτανικός. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσω με την ΠΑΕ για κατασκευή γηπέδου στην περιοχή του ΟΑΚΑ , που θεωρώ ότι είναι μακρυά από την κοιτίδα του γεννήθηκε και μεγαλούργησε ο Παναθηναϊκός. Η περιοχή των βορείων προαστίων είναι πολύ μακρυά από το κέντρο , είναι ήδη επιβαρυμένη με την ΑΕΚ που παίζει στο ΟΑΚΑ , δεν χρειάζεται να πάμε και εμείς εκεί. Ο κάθε επιχειρηματίας έχει τα συμφέροντά του και την λογική του , που δεν συμφωνούν ενίοτε με τα θέλω του συλλόγου και των οπαδών του.



    Τώρα έρχομαι σε ένα δεύτερο θέμα , που προσωπικά , έχω κάπως στενοχωρηθεί με την στάση του Ερασιτέχνη.


    Ο κ. Αλαφούζος , το ξέρεις πολύ καλά , έσωσε την Λεωφόρο από το να κατεδαφιστεί. Με προσωπική παρέμβαση του ίδιου , ψηφίστηκε το νομοσχέδιο , που σταματάει τρόπον τινά την διπλή ανάπλαση και αποχαρακτηρίζει την περιοχή της Λεωφόρου από χώρο πρασίνου που ήταν στο πρόσφατο παρελθόν (να μην πούμε ποιος και τι, όλοι ξέρουν). Αυτές οι περιοχές συνήθως χαρακτηρίζονται ως ΖΟΕ (ζώνες οικιστικού ελέγχου) και πολύ δύσκολα αποχαρακτηρίζονται.
    Θα σου αναφέρω ότι η περιοχή που μένω χαρακτηρίζονταν παλιά ως ΖΟΕ και χρειάστηκαν να περάσουν 10 χρόνια για να αποχαρακτηριστεί με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια.


    Αυτό το γεγονός , χάρη στον κ. Αλαφούζο , έγινε μέσα σε 4~5 μήνες. Πέραν τούτου , ήταν ο μόνος επιχειρηματίας που κατάλαβε την αξία του γηπέδου και την δύναμη που θα δώσει στην ομάδα. Να θυμηθούμε τους προηγούμενους επιχειρηματίες που ήταν επικεφαλής του συλλόγου;


    Αφήνω τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη , ο κ Βγενόπουλος μαζί με τον κ. Πατέρα δεν ήταν αυτοί που έπεισαν τον πρώην μεγαλομέτοχο να πάρει την ομάδα και να την πάει στο ΟΑΚΑ; Κανείς , πλην του κ. Αλαφούζου δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τη Λεωφόρο. Μπορεί να το έκανε για οικονομικούς λόγους , αλλά και αυτό είναι ένα γεγονός.


    Όταν οι υπόλοιποι πρόεδροι καταχρέωναν τον σύλλογο πηγαίνοντας τον στο ΟΑΚΑ , πληρώνοντας ενοίκια 1,5 εκατομμύρια ευρώ , φως , νερό , θέρμανση , τότε λοιπόν , γιατί ο Ερασιτέχνης είναι τόσο απαιτητικός απέναντί στον κ. Αλαφούζο; Γιατί τόσο καιρό εθελοτυφλούσε στους προηγούμενους προέδρους , που συνειδητά τον οδηγούσαν στην απαξίωση και στην οικονομική καταστροφή;


    Δεν λέω να μην πληρώσει ενοίκιο η ΠΑΕ. Βεβαίως να πληρώσει και βεβαίως να συντηρήσει και άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη , αλλά τα ζητάμε , τώρα , όλα από τον κ. Αλαφούζο σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.


    Οι προηγούμενοι πρόεδροι , με την λογική που είχαν , να παίζουμε στο ΟΑΚΑ να κάνουμε 25~30000 διαρκείας , απαξιώνοντας το γήπεδο της Λεωφόρου , δεν συντελούσαν στην οικονομική καταστροφή του Ερασιτέχνη; Βγήκε ποτέ κανείς πρόεδρος Ερασιτέχνη να καταγγείλει Πρόεδρο πρώην ΠΑΕ ότι η επιλογή του ΟΑΚΑ καταστρέφει την ομάδα και συνολικά το σύλλογο;


    Παρόλα αυτά όμως , συμφωνώ με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη , ότι πρέπει να έχει χρηματικό μερίδιο στα διαρκείας , στις διαφημιστικές πινακίδες , στους χορηγούς και σε ότι άλλο υπάρξει. Αυτό , όμως , να ισχύσει μόνιμα για οποιονδήποτε επιχειρηματία αναλάβει ή κάνει χρέη προέδρου στον Παναθηναικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου