Πλάνο για την σωτηρία του Ερασιτέχνη

Έχω αναφερθεί τόσο σε παλιότερα άρθρα όσο και σε διάφορα σχόλια για την στρεβλή λειτουργία του Ερασιτέχνη Παναθηναικού αφού τα χρέη έχουν φέρει τον σύλλογο σε πολύ δύσκολη θέση. Ο κύριος Αχιλλέας Μακρόπουλος η αλήθεια είναι ότι με τα όποια λάθη του προσπαθεί ουσιαστικά μόνος του να σώσει το καράβι αφού δυστυχώς δεν βρίσκει βοήθεια απο πουθενά.

Πριν απο λίγες ημέρες ο κύριος Νίκος Γεωργόπουλος παλιός πρωταθλητής του στίβου και μέλος του ΔΣ των παλαιμάχων αθλητών του συλλόγου απέστειλε μια επιστολή στον κύριο Μακρόπουλο προτεινοντάς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγέννηση και την ανάκαμψη του συλλόγου. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας παλαίμαχος αθλητής του συλλόγου καταθέτει επίσημη πρόταση και μάλιστα όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ αναμένεται να τοποθετηθεί ως σύμβουλος του προέδρου.

Ο κύριος Γεωργόπουλος τοποθετήθηκε και στο www.prasinanea.gr και σας παραθέτω αυτούσια την συνέντευξη του:

"Εγώ έστειλα μία επιστολή στον πρόεδρο και αυτός πιστεύει ότι μπορώ να τον βοηθήσω. Είχαμε μία συνάντηση, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση.
Η βάση της πρότασης μου αφορά την καλλιέργεια των υποδομών σε κάθε τμήμα, ώστε ο σύλλογος να αρχίσει να παράγει αθλητές. Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να μην αξιοποιεί τα φυτώρια του. Ούτε είναι δυνατόν να έχει τμήματα χωρίς ακαδημίες. Είναι αδιανόητο σε μία περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης, να στρέφεται σε αμφιβόλου αξίας αθλητές και να μην έχει δικά του παιδιά.
Ο πρόεδρος ενστερνίζεται την άποψη αυτή και κρίνει πως εγώ έχω τη δυνατότητα να την υλοποιήσω. Ο κύριος Μακρόπουλος έχει καλές προθέσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται σχέδιο, το οποίο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα. Εμείς, οι παλαίμαχοι αθλητές μπορούμε να βοηθήσουμε ανιδιοτελώς. Εγώ δεν έρχομαι για να βγάλω λεφτά από τον Παναθηναϊκό".
"Διαχειριστικός έλεγχος και οφειλές"Για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στο μέλλον, είναι απαραίτητο να μάθει από το παρελθόν του, άφησε να εννοηθεί ο Νίκος Γεωργόπουλος: "Κατέστησα σαφές στον πρόεδρο ότι ορισμένα ζητήματα οφείλουν να ξεκαθαρίσουν. Ο Ερασιτέχνης επιβάλλεται να μάθει πόσα χρωστάει, σε ποιους, ποιοι δημιούργησαν αυτά τα χρέη και σε ποιες χρονικές περιόδους. Είναι άμεση η ανάγκη.
Ένας διαχειριστικός έλεγχος θα δώσει απαντήσεις και άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν, θα το κάνουν σίγουροι ότι τα χρήματα τους θα κατευθυνθούν στους αθλητές και όχι σε τσέπες τρίτων. Επίσης, πρέπει να μάθουμε εάν η ΠΑΕ και η ΚΑΕ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Ερασιτέχνη, και αν δεν είναι, να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα με συγκεκριμένο διακανονισμό".
"Η Λεωφόρος και το ΟΑΚΑ"Ριζοσπαστικές προτάσεις έχει ο Νίκος Γεωργόπουλος για την αξιοποίηση του "Απόστολος Νικολαΐδης" και τη συγκέντρωση χρημάτων: "Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όσες εγκαταστάσεις μπορούμε. Έχουμε το γήπεδο της Λεωφόρου και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ΟΑΚΑ, το οποίο έχει μεγάλες δυνατότητες. Ο Παναθηναϊκός πρέπει οπωσδήποτε να επωφεληθεί από το ΟΑΚΑ και θέλω να το κάνουμε.
Διαβάζω για παράδειγμα, ότι η ΠΑΕ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Λεωφόρου. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη οφείλει να εξασφαλίσει ένα σημαντικό ανταποδοτικό όφελος και να το διασφαλίσει μέσω ενός ισχυρού παραχωρητηρίου. Δεν είναι δυνατόν να μην προστατεύσει τα συμφέροντα της. Διαφορετικά, μπορεί να μετατραπεί το γήπεδο σε ακαδημίες 5Χ5, ώστε να αποφέρει έσοδα.
Ακόμα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικήσει ξανά τη χρήση του Παναθηναϊκού Σταδίου. Εγώ και πολλοί άλλοι αθλητές αναδειχθήκαμε χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο χώρο. Τώρα απλά, παραμένει αναξιοποίητος. Ή το σκοπευτήριο του Βύρωνα, παρέχει πολλές ανέσεις και ο Παναθηναϊκός μπορεί να κινηθεί για την χρήση του. Υπάρχουν δυνατότητες, αλλά πρέπει να τις διεκδικήσουμε".
"Τα έσοδα"Κρίσιμος είναι σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργόπουλο, ο τομέας των εσόδων: "Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μεγιστοποιήσει τα έσοδα του. Για παράδειγμα, κάθε τμήμα θα πρέπει να υποχρεούται να καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση του διαφημιστικού χώρου του. Εδώ, θα προσπαθήσουμε ενεργοποιήσουμε και τους γονείς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ.
Προκειμένου να προσελκύσουμε πάρα πολλά παιδιά στις ακαδημίες μας, η μηνιαία συνδρομή θα είναι μικρή, από 5 έως 20 ευρώ. Όσα περισσότερα έρχονται, τόσο καλύτερα για εμάς. Επίσης, θα ανοίξουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη, θα διοργανώσουμε λαχειοφόρους αγορές κ.α. Έχω στο μυαλό μου πολλά πράγματα, αλλά απαιτείται μεράκι, κέφι και η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης. Κοινώς, πρέπει να δείξει ότι πραγματικά θέλει το καλύτερο...".

Υ.Γ. Επειδή όμως Παναθηναϊκός και διχόνοια αποτελούν δυστυχώς δύο έννοιες ταυτόσημες διαβάζω ότι υπάρχει δυσφορία για την συμπεριφορά του Πανίκου Χρυσοστόμου διότι κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην πρόσφυγή που είχε καταθέσει η Ελβίρα Ευσταθίου έναντι στον σύλλογο. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που ο σύλλογος βρίσκεται με την θηλειά στο λαιμό είναι πραγματικά ξκρίμα να υπάρχουν εσωτερικές κόντρες και έριδες. 

Σχόλια

  1. Καλές οι σκέψεις αλλά η μόνη διαφωνία είναι ως προς την Λεωφόρο. Η ποδοσφαιρική ομάδα θα πάει εκεί για να έχει τα όποια κέρδη από την εκμετάλλευση της έδρας , δηλαδή τα εισιτήρια, τις διαφημιστικές πινακίδες και τους χορηγούς.


    Το ΟΑΚΑ , δεν είναι για την ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται με τον α ή β τρόπο με τον Παναθηναικό.


    Το ΟΑΚΑ , το γράφω , για να το θυμίσω στους παλαιότερους και να το μάθουν και οι νεώτεροι έγινε ως στάδιο της Εθνικής ομάδας στίβου & ποδοσφαίρου.


    Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής & Ανδρέας Παπανδρέου είχαν πει , τότε το 1981 , λίγο πριν τελειώσει το Ολυμπιακό στάδιο , ότι θα χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στίβου και την Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου. Εξάλλου , ήταν το στολίδι της Αθήνας , όποιος έβλεπε το ΕΠΑ 1982 ή πήγαινε μέσα σε αυτό , έβλεπε τι σημαίνει Ευρώπη μέσα στην Ελλάδα. Προσωπικά , είχα πάει στο ΕΠΑ 1982 και έχω συλλογή πολλών φωτογραφιών από εκεί.


    Μετά από 2~3 χρόνια , λόγω πίεσης μεγαλοπαραγόντων , για να έχουν νέες έδρες οι ομάδες και εκμεταλλευόμενοι τη δίψα του κόσμου για νέα στάδια , γιατί όντως το παλιό Καραΐσκάκη η παλαιά Λεωφόρος και η παλιά Νέα Φιλαδέλφεια ήταν γήπεδα πολύ ξεπερασμένα για την εποχή εκείνη. Αρκεί να θυμίσω ότι στη Λεωφόρο δεν υπήρχαν καθίσματα , αλλά χαρτονένιες πλάκες και πολλοί παίρνανε ένα μαξιλαράκι για να κάθονται πάνω σε αυτό. Όταν δε , έπιανε βροχή , ήταν άστα να πάνε.


    Πέραν των παραπάνω δεν υπήρχαν και στέγαστρα για να προφυλαχθεί ο κόσμος από τη βροχή. Το 2001 & 2003 με την ριζική ανακαίνιση της Λεωφόρου και την κατασκευή του νέου γηπέδου Καραΐσκάκη όλα αυτά τα προβλήματα λύθηκαν. Επιπρόσθετα οι αγωνιστικοί χώροι και των δύο γηπέδων έγιναν εφάμιλλοι με άλλων ευρωπαϊκών γηπέδων.


    Επίσης κάτι που θέλω να γράψω και διαφωνώ με την τοποθέτηση πολλών φιλοπαναθηναικών σάιτ , είναι ότι η Λεωφόρος δεν είναι γήπεδο κλουβί. Υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των θέσεων , που έχουν βγει βάσει της αδείας του 2001 και θα ξαναβγούν με την τωρινή άδεια. Επίσης το ίδιο ισχύει με την απόσταση των κερκίδων από τον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποστάσεις που έχουν μπει μέσα στα σχέδια του φακέλλου της άδειας και έχουν πάρει την έγκριση της Πολεοδομίας.


    Συνεπώς σαν γήπεδο πληροί όλα τα στάνταρτ της εποχής μας από πλευράς αγωνιστικού χώρου , θέσεων & στεγάστρων. Το ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μεγαλύτερο γήπεδο με όλα τα προηγούμενα συν επιπλέον ανέσεις , αυτό σίγουρα θα ήταν καλύτερο , αλλά απαιτεί ΠΟΛΛΆ ΛΕΦΤΆ.


    Επομένως ο ερασιτέχνης αν θέλει να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ ας το κάνει , όμως να μην θέσει θέματα αν και κατά πόσον ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός πρέπει να έρθει στη Λεωφόρο.


    Για μένα το γήπεδο της Λεωφόρου πρέπει να είναι η έδρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναικού , ώσπου να βρεθούν λεφτά από επιχειρηματίες ή από οπαδούς ώστε να γίνει το νέο γήπεδο. Μέχρι τότε , καλόν είναι να γίνει ριζική ανακαίνιση της Λεωφόρου , να μπουν στέγαστρα στις θύρες 6 & 7 , 13 & 14 ώστε να μπορούμε να παίξουμε και αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ.



    Μόνον έτσι η ομάδα θα πάρει διεκδικήσει πρωταθλήματα και τίτλους. Θεωρώ σημαντικό να έχουμε πολύ καλούς παίκτες , ταυτόχρονα , όμως , θα πρέπει να έχουμε και να παίζουμε στο δικό μας γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ:
    ΛΑΘΟΣ : "Μετά από 2~3 χρόνια , λόγω πίεσης μεγαλοπαραγόντων , για να έχουν νέες έδρες οι ομάδες και εκμεταλλευόμενοι τη δίψα του κόσμου για νέα στάδια , γιατί όντως το παλιό Καραΐσκάκη η παλαιά Λεωφόρος και η παλιά Νέα Φιλαδέλφεια ήταν γήπεδα πολύ ξεπερασμένα για την εποχή εκείνη."

    ΣΩΣΤΟ: "Μετά από 2~3 χρόνια , λόγω πίεσης μεγαλοπαραγόντων , για να έχουν νέες έδρες οι ομάδες και εκμεταλλευόμενοι τη δίψα του κόσμου για νέα στάδια , ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ, γιατί όντως το παλιό Καραΐσκάκη η παλαιά Λεωφόρος και η παλιά Νέα Φιλαδέλφεια ήταν γήπεδα πολύ ξεπερασμένα για την εποχή εκείνη."

    ΛΑΘΟΣ: "Επίσης κάτι που θέλω να γράψω και διαφωνώ με την τοποθέτηση πολλών φιλοπαναθηναικών σάιτ , είναι ότι η Λεωφόρος δεν είναι γήπεδο κλουβί."

    ΣΩΣΤΟ: "ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΙΛΟΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΟΥΒΙ. Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΟΥΒΙ , ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΣΑΙΤ"

    ΛΑΘΟΣ: "Μόνον έτσι η ομάδα θα πάρει διεκδικήσει πρωταθλήματα και τίτλους. Θεωρώ σημαντικό να έχουμε πολύ καλούς παίκτες , ταυτόχρονα , όμως , θα πρέπει να έχουμε και να παίζουμε στο δικό μας γήπεδο."

    ΣΩΣΤΟ: "Μόνον έτσι η ομάδα θα διεκδικήσει πρωταθλήματα και τίτλους. Θεωρώ σημαντικό να έχουμε πολύ καλούς παίκτες , ταυτόχρονα , όμως , θα πρέπει να έχουμε και να παίζουμε στο δικό μας γήπεδο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου