Σήμερα νικήσαμε ,αλλά δεν θα νικάμε έτσι πάντα. Αδικεί τον εαυτό της αυτή η ομάδα.



Μπορεί σήμερα να πήραμε το ροζ φύλλο του αγώνα ,αλλά είναι δεδομένο πως με τέτοιο -άναρχο- μπάσκετ ,στην επόμενη σοβαρή αντίπαλο θα φάμε τα μούτρα μας. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος τρομερές ικανότητες για να το καταλάβει πως έτσι δεν πάμε πουθενά. Όπως δεν χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί αυτοί οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους.


Στην αρχή της σαιζόν κατηγόρησα αρκετά την αποδόμηση της μεγαλύτερης ομάδας που πέρασε ποτέ απο τον ελληνικό αθλητισμό ,με βασικό παράγοντα την αποχώρηση του μεγαλύτερου Ευρωπαίου προπονητή. Όπως και κατηγόρησα αρκετές φορές ευθέως τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την επιλογή του να φέρει νέο προπονητή τον άπειρο Πεδουλάκη ,τον Σχορτσιανίτη και κατέκρινα τους εκβιασμούς του με τα φεύγω-δεν φεύγω. Και με κράζανε αρκετοί εδώ μέσα ότι είμαι μίζερος ,κομπλεξικός ,Βγενοπουλικός και τα @@ μου κουνιούνται.

Καμία σχέση και όποιος είχε λίγο καθαρό μυαλό ,έβλεπε πως αυτά που έγιναν το καλοκαίρι ήταν αναπόφευκτα και είχαν προβλεφθεί απο το 2010. Τέλος πάντων...

Η ουσία είναι τι κάνουμε τώρα..

Τώρα εγώ -εδώ και καιρό- έχω αφήσει την κριτική ,γιατί αναγνωρίζω τις προσπάθειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να διορθώσει τα λάθη που προκύπτουν ,είναι συνέχεια πάνω απο την ομάδα και βάζει λεφτά. Έχει έναν προπονητή που προσωπικά τον θεωρώ λίγο για τα κυβικά της φανέλας που κοουτσάρει ,αλλά μην περιμένετε απο μένα ποτέ -και μέχρι το τέλος της σαιζόν- να γράψω για αποπομπή Πεδουλάκη. Έχω ξεχάσει τέτοια φαινόμενα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και δεν θεωρώ πως θα βοηθήσουν. Περισσότερο πρόβλημα θα δημιουργήσουν. Επέλεξε τον Πεδουλάκη ,θα πορευτεί μέχρι φέτος με αυτόν.

Όσον αφορά την ομάδα ,εμένα αρκετοί παίκτες του ρόστερ μου αρέσουν όπως οι Λάσμε ,Μασιούλις ,Μπράμος ,Καπόνο και -ίσως- Μπανκς. Μου αρέσουν ,αλλά κατανοώ ότι έτσι όπως χτίστηκε η ομάδα είναι δύσκολο να φτάσουν το max της απόδοσης τους. Αλλά σίγορα μπορούν να παίξουν και καλύτερα απο αυτό που παίζουν τώρα. Αρκετά καλύτερα πιστεύω και με μεγαλύτερη συνέχεια. Απλά πρέπει να βγάζουν και κάνα σύστημα. Και αν δεν βγαίνουν του Πεδουλάκη ,ας πουν να τους φτιάξει ένα ο Μήτσος. Δεν είναι ντροπή.

Τώρα έχουμε το γαύρο για πρωτάθλημα και κύπελλο. Το τι θέλουμε αυτονόητο. Το τι μπορούν ερωτηματικό.

Σχόλια

  1. η ομάδα έχει ξεκάθαρο πρόβλημα προπονητή , και το έχουν καταλάβει όλοι . Μπορεί να μην υπάρχει αντίδραση και καλώς δεν υπάρχει , αλλά όποιος έρχεται στο γήπεδο και ακούει γενικώς τις συζητήσει =ς καταλαβαινει πράγματα . Η ομάδα έχει ποιότητα και ειδικά με τις νέες προσθήκες , με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ στον πάγκο θα πέρναμε περίπατο το 7ο αστέρι . Δυστυχώς ο Αργύρης , παρότι συμπαθής σε εμένα και Παναθηναϊκός , φαίνεται λίγος γυα το κοουτσάρισμα του Παναθηναϊκού . Τσεπά .


    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομάδα έχει κάποια προβλήματα συνοχής και έλλειψης καθαρού μυαλού και συγκεκριμένου σχεδίου ειδικά στην επιθετική ανάπτυξη . Nα το δούμε λίγο και στατιστικά αν θέλετε . Σε 16 παιχνίδια έχει συνολικά στην Euroleague 10 νίκες και 6 ήττες..Από τις 6 ήττες οι 3 ήταν ήττες στις λεπτομέρειες( μια εντελώς άδικη ήττα με την Χίμκι στη Ρωσία ! Οι 3 ήττες με διαφορά ήταν τα πολύ κακά μας παιχνίδια με Εφές( εκτός) Κίμκι ( εντός ) και Φενέρ ( εκτός ) . Θετικό είναι οτι τα περισσότερα παιχνίδια που η ομάδα παρουσιάζει αρρυθμίες τα κερδίζει ! Και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε..

    Τώρα ποια είναι τα προβλήματα :

    Όταν λείπει ο Διαμαντίδης ή δεν είναι σε καλό βράδυ ..η ομάδα κολλάει τρομερά στην επίθεση ! Μπορεί ο Μπάνκς να είναι ωραίος παίχτης αλλά είναι περισσότερο για ατομικές ενέργειες και δεν είναι τόσο καλός στην οργάνωση..

    Η ομάδα αρχικά έπαιζε πολύ με τον Σχορτσιανίτη κάτι που έδινε πιο σίγουρους πόντους αλλά έπασχε στην άμυνα και δεν βγαίνανε τα τρίποντα..Μετά τις αλλαγές που έγιναν το τρίποντο βελτιώθηκε αλλά ο Πεδουλάκης άρχισε να βγάζει μονόπλευρο τρίποντο παιχνίδι , σκληρή άμυνα και αδύναμο παιχνίδι κάτω από το καλάθι για να μην έχει το γνωστό πρόβλημα του Σχορτσιανίτη στην άμυνα..Με αυτό τον τρόπο τα περισσότερα παιχνίδια γίνονται ροντέο.. Μια λύση θα μπορούσε να είναι να πάρει περισσότερο χρόνο ο Σχορτσιανίτης ο Λάσμε και ο Τσαρτσαρής και γενικά η ομάδα να κοιτάξει να επιτίθεται από κοντινή απόασταση έστω και αν ρισκάρει να δέχεται καλάθια όταν παίζει ο Σχορτσιανίτης..Δηλαδή πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία στα δίποντα και στα τρίποντα..

    ΥΓ

    Πάντως είναι τραγικό να βγαίνουνε οι gazzetakides και οι forumites που λέγανε οτι η ομάδα δε θα περάσει ούτε στους 16 και καταριούνται θεούς και δαίμονες βγάζοντας όλους τους παίχτες άρχηστους και τώρα να θέλουνε να τους πάρουμε σοβαρά οτι κάνουνε κριτική ..Ρε ξεφτίλες μαζευτείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dimpaogate132/2/13 4:54 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=crbKmX-82Us

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου