Σας αρέσει αυτό που γίνεται;



Μπορούσα κάλλιστα να μην κάνω αναφορά σε αυτά που έγιναν χθες. Είτε γιατί πήραμε την κούπα και μας φτιάχνει περισσότερο αυτό απο το να μας χαλάσουν τα επεισόδια ,είτε γιατί πλέον τα έχουμε συνηθίσει. Όμως επειδή το χθεσινό μου προξένησε απορίες ,θέλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου όχι με αυτούς που δεν τάσσονται υπέρ αυτής της κατάστασης ,αλλά με αυτούς που τα επιδοκιμάζουν και μια ζωή καταφεύγουν σε δικαιολογίες για να τα περάσουν ως αναγκαία. Και αν γίνεται να μου έγραφε κάποιος που τα ενστερνίζεται τέτοιου είδους μπάχαλα το σκεπτικό του.


Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως πότε μου δεν υπήρξα fan των γηπέδων-εκκλησίας και αποτελούμενο απο άνιωθους που παίζουν πχ με τον γαύρο και δεν έχουν ούτε ελάχιστο πάθος. Τα γήπεδα -σε όλο τον κόσμο- ποτέ δεν είχαν κλέψει τον ρόλο των εκκλησιών. Πάντοτε γίνονταν επεισόδια και πάντοτε θα γίνονται. Γιατί το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κατά κύριο λόγο προσφέρονται για έκρυθμες καταστάσεις. Και θα ήμουν ψεύτης να πω ,πως δεν τις γούσταρα πάντα και πως δεν παθιαζόμουν περισσότερο έχοντας απέναντι μου τους αντίπαλους οπαδούς. Αλλά δεν είμαι και fan των ηλίθιων επεισοδίων και στα μπάχαλα που απαρτίζονται απο πολεμικά εφόδια και έχουν ως στόχο να τραυματίσουμε ή ακόμη και να σκοτώσουμε τον απέναντι. Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια και εξελίσσεται με επικίνδυνους ρυθμούς όλο και περισσότερο. Και το χειρότερο είναι πως το τέλος θα είναι ακόμη μια χαμένη ζωή και το αποτέλεσμα ακόμη περισσότερα κατεστραμμένα και πιο πορωμένα (με την κακή έννοια) μυαλά.

Ότι δεν υπάρχει λογική είναι γνωστό. Όπως και διπροσωπία σε όλα τα επίπεδα. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια ΜΜΕ που δηλώνουν απέχθεια προς τα επεισόδια ,είναι οι ίδιοι που τα αναπαράγουν και μετά απο 5 μέρες θα βάλουν πικάντικους τίτλους για να πωρώσουν ακόμη περισσότερο τους πελάτες τους. Γιατί αν δεν το κάνουν ,θα τους χάσουν.

Για αυτό λοιπόν έχω κάποια ερωτήματα. Ερωτήματα που έχουν -για μένα- αυτονόητες απαντήσεις.

Σας άρεσαν τα στυλό που εκτοξεύονταν και απο τις δύο κερκίδες;
Σας άρεσε που η μία πέτυχε παίκτη του γαύρου και τον σώριασε κάτω;
Θα σας άρεσε κάποια απο αυτές να πετύχαινε τον Σπανούλη ή τον Περπέρογλου και να του δημιουργούσε πρόβλημα;

Σας αρέσει να βλέπετε στις απέναντι κερκίδες ή και δίπλα σας ,άτομα με full face και έτοιμοι λες και πάνε σε πόλεμο;

Σας αρέσει σαν εικόνα να βλέπετε τυπά να κρατάει γκλοπ έτοιμο να τις παίξει με τους μπάτσους;

Σας αρέσει να φεύγουν πέτρες στο γήπεδο;

Σας αρέσει με την πρώτη ευκαιρία να μπουκάρετε στο γήπεδο ,να λήγετε το παιχνίδι για να τις παίξετε με τους απέναντι;

Σας άρεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου; Πιστεύετε ότι τα είπε όλα ή μπορούσε να πει πως και μεις έχουμε τα στραβά μας; Όχι συγκρίσιμα με τους απέναντι ,αλλά τα έχουμε.

Θα σας άρεσαν οι δηλώσεις των Αγγελόπουλων να τις έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε περίπτωση που εμείς χάναμε;

Σας άρεσε το σκηνικό ττου άδειου γηπέδου και με τον κόσμο να μην είναι παρών σε ένα Κύπελλο της ομάδας του ,ενώ μπορούσε να είναι;



Νιώθω ώρες-ώρες σαν τον τρελό του χωριού που ενώ κάποια πράγματα μου φαίνονται αδιανόητα ,κάποιοι πολλοί άλλοι τα υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσεως. Στο δικό μου το μυαλό ,ο οπαδισμός έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει το κάτι σαν οπαδισμός ή ο οπαδισμός της λεζάντας. Βλέπω τυπάδες γύρω μου να βρίζουν το κράτος και την αστυνομία που απαγορεύει τις μετακινήσεις των οπαδών ,αλλά με τους ίδιους να μην κάνουν τίποτα για να έχουν τα δίκια τους. Έτσι όπως πάει η κατάσταση ,θα κάνουμε πολλά χρόνια να πάμε στο Σεφ και στο Καραϊσκάκη. Δεκαετίες. Γιατί κάποιοι έχουν χάσει την μπάλα. Όλων των ομάδων. Έχουν μπερδέψει τις φάπες και τις κλωτσιές με τα μαχαίρια και τα στυλό. Γενικά έχουν μπερδέψει πολλά πράγματα.

Σημεία των καιρών; Ίσως.
Πάντως εμένα δεν μου αρέσει καθόλου όλη αυτή η άρρωστη κατάσταση. Και την σιχαίνομαι ακόμη περισσότερο που μέσα σε αυτή είναι και πρόεδροι/ιδιοκτήτες που για να πάρουν τον κόσμο με την μεριά τους λαϊκίζουν όπως και όσο μπορούν.

Δεν υπάρχει λύση. Μόνο κατεστραμμένα μυαλά.

Αν δεν συμφωνείτε ,απλά θεωρήστε το δικό μου ως κατεστραμμένο μυαλό.

Σχόλια

  1. Πόσο δίκιο έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.greenzone.gr/2013/02/poioi-proagoun-th-via.html



    press , νομίζω αξίζει μια ανάρτηση πάνω σε αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΘΕΣ (ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ) ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΑΥΡΟΦΕΡΝΟΥΜΕ!!! Υ.Γ. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ μέχρι κεραίας με το συγκεκριμένο άρθρο,και δυστυχώς δίνουν πάτημα στο να παραμείνει σε ισχύ η μη παρουσία φιλοξενουμένων. Αντί να πάμε να υποστηρίξουμε την ομάδα μας θα πρέπει ντε και καλά να πάμε να την πέσουμε στον αντίπαλο,λες και έτσι θα τονώσουμε το ηθικό της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου