Όταν πέφτεις σε φτωχούς μετόχους...



...θα ανακοινώνεις Ντινά ,Κάιπερ ,Εσπάρθα ,Σπυρόπουλο ,Καζιγιάμα.


...θα κυνηγάς Μπόιντ ,Καμαρά ,Μακοντά ,Ρομέρο ,Καβενάγκι ,Λόπες.

...θα χάνεις κάποιον Κοντοέ απο τον Αστέρα Τρίπολης και κάποιον Ανάκογλου απο την Άεκ.

...και θα ονειρεύεσαι Σισέ και Κυργιάκο.

Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα όταν έχεις την ατυχία να πέφτεις σε άστεγους μετόχους που είχαν την κακοδαιμονία να μην μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι των κότερων τους και τώρα να μένουν στους πέντε δρόμους.


ΥΣ: Αν συνεχίσουν οι μεταγραφές στο ίδιο μοτίβο και το καλοκαίρι ,τότε θα πρέπει να διοργανώνονται διαγωνισμοί στην Λεωφόρο ,για το ποιος θυμάται απέξω τα ονόματα της βασικής ενδεκάδας της ομάδας.

ΥΣ2: Πλέον ,πρέπει να ανοίξει η ΑΜΚ και να δούμε ποιους έχουμε μαζί μας και ποιοι παίρνουν πούλο απο την ανοχή που τους έχει δείξει ο κόσμος.

Σχόλια

  1. Πρες πολύ σωστή η τοποθέτησή σου για τους παίκτες που αγοράστηκαν. Έτσι είναι τα πράγματα , αγοράστηκαν χαμηλής αξίας παίκτες , καμία σχέση δεν έχουν με την αξία ποδοσφαιριστών όπως του Σισσέ και του Κυριάκου.

    Προσωπικά , στενοχωρήθηκα γιατί δεν καταφέραμε να πάρουμε τον Ανάκογλου και τον Κοντοέ. Μπορεί να μην είναι σαν παίκτες , αξίας όπως οι προηγούμενοι , όμως για την δεδομένη στιγμή θα ήταν καλοί.

    Αυτοί που αγοράστηκαν ήταν παίκτες χαμηλού κόστους , ευτυχώς πάλι , που αγοράστηκαν και 5 παίκτες την στιγμή που έφυγαν 4 παίκτες σοβαρής αξίας , όπως ο Λέτο και οι υπόλοιποι τρεις.



    Δεν έχει σημασία , αν μας άρεσε ή όχι η όποια συμπεριφορά τους , η ωμή πραγματικότητα είναι ότι απογυμνώθηκε σε βασικές θέσεις το ρόστερ της ομάδας και αυτές οι ελλείψεις έπρεπε να καλυφθούν με αγορές παικτών.


    Για την δεδομένη χρονική συγκυρία , τα προβλήματα χρεών της ομάδας , την μη ύπαρξη φυσικής έδρας , ώστε να υπάρχουν τα όποια κέρδη (εισιτήρια , διαφημιστικές πινακίδες , χορηγοί ) , την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας , θεωρώ , καλό , ότι τουλάχιστον αγοράστηκαν 5 παίκτες για να μπορέσει να βγει η σεζόν.


    Νομίζω ότι καλό θα ήταν , να είχαν αγοραστεί ο Ανάκογλου , ο Κοντοές ακόμη , και γιατί όχι ο Ντε Βιτσέντι. Ο τελευταίας μάλλον οδεύει προς Γαύρο , αλλά θα μπορούσε να μπει σφήνα ο Παναθηναϊκός , όπως έκανε η ΑΕΚ και αγόρασε από τώρα τον Ανάκογλου.


    Τώρα για τους υπόλοιπους μετόχους , το ξέρουμε όλοι , έχουν προβλήματα , ο κ. Βγενόπουλος έχει πρόβλημα με τις τράπεζες του στην Κύπρο , ο κ. Πατέρας βοηθάει τον κ. Αλαφούζο , που όπως φάνηκε με την περίπτωση του Σισσέ θα του κάλυπτε αυτός το κόστος μεταγραφής , αν γίνονταν.


    Για φέτος το καλάθι , δυστυχώς , είναι σχετικά μικρό , η ομάδα όντως μίκρυνε , αλλά ας ελπίσουμε με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας , από τη νέα σεζόν θα δούμε καλύτερα πράγματα.


    Δεν θέλω να γράφω ψέμματα , το διεθνές site transfermarkt.de , μας έχει σε αξία παικτών τρίτους , με πρώτον τον Ολυμπιακό (60 εκατομμύρια) , δεύτερο τον ΠΑΟΚ (36 εκατομμύρια) και τρίτους εμάς (31 εκατομμύρια). Τι να το κάνεις αν οι υπόλοιποι ξεκινάνε από τα 20 εκατομμύρια και κάτω , το θέμα εμείς είναι εμείς να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό.


    Πάντως και πριν που ήμασταν πολύ ψηλότεροι από πλευράς μπάτζετ , την περίοδο του καλοκαιριού , η ομάδα δεν απέδιδε το ποδόσφαιρο που έπρεπε για την οικονομική αξία των παικτών.


    Τέλος πάντων , τα προηγούμενα είναι παρελθόν , να δούμε από εδώ και στο εξής τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Αλεξόπουλος1/2/13 11:53 π.μ.

    Για τις περιπτώσεις των ξένων δε μπορώ να έχω άποψη, αλλά για τους Ντίνα και Σπυρόπουλο δεν αισθάνομαι τόσο απαισιόδοξος. Αν όντως έχουν το ταλέντο που ακούγεται ότι έχουν και έχουν φιλοδοξίες και όνειρα από το ποδόσφαιρο, δε θα αργήσουν να αναδειχθούν σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Για τον Κοντοέ προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον, ενώ ο Ανάκογλου είναι μια ξεκάθαρη προχειρότητα στις κινήσεις της διοίκησης. Δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ τον πήρε γιατί έχει περισσότερα λεφτά από εμάς.


    Με λίγα λόγια: Και με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα βρίσκεις λύσεις, αρκεί να κάνεις σωστές κινήσεις. Εκεί περισσότερο χωλαίνουν ο Αλαφούζος και το υπόλοιπο τιμ.


    Υ.Γ. Δε θέλω να καλύψω τους μετόχους, σε καμιά περίπτωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο, το θέμα δεν είναι αν έχουν ταλέντο για μένα. Προφανώς θα ξέρουν τα βασικά με το τόπι και θα έχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να τους αναδείξουν. Το θέμα είναι αν αντέχουν την φανέλα του Συλλόγου και αυτό θα φανεί στην πορεία.


    Εγώ πάντως δεν είμαι αισιόδοξος ,γιατί και ο πιο αδαής βλέπει ότι δεν υπάρχει ένας προγραμματισμός. Καλά-καλά στον πάγκο δεν ξέρουμε ποιος θα ναι αν χάσουμε το Σάββατο στην Τρίπολη. Δεν υπάρχει καθαρή σκέψη και ένα σχέδιο. Αυτό είναι που με φοβίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο ,το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να απαιτείς να ανοίξει η ΑΜΚ. Να ανοίξει για να δούμε όλοι με ποιους απο δω και στο εξής θα πορευτούμε και ποιοι έχουν λακίσει. Αυτό πρέπει πλέον να απαιτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ayta pou ginonte ston panathinaiko den einai dynaton 1)na dioxnei ellines diethnis xoris na tous poulisei otan k o atromitos akoma katafere k evgale leuta me itanz pou to sumvoleo tou elige kalokairi 2)na pigenoun paixtes sta grafeia tou g.papadopoulos-anakoglou k na tous xanoude me ton 2 malista na tou ton klevei h torini aek 3)na exei parei kinotiko diavatirio o leto k na ton exei dilomeno os kseno 4)na fernei paixti pou eixe protathi me 25.000 se irakli k pou den ypologizete oute stin teleutea omada b ethnikis ispanias se thesi pou ypotithete einai poio gematos apo ales thesis mono k mono gia na pei oti efere paixtes 5)na thelei na dioksei paixtes gia na glitosi leuta k na tous stoxopioi san stimenous k gia na dextoun na fygoun na tous vazei oaka gia na tous vrizi o foreas opos sosta eipe o kalitzakis 6)na psaxnei h dioikisi sunexos eksilastiria thymata opos tora me eleutheraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. h auksisi pou opos eixe pei o alafouzos tha ginotan afou o prigipas den tha ebene stin pae den egine epidi apetyxe na parei to daneio k h nyn metoxi pou ypotithete eixan mazepsi 700.000 den tha vazan euro apo tin tsepi tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ και όσοι τον στηρίζουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ΕΧΡΘΟΙ των Παναθηναικών._

    Είναι τραγικό να σε κάνει ρόμπα η χρεοκοπημένη Αεκ και μια ομάδα μικρής πόλης η Τρίπολη.

    Είναι τραγικό να παίρνεις παίχτες από Β ' Εθνική Ιαπωνία και να λες οτι αυτοί ήρθανε σε ομάδα πρωταθλητισμού...Πρωταθλητισμού στη Β' Εθνική ίσως..

    Πήραμε λένε 4 παίκτες και φύγανε 5 αρα καλά είμαστε..Το οτι πήραμε όμως 4 παίχτες αυτού του επιπέδου ..για να αντικαταστήσουν παίχτες ΔΙΕΘΝΕΙΣ που βρίσκουνε συμβόλαια στην Ισπανία και στην Ιταλία..ε λίγο μετράει από τα στημένα παπαγαλάκια του Αλαφούζου. Λες και έχει σημασία ο αριθμος των μεταγραφών ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΡΕ ? Ειναι αυτά τα παιχτάκια για Παναθηναικό ?? Και αν δεν είχανε λεφτά ας παίρνανε ΕΝΑΝ ..

    ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΝΤΕΜΑΡΑΖ....ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΣΑΤΣΟΙ

    Και ποιος φταίει για όλα αυτά ?? Ο Ελευθεράκης κύριοι ! δε το μάθατε ?? Έτσι λένε τα παπαγαλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει γραφτεί ένα πολύ ωραίο άρθρο στο greenzone.gr γιατί οι μέτοχοι δεν βάζουν λεφτά. Το θεωρώ ότι απηχεί θέσεις πολυμετοχικών και κυρίως την άποψή τους για την κατάσταση που βιώνει η ομάδα με το γηπεδικό και τις αβεβαιότητες του Βοτανικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. press γενικα στις περισσοτερες αποψεις σου συμφωνα αλλα εδω διαφωνω μαζι σου. Δεν πιστευω πως ο παναθηναικός ανήκει σε καποιον μέτοχο και με την ιδια λογική δεν πιστεύω πως καποιος μετοχος ειναι υποχρεωμενος να βαλει λεφτα για να ξεχρεωσει η ομαδα. Ο ΠΑΟ πρεπει να βρει ενα μοντελο διοικησης ετσι ωστε η κάθε διοικηση
    Α) να ειναι αιρετη απο τον κοσμο.
    Β) να πληρωνει τα χρεη τα οποια αναλαμβανει για να φερει παικτες προπονητες και οτιδηποτε αλλο οσο διοικει (πχ εγγυητικη επιστολη στον ερασιτεχνη πριν αναλαβει)
    Γ) να βαλουμε και εμεις λεφτα δηλαδη ο κοσμος καθε χρονο.
    Να μην λεμε να βαλει ο ενας και ο αλλος. Δε γινεται να ανοιγει η λαικη βαση και να γραφονται 3-4 χιλιαδες μονο. Αν ειμαστε τοσοι μονο, ε δεν αξιζουμε και κατι καλυτερο..... Και μην αρχισουμε τις μλκιες δικαιολογιες, δε συμφωνω με αλαφουζο, ειναι λιγος, αποδομει την ομαδα, διωχνει το βυντρα και οτι αλλο ερθει στου καθενος το μυαλο ή δεν εχω λεφτα να γραφτω, η χωρα περναει κριση κ.α ΟΚ αλλα αν ειμαστε αντιθετοι σε αυτο που γινεται απο αλαφουζο ας αποφασιζουμε πως αυτη ειναι η μοιρα μας... Γνωμη μου ειναι πως ο Αλαφουζος πρεπει να στηριχτει μεχρι να βρεθει ο επομενος τον οποιο δε βλεπω.
    Δεν πιστευω πως και να ανοιξει η ΑΜΚ καποιος νέος μετοχος η ηδη υπαρχων θα βαλει χρηματα αμεσα στην ΠΑΕ, γιατι οσο αφελης κι αν ειμαι και οσο αγαπαω τον ΠΑΟ δεν ξεχναω την εκφραση, ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ. Και μην ξεχναμε πως κανεις απο τους επιχειρηματιες που ενεπλεκονται με ΠΑΟ δεν εχει ορεξη να τα βαλει με ΒΑΡΔ. για τον ΠΑΟ. Τα επιχειρηματικα ειναι πανω απο τα οπαδικα.
    Τελος γνωμη μου ειναι πως πρεπει να αφησουμε τις μλκιες δικαιολογιες και τα μικροσυμφεροντα του καθενος, να ενωθουμε, να γραφτουμε ολοι οι παναθηναικοι στη συμμαχια και να ζησουμε την υγεια της λαικης βασης.
    Οσο ειμαστε 3-4 χιλιαδες εκει, τοσο θα παρακαλαμε κανενα μετοχο να μας ριξει κανα ξεροκοματο ( κλασικη λογικη ελληνα, να πληρωσει αλλος να περασουμε εμεις καλα) και θα απολαμβανουμε παικτες αμφιβολου ποιοτητος οι οποιοι αξιζουν σε ομαδα με 3-4 χιλιαδες οπαδους.




    ΥΓ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλοί σαχλαμαράκηδες μαζεύτηκαν πάλι , για να σπείρουν διχόνοια και διχασμό. Στο θέμα Ανάκογλου ήταν λάθος της ΠΑΕ , μου το είπαν σήμερα από την Παναθηναϊκή Συμμαχία , χθες τον είχαν στα γραφεία τους , αλλά μάλλον λόγω προχειρότητας τον έχασαν. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω.

    Μήπως ξεχνούν πολλοί , από τους κ.κ. νοσταλγούς , με ποιο τρόπο ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης έχασε μέσα από τα χέρια του τον Καραπιάλη; Μήπως ξεχνούν ότι τον άρπαξε μέσα από τα χέρια του ο "ρουμπίνιας" κ. Αργύρης Σαλιαρέλης , που στον Ολυμπιακό θέλουν να ξεχάσουν ότι υπήρξε κάποτε πρόεδρός τους; Ο άνθρωπος που θεωρούν οι γαύροι ότι τους κορόιδεψε , όμως , ήταν τόσο μάγκας που άρπαξε μέσα από την αγκαλιά του κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη τον Καραπιάλη.

    Σάμπως όταν είχαμε όλους αυτούς τους παίκτες που έφυγαν από το Σεπτέμβριο και μετά πήγε καλά ή ομάδα; Είχαμε οικονομική αξία παικτών όπως έγραψε , τότε , το πολύ γνωστό σάιτ transfermarkt.de περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ. Φέραμε ισοπαλία 1-1 με τα Γιάννενα στο ΟΑΚΑ και μάλιστα ο κ. Κατσουράνης έφαγε και κάρτα 6 αγωνιστικών.

    Μήπως οι κ.κ. Βύντρα , Σπυρόπουλος & Χριστοδουλόπουλος παίξανε μπάλα αξιώσεων στο ματς με την Βέροια; Η οικονομική αξία των τριών αυτών παικτών ήταν όση όλη η οικονομική αξία των παικτών της Βέροιας. Αντί να περάσουμε δια περιπάτου από εκεί , φάγαμε 3 γκολ.

    Μήπως ξέρει κανείς κανέναν επιχειρηματία που να διατηρεί ομάδα με τόσο υψηλό κόστος και οι παίκτες να χάνουν με κατεβασμένα χέρια από Πλατανιά , Λεβαδειακό & Βέροια;

    Προσπάθησε ο κ. Αλαφούζος με καλό τρόπο να μιλήσει μαζί τους , ώστε να συμφωνήσουν να κατεβάσουν τα συμβόλαιά τους σε αποδεκτές τιμές σύμφωνα με τα νέα στάνταρτ της εταιρείας. Ο κ. Βύντρα ήταν ανένδοτος και μάλιστα θα πήγαινε στον Ολυμπιακό με λιγότερα λεφτά , αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες από οπαδούς του Γαύρου. Μιλάμε για τον ορισμό του παίκτη - γενιτσάρου.

    Δεν έφτανε που έφαγε πολύ ψωμί 9 χρόνια στον Παναθηναικό , δεν ήθελε να κατεβάσει το ύψος των αποδοχών του και όταν του είπαν να φύγει , ήταν έτοιμος να υπογράψει στο Γαύρο. Αν δεν είναι αυτός γενίτσαρος τότε ποιος είναι;

    Για όλα τα γιουσουφάκια του παλατιού του κ. Βαρδινογιάννη , να ξέρουν ότι η ομάδα δεν έχει ούτε φυσική έδρα για να έχει τα όποια οικονομικά οφέλη. Ο ίδιος δεν έλεγε ότι θα φτιάξει το νέο γήπεδο στο Βοτανικό που θα απογειώσει την ομάδα;

    Έκανε μήπως τίποτα; Μόνο ωραίες μακέτες. Δεν είχε , ούτε έχει , την οικονομική δυνατότητα να φτιάξει τέτοιο γήπεδο. Εδώ ολόκληρη ΦΙΑΤ και με το ζόρι έφτιαξε το Γιουβέντους Αρίνα. Πως λοιπόν ο κ. Αλαφούζος να βάλει λεφτά σε ένα σωματείο που δεν έχει δικό του γήπεδο και προπονητικό κέντρο; Μήπως ξεχάσαν να πούνε κάποιοι , ότι μόλις πρόσφατα στις 22 Γενάρη ψηφίστηκε η τροπολογία που εξαιρεί τη Λεωφόρο από την κατεδάφιση; Και όλοι ξέρουμε ποιοί ήταν επικεφαλής του συλλόγου όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο περί διπλής ανάπλασης.

    Λοιπόν πως να βάλει χρήματα , ο ίδιος και οι υπόλοιποι μέτοχοι , σε ένα σύλλογο με χρέη 28 εκατομμύρια , που δεν τα έκαναν οι ίδιοι , και από την άλλη μεριά να έχει παίκτες που δεν κατεβαίνουν ρούπι από τα παχυλά συμβόλαιά τους;

    Τα ίδια θα λέγατε πολλοί από εσάς αν αγόραζε και καλύτερους παίκτες . Για μένα πάλι καλά που τουλάχιστον θα υπάρχουν επιπλέον 5 παίκτες με όρεξη για μπάλα που σίγουρα θα θέλουν να αναδειχθούν. Καλύτερα έτσι , ώστε ο κ. πρόεδρος και οι υπόλοιποι μέτοχοι να μπορούν να συντηρήσουν την ομάδα , παρά με παίκτες γενίτσαρους , που να έχουν απαιτήσεις οικονομικά αν δεν ικανοποιηθούν να μην παίζουν την μπάλα που ξέρουν και να θέλουν να την κάνουν με τον αιώνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν διαφωνούμε καθόλου ,αλλά όπως φάνηκε αυτοί είμαστε.


    8.595 για την ακρίβεια. Και επειδή φανήκαμε λίγοι ,περιμένουμε τους μετόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. dimpaogate131/2/13 6:24 μ.μ.

    ξυδάκι και καναπέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως μικρύναμε έτσι ρε μάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πως τα καταφερνεις σε ολα μα σε ολα σου τα σχολια να γραφεις ΜΑΛΑΚΙΕΣ και να αναπαραγεις οτι κουταμαρα γραφουν οι αρδ,ενας Θεος το ξερει.τωρα σε επιασε ο πονος για τους διεθνεις?δηλαδη απο ποτε το να ειναι καποιος Ελληνας διεθνης σημαινει αυτοματα οτι ειναι και καλος παικτης??ποσω μαλλον ο Βυντρα και ο Σπυροπουλος απο τους χειροτερους παικτες της ομαδας αντικεμενικα τα τελευταια χρονια.εσυ που το ξερεις δηλαδη οτι δεν ηταν στημενοι?δε σου φανηκε υποπτη η εμφανιση στη Βεροια των δυο συγκεκριμενων?ξαναδες τα γκολ που δεχτηκαμε γιατι μαλλον εχεις και προβλημα ορασης εκτος απο αμπαλος.αυτα τα περιφημα πισω βηματα του Βυντρα....πολυ αθωα ειναι.και μαθε ανυπαρκτε που ξεφτιλιζεις το 13,οτι ο φορεας ΔΕΝ ηθελε να βγαλει πανι για τους συγκεκριμενους και ΔΕΝ ηθελε να παιξουν γιατι θα γινοταν αχταρμας το κλιμα και θα εβγαινε ο καθε αντιπαναθηναϊκος να μιλαει για διχονοιες,οπως και ακριβως εγινε δηλαδη.αλλα δυστυχως εγιναν τα πραγματα αναγκαστικα ετσι ωστε δεν μπορουσε να κανει πισω.η εμεις η αυτοι ηταν το θεμα.και ευτυχως που εφυγαν οι συγκεκριμενοι και για την ομαδα,και για τον κοσμο αλλα και για τους ιδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου