Μας τελείωσαν και απο το Κύπελλο!



Όσα μαστίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα φέτος ,τα ζήσαμε μέσα σε 93' παιχνιδιού σήμερα. Είναι ό,τι πιο ήρεμο μπορώ να πω ,μετά και την νέα ξεφτίλα που υπέστη ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Μας απέκλεισε κάποιος Πλατανιάς απο τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και μας τελείωσε κι αυτός ο στόχος. Πλέον δεν έχουμε να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στα playoff και την έξοδο στην Ευρώπη ,αλλά κοιτάμε να μην διαλυθεί η ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα.

Τι έφταιξε σήμερα;



  • Ο διαιτητής Μάνταλος που αφού μοίραζε κίτρινες κάρτες σε όλη την ομάδα λόγω διαμαρτυριών ,δεν σφύριξε μαρς πέναλτι στο 58' που έγινε ακριβώς μπροστά του. Αν το έδινε ίσως ο Παναθηναϊκός να προηγείτο στο σκορ και για να χάσουμε την πρόκριση έπρεπε να φάμε 3 γκολ. Όσο για τις καθυστερήσεις ,φαίνεται πως αυτές κρατιούνται στο έπακρον (και ως στο άπειρο μέχρι να βάλει γκολ) μόνο στον Ολυμπιακό. Σε εμάς αυστηρώς όσες λίγες δώσει ο τέταρτος. 3' έδωσε στο 93' ακριβώς σφύριξε ο Μάνταλος. Κι ας υπήρχαν τα κλασικά πεσίματα απο τους Χανιώτες την ώρα των καθυστερήσεων.
  • Η παθητικότητα της ομάδας μας στο δεύτερο ημίχρονο (κυρίως) ,όπου το μόνο που κάναμε ήταν να αμυνόμαστε. Ο Πλατανιάς μας έπαιζε στο μισό γήπεδο ,έχανε ευκαιρίες αλλά εμείς απλά αποκρούαμε τις μπαλιές. Ούτε καν την κρατούσαμε λίγο στα πόδια ,να αλλάξουμε δύο πάσες. Ποιος φταίει για αυτό; Ήταν εντολή προπονητή ή επιλογή των παικτών να νομίζουμε ότι πάλι παίζουμε με κάποια Μπαρτσελόνα;
  • Τα τραγικά λάθη στην άμυνα. Και πλέον έτσι όπως έχουμε γίνει δεν έχω κανένα πρόβλημα να στοχοποιήσω. Σχεδόν όλες οι ευκαιρίες προήλθαν απο μαλακίες του Βύντρα και του Σπυρόπουλου ,καθώς και στο γκολ ,το λάθος του Καπίνο το συμπλήρωσε ο Βύντρα με τον αντίπαλο επιθετικό που του βγήκε απο πίσω και τον πέρασε με αποτέλεσμα να το φάμε.
  • Η γκαντεμιά μας. Το φάγαμε στο 86'. Τόσο ώστε να μην μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα.


Τώρα τι; Τίποτα ...τι είχαμε ,τι χάσαμε. Είπαμε ...τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση πλέον. Απλά προσφέραμε και στον Πλατανιά ..ιστορικές στιγμές.



Σχόλια

  1. Ψυχραιμία Πρες για να μην διαλυθούμε. Το ματς σίγουρα δεν ήταν και το καλύτερό μας και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών.


    Όμως πρέπει να σοβαρευτούμε , να κοιτάξουμε να μην χαθεί ο στόχος της Ευρώπης. Χρειάζεται από όλους ψυχραιμία και λογική , γιατί αυτά που λέγαμε ότι θα γίνουν πέρυσι με τα χρέη , μπορούν να συμβούν τώρα.


    Επιβάλλεται από όλους λογική και σύνεση. Οι παίκτες να καταλάβουν , ότι πρώτιστα , αυτοί θα χαθούν αν δεν βγούμε στην Ευρώπη.


    Δεν είναι προσωπικός τσαμπουκάς και ανταρσία αυτό που κάνουν απέναντι στην διοίκηση και στον κόσμο. Οι ίδιοι θα χαθούν , η ομάδα θα διαπομπευτεί και η αξιοπιστία του συλλόγου θα φθάσει στο ναδίρ.


    Δεν πρέπει να κυριαρχούν τάσεις αυτοκαταστροφής , ούτε λογικές ανταρσίας. Αυτά δεν οδηγούν πουθενά , παρά μόνο στην καταστροφή.


    Μετά το κακό ματς της Βέροιας και την στοχοποίηση κάποιων παικτών εκ μέρους της διοίκησης , έγινε συζήτηση και δόθηκαν κάποιες , ευελπιστώ , άξιες λόγου εξηγήσεις. Το να φωνάξει , ή να κατηγορήσει η διοίκηση έναν παίκτη ή κάποιους παίκτες , ότι δεν παίζουν καλά , αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν ανταρσίες ή να μην παίζουν την μπάλα που ξέρουν. Θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να αποδείξουν ότι άδικα κατηγορήθηκαν και μπορούν να προσφέρουν αυτά που τους ζητά ο προπονητής τους.


    Η διοίκηση , με τα όποια λάθη της , οφείλει να συζητήσει με τους παίκτες , και αν γίνεται και με τους φιλάθλους για να δει πως θα εξομαλυνθεί η σοβαρή έτσι και αλλιώς κατάσταση. Χρηματικά , οι παίκτες έχουν εξοφληθεί και κανείς δεν είναι απλήρωτος , τουλάχιστον , έτσι λένε οι υπεύθυνοι.


    Αν δεν παίξουν την μπάλα που ξέρουν , τι θα καταφέρουν; Να διώξουν τον κ. Αλαφούζο και την Παναθηναϊκή Συμμαχία;


    Να ξαναφέρουν τον κ. Βαρδινογιάννη; Αφού ο περισσότερος κόσμος του Παναθηναικού και οι οργανωμένοι δεν τον θέλουν. Να παίζει η ομάδα με ελάχιστους οπαδούς , όσους ανήκουν στο κλειστό club της οικογένειας;


    Είπαμε , η ομάδα να αλλάξει σελίδα , να φύγει από τον σφικτό εναγκαλισμό του κ. Βαρδινογιάννη , να μπει ένας άλλος επιχειρηματίας , ώστε να σπάσει η γκρίνια της τελευταίας δεκαετίας.


    Ο άνθρωπος αυτός , ο κ. Αλαφούζος , έχει πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, να τα βγάλει πέρας με ένα χρέος 28 εκατομμύρια ευρώ , δίχως ιδιόκτητο γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Εχθές το βράδυ ψηφίστηκε η τροπολογία , που δίδει την δυνατότητα στην ομάδα να χρησιμοποιήσει το γήπεδο που έχει , και αρχίζει σιγά - σιγά να νοικοκυρεύεται οικονομικά η κατάσταση και να μπαίνει μια αρχή. Αν δεν βοηθηθεί τώρα , που κάτι γίνεται , τότε οι ίδιοι καταστρέφουμε την όποια προσπάθεια κάνει για να σώσει το σύλλογο.


    Είναι νέος στον χώρο , έχει κάνει λάθη και θα κάνει λάθη , αλλά αν δεν τον βοηθήσουν οι παίκτες και ο κόσμος πως θα προχωρήσει;


    Πρέπει όλοι να είμαστε σύννους , οι οπαδοί να μην φωνάζουν εναντίον παικτών γιατί τσακίζουν την ψυχολογία της ομάδας , από την άλλη μεριά οι παίκτες να δίνουν όλο τον καλό τους εαυτό στο γήπεδο.


    Πρέπει να βοηθήσει και ο κ. Βαρδινογιάννης τον κ. Αλαφούζο , γιατί ο ίδιος του έδωσε τις μετοχές του και έχει χρέος να τον συμβουλεύει στα πρώτα βήματά του. Να μην του δημιουργεί προβλήματα και καταστάσεις που τον τρομάζουν , γιατί ο κάθε άνθρωπος υπό την επήρεια του φόβου και του τρόμου συμπεριφέρεται εν θερμώ και άνευ ψυχραιμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yiorgo απο την τελευταία παράγραφο σου ειδικά φαίνεται οτι ζεις σε ένα παράλληλο παραμυθένιο σύμπαν. Μόνο το ''ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα'' λείπει απο το τέλος. Είσαι καλός άνθρωπος και λογικός, αυτό φαίνεται, όμως επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα και να πω οτι τα πράγματα δεν λειτουργούν καθόλου έτσι, Στον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα, πόσο μάλλον στον ΑΡΡΩΣΤΟ Παναθηναικό. Επίσης ολόκληρος σου ο συλλογισμός βασίζεται σε κάτι a priori που έχεις ως δεδομένο. Οτι ο Γιάννης Αλαφούζος ενεργεί με αγνές και αθώες προθέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Slevin , δεν θεωρώ ότι ο κ. Αλαφούζος έχει τις καλύτερες προθέσεις , όταν όμως προσπαθεί να δώσει λύση σε φλέγοντα θέματα , όπως το γηπεδικό , με την χρησιμοποίηση της Λεωφόρου , θεωρώ , ότι λειτουργεί υπέρ του συλλόγου.


    Επιχειρηματίας είναι και ξέρει τα συμφέροντά του. Κατηγορώ τον κ. Βαρδινογιάννη , γιατί βάσει αποχρωσών ενδείξεων , θεωρούνταν ότι βρίσκονταν πίσω από τον πρίγκηπα , που δημιούργησε αυτή την μεγάλη αναστάτωση στην ΠΑΕ , εν μέσω πρωταθλήματος , οδηγώντας τον κ. Αλαφούζο σε "εν θερμώ" αποφάσεις. Δεν δικαιολογώ τις αποφάσεις του , έχει και αυτός ευθύνη , αλλά δεν μπορεί να αναλαμβάνεις την ΠΑΕ , να την τρέχεις και ξαφνικά κάποιος να σου τραβά το χαλί από τα πόδια.


    Αποφάσεις , που κατά την ταπεινή μου γνώμη , ήταν εν μέρει σωστές , με το διώξιμο του κ. Ρότσα και τη στοχοποίηση παικτών για κακή απόδοση , αλλά από την άλλη μεριά είχαν βαρύ κόστος , με την έννοια ότι χάλασαν την ψυχική ηρεμία-νηφαλιότητα της ομάδας.


    Μετά τα όσα έγιναν και στην κατάσταση που βρισκόμαστε , είναι απαραίτητη η ψυχική ένωση και το δέσιμο μεταξύ παικτών , διοίκησης και οπαδών , για να προχωρήσουμε. Διαφορετικά θα υποστούμε , όλοι , βαριά ήττα και κυρίως ο σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου