Όταν η αριθμοί λένε την αλήθεια



Πριν το ματς όλοι μιλούσανε για ένα ντέρμπι. Κατά την διάρκεια του αγώνα και μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου ,όλα έδειχναν μια καθαρή νίκη της ομάδας μας. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαζε μάτι ότι η ιστορία πάει για εντός έδρας ήττα. Σε καμία περίπτωση. Το 54-58 όμως είναι γεγονός. Όπως και ότι αντί να φιγουράρουμε στην πρώτη θέση του ομίλου ,βρισκόμαστε πλέον στην τέταρτη θέση με 3 νίκες και δύο ήττες. Με άλλα λόγια βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας. Και είναι κρίμα ,γιατί παρά την ανομοιογένεια (που δεν είναι δικαιολογία ακόμη και τώρα ,όταν το ..μισό ρόστερ μπήκε στην μάχη μεσούσης της περιόδου) και τα συστήματα που φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία ,η ομάδα φαίνεται ότι έχει όρεξη ,βγάζει πάθος και σου δίνει την εντύπωση ότι κάτι-κάπου-κάπως πρέπει να δέσει και μπορεί να φέρει αρκετά καλά αποτελέσματα.


Όμως αντί αυτήν την φορά να κάνω κριτική (που δεν είναι και το φόρτε μου για το μπάσκετ) ,θα αναφέρω κάποιους αριθμούς και μόνο ,για να δούμε τι συνέβη σήμερα. Έτσι κι αλλιώς δεν λένε πως οι αριθμοί λένε -σχεδόν- πάντα την αλήθεια;


  • Ο Παναθηναϊκός σήμερα πέτυχε αρνητικό ρεκόρ στην Euroleague. Ποτέ ξανά απο το 2001 που συμμετέχουμε στην νεότερη διοργάνωση ,δεν έχουμε ξαναβάλει μόλις 54 πόντους στην έδρα μας. Επίσης ,όποτε έχουμε σημειώσει κάτω απο 60 πόντους (στο ΟΑΚΑ ή στο Σπόρτιγκ) ,πάντα έχουμε υποστεί την ήττα. Για την ιστορία άλλες 3 φορές έχουμε πετύχει εντός έδρας κάτω απο 60 πόντους.
  • Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και πετύχαμε μόλις 17 πόντους! Αυτό κι αν πρέπει να αποτελεί ρεκόρ. Συγκεκριμένα στο ημίχρονο μπήκαμε προηγούμενοι με 10 πόντους ,έχοντας σημειώσει 37. Στο τρίτο δεκάλεπτο πετύχαμε 12 και στο τέταρτο μόλις 5!!
  • Εκτελέσαμε σουτ 3 πόντων ,27 φορές στο σύνολο. Μόλις 1 λιγότερο απο τους Ισπανούς. Απο τις 27 ,βρήκαμε τον στόχο μόλις τις 6. Ή αλλιώς ποσοστό ευστοχίας 22%.
  • Το τελευταίο μας καλάθι το πετύχαμε 6 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης με το τρίποντο του Μπράμος.

Παρά την πικρία που μας άφησε η ήττα ,το ΟΑΚΑ για πρώτη φορά -ουσιαστικά- γέμισε και ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Υπήρχε η γνωστή υγιής ατμόσφαιρα που μας συντροφεύει τόσα χρόνια στο μπάσκετ και που αγνοούμε στο ποδόσφαιρο. Δεν μας έκατσε σήμερα ,δεν πειράζει. Επόμενο ματς με την Μπάμπεργκ στις 1/2.


Σχόλια