Όταν ο Γ.Κολοκοτρώνης ασκεί προπαγάνδα...



Φαίνεται πως η ανάγνωση των άρθρων του Γ.Κολοκοτρώνη στην φιλο-ολυμπιακή εφημερίδα Real News (μέχρι και εστιατόρια στο Καραϊσκάκη διαφημίζει τον τελευταίο μήνα ,μπας και αυξηθούν λίγο τα έσοδα των συνέταιρων του Β.Μαρινάκη) ,θα αποτελέσει ένα μόνιμο Κυριακάτικο χόμπι μου. Αυτήν την φορά -αν και πάλι αργοπορημένα- έγραψε νέα μαργαριτάρια ο πρώην διευθυντής της φουνταρισμένης εφημερίδας "Φίλαθλος" και μου είναι αδύνατον να μην μοιραστώ μαζί σας την κωμωδία που ακούει στο όνομα Γ.Κολοκοτρώνης.


Πρώτη κι επική ατάκα:

"Αρκετό καιρό πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ο Γιάννης Αλαφούζος είχε έτοιμο το άλλοθι στην περίπτωση που η ομάδα δεν πήγαινε καλά: τον πόλεμο απο τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη μέσω της διαιτησίας και όχι μόνο."

Δεύτερη προπαγανδιστική ατάκα:

"Τι ακριβώς συνέβη απο την περίοδο της πολυμετοχικότητας και μετά ,που αποδεδειγμένα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ούτε ασκούσε διοίκηση ,ούτε είχε συμμετοχή στις μεγάλες αποφάσεις."


Το κείμενο του γενικά λέει πολλά "ωραία" και "καλά" που δικαιολογούν απόλυτα τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Νίκος Χατζηνικολάου ,να διευθύνει το αθλητικό κομμάτι της Real News. Προτίμησα να απομονώσω όμως τα highlights του κειμένου ,που είναι και ενδεικτικά για το λειτούργημα που κάνει ο Γ.Κολοκοτρώνης και η Real μέσω τέτοιων κειμένων ,που διαβάζονται απο δεκάδες χιλιάδες κόσμο και -μπορεί να- διαμορφώνουν άποψη.

Οι δύο παραπάνω ατάκες πιάνουν τους δύο πόλους που προπαγανδίζει πάνω απο χρόνο η Real News. Η πρώτη έχει να κάνει με τις ερυθρόλευκες προτιμήσεις της και ειδικότερα με τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν με τον Β.Μαρινάκη (διαφημίσεις σε όλα τα ΜΜΕ του Ν.Χατζηνικολάου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και σχετικών επιχειρήσεων). Προσπαθεί να δείξει στον κόσμο ότι η εύνοια διαιτησίας προς τον Ολυμπιακό που ακούγεται είναι μια καλή δικαιολογία του Παναθηναϊκού για την αγωνιστική γύμνια του. Βέβαια δεν μου προκαλεί έκπληξη ότι αυτά τα γράφει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ,αφού είναι ο ίδιος που πριν κάτι μήνες στον ίδιο χώρο μιλούσε για "χρυσά χρόνια Κόκκαλη".

H δεύτερη ατάκα έχει να κάνει με τους Άγιους Βαρδινογιάννηδες που έχει θεοποιήσει σε αρκετά κείμενα του -στον ίδιο χώρο πάλι- στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Και πως να μην το κάνει ,όταν ο ιδιοκτήτης της Real ,Ν.Χατζηνικολάου, αποτελεί το αγαπημένο παιδί του Βαρδή Βαρδινογιάνη. Αλλά το να γράφει πως ο Τζίγγερ δεν είχε καμία ευθύνη στις σπατάλες (για αυτούς) της πολυμετοχικότητας ,είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και θα του πρότεινα να μοιράζεται πλέον αυτές τις καινοτόμες προτάσεις σε διεθνή επαγγελματικά σεμινάρια. Πρώτη φορά ακούγεται με τόση θέρμη πως ο μεγαλομέτοχος (54,7%) μιας εταιρίας δεν είχε συμμετοχή στις μεγάλες αποφάσεις!! Και πως δεν ασκούσε διοίκηση όταν όλοι οι πρόεδροι της ΠΑΕ που μπήκαν απο το 2008 μέχρι και το καλοκαίρι του 2012 ήταν δικής του επιλογής (Ν.Πατέρας ,Ν.Κωνσταντόπουλος ,Δ.Γόντικας) και όταν έβγαζε off το ΔΣ της ΠΑΕ με παραιτήσεις ή όταν διάλεγε ποια λαϊκή βάση του κάνει (Αλαφούζου αντί Axiom Capital) ή έπαιρνε δάνεια ή ακόμη κι όταν υπέγραφε προσύμφωνα με άφαντους Πρίγκιπες. Αλλά κατά τα άλλα ,δεν έχει πουθενά ευθύνη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.


Ο κύριος Κολοκοτρώνης το έχω ξαναγράψει πως καλό θα ήταν να αφήσει τις εμπάθειες με τον Γιάννη Αλαφούζο επειδή δεν είναι ο μόνος άσχετος που έμπλεξε με το ποδόσφαιρο ,να μην εθελοτυφλεί στις αδικίες που διαπράττε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και να κρίνει επί ίσοις όροις τον Τζίγγερ στις ευθύνες που έχει για το σημερινό χάλι που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Το ξέρω ότι οι εύκολες αναγνώσεις πουλάνε και ασκούν καλύτερη προπαγάνδα ,αλλά σε κάποια φάση δεν πρέπει να σεβαστεί ο ίδιος τον εαυτό του;

Σχόλια

  1. Aiwnia.pistos16/1/13 7:47 π.μ.

    A ρε αρδ από το Κω-Γκο είστε όλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΙΩΤΗΣ16/1/13 8:53 π.μ.

    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΑΜΑ ΤΟΥ...


    ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ...ΚΟΛΟ- ΚΩΤΡΟΝΗΣ


    ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ INTERNET ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΡΘΡΑ...ΚΑΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑΤΑ...


    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΔΕΡΦΕ...
    ...ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ,
    ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ( ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΣ...ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ...ΒΛΕΠΕ "ΦΙΛΑΦΘΟΣ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου