Γιατί όχι και Ευρώπη του χρόνου το γυναικείο μπάσκετ;


Είναι απολύτως λογικό πως οι νίκες και γενικά η όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ ,να μας ανοίγει την όρεξη για όλο και μεγαλύτερα πράγματα. Πρώτος στόχος είναι σίγουρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Και όπως όλα δείχνουν ,η ομάδα θα παίξει τα ρέστα της φέτος για την κούπα. Αν με το καλό γίνει αυτό (ή ακόμη και να μην τερματίσουμε πρώτοι) ,γιατί να μην κάνουμε το παραπάνω βήμα; Να συμμετάσχουμε μετά απο 12 χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης!


Σίγουρα δεν λέω κάτι που δεν θα το έχουν στα υπόψιν τους οι υπεύθυνοι του τμήματος ,αλλά καλό είναι σιγά-σιγά να αρχίζει να δουλεύεται σαν ιδέα. Έχουμε να συμμετάσχουμε απο την σαιζόν 2000-2001.όπου και είχαμε φτάσει ως την φάση των 16 της Ευρωλίγκα. Απο τότε ,ακόμη κι όταν πήραμε το πρωτάθλημα το 2005 ,η ομάδα δεν συμμετάσχει στην Ευρώπη λόγω οικονομικών δυσκολιών. Με απόλυτη συνείδηση ότι τα οικονομικά δεδομένα του τμήματος είναι ακόμη πιο χαμηλοτάβανα σε σχέση με παλιά ,δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα βρεθεί αρωγός για να συμμετάσχουμε στην Ευρώπη. Έχει γίνει το πιο ...ελκυστικό και λαοφιλέστερο τμήμα του ερασιτέχνη το μπάσκετ γυναικών και μόνο στην ιδέα τι ατμόσφαιρα θα επικρατεί στα ευρωπαϊκά ματς ,ανατριχιάζω!

Ένα-ένα τα βήματα ,αλλά μακάρι να μην είναι το Έβερεστ το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που τρέχουν το τμήμα έχουν μεγάλες φιλοδοξίες ,αλλά είναι και ...καημός να ξαναδούμε το τμήμα να αγωνίζεται στην Ευρώπη!

Και όπως λέει και ένα σύνθημα "το πρώτο Ευρωπαϊκό ,ο ΠΑΟ θα το πάρει". Ο Αθηναϊκός μπορεί να κατέκτησε πριν 3 χρόνια το Eurocup ,αλλά μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερης αξίας ευρωπαϊκό είναι η Euroleague ,όπου τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν οι Ισπανικές και οι Ρώσικες ομάδες. Η αλήθεια είναι πως η συμμετοχή στην Euroleague ,έχει πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις (ακόμη και ο Αθηναϊκός που είχε πολύ καλά έσοδα και μεγάλες τονωτικές ενέσεις απο τον Δήμο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα οικονομικά δεδομένα της Euroleague και προτιμούσε την συμμετοχή στο Eurocup) που μπορεί να κριθούν ως απαγορευτικές ,αλλά και πάλι θαρρώ πως όλο και περισσότεροι λεφτάδες θα γλυκαίνονται με την ιδέα να κάνει κάτι καλό στην Euroleague των γυναικών το τμήμα.

ΥΣ: Το τμήμα αυτό ,δυστυχώς έχει καταντήσει το μόνο για το οποίο δεν μας ...μαστιγώνουν οι αρνητικές σκέψεις και κάνουμε όνειρα. Ευτυχώς ,όμως που υπάρχει και αυτό.

Σχόλια