Ακόμη ένας επιχειρηματίας που ασχολείται με τον Ολυμπιακό και έχει μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη. Τυχαίο;


Η ιστορία με την προφυλάκιση του Λ.Λαυρεντιάδη ,μόνο ως διδακτική μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Ολυμπιακό ,τον τρόπο που λειτουργεί τις τελευταίες δεκαετίες και τους ανθρώπους που επιλέγουν να μπουν σε αυτόν.


Κοσκωτάς ,Σαλιαρέλης ,Κόκκαλης ,Μαρινάκης ,Λαυρεντιάδης. Και οι πέντε αποτελούν την διοικητική ιστορία του Ολυμπιακού απο τα μέσα της δεκαετίας του 80. Και οι πέντε είχαν και έχουν μπλεξίματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Άλλοι μπήκαν στην φυλακή ,άλλοι είναι έτοιμοι να μπουν ,άλλοι πέρασαν ουκ ολίγες φορές την εισαγγελία και άλλοι ακόμη περιμένουν.

Τράπεζα Κρήτης ,Siemens ,ΟΠΑΠ ,Proton Bank. Πολλοί μπορούν να τα θεωρούν ως θεωρίες συνωμοσίας και να αποδίδουν τις τεράστιες ποσότητες χρημάτων που έχουν περάσει απο τον Ολυμπιακό ως αποτέλεσμα της καψούρας των εν λόγω επιχειρηματιών για το σωματείο αυτό. Σίγουρα δε γίνεται κάποιος που ασχολείται με μια ομάδα να μην έχει και συναισθηματικούς δέσμους (όχι πάντα βέβαια). Γιατί όποιος το υποστηρίζει αυτό ,λέει μισές αλήθειες. Αλλά αν κάτσει και σκεφτεί πως γίνεται πάντα στον Ολυμπιακό να ξεφύτρωναν γρήγορα και εύκολα λεφτά να δαπανηθούν ,τότε ίσως ξεκινήσουν και οι αναπόφευκτες σχέσεις με τις παραπάνω εταιρίες/οργανισμούς. Κάτι που στον Παναθηναϊκό ποτέ δεν έγινε λόγω Βαρδινογιάννηδων και όταν συνέβη (καλοκαίρι του 08 ,του 09 και του 10) σταμάτησε βιαίως. Την ίδια ώρα που στον Ολυμπιακό το χρήμα έρεε απο έναν επιχειρηματία που δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει χρέη ,να βάλει άλλα τόσα κτλ κτλ. Ενώ όλα τα αθλητικά σωματεία ματώνουν απο την οικονομική κρίση ,ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τυχαίο; Δε νομίζω..

Ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα έχει χρησημοποιηθεί στο παρελθόν για ξέπλυμα χρήματος ,άνοιγμα χρυσοφόρων δουλειών και "περίθαλψη" εγκληματιών. Βέβαια αυτά είναι οι πίσω αλήθειες ,γιατί στην βιτρίνα φαίνονται τα λεφτά που λειτουργούν ευεργετικά για το ίδιο το σωματείο και είναι αυτό που μετράει για τον κόσμο στην τελική.

Ίσως οι φωνές που τώρα συσχετίζουν τον Ολυμπιακό με την οικογένεια Μητσοτάκη και τον Β.Μαρινάκη ,κάτι να ξέρουν.
Ίσως κάποτε μάθουμε ,ίσως όχι..

ΥΣ: Τα "ομάδα του δημοσίου" και "ομάδα του κράτους" που έχουν βγει ως ...nicknames για τον Ολυμπιακό ,μόνο τυχαία δεν έχουν βγει.

ΥΣ2: Τα ίδια ισχύουν και για τον Πάοκ. Τον γαύρο του Βορρά. Μπατατούδης ,Σαχπατζίδης ,Τσοχατζόπουλος και πάει λέγοντας...

ΥΣ3: Οι Αγγελοπουλαίοι πχ ,που ξοδεύουν αβέρτα χρήματα για το μπάσκετ στον γαύρο ,δεν μπαίνουν για κανένα λόγο στην ίδια κατηγορία με τους προαναφερθέντες.

Σχόλια