Καραγκούνης: "Παναθηναϊκός δεν είναι τα πρόσωπα"


Δηλώσεις έκανε ο Καραγκούνης στον Sentra Fm για τα του Παναθηναϊκού και άφησε ανοικτή την πόρτα του για να κλείσει την καριέρα του στον Σύλλογο ,βάζοντας τα οικονομικά σε δεύτερη μοίρα. Αρέσει-δεν αρέσει ,ο Καραγκούνης είναι η μεγαλύτερη μορφή της ομάδας των τελευταίων ετών και θα μείνει στην ιστορία. Άτυχος ,γιατί έπεσε και αυτός στους κλέφτες Κόκκαλη και Μαρινάκη.

Διαβάστε τι είπε..



Για το αν πίστευε ότι μπορεί να σταθεί στην Πρέμιερ Λιγκ σε αυτή την ηλικία: «Όχι μόνο Καραγκούνης αλλά οποιοσδήποτε Έλληνας παίκτης με τις συνθήκες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα μπορεί να σταθεί. Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι συνθήκες που μπορεί να δουλέψεις κάποιος. Εδώ βρίσκεις το τέλειο».

Για σύγκριση με Καμπιονάτο: «Η Φούλαμ έχει τρομερή οργάνωση, παρότι δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, αλλά βρίσκεται μέσα στην δεκάδα. Σου δίνει τα πάντα ώστε να ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Η προπόνηση, τα γήπεδα είναι ό,τι καλύτερο».

Για τα σχόλια που άκουσε όταν πήρε τη μεταγραφή: «Το να είσαι εδώ στην ηλικία που βρίσκομαι, ήταν εκ των προτέρων πολύ σημαντικό. Είτε έπαιζα είτε όχι. Αντί να είμαστε ενωμένοι όλοι σε αυτά τα δύσκολα που αντιμετωπίζουμε δεν το κάνουμε. Το έχουμε ως λαός αυτό αλλά θα πρέπει σε πολλά πράγματα να είμαστε ενωμένοι γιατί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Συμφωνώ. Το έχω διαπιστώσει στην Ιταλία, Είτε παίζει καλά είτε όχι τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Και η κριτική που του κάνουν.

Το ίδιο και στην Αγγλία. Μόνο στην Ελλάδα δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που ήρθα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα δε με αγγίζει ότι κι αν πουν. Το απολαμβάνω. Το σημαντικότερο είναι πως ήρθα. Το να πάρουν έναν Έλληνα παίκτη και σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο. Μόνο εγώ με τον Βέλλιο στην Αγγλία. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θέλω όπως και όταν ήμουν στην Ιταλία, είναι να εκπροσωπώ με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μου μέσα και έξω από το γήπεδο.

Για την πρόσκληση της Τότεναμ: «Είναι πολλά αυτά που γίνονται εδώ. Στο τοπικό ντέρμπι με την Τσέλσι έβλεπα μετά από τον αγώνα να φεύγουν οι συμπαίκτες μου με τις φόρμες της ομάδας και να πηγαίνουν με τα πόδια στα σπίτια τους χωρίς να τους ενοχλεί κανένας. Ο κάθε παίκτης εδώ μπορεί να πάει να δει όποιο παιχνίδι θέλει. Είναι τελείως διαφορετική η νοοτροπία. Περιμένω όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως και πώς να τους δω».

Για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα: «Έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Και δεν είναι μόνο στο ψυχολογικό που στέκονται όλοι. Ξέρει την ομάδα. Ακόμα και με την ακαδημία να παίξει είναι Παναθηναϊκός και το ξέρει. Παίζουν επιθετικογενείς παίκτες, η ομάδα παίζει μπροστά βάζει γκολ. Δε φοβάται κανέναν αντίπαλο. Εκτός από ψυχολογικά και τακτικά έχει δώσει το στίγμα του. Η ομάδα πάει καλά. Γιατί να μην επενδύσει στο προπονητή. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις αλλά αυτό που βλέπω είναι πως η ομάδα παίζει καλά. Και είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει τόσο γρήγορα βελτίωση».

Για την απομάκρυνση από τον Παναθηναϊκό και τα προβλήματα της ομάδας: «Δε θέλω να μιλήσω. Πήρα μια απόφαση το καλοκαίρι. Βγήκε όπως βγήκε. Συμμετέχω σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Όλοι κρυβόμασταν από τα «προβλήματα» της ομάδας. Το πιο μεγάλο πρόβλημα ήταν πως έπεσε πολύ ο πήχης. Ούτε τα λεφτά ούτε τίποτα άλλο. Όταν υπάρχουν αποκλεισμοί στην Ευρώπη και περνάει έτσι δεν είναι καλό. Και αυτό φαίνεται το που έχει φτάσει η ομάδα.

Ο παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ακόμα και με ερασιτέχνες να παίζει, θα πηγαίνει στην Ευρώπη και πρέπει να λέει θα πάω να κερδίσω. Έτσι τον ξέρω εγώ τον Παναθηναϊκό. Τα χρόνια με τις επιτυχίες ήμασταν 8 Έλληνες και οι 4-5 από τις ακαδημίες και δεν πληρωνόμασταν. Έχει πέσει πολύ ο πήχης και το επέτρεψαν όλοι. Και δυστυχώς δε μπορούσα να βοηθήσω».

Για τα αν θα κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Είναι νωρίς ακόμα. Έχω μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό και είμαι Παναθηναϊκός. Είμαι εδώ έγιναν τα πράγματα όπως έγιναν το καλοκαίρι αλλά δεν παύω να είμαι Παναθηναϊκός. Άλλωστε η ομάδα δεν είναι τα πρόσωπα. Και αυτά για μένα δεν αλλάζουν! Όπως έχω δείξει, και όταν γύρισα από τη Μπενφίκα, το έκανα με λιγότερα χρήματα. Δε θα υπάρχει θέμα οικονομικό».

Για την απομάκρυνση του Κατσουράνη: «Μπορεί να το κάνεις το καλοκαίρι ή το χειμώνα. Είναι άσχημο να γίνεται μεσούσης της περιόδου. Δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

Για το ντέρμπι: «Δεν υπάρχουν φαβορί. Είναι ντέρμπι . Σε όποια κατάσταση να βρίσκονται οι δύο ομάδες. Αυτός που θα δείξει περισσότερο πάθος και θέληση θα μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι».

Για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι ωραίο να βλέπεις νέους Έλληνες παίκτες να παίζουν. Είναι καλό για ο ποδόσφαιρο, για την Εθνική και την ίδια την ομάδα. Όταν επενδύεις σε Έλληνες παίκτες δίνουν χαρακτηριστικά στην ομάδα. Πρέπει όμως γενικά να διορθωθούν πολλά. Στο παιχνίδι της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις και να υπάρχουν νόμοι που να μπορούν να προστατεύουν τους παίκτες από τέτοιες καταστάσεις».

Σχόλια

  1. Aγαπάω Γιώργο Καραγκούνη . Και μίλησε ολόσωστα...
    Ειδικά αυτό οτι ρίξανε τον πήγη ..υπονοώντας ξεκάθαρα την διοίκηση της ομάδας ..και τον προπονητή Φερέιρα για την αντιμετώπιση των Ευρωπαικών αποκλεισμών ήταν ΟΛΟΣΩΣΤΟ..


    Άλλες χρονιές θα κόβονταν κεφάλια..Και τώρα μας έλεγε ο ανεκδιήγητος Φερέιρα ένα σωρό δικαιολογίες και σιγοντάραν οι τσάτσοι δεν έχουμε λεφτά δεν έχουμε ρόστερ..και και..


    Μπράβο στον Γιώργο και ντροπή στον Αλαφούζο που δε τον κράτησε στην ομάδα ακούγοντας τον ανεκδιηγητο Φερέιρα χάσαμε έναν παίκτη σύμβολο για τον Παναθηναικό και την Ευρωπαική μας ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα την κερδισετε την αρσεναλ ρε γαυρε πως το βλεπεις?ε ντινακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί με τον Δομάζο οι καλύτεροι παίκτες που έπαιξαν στον Παναθηναϊκό από την δημιουργία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Μεγάλη ψυχή , προπονητής μέσα στο γήπεδο , δεν χάρηκε τίτλους , ελέω Κόκκαλη , που βάσει ποδοσφαιρικής αξίας θα έπρεπε να είχε πάρει.


    Θα έπρεπε να ήταν στην ομάδα , παρά το ντεζαβαντάζ της ηλικίας του. Τα σχόλια που έκανε για το ρίξιμο του πήχη , είναι σωστά μεν , από την μία πλευρά , από την άλλη , καλό είναι να βλέπουμε την κατάσταση της ομάδας με τα συσσωρευμένα χρέη , και την κατάσταση της πατρίδος μας.


    Εν πάσι περιπτώσει , ότι και να πει ο Γιώργος , δεν αλλάζει την κρίση μου γι αυτόν. Μεγάλος ποδοσφαιριστής , με μεράκι για την μπάλα και το σύλλογο. Δεν ξεχνώ , την περίοδο 2007-2008 , όταν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό , στο γήπεδο της Λεωφόρου , πόσες φορές με φάουλ που έπαιρνε από αντιπάλους, καταφέρναμε να κερδίσουμε έστω και με 1-0 , κυρίως στα τελευταία λεπτά.


    Συνεπώς , καλό θα ήταν η ΠΑΕ , να αναθεωρήσει την άποψή της και να τον ξαναφέρει πίσω στην Παιανία. Να μην γίνει το ίδιο , που έγινε , με τον Δομάζο και με άλλους παίκτες μας , που έκλεισαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα σε αντίπαλους συλλόγους. Όμως και ο Γιώργος πρέπει να βάλει λίγο νερό στο κρασί του , οι εποχές έχουν αλλάξει , τα λεφτά δεν δίνονται πλέον , με την ίδια ευκολία όπως παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μορφή ο Γιώργος.Και καλός παίχτης.και ντόμπρος. Έφυγε και πήγε στο εξωτερικό, όχι στους υβριστές του. Ο ΠΑΟ οφείλει να διαφυλάξει τέτοια άτομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου