Πολύ μεγάλη νίκη!


Με δεδομένο ότι οι μπασκετικές μου γνώσεις περιορίζονται στα βασικά -και εκεί θέλω να παραμείνουν- ,δεν θα μπω στο τριπάκι να αναλύσω την χθεσινή μεγάλη νίκη της ομάδας μας αναλύοντας τρόπους παιχνιδιού κτλ γιατί θα γράφω την μια πατάτα μετά την άλλη. Απλώς κάποια σχόλια για το χθεσινό βράδυ ,που προσωπικά μου έδωσε πολλούς λόγους για να ευελπιστώ πως μπορεί να γίνει και κάτι καλό φέτος.


Απο την αρχή παραδέχτηκα πόσο συναισθηματικά δεμένος ήμουν με την ομάδα που τερμάτισε το καλοκαίρι και πόσο δύσκολο μου ήταν να συμβιβαστώ με την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς απο τον πάγκο. Αυτό βέβαια ποτέ δεν σήμαινε πως δεν θέλω ο Παναθηναϊκός να πάει και για τα τρία φέτος. Απλώς προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής και να κρατάω μικρό καλάθι. Αλλά χθες δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως ένιωσα ότι κάτι καλό μπορεί να πετύχουμε.

Νικήσαμε την ομάδα-έκπληξη του πρώτου γύρου και στο πρώτο ημίχρονο την είχαμε και στο -15. Όλα αυτά με μόλις 8 παίκτες να αγωνίζονται στην ουσία και τους δύο βασικούς μας παίκτες (Διαμαντίδης και Σχορρτσιανίτης) να είναι off. Επιπλέον μέσα στους 8 παίκτες που αγωνίστηκαν χθες οι τρεις ήρθαν κατά την διάρκεια της σαιζόν και άλλος ένας δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα. Άρα απο τους χθεσινούς που αγωνίστηκαν μόλις τέσσερις γνωρίζονται απο το καλοκαίρι! Καταλαβαίνετε για τι βαθμό δυσκολίας μιλάμε και πόση αξία έχει η χθεσινή νίκη;


Και το αισιόδοξο φαντάζομαι πως ξέρετε ποιο είναι. Τι ομάδα μπορεί να φτιαχτεί αν αυτοί δέσουν μεταξύ τους ,μάθουν ο ένας τον άλλον και αφομοιώσουν αυτά που τους ζητάει ο Πεδουλάκης. Γιατί ανεξαρτήτως της χθεσινής νίκης ,το κρεσέντο με τα 12 τρίποντα και το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ,η ομάδα είχε μεγάλα διαστήματα που πελαγοδρομούσε στην άμυνα και έπαιζε άναρχο μπάσκετ. Για αυτό και μου έκανε εντύπωση το χθεσινό αποτέλεσμα ,ήταν τόσα πολλά -και σημαντικά- τα μείον για ένα δύσκολο παιχνίδι που όμως η ομάδα κατάφεερε και τα υπερνίκησε.

Τώρα ξεκινάει ένας γολγοθάς στην Euroleague. Οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι και όσο περνάει ο καιρός η μπάλα θα καίει όλο και περισσότερο. Εκεί θα φανεί αν υπάρχουν και άλλοι πλην του Διαμαντίδη που θα μπορέσουν να σηκώσουν την βαριά φανέλα που φορούν.

ΥΣ: Λάασμε-Μπανκς-Καπόνο. Για να δούμε...

ΥΣ2: Πολλά μπράβο και στον Μπράμος!

Σχόλια

  1. Όταν καταλάβουμε από με τέτοια εξέδρα και με τέτοια λαρύγγια σε όλο το παιχνίδι , δεν αποκλειόμαστε ποτέ των ποτών , τότε θα περάσουμε και τυπικά . Έχει πολύ δρόμο ακόμα ο όμιλος που είναι δύσκολος αλλά ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος μπορούν να προκριθούν . Μιλώ φυσικά για 3ή ( υπό προϋποθέσεις ) ή 4η θέση . Σημασία έχει η ΠΡΟΚΡΙΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο παναθηναικος μπορει να τερματισει και 1ος, μπορει ομως και να αποκλειστει σχετικως ευκολα. Μην μιλας απο τωρα για θεσεις γιατι απομενουν 13 παιχνιδια. Η εδεδρα χθες δεν ηταν καλη οτι και να λεμε, στην 13 ημουν οπως παντα, και αμα εχεις παει τοσα χρονια στο οακα σε τοσα παιχνιδια καταλαβαινεις οτι χθες δεν δωσαμε τον καλυτερο μας εαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravo stin omada mas kai se ola ta paidia mou ekane poli kali entiposi o kapono opws kai oi mpramos,maciulis,banks!
    pisteuw pos eleipe o panko sto scorarisma!
    kali xronia se olous!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στην ομάδαρα και στον Γιαννακόπουλο που κρατά τον Παναθηναικό ψηλά φέρνοντας καλούς παίχτες παρά την κρίση . Μακάρι να περάσουμε τον όμιλο . Καλή χρονιά να έχουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ο μασιουλης ειναι θετικος σε ενα αχαρο ρολο, σε οποια θεση ....... για να δουμε που μπορει να φτασει η ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου