Οι επόμενοι δύο




     Πολύ περισσότερο για τον Leto θα με πειράξει. Δέθηκε με την ομάδα και αγαπήθηκε από τους οπαδούς, χάρισε ένα Κύπελλο και την πρωτιά στο πρωτάθλημα στο πρώτο μισό του περυσινού πρωταθλήματος, για όσο άντεχαν τα πόδια του. Δύσκολος χαρακτήρας, μεγάλος παίκτης, έπρεπε να βρει ομάδα και ρόλο που να του ταιριάζει, αλλά κυρίως κίνητρο για να δείξει τι είναι ικανός να κάνει. Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω πώς θα
πάρει μεταγραφή σε ομάδα υψηλού επιπέδου μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό και μακρόχρονη απουσία από τα γήπεδα, εκτός αν το πλάνο του υποδηλώνει πρώτα να βρει μια μικρομεσαία ομάδα σε καλύτερο πρωτάθλημα κι ύστερα να κάνει την καλή μεταγραφή. Εδώ ίσως βέβαια τα συμφέροντα παίκτη-ομάδας να αντικρούονται ως ένα βαθμό, μιας και στην ΠΑΕ λογικά θα ήθελαν από τη στιγμή που ο παίκτης δεν ανανεώνει να βρει ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι και να φύγει έναντι ικανοποιητικού ποσού (με μια πρόχειρη ματιά στο νετ, δημοσιεύματα μιλούν για ποσοστό μεταπώλησης στη Liverpool 45%, για πώληση πάνω από 3,5 εκ ευρώ), ενώ για τον Λέτο το καλύτερο θα ήταν να εξαντλήσει την εναπομείνασα χρονιά του παίζοντας μπάλα. Αίσθησή μου είναι ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει, κάτι που μάλλον θέλει κι ο ίδιος.

     Ο Boumsong από την άλλη δε με συγκινεί ιδιαίτερα είτε μείνει είτε φύγει. Να ξεκαθαρίσω ότι τον θεωρώ τον καλύτερο αμυντικό που έχουμε αυτή τη στιγμή, αλλά ακόμα κι ο πιο αδαής έχει καταλάβει ότι δε γίνεται οι ιατρικές εκτιμήσεις να πέφτουν τόσο έξω, και κάθε φορά που ο παίκτης βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς να υποτροπιάζει ξαφνικά. Οπότε με αυτό το σκεπτικό θα σχολιάσω στις  επόμενες γραμμές, ελπίζοντας να υπάρχει κάτι που δεν ξέρω και να είμαι απλά ο κακοπροαίρετος της παρέας. Σίγουρα η ΠΑΕ δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να τον πληρώνει εμπρόθεσμα σύμφωνα με τις απολαβές του, αλλά αυτός δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος τρόπος να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του. Προσωπικά το θεωρώ χειρότερο από να καταθέσει προσφυγή, έστω κι αν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ΠΑΕ, αν και το καλύτερο θα ήταν από τη στιγμή που ο κάθε παίκτης για κάποιο λόγο δε θέλει να παίζει σε μια ομάδα, να βρει μια φόρμουλα με το ισχύον συμβόλαιό του και να φύγει (όπως κάνει ο Leto). Αν το δει κανείς από τη μεριά του εργαζομένου (πέρα από αυτή του οπαδού), όταν δε καθυστερούν τις πληρωμές στη δουλειά, ποιος θα μας πάρει στα σοβαρά αν αρχίσουμε κι εμείς να το παίζουμε άρρωστοι; Αν στην ΠΑΕ πιστεύουν το ίδιο, τότε καλά κάνουν και συζητούν την απομάκρυνσή του τον Δεκέμβρη.

Σχόλια

  1. Εγώ ξέρω οτι στην Παε είναι μάστορες στο να αντιγράφουν την ΑΕΚ.. Χρέη από κακοδιαχείριση..μηδέν λεφτά από αμετόχους δάνεια... Συμμαχίες εμείς..Supporters αυτοί.. Τώρα τι έμεινε ? Μα βέβαια να διώξουμε οτι ποιοτικό έχουμε ! Πριν αρχίσει η ΑΕΚ τη τελική φετινή της κατρακύλα κατάφερε να διώξει και αυτή τους τελευταίους ποιοτικούς παίχτες της με αποκορύφωμα τις αποχωρήσεις τον Σκόκο Τζεμπούρ και τους έμπειρους Γεωργέα - Καφέ...Έτσι και εμείς από τους τελευταίους παίχτες που έχουνε ποιότητα και ακριβά συμβόλαια είναι..ο Λέτο και ο Μπουμσονγκ 'αρα πρέπει να φύγουνε...! Ήδη δε διώξανε τους έμπειρους ..τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη..οπότε οι στόχοι είναι Λέτο - Μπουμ..

    Καλά το πάνε για διάλυση...Θα πουλήσουνε και τον Μαυρία ( βλέπε Κλωναρίδη ) και όλα καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Αλεξόπουλος13/12/12 2:46 μ.μ.

    Να σου πω την αλήθεια μου κι εγώ είμαι από αυτούς που περιμένουν τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στο 2ο μισό του πρωταθλήματος.
    Τώρα στα υπόλοιπα που λες, ρευστό πιστεύω πως υπάρχει στην αγορά αλλά όχι για να ξοδευτεί όπως να ναι. Έχουμε μάθει να είμαστε των άκρων, οι επενδύσεις στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τύπου Μελίσσης-2 εκ ευρώ (σπρώχνω αλόγιστα) ή Velasquez-ελεύθερος(το μίνιμουμ που μπορώ). Μπορείς και τώρα να ξοδέψεις κατά τη γνώμη μου, αλλά με μυαλό.
    Κι όσον αφορά τις ακαδημίες, μεγάλο ρόλο εκτός από το ταλέντο των μικρών παικτών (που πραγματικά πιστεύω πως στις ακαδημίες μας υπάρχει) παίζει και το επίπεδο του πρωταθλήματος, που οδηγεί στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν/γυμνάζονται οι ομάδες. Έχεις ακούσει τι λένε όσοι νεαροί παίκτες βγαίνουν εκτός συνόρων για να συνεχίσουν την καριέρα τους; Όλοι λένε το ίδιο πράγμα:"Καμία σχέση με εδώ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ σε ότι γράφεις , πάντως στην Παιανία γίνεται καλή δουλειά , που αν αξιοποιηθεί σωστά πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι αν τους θέλουμε μπορούμε να τους κρατήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Γιώργο , πολύ λυπάμαι αν φύγει ο Λέτο. Πραγματικά ,
    μεγάλος παίκτης , που πέρυσι μόνος του πήγε να πάρει το πρωτάθλημα.

    Το ίδιο ακριβώς αισθάνομαι και για τον Μπουμσόνγκ. Ο καλύτερος αμυντικός παίκτης που διαθέτει η ομάδα μας , όμως λόγω του ότι δεν πληρώνεται
    εμπρόθεσμα δεν προσφέρει τα αναμενόμενα.
    Μάλλον όπως και εσύ επισήμανες στην ανάρτησή σου , αυτοί οι δύο παίκτες είναι
    προς πώληση , ξεγυμνώνοντας ακόμη περισσότερο το ρόστερ της ομάδας μας.

    Νομίζω οτι ο προγραμματισμός της διοίκησης και του προπονητή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ομάδας με παίκτες χαμηλότερης αξίας από τους προαναφερθέντες
    πλαισιωμένους με νέα παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας. Δυστυχώς , ο πρόεδρος αλλά και οι πρώην μεγαλομέτοχοι – μέτοχοι που συμμετέχουν στην αύξηση της ΑΜΚ δεν βάζουν το χέρι βαθύτερα στην τσέπη βοηθώντας την κατάσταση που έτσι και αλλιώς είναι δεδομένη.

    Βέβαια η πραγματικότητα είναι , ότι ρευστό δεν υπάρχει στην αγορά και οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την μπάλα , δεν μπορούν με ευκολία να δαπανήσουν χρήματα για αγορά παικτών , τουλάχιστον από τα περισσευούμενά τους.

    Δεν πιστεύω ότι η ομάδα θα διαλυθεί , έστω και με αυτή την κατάσταση που βιώνουμε στην ομάδα , δηλαδή το χαμηλής αξίας ρόστερ παικτών.


    Εύκολα ή δύσκολα η δεύτερη θέση θα κερδηθεί , θα βοηθήσει πολύ η επιστροφή στη Λεωφόρο (ελπίζω να μην είναι φούμαρα τα περί επιστροφής).
    Πρωταθλητισμό όμως πολύ δύσκολα θα κάνουμε με αυτούς τους παίκτες , εκτός
    και αν δουλέψουν πολύ καλά τα τμήματα των ακαδημιών και παράξουν νέους Δομάζους, Ελευθεράκηδες , Καμάρες κ.ο.κ , κάτι το οποίο γίνεται σπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργος Αλεξόπουλος13/12/12 2:50 μ.μ.

    Πιο πιθανό βλέπω ως επόμενο προς έξοδο τον Καρνέζη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ πιθανό και αυτό..Καρνέζης Καπίνο και Μαυρίας..είναι στη λίστα για ξε - πούλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου