Ασέβεια προς τον σύλλογο η συμμετοχή σε αυτό το πρωτάθλημα


AΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Καλησπέρα αδέρφια. Δεύτερη φετινή ήττα για τον Παναθηναϊκό σε αυτό το πρωτάθλημα-παρωδία. Ήττα που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε η ομάδα, παρόλο που δεν έπαιξε καλά. Ήττα που είχε αποφασιστεί πολύ πριν την έναρξη του ματς και ανεξάρτητα από την απόδοση που θα έπιανε το «τριφύλλι». Το μόνο που ήθελαν διαιτητής και επόπτης ήταν να πετύχουν το στόχο τους, να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Γιατί και αυτοί ξέρουν ότι δε θα χάσουν. Τι εννοώ; Ας μη γελιόμαστε... Ποιος πιστεύει ότι ο Αρετόπουλος δε θα ξανασφυρίξει; Έξι μήνες δεν ήταν στο «ψυγείο»; Και; Είδατε εν τέλει να τιμωρείται ουσιαστικά; Όχι. Αλλά εδώ που τα λέμε, και να μην ξανασφυρίξει, θα βρει τρόπο για να βγει από πάνω και να μας πει με τον τρόπο του ότι πρέπει να τον ευχαριστούμε κιόλας. Το παράδειγμα γνωστό και πρόσφατο: Καλόπουλος.


Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι όλη αυτή η βρομιά, όλη αυτή η μπόχα που αναδύεται από το σάπιο ελληνικό πρωτάθλημα, από τη Σούπερ ΛΙΓΔΑ. Δε θα κάτσω να σκάσω άλλωστε εγώ και ο καθένας μας για αυτά που βλέπουμε. Έτσι θέλησαν να διαμορφώσουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κάποιοι και τα κατάφεραν. Οπότε γιατί να χαλιόμαστε εμείς από τη στιγμή που κάποιοι άλλοι κάνουν πάρτι και... «φτιάχνονται» βλέποντας να ακυρώνονται γκολ αλά... Κατσουράνη για τον Παναθηναϊκό και να δίνονται πέναλτι αλά... Γιαννακόπουλου στους αντιπάλους του; Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι ότι βλέπω πως κανένας στη διοίκηση δεν έχει τα... «άντερα», τα «φρίδια», τα «καρίδια» (καταλαβαίνετε τι εννοώ) να πάρει την ομάδα και να φύγει. Το πρώτο πράγμα που χαρακτηρίζει αυτή την ένδοξη ομάδα, αυτόν τον τεράστιο σύλλογο είναι η περηφάνεια! Και αυτή τη στιγμή ποιος μπορεί να νιώθει περήφανος για το ότι κάποιοι αφήνουν τον σύλλογο να κολυμπάει στα σκατά;

Εκτός αυτού ο οποιοσδήποτε υγιής φίλαθλος, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος οφείλει να σέβεται τον Παναθηναϊκό. Όταν εσύ που διοικείς την ομάδα δείχνεις με τις (μη) ενέργειές σου ότι δεν τη σέβεσαι, τι μπορείς να περιμένεις από έναν Ολυμπιακό, έναν ΑΕΚτζή, έναν ΠΑΟΚτζη κτλ; Γιατί με συγχωρείτε όλοι εσείς οι διοικούντες της Παναθηναϊκής... «Συμμαχίας», αλλά με το να κατεβάζετε την ομάδα κάθε Κυριακή στα γήπεδα της Σούπερ ΛΙΓΔΑΣ και με το να απειλείτε μέσω διάφορων μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνετε ότι το μόνο που δεν κάνετε είναι να σέβεστε αυτό που υπηρετείτε. Αν κύριε Αλαφούζο διαπιστώνατε ότι κάποιος στο κανάλι σάς έκλεβε επί χρόνια, θα τον κρατούσατε; Ή μήπως θα τον κάνατε... μπλοκ στο twitter; Τίποτα από τα δύο. Θα τον διώχνατε με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί λοιπόν αφού τα σκατά του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρόκεται και δεν μπορείτε να τα διώξετε δε φεύγετε εσείς ο ίδιος με την ομάδα; Και να δούμε μετά τι πρωτάθλημα θα είναι αυτό χωρίς Παναθηναϊκό! Απ' ό,τι φαίνεται όμως οι μαγκιές σας φτάνουν μέχρι τις ξαφνικές απομακρύνσεις παικτών (βλέπε Κατσουράνης).

Οι πρόεδροι στην Ελλάδα και ειδικότερα ο πρόεδρος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ πρέπει να έχει πολλά κιλά ΑΡΧΙΔΙΑ. Με τα «θα, θα» και τα «τσίου, τσίου» δε γίνεται τίποτα. Με τα σκατά δε φτιάχνεις παστίτσιο. Σκεφτείτε πολύ καλά τι θα κάνετε γιατί ο κόσμος έχει μάθει να μη λέει «μπεεεε» σε προέδρους αλλά να κρίνει χωρίς συμφέροντα. Και αν ο θυμός και η οργή οδηγήσουν σε ακραίες πράξεις, η μπάλα θα πάρει κι εσάς. Και τότε θα είναι αργά... Γι' αυτό λοιπόν: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!

Επιμέλεια: Νικόλας Φλωράτος

Σχόλια