Κάτι λείπει στην στρατηγική της Παναθηναϊκής Συμμαχίας...


Ωραία ,λογικά και άκρως ρεαλιστικά τα στρατηγικά σημεία που έχει δώσει βάση η Παναθηναϊκή Συμμαχία για το 2013 ,αλλά κατ'εμέ κάτι έχει ξεχάσει..


Όπως έχω ξαναγράψει ,ήμουν και είμαι υποστηρικτής του εγχειρήματος της λαϊκής βάσης ,όπως ήμουν και απαισιόδοξος για την τωρινή εφαρμογή του στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα ,ο Παναθηναϊκός κόσμος δήλωσε απών ,μαζεύτηκαν μόλις 2,500,000€ και η ΠΑΕ δεν μπορεί να φέρει παίκτες μεγάλους και να έχει αγωνιστικές επιτυχίες.

Για αυτό πρωταρχικός στόχος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και του Γ.Αλαφούζου ,θα έπρεπε πλέον να είναι η ανεύρεση κάποιου επιχειρηματία που θα ήθελε να πάρει την ΠΑΕ και όχι κάποιου που θα βάλει λίγα χιλιάρικα. Δεν σωζόμαστε με λίγα χιλιάρικα και τον Ιανουάριο και το προσεχές καλοκαίρι θα έχουμε χοντρά θέματα.

Επαναλαμβάνω πως συμφωνώ με τις ακαδημίες ,το γήπεδο και την ποδοσφαιρική ορθή λογική ,αλλά αυτά θα επιφέρουν αγωνιστικά θετικά αποτελέσματα σε 2-3 χρόνια. Θα αντέξει ο κόσμος να βλέπει τον Παναθηναϊκό να μάχεται ή να είναι φαβορί της δεύτερης θέσης και να παίζει ως αουτσάιντερ τα ντέρμπι με τον γαύρο; Δε νομίζω...

Ας κοιτάξει λοιπόν ο Γ.Αλαφούζος να βρει επενδυτές απο το εξωτερικό και ας τους έχει έτοιμο το project του Βοτανικού. Εκτός κι αν θέλει ο ίδιος να βάλει λεφτά..

ΥΣ: Τα "δεν βγαίνουμε φέτος Ευρώπη" και τα πριμ των 2,000€ για δεύτερες θέσεις είναι καλά για Ατρόμητους κτλ Εδώ είμαστε Παναθηναϊκός κ.Παναγόπουλε και κ.Αλαφούζο..

Σχόλια

  1. Η παρουσίαση είναι επιεικώς αστεία.. Δουλειά μισής ώρας το πολύ και μάλιστα από άνθρωπο άσχετο με το πρόγραμμα..Αυτό δε το λέω για ..στυλιστικούς λόγους..αλλά είναι ένα ακόμα δείγμα προχειρότητας που διακρίνει την οργάνωση της Παναθηναικής Συμμαχίας...Όλα στο πόδι δηλαδή.. Αν δεις και τις προηγούμενες σελίδες η παρουσίαση είναι μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών αποφοίτου λυκείου με κακό βαθμό στην έκθεση..


    Επίσης τα ρεαλιστικά σημεία που τα είδες ρε εσύ ?



    Οικονομική Αυτάρκεια ΠΩΣ ?? Με 28 εκατομμύρια ΧΡΕΗ ?

    Ανάπτυξη ακαδημιών.....ΠΩΣ ? ? Ποιό είναι το ρεαλιστικό και συγκεκριμένο πλάνο τους ?

    Αυτό δε το τρίτο ....αναζήτηση γηπέδου...είναι να γελάς .μου θυμίζει το αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού..


    Και κλείνει με την κοινή " Παναθηναική γλώσσα " ε εδώ με αποτελείωσε..η γενικολογία της γενικολογίας...


    Αλλά σε ένα τόσο κακοφτιαγμένο εγχείρημα μόνο μια τόσο κακοφτιαγμένη αστεία παρουσιαση θα ταίριαζε.


    Και βέβαια μη ξεχνάμε λειτουργιά έξοδα 550 χιλιάδες ευρώ από τα 1.2 εκ που έβαλε ο κοσμάκις. Αναρωτιέμαι η " μελετημένη " παρουσίαση ..πόσοι την δούλεψαν..και ποιοί..


    Αν δε είχε κάνει τέτοια παρουσίαση ο Τζίγγερ θα τον πέρνανε κάποιοι αγνοί με τις πέτρες..τώρα που ο Αλαφούζος και η Σια..άκρα του τάφου σιωπή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ένα καλό διαφημιστικό σποτάκι της συμμαχίας , σιγά , δεν είναι όσα θα έχουν στο νου τους να κάνουν , απλώς βγάζουν τα πιο σημαντικά γι αυτούς και τα πασάρουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού να τα δει. Δουλειά , τόσο είναι , περίπου μισής ώρας.

    Πρες σου το είπα , μην περιμένουμε τον σωτήρα επιχειρηματία που θα σπρώξει λεφτά στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι η συνολική εικόνα της χώρας τέτοια που θα έρθει κάποιος σοβαρός επενδυτής από το εξωτερικό , να βάλει λεφτά στον Παναθηναϊκό. Στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης είναι Ρωσοπόντιος , έχει μεγάλη αγάπη για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και βάζει λεφτά. Πάλι , όμως , άκουσα ότι θα πάρει παίκτες ταλέντα από τις ακαδημίες του Ροστόβ , της πόλης όπου μεγαλούργησε. Όταν τον ρώτησαν για το νέο γήπεδο της ομάδας του ΠΑΟΚ και του είπαν να το κάνει 40000 θεατές , ανέφερε για το γήπεδο της πόλης του Ροστόβ χωρητικότητας 20000 θεατών που δεν γέμιζε σε μεγάλα ντέρμπι και τους έκοψε εκεί την κουβέντα. Όσο για τους Βιντιάδη- Χάρις που πρόκειται να επενδύσουν στην ΑΕΚ , αν η ομάδα δεν ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας πολύ δύσκολα πιστεύω ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την επένδυση.

    Προσωπικά θέλω τον Αλαφούζο στον Παναθηναϊκό , η οικογένειά του είναι μια από τις ισχυρότερες στην Ελλάδα , μην τα λέμε ξανά , αν ανοίξει κανείς την Βικιπαιδεία στο λήμμα Αλαφούζος θα δει το πλήθος των εταιρειών που έχει.

    Δεν είναι εύκολο να βάλει λεφτά αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό. Καταρχήν η ομάδα δεν έχει έσοδα , το έχω ξαναγράψει , είναι βαρέλι δίχως πάτο. Αν δεν μπει μια στοιχειώδης τάξη στα οικονομικά της ΠΑΕ , να υπάρχουν έσοδα , η οποιαδήποτε τοποθέτηση χρημάτων μπορεί για εμάς να φαίνεται καλή , γι αυτόν θα είναι χάσιμο χρημάτων.

    Οι νέοι επιχειρηματίες δεν αναλαμβάνουν τα ρίσκα των παλαιών , που έχαναν σπίτια για την ομάδα τους (Λουκάς Μπάρλος). Ο Μαρινάκης κάνει επενδύσεις στον Ολυμπιακό γιατί έχει στην τσέπη του σχεδόν κάθε χρονιά , τα 20 εκατομμύρια από την είσοδο της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει επιπλέον ένα ιδιόκτητο γήπεδο , το Καραΐσκάκη που του εξασφαλίζει στάνταρντ έσοδα την κάθε περίοδο , τις διαφημίσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα.

    Ιδιόκτητα γήπεδα που τους αποφέρουν έσοδα , άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο , έχουν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας πλην Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Από τον Γενάρη που θα παίζουμε στη Λεωφόρο θα έχουμε κάποια έσοδα , όσα τέλος πάντων είναι. Για να πάνε εκεί , σίγουρα το έχουν ψάξει και από πλευράς οικονομικού κέρδους.

    Από τους άλλους πρώην μετόχους , όπως βλέπεις , κανείς δεν βάζει λεφτά , αρκούνται στο ποσοστό τους. Αν θες την κρίση μου , ο πιο καλός , παρότι τον έχω κατηγορήσει πολλές φορές για διάφορα θέματα , ήταν ο Βαρδινογιάννης , μόνο που έβαζε χρήματα κατά το δοκούν , με αποτέλεσμα στο παρελθόν η ομάδα μας να έχει χάσει πολλούς μεγάλους παίκτες από αυτή την ιδιοτροπία του.

    Οι πολυμετοχικοί (Βγενόπουλος-Πατέρας) έβαλαν για 2 περιόδους πολλά λεφτά , μετά όταν είδαν το μεγάλο χρέος που δημιουργήθηκε , έφυγαν και μάλιστα στο μέσον της σεζόν , ενόσω η ομάδα μας διεκδικούσε πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έβαλαν τα τρελά λεφτά στην ομάδα , αρκούνται στο ποσοστό της συμμετοχής που έχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας.

    Δεν βλέπω άλλη λύση προς το παρόν , πως , με άλλο τρόπο να μπορέσει να πορευτεί η ομάδα μας. Και αυτά που γράφει στο διαφημιστικό η Συμμαχία είναι καλά , ιδίως η ανάπτυξη των ακαδημιών , μπορεί (;) να εμπλουτίσει με πολλά ταλέντα την ομάδα. Τα έξοδα θα περιοριστούν με την επιστροφή στη Λεωφόρο , εκεί πιστεύω ότι ο Αλαφούζος μπορεί να ρίξει λεφτά για αγορά παικτών ή τουλάχιστον να κρατήσει τους Λέτο-Μπουμσόνγκ. Θέλει υπομονή και στήριξη στην ομάδα , θα είναι μια δύσκολη διετία , αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά η ομάδα θα ανακάμψει και θα πάει καλύτερα.

    Συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο και την στενοχώρια που δίνω με αυτά που γράφω σε κάποιους φίλους της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. toulaxiston ama einai na min exoume omada gia eurwpi, na min exoume kai budget omadas gia eurwpi.

    oxi na exoume to 2o budget ( pairnei deksi back 700 xiliarika, asxeto alla me ponaei) kai na vgainoume meta tin pentada.... Na exoume fetos budget 2-4 miria, esoda 10 na valoume kai 5-6 tsepi. Oxi na boume pali mesa sa tous kopanous.... Dld kai 5oi kai 4,5,6 de kserw gw poso mesa tha boume. panathinaikoi eimaste, oxi m..kes

    Alla auta na vgei na ta dilwsei kapoios ortha kofta se synenteuksi typou stin arxi tis xronias, oxi se diaroi apo DS.
    Auto tha ekane kapoios pou thelei na swsei tin omada.... nomizw pws etsi leei i logiki toulaxiston....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρατηγικές υπάρχουν πολλών ειδών. Αυτή είναι επικοινωνιακή. Φούμαρα. Τα υπόλοιπα τα έχουμε πει και τα γράφει και ο πρες πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΕΛΟΦΑΤΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ!! ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣ!
    ΑΣ΄ΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΑΓΓΕΛΑΣ!




    ΚΑΙ ΞΑΝΑΘΕΤΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ, Ο ΜΠΟΥΓΕΛΟΦΑΤΣΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΖΑΜΠΑ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Κ-Α-Μ-Ι-Α ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΑΝΘΗΝΑΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΥΠΕΡΙΣΠΕΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου