Το φάντασμα του (Ευρωπαίου) Παναθηναϊκού!



Κακά τα ψέματα, με τη μέχρι τώρα παρουσία της Ομάδας  στο Europa League, δεν αξίζουμε καμία πρόκριση. Η φωτογραφία δυστυχώς λέει μεγάλες αλήθειες για το χθες και για το σήμερα του Συλλόγου. Ακόμα και οι 2 ισοπαλίες με τους "μεγάλους" του ομίλου, ήρθαν περισσότερο λόγω χαλάρωσης του αντιπάλου και λιγότερο από το ομολογουμένως καλύτερο πρόσωπο που παρουσιάσαμε στα 2 τελευταία ημίχρονα των παιχνιδιών εκείνων. Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες για αδιαφορία-συμφωνώ ότι θα μπορούσαν ορισμένοι να δώσουν περισσότερα-απλά κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τα ευρωπαϊκά ματς αλλά και αυτά του πρωταθλήματος προσωπικά αρχίζω να πιστεύω ότι
για τη φετινή ομάδα αυτό είναι το ταβάνι. Ο Fereira έχει κάνει λάθη από την αρχή της περιόδου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι υπεύθυνος για όσα του καταλογίζουν. Ξεχνάμε ότι πέρυσι και πρόπερσι όπου ομολογουμένως είδαμε καλύτερη μπάλα από τον Παναθηναϊκό, οι αντίστοιχες 18αδες ήταν αρκετά καλύτερες από τη φετινή. Αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται ένα ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων, που σαν να μην έφταναν όλα αυτά ταλαιπωρείται και από τραυματισμούς. Είναι καλός προπονητής αλλά όχι μάγος, όπως τον αποκαλούσαν πέρυσι, και αμφιβάλλω αν άλλος προπονητής στη θέση του θα έκανε ουσιαστική διαφορά προς το καλύτερο (μιλώντας πάντα με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα). 

Στα του αποψινού αγώνα, το χειρότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι η Lazio δεν προσπάθησε καν για να μας κερδίσει. Ειδικότερα στο πρώτο μέρος ήταν κακή, κι όμως τη βοηθήσαμε  να πάρει κεφάλι στο σκορ με 2 γκολ. Στο 2ο ημίχρονο, απλά έκαναν ό,τι ήθελαν, κι έτσι ήρθε το τελικό 3-0. Θα συμφωνήσω, ο Χουχούμης έχει τις ευθύνες του στο 1ο γκολ, αλλά ας μην του καταλογίσουμε κάτι παραπάνω από απειρία γιατί φαίνεται πολύ εξελίξιμος παίκτης. Για μένα, σημαντικό είναι από μόνο του το γεγονός ότι ξεκίνησε βασικός σε ευρωπαϊκό ματς, κι από το να σκόραρε και μετά να εξαφανιζόταν ποδοσφαιρικά, καλύτερο είναι να μάθει από τα λάθη του και να δουλέψει. Από την άλλη, ο παίκτης που δε μου αρέσει καθόλου στον αγωνιστικό χώρο είναι ο Zeca. Ειλικρινά, κάνω συγκρίσεις στο μυαλό μου με τον αντίστοιχο παίκτη που βλέπαμε πέρυσι τέτοιες μέρες και αναρωτιέμαι αν το περυσινό ήταν απλά ένα ευχάριστο πυροτέχνημα που έσκασε νωρίς, και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η μέση συμβολή του στο παιχνίδι. Μακάρι να περνάει μια παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος και να ξαναδούμε τις καλές του εμφανίσεις σύντομα, γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι η προσπάθεια δεν του λείπει. 


Και κάπως έτσι φαίνεται να τελειώνει το ευρωπαϊκό μας ταξίδι για φέτος, πριν χειμωνιάσει καλά-καλά.. Πλέον αναμένεται το περισσότερο βάρος να πέσει κατ αρχάς στο Κύπελλο, και σε δεύτερη φάση στην επιστροφή στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Το αποψινό ματς δε χρίζει περαιτέρω ανάλυσης κατά τη γνώμη μου. Όποιος βλέπει την αγωνιστική κατάσταση της Ομάδας τον τελευταίο καιρό, σίγουρα δε μπορεί να έχει ιδιαίτερα παράπονα από το σημερινό ματς γιατί ακόμα κι από αυτή την κακή Lazio το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο περισσότερο από κάθε άλλο αγώνα που έχουμε δώσει ως τώρα. Οι όποιες τακτικές ή ατομικές ατασθαλίες μπορούν να παρατηρηθούν εντός αγωνιστικού χώρου, θα είναι λεπτομέρειες μπροστά στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Ομάδας που γίνεται ολοένα και πιο πιστευτό στις τάξεις των οπαδών της αλλά και του ίδιου του ρόστερ: ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δε μπορεί να παίξει καλύτερη μπάλα. 


Από κει και πέρα ας αναλογιστούμε όλοι ανεξαιρέτως, είτε είμαστε ο Πρόεδρος είτε ο πιο μακρινός οπαδός, πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, τι ευθύνες αναλογούν στον καθένα και τι μπορούμε να κάνουμε ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο για να ξεφύγουμε από το τέλμα που έχουμε πέσει. Ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει σε καμία περίπτωση ούτε τη μπάλα που βλέπουμε ως τώρα, ούτε το γήπεδο που παίζουμε ως τώρα, ούτε και να χάνει ως στόχο του τον πρωταθλητισμό και τις ευρωπαϊκές πορείες τόσο νωρίς και τόσο φθηνά. Για την ακρίβεια ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος Σϋλλογος της Ελλάδας, φτιαγμένος για να πρωταγωνιστεί στα γήπεδα κάθε σπορ και καλό θα είναι να μην το ξεχνάει κανένας αυτό, φίλος και αντίπαλος.

Σχόλια

  1. Και τα τρία γκολ ήταν δώρα του Παναθηναϊκού φίλε Γιώργο. Τα ματς αυτά θέλουν πιο έμπειρους παίκτες από αυτούς που είχαμε εμείς. Νέος ποδοσφαιριστής ο Χουχούμης , δεν έχει παραστάσεις από μεγάλο αγώνα και έκανε το λάθος. Δεν πειράζει , μην τον φάμε γιαυτό. Έτσι και αλλιώς ο Παναθηναϊκός δεν πήγαινε για νίκη εκεί. Στο πρώτο γκολ δεν φταίει ο Βύντρα , φταίει ο Καρνέζης , γιατί βγήκε πολύ έξω από την εστία του. Έτσι είναι στα ματς , με την ΑΕΚ ήταν ήρωας , σήμερα έκανε λάθος εκτίμηση. Ούτε και εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν πρέπει να δημιουργήσουμε , γιατί ο συγκεκριμένος γκολκίπερ μας ξελάσπωσε πολλές φορές σε παιγνίδια του πρωταθλήματος. Στο τρίτο γκολ δεν υπήρχε ο κλασσικός ψηλός στόπερ , είτε λέγεται Πίντο είτε Μπουμσόνγκ , για να καθαρίσει την φάση. Εγώ θα πω να είμαστε συγκρατημένοι , λυπάμαι για την κατάντια της ομάδας , δυστυχώς από εδώ και πέρα τα ματς του Γιουρόπα Λίγκ έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Μακάρι να κάνουμε μια νίκη έστω με 1-0 με τη Μάριμπορ. Θα είναι και αυτό κάτι , αλλά το καλάθι που κρατούμε είναι μικρό.

    P.S. Το ότι έχουμε νέους ποδοσφαιριστές στην ομάδα το θεωρώ υγεία και πρέπει να χρησιμοποιούνται από τον προπονητή ακόμη και σε κρίσιμα ματς. Όμως σε ευρωπαϊκά παιγνίδια , όπου χρειάζεται μεγαλύτερη εμπειρία η χρησιμοποίησή τους είναι ρίσκο , αλλά βέβαια όταν έχεις αρκετούς παίκτες τραυματίες , ο προπονητής πρέπει να τους βάζει μέσα αναγκαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Αλεξόπουλος13/12/12 2:48 μ.μ.

    Πάνω σε αυτό που λες, να τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη; Πιστεύω ότι θα νικήσουμε τη Μάριμπορ, και για τις επόμενες 15 μέρες θα ακούμε ότι πάμε για το "θαύμα" στο Λονδίνο. Εκεί είτε θα πάρουμε ισοπαλία είτε θα χάσουμε με χαμηλότερο σκορ από το χθεσινό, τόσο ώστε να μπορούμε να πούμε το "κρίμα". Όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για πρόβλεψη ουσιαστικά, αλλά για προβολή από το παρελθόν στο σήμερα..

    Όσον αφορά τα περί εμπειρίας συμφωνώ απόλυτα, ειδικότερα για ευρωπαϊκά ματς σαν το χθεσινό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου