Και τώρα ...έχουμε στο Λονδίνο μια δουλειά!



Ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιθετικά ,έκανε ευκαιρίες ,έκλεισε τους Σλοβένους μέσα στα καρέ τους και πρέπει να νιώθουν τυχεροί που χάσανε μόνο 1-0. Ο Βιτόλο είχε ένα στα δύο πέναλτι και έδωσε την νίκη στην ομάδα μας στο 65'. Ματσάρα μαζί με τον Βιτόλο κάνανε και οι Μαυρίας ,Ζέκα και Σισόκο. Αρνητικός ο Τοτσέ που έχασε απίστευτες ευκαιρίες και σταμάτησε και γκολ! Απο το πουθενά είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και με νίκη στο Λονδίνο στις 6/12 ,κάνουμε πτήση για τους 32 του Europa.


Η παρουσία του Ρότσα στον πάγκο της ομάδας έφερε σαφέστατα νέο αέρα στις τάξεις των παικτών και με τις καλές εμφανίσεις να μετουσιώνονται σε επιθετικό ποδόσφαιρο και νίκες ,η ομάδα έχει αποκτήσει ψυχολογία ,ο κόσμος ξαναβρήκε το χαμόγελο του και άρχισε να κάνει και ...κρυφά όνειρα. Όλα αυτά όμως με μέτρο όμως ,αφού δεν αποκτήσαμε ξανά τους Μέσι και Ρονάλντο στο ρόστερ μας. Έτσι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως κάτι το απροσδόκητο μια κακή εμφάνιση ή μια γκέλα ακόμη και στο ματς της Κυριακής με τον Πλατανιά. Αυτά ,για να ξέρουμε και να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως οι παίκτες βγάζουν συστήματα ,κάνουν ευκαιρίες ,πιέζουν και τρέχουν. Πως να μην χειροκροτήσει ο κόσμος την ομάδα ακόμη και μετά το χαμένο πέναλτι; Αφού βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο και χαίρεται την ομάδα πλέον...

Οι Βιτόλο-Ζέκα-Μαυρίας και Σισόκο έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και κινητικό κέντρο. Σήμερα για ακόμη ένα ματς κάνανε ματσάρα και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην νίκη. Εδώ θέλω να κάνω μια παρατήρηση πως αν ο Βιτόλο συνεχίσει και τους επόμενους μήνες στους ίδιους ρυθμούς που βρίσκεται τον τελευταίο μήνα ,τότε θα χρειαστεί να κάνω μια μεγάλη κωλοτούμπα καθώς στα τελευταία ματς ο τυπάς κάνει τα πάντα μέσα στο χορτάρι.

Απο την άλλη ,ο Τοτσέ δυστυχώς φάνηκε λίγος στην σημερινή αναμέτρηση ,αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν έκανε κινήσεις σε αντεπιθέσεις της ομάδας ,κρυβόταν πίσω απο αμυντικούς μην μπορώντας να αξιοποιήσει τις σέντρες ,χάνοντας τετ α τετ και σταματώντας πάνω στην γραμμή γκολ μας! Είπαμε ...η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και να παίζει ωραία μπαλίτσα ,αλλά δεν θα μάθει πχ ο Τοτσέ να πλασάρει ,ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος να κάνει πράγματα που απλά δεν μπορεί.

Όσον αφορά τις πολλές ευκαιρίες που κάνουμε ,πιστεύω ξεκάθαρα πως είναι απόρροια της αλλαγής που έκανε ο Ρότσα στην ενδεκάδα και βάζει πλέον μόνο ένα αμυντικό χαφ και περνώντας τον Ζέκα μπροστά σε πιο δημιουργικό ρόλο. Έτσι η ομάδα αποκτάει μεγαλύτερη κίνηση και έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει πιο επιθετική. Κάνει δηλαδή αυτό που έλεγε πολύς κόσμος τόσα χρόνια και δεν παίζει αυτό το αμυντικό παιχνίδι με τα δύο αμυντικά χαφ ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Τώρα ,στόχος πρέπει να αποτελεί το παιχνίδι του Λονδίνου σε δύο εβδομάδες και να δουλέψουν στο πως θα πάρουν την νίκη. Δύσκολο παιχνίδι ,αλλά αν μας κάτσει ποτέ δεν ξέρεις ...και μετά άς το να πάει όπως πάει και που ξέρεις ...μπορεί να βγουν και ωραία γούστα.

Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία μάγκες είναι ότι η ομάδα παίζει επιτέλους ωραία μπάλα ,είναι επιθετική και ο Ρότσα μπορεί να αναδείξει παιδιά απο την ακαδημία σε πιο γρήγορο χρόνο και πιο αποτελεσματικά. Ο Μαυρίας ήδη πετάει μαζί του..


Δείτε εδώ τα στοιχεία του ματς απο το site της uefa.


Ένα σχόλιο τέλος για τον κόσμο: Τραγικά λίγος. Απο όλες τις απόψεις. Και ας διαφωνείτε...


Σχόλια

  1. Έφυγε ο Φερέιρα και επιτέλους βλέπουμε τις ικανότητες των παικτών..Μας είχε καταστρέψει ο τύπος.με τις τραγικές δικαιολογίες περί μπάτζετ περι εμπειρίας περί ανέμου...!!.Από το ένα αρνητικό ρεκορ στο άλλο...Κάναμε δύο σερί νίκες..με ποδόσφαιρο από καλό εώς πολύ καλό. Αλλά όταν τα λέγαμε είμασταν κακοί ..Ευτυχώς ο Αλαφούζος άκουσε τον άπλο κόσμο ( αν και άργησε πολύ ) και η ομάδα μπορεί να σώσει και την χρονιά αν και είναι δύσκολο όπως τα έκανε ο "δάσκαλος."

    Πάντως σήμερα φάνηκε πόσο ομαδούλα είναι η Μάριμπορ..18 τελικές η ομάδα μας σήμερα..με αντίπαλο μια ομάδα που φάγαμε 3 μπαλάκια ! Ενώ κερδίσαμε δύο πέναλντυ...χάσαμε κλασικότατες ευκαιρίες..και γενικά είμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού !

    Ο Ζέκα κάνει δεύτερο σπουδαίο ματς..και θυμίζει το περισινό πουλέν..Ο Γιούρκας συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις..Και άμα βγάλει την χρόνια έτσι σε αυτό το επίπεδο τότε θα έχουμε βρει δεξί μπακ..Μη τον ματιάσω ..να συνεχίσει να δουλέυει..γιατι άμα βγάλει αυτή τη χρονιά υγιειής τότε θα μιλάμε για επιστροφή του αθλητή ΓΙούρκα !Αρκετά καλός και ο Σπυρόπουλος..Γενικά σήμερα δε μπορώ να βρω κάποιον που υστέρησε πέρα από τον Τοτσέ που έχασε τα άχαστα...


    Για τον Φορναρόλι το παλικάρι κατά τη γνώμη μου δεν κάνει..ΑΛλά εμπιστεύομαι τον Ρότσα..Και επειδή ξέρει αυτός καλύτερα θα κρίνει ..Πάντως δεν είναι κακό να κοιτάξουνε τον Αποστολόπουλο από ακαδημίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nikos Christou13/12/12 2:40 μ.μ.

    Καλα ηρεμησε, λες και σε μια εβδομαδα αλλαξαν τα παντα... Καλως εφυγε ο Ζεσου γιατι δεν ειχε να προσφερει αλλα, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου